Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
agnostic_front

#4851 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by agnostic_front »

Samo Visa u BiH.
Aquatic B

#4852 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Aquatic B »

Pozdrav,

Da li se mogu koristiti BBI Visa Prepaid ili Unicerdit Visa Classic kartice?
Edin H.

#4853 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Edin H. »

Astrix wrote:Htio bih da podjelim s vama jedan mail koji sam dobio sad. Kao što vidite navodno sam dobio mail od paypala da sam ja poslao uplatu od 250 USD sto naravno nije tacno. Kaze mi jedna prijateljica koja ima firmu za prodaju preko interneta da ima ovih internet lopova koji salju mailove umjesto paypala da si nesto uplatio iako ti znas da nisi onda te navuku da kliknes ovo ''This Isn't you?' Resolve Now'' i tako ti pokupe podatke od kartice ili udju paypal i sta sve ne ko zna. Cak je u naslovu oficijelni paypal-ov servisni mail.
Treba se dobro paziti ovakvih lopovskih mailova.

Image
Moraju i Nigerijci od necega zivjeti. :oops:
Del_Boy1

#4854 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

Aquatic B wrote:Pozdrav,

Da li se mogu koristiti BBI Visa Prepaid ili Unicerdit Visa Classic kartice?
BBI Visa Prepaid može normalno za plaćanje preko interneta, ali za primanje para možda i nije baš najbolja, ima provizija na podizanje keša sa kartice a mislim da čak ima i na uplatu od strane drugih lica, dok nema provizije na plaćanje roba putem POS terminala.

Sent from my E2303 using Tapatalk
bitkovac282

#4855 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by bitkovac282 »

Pozdrav društvo,

Unicredit banka mi je visa electron karticu prebacila na Mastercard bez ikakvog mog pitanja. Da li je u zadnje vrijeme radio withdraw ( povrat sa paypal na karticu ) a da je u pitanu Mastercar od Unicredita. Tačnije, trebao bi mi jedan klijen uplaitit novac iz inostranstva ( oko 2000 € ) pa nisam siguran radi li to sa Mastercard, koliko sam pročitao da to radi samo sa viza. Hvala.
zokislav

#4856 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zokislav »

Pročitaj četvrti post iznad tvog.

Sent from my MI 4W using Tapatalk
bitkovac282

#4857 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by bitkovac282 »

Znaš li možda koliko će mi na 500 € uzeti kada se napravi transakcija na moj račun.
Sada sam kontaktirao Unicredit i kažu mi da kod njih više ne mogu dobiti visa electron,
tako da ću morati napraviti novi debitni račun u Raiddeisen.
zokislav wrote:Pročitaj četvrti post iznad tvog.

zokislav

#4858 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zokislav »

PayPal uzima oko 4% čini mi se. Ako ti se ne da čekati prvi u mjesecu i automatski transfer onda računaj još 5$.
Banka za uplatu uzima 3KM, NLB, za ostale ne znam.

Brigoni

#4859 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Brigoni »

Pozdrav ljudi, HITNO TREBAM POMOĆ.
12. januara sam povuko neke pare s paypala na karticu, al na karticu mi to nikad nije stiglo, i kolko sam ja na kraju od banke skonto na kreditnu karticu se ne mogu povlacit pare uopste...ugl, banka kaze da je zbog toga tu transakciju odbila, i sad preko 20 dana posle tih para nema ni na paypal racunu ni na kartici, slao sam mejlove paypalu i bio milion puta u banci, iz banke govore da su oni tu transakciju...stornirali(ako sam se dobro izrazio :) ), tj odbili i da oni nemaju nista s time, a paypal odgovara na mejlove da su pare prebacene u banku i da trebam to vidit s bankom, a banka opet daje papire, uvid u transakcije kartice, na kojima se vidi da je isplata odbijena, a paypal mi onda dade neki referenc number i kaze samo da to pokazem u banci, ali kad sam otiso u banku ona krav..... koja je glavna tu reče mi da ne zna šta taj broj znači i da ne zna ništa o paypalu, zna samo da su oni odbili tu transakciju. Najgore od svega je što te pare nisu uopšte moje, nego ja drugarici da ucinim uslugu i eto ti ga :(((( . Pomoć, šta da radim ????? Jel neko nekad imo isti problem???? HITNO MOLIM VAS!
_Reds_

#4860 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Na kreditnus e mogu primati pare, bar u Unicredit.

Ali ih dobijes sa zakasnjenjem, kao kod odgodjenog placanj, do 50 dana.
Brigoni

#4861 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Brigoni »

_Reds_ wrote:Na kreditnus e mogu primati pare, bar u Unicredit.

Na banku ili paypal racun, iii jel treba da nastavim da dosađujem i jednima i drugima ? :)))
Mike Ross

#4862 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mike Ross »

Brigoni wrote:
_Reds_ wrote:Na kreditnus e mogu primati pare, bar u Unicredit.

Na banku ili paypal racun, iii jel treba da nastavim da dosađujem i jednima i drugima ? :)))
Kada povuces pare sa PP acc na kreditnu karticu, one ne idu na tekuci racun, tj. nisu operativne, nego se racunaju nasuprot onoga sto potrosis karticom, recimo potrosis karticom 100 KM u Januaru, a povuces sa PP 50 KM isto u Januaru, 20 Feb, ce banka teretiti tvoj tekuci racun za 50 KM, i tako. Tako da ti je to vjerovatno leglo, samo trazi u banci da ti izlistaju promet po kartici a ne po racunu, ili to uradi sam ako koristis e-ba. I meni je istekla Visa Electron iz Unicredit pa sada koristim kreditnu za PP. Naravno i sa kreditnom mozes podici gotovinu, ali ce ti uzet 10 KM po transakciji.
BAN---KAI

#4863 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BAN---KAI »

Imam jedno glupo pitanje koje nikako da skontam

Evo upravo pravim paypal account ali nikako da skontam koju oznaku da stavim u ono "State". Koliko znam oznaka Bosne je "BA", a nema je nigdje :-)

Prošao sam taj korak nekako ali sad mi izbaci "We are not able to process your request. Please try again later". Nakon upisivanja codova kartice
spree

#4864 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by spree »

.
Last edited by spree on 08/02/2017 13:58, edited 1 time in total.
BAN---KAI

#4865 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BAN---KAI »

Napravio sam paypal account. Samo trebam cekati onaj broj tranzakcije. Kazu za dan dva da ce doci
pringless

#4866 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pringless »

bitkovac282 wrote:Pozdrav društvo,

Unicredit banka mi je visa electron karticu prebacila na Mastercard bez ikakvog mog pitanja. Da li je u zadnje vrijeme radio withdraw ( povrat sa paypal na karticu ) a da je u pitanu Mastercar od Unicredita. Tačnije, trebao bi mi jedan klijen uplaitit novac iz inostranstva ( oko 2000 € ) pa nisam siguran radi li to sa Mastercard, koliko sam pročitao da to radi samo sa viza. Hvala.
Uplate sa PayPala mogu samo an VISA kartice, a Unicredit te je prebacio na MasterCard zato sto oni vise ne rade sa VISA karticama.

Moje pitanje sada glasi koja banka ima visa electron karticu i koju banku preporucujete Intesu, Sberbank...?
free_too

#4867 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

pringless wrote:

Uplate sa PayPala mogu samo an VISA kartice, a Unicredit te je prebacio na MasterCard zato sto oni vise ne rade sa VISA karticama.

Moje pitanje sada glasi koja banka ima visa electron karticu i koju banku preporucujete Intesu, Sberbank...?
Raiffeissen!
_Reds_

#4868 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

pringless wrote:

Ne rade debitne kartice Visa. Kreditne rade i dalje.
switty

#4869 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by switty »

Pozdrav, molim vas za pomoc. Imam Available Balanac na Paypalu, Unicredit Banka mi je dala Mastercard Karticu, sada imam problem da prebacim taj novac na karticu :(

Da li je dobro rješenje da pošaljem ovaj novac koji imam na paypalu, mojoj sestri koja ima Visa karticu? Molim vas pomozite :cry:
Saka

#4870 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

switty wrote:Pozdrav, molim vas za pomoc. Imam Available Balanac na Paypalu, Unicredit Banka mi je dala Mastercard Karticu, sada imam problem da prebacim taj novac na karticu :(

Da li je dobro rješenje da pošaljem ovaj novac koji imam na paypalu, mojoj sestri koja ima Visa karticu? Molim vas pomozite :cry:
Ne možeš nikome poslati taj novac. Moraš dodati VISA karticu, učiniti je primarnom na koju se prima novac i onda povući pare na tu karticu.
switty

#4871 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by switty »

Hvala puno za odgovor.
Koju banku preporucujete? Koja je najpovoljnija, i nema troskove odrzavanja racuna ako nema transakcije taj mjesec? Hvala.
Zer0

#4872 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

Molim Vas za informaciju, s kojim karticama Visa Electron/Debit, je moguce koristiti PayPal i primati novac u BIH. Zelio bih da znam gdje moze, a gdje ne. Molim Vas za misljenja iz prve ruke, pa da napravimo spisak.

Raiffeisen - DA (Provjerava klijente za terorizam i pranje novca i zahtjeva izvode sa Pay-Pal-a unazad 3 mjeseca)
Unicredit - NE (Ne, za nove korisnike, imaju ugovor sa MasterCard-om)
ProCredit - NE (Ne za nove korisnike)
Hypo - NE
NLB - NE (Imaju posebnu prepaid Visa net u te svrhe koja se kupuje na salteru)
BBI - NE (Ima Visa prepaid kartica za kupovinu preko net-a, a uz tekući račun se dobije MasterCard sa limitom od 30km po transakciji)
Sberbank - DA (Limit od 500 KM po transakciji sa PayPal-a, u slucaju veceg iznosa vracaju sredstva na Pay-Pal)
Nova Banka - DA
Sparkasse - DA
Intesa Sanpaolo - DA
Addiko - NE
Last edited by Zer0 on 11/02/2017 16:29, edited 9 times in total.
ado_sar

#4873 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

Ja imam sparkasse i intesu, novac prolazi bez problema
Zer0

#4874 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

ado_sar wrote:Ja imam sparkasse i intesu, novac prolazi bez problema
Hvala mnogo za info, znaci debitne kartice iz ove dvije banke rade bez problema.
zokislav

#4875 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zokislav »

Hypo/Addiko ne.
NLB ne, imaju posebnu prepaid Visa net u te svrhe koja se kupuje na šalteru.

Sber, Nova i mene zanima, neko?
Post Reply