Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#4851 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

:D

smiri se, jone, bit ce posla, pa taman da se jos pet taxi kompanija pojavi odnekud. :D
Jon Spencer

#4852 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

bull21 wrote:
Jon Spencer wrote:
bull21 wrote:Čovjek je upravu. Žuti je propao i na cesti su ostala samo nelegalna vozila.
Baš mi je nekako žao, ipak je to veliki borac protiv monopola, on je tu radi vas, nedajte da vas pljacka Sa taxi, mi ćemo voziti po nižoj cijeni itd. Samo što je u toj velikoj borbi uspio da nakupi 2 miliona duga i hrpu tužbi bivših uposlenika. A najviše mi je žao njihovih stalnih mušterija koje su sada prepuštene mafiji iz Sarajevo taxija. :evil:
Nije mi, prije svega, jasno zašto tako pišeš - kao da se raduješ što je propao? Što se mene tiče - ne brini se, ima i drugih taxija, Samir i Emir, Crveni, Paja... naći će se netko. A ja sam odavno prestao koristiti Žuti zbog odnosa prema klijentima (baš u periodu kada se krenulo šuškati da im ne ide oni su se počeli ponašati kao ti tvoji iz Sarajevo Taxija).
Pa da budem iskren uvijek mi je drago kad lupež dobije što je i zaslužio. Toliko vas se klelo u ovog seoskog prevaranta da mi vas bude malo žao (šalim se nije). Otišao je jedan veliki borac protiv bahatih monopolista ali borba ne prestaje. Sve dok su tu taxisti sa Vučije luke i njihova uzdanica Kale taxi, zatim rentneri Holand i Emily kao i taxisti iz susjednih kantona i entiteta ta borba za pravo na nelegalan rad i neplaćanje poreza kao ni uposlenika nikada neće prestati.
Jon Spencer

#4853 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

sheilak wrote::D

smiri se, jone, bit ce posla, pa taman da se jos pet taxi kompanija pojavi odnekud. :D
Sad mi je već lakše. Vidiš li neki put ili stope? Možda neki sastanak?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4854 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabina1 »

Jon Spencer wrote:
sabina1 wrote:
bull21 wrote:Čovjek je upravu. Žuti je propao i na cesti su ostala samo nelegalna vozila.
Da ali i crveni taxi je legalan.
Dobro, i..? :?

Kao ne moraš sjedati u Sarajevo taxi, na to misliš. Jest al dok dobiješ crveni pa dok on dođe, to traje i traje. Ipak ćeš prije meni dolijati.
U Sarajevo taxi ne sjedam izuzev ekstremne nuzde.
Nikad nisam nikom "dolijala", ponajmanje tebi stoga ti je prijavljen post.
Crveni taxi je legalan i apsolutno brz i dostupan.
julisiz es grant

#4855 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by julisiz es grant »

sabina1 wrote:
U Sarajevo taxi ne sjedam izuzev ekstremne nuzde.
Nikad nisam nikom "dolijala", ponajmanje tebi stoga ti je prijavljen post.
Crveni taxi je legalan i apsolutno brz i dostupan.
Upravo tako...nikad, niti jednom, nisam morao ulaziti u Sa taxi. Ni na aerodroumu. Nije mi jasno da je ljudima problem nazvati drugu taxi firmu i sačekati max 5 min, nego se uvale u prvi taxi i poslije se žale.
maxell_sarajevo

#4856 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maxell_sarajevo »

Ja mu nikad ne bih dao 30KM za taksi sa aerodroma do grada.
Ako ne bi upalio taksimetar, šutio bih i ponudio bih mu na kraju voznje 5KM da podmiri troskove goriva, a ako bi se nesto bunio ne bih mu ni to dao...
dzeno123

#4857 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

bumerangss wrote:
dzeno123 wrote:To sto cekate taksi je problem sto ne kazete ljudima adresu pravu, te tramvajske, autobuska 5 od okretaljke na Dobrinji i sl.je u vecini slucajeva fula. I na takvim prosirenjima taksista obicno stane koji minut i nastavi dalje jer misli da je neko bio brzi jer rijetko ko ceka broj taksija vec zaustavlja cak i skolu za polaganje. Sto se tice kulture taksista i ponasanja oni su slika i odraz naseg drustva, ni musterije nisu nista bolje nazalost u vecini slucajeva.
Pa niko nije budala da zove taxi na tramvajskoj i trola stanici jer tu u roku minute mozes stopirati :-)
Neko ko zivi na Mahmutovcu, normalno je da ce reci kombi okretaljka ili u Buca Potoku da ce reci autobuska stanica kod Ekija jer svaki taxista zna gdje je to a nece reci ulica Adema Buce 652 i po tvom bi taxista trebao ici 20km/h i buljiti u kucne brojeve da nadje broj 652!!!! :facepalm:
Eto vidis da zovu, ovaj gore iznad je zbog toga cekao 23min. Za mahmutovac i eki se slazem sa tobom u potpunosti, svaki taksista zna te adrese i broj bi ih samo zbunio.
Ommadawn

#4858 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

insaneinthebrain wrote:
ja dobre emisije :run:
Divlji taksi je takodjer problem i naravno, dobro je da se ukazuje na to pa makar i ovako filmatizovano. Ali...
Neka neko snimi kako se ponasaju regularni taksisti Sarajevo-taxija pa onda nalijepe na ovo, eventualno pokazu Enveru Suljagicu, eventualno premijeru ljubi-ga-brat. Uvijek postoje dvije strane medalje.
A taxisti odijevanjem i izgledom ili lice na istrosene alkoholicare ili na mafijase. Gdje je kosulja ili kravata, kao svugdje u Europi?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4859 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabina1 »

Ommadawn wrote: Divlji taksi je takodjer problem i naravno, dobro je da se ukazuje na to pa makar i ovako filmatizovano. Ali...
Neka neko snimi kako se ponasaju regularni taksisti Sarajevo-taxija pa onda nalijepe na ovo, eventualno pokazu Enveru Suljagicu, eventualno premijeru ljubi-ga-brat. Uvijek postoje dvije strane medalje.
A taxisti odijevanjem i izgledom ili lice na istrosene alkoholicare ili na mafijase. Gdje je kosulja ili kravata, kao svugdje u Europi?
Sve nabrojano ce ubrzo postati neslavna proslost.
Spas lezi takodjer u jednoj rijeci od 4 slova :
Uber.
Pa da vidimo ko i kako ce onda "blokirati grad"?
Sodom1

#4860 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sodom1 »

Ovi taxisti su nelegalni ili ti ga divlji zato sto im drzava ne dozvoljava da budu legalni.
A ovaj Suljagic ljubi brat opa. pricu ne prica od pocetka ne nego od onog segmenta kako njemu(njima) pase
Paul F.

#4861 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

bumerangss wrote:
Paul F. wrote:Na aerodromu ništa novo. Sletio jaran i nije htio da zove nego sjeo u prvi na stanici. Vožnja do centra. Ugašen taximetar i lik ga pita: znate li vi koliko košta ova vožnja ? :lol: :lol: :lol:
Kaže jaran: i znam i ne znam. Kaže taksista: 30 KM.
Pa ljudi moji, 20 godina istu stvar rade bez problema. :-)
Krive si musterije jer trebajj traziti racun sa relaciom od do, cijenom , pecstom i potpisom i pravo u kantonalnu upravu za inspekcijske poslove
I po tebi, to niko nije uradio u ovih 20 godina ?
Paul F.

#4862 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Ommadawn wrote:
Paul F. wrote:Na aerodromu ništa novo. Sletio jaran i nije htio da zove nego sjeo u prvi na stanici. Vožnja do centra. Ugašen taximetar i lik ga pita: znate li vi koliko košta ova vožnja ? :lol: :lol: :lol:
Valjda ti se jaran naucio zivotnoj lekciji.
Prvo, pitas koliko ce te kostati voznja do te i te lokacije, te dogovoris cijenu sa taksistom na licu mjesta.
Drugo, ukoliko samo sjednes u taksi bez pitanja cijene i samo kazes lokaciju a taksista krene bez da upali taksimetar - odmah upitas zasto nije upaljen. Ukoliko ga ne upali, trazis da zaustavi vozilo i izadjes iz taksija.

Putovao sam u razne drzave i koristio taksi-sluzbe i samo u BiH i Maroku su me pokusali izlevatiti.
On je životne lekcije davno naučio i neće da se gnjavi za sitnu lovu. Poenta ovde je da ista ekipa 20 godina radi istu stvar. Svi to znaju osim inspekcije.
Paul F.

#4863 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Da se dopunim. Riječ je o aerodromu preko kojeg dolazi većina turista. Nećemo im valjda u avionu objašnjavat gdje taksi uzet. Ta taksi vožnja im je prvi pazar u Sarajevu. Na osnovu toga stiču prvi utisak o zemlji. Nakon što ih taksista izlevati, postaće nepovjerljiviji i manje će para trošiti u gradu. Pa onda utisci koje će ostaviti po društvenim mrežama. Sve u svemu, ogromna šteta za zemlju a tako ih je lahko pohvatati i pokažnjavati. Kazna bi na primjer mogla biti premještaj na neku drugu taksi stanicu. Jedan drugi taksista mi reče da su na aerodromu već dugi niz godina isti taksisti.
bumerangss

#4864 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Paul F. wrote:
bumerangss wrote:
Krive si musterije jer trebajj traziti racun sa relaciom od do, cijenom , pecstom i potpisom i pravo u kantonalnu upravu za inspekcijske poslove
I po tebi, to niko nije uradio u ovih 20 godina ?
Vrlo vrlo rijetko
Paul F.

#4865 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Hmm, nek je tih taksista, lupam, deset i nek svaki napravi po dvije vožnje dnevno. U 20 godina to pretstavlja 150 000 krađa na isti fazon a prijava nema ???
Tvoj pristup je globalno ispravan kad je riječ o taksi službi ali se bojim da je ovde problem ozbiljniji. To je javna tajna. Više ne moraš ni zvati neku drugu taksi službu. Samo pređeš tamo prema parkingu i drugi taksiji već čekaju. Svi znaju šta se dešava osim inspekcije. Šta fali nekom inspektoru da se pojavi tamo sa torbom i lično se provoza bez taksimetra ? Ništa lakše. Mislim da je ovde riječ o organizaciji u kojoj nisu samo aerodromski taksisti. Takve stvari se rješavaju pritiskom na nadležne institucije a ne individualnim naknadanjem oko jedne vožnje.
Paul F.

#4866 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Mogu da razumijem da kriminalci nisu u zatvoru jer nema mjesta ali ne mogu da razumijem da se ne može izmislit neka taksi stanica u nekoj vukojebini na koju se mogu prebaciti aerodromski i slični taksisti.
Jon Spencer

#4867 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Paul F. wrote:Mogu da razumijem da kriminalci nisu u zatvoru jer nema mjesta ali ne mogu da razumijem da se ne može izmislit neka taksi stanica u nekoj vukojebini na koju se mogu prebaciti aerodromski i slični taksisti.
Kad se maknu aerodromski taksisti sve će krenuti nabolje. Ok je da osuđene ubice šetaju gradom ali što su oni taxisti na aerodromu šupci to je nečuveno. Kakva logika.
bleee_sa

#4868 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Jon Spencer wrote:
Paul F. wrote:Mogu da razumijem da kriminalci nisu u zatvoru jer nema mjesta ali ne mogu da razumijem da se ne može izmislit neka taksi stanica u nekoj vukojebini na koju se mogu prebaciti aerodromski i slični taksisti.
Kad se maknu aerodromski taksisti sve će krenuti nabolje. Ok je da osuđene ubice šetaju gradom ali što su oni taxisti na aerodromu šupci to je nečuveno. Kakva logika.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Haj' na treći ;-)
Paul F.

#4869 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Jon Spencer wrote:
Pokušaj da shvatiš da ako ti nešto ne razumiješ, to ne mora biti nerazumljivo za svakoga. ;-)
Jon Spencer

#4870 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

bleee_sa wrote:
Jon Spencer wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Haj' na treći ;-)
Reci na prvom ne radi mi treći! :mrgreen:
Jon Spencer

#4871 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Paul F. wrote:
Jon Spencer wrote:
Pokušaj da shvatiš da ako ti nešto ne razumiješ, to ne mora biti nerazumljivo za svakoga. ;-)
Pa ne shvatam fakat kako nekom može biti ok da je nakakav silovatelj ili pljačkaš na slobodi. Hajd mi pojasni po kojim rezonima i kojom logikom je to ok?
bleee_sa

#4872 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Fali brate ovde jedan Merzo da sve ovo poisključuje... :mrgreen:
Paul F.

#4873 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Jon Spencer wrote: Pa ne shvatam fakat kako nekom može biti ok da je nakakav silovatelj ili pljačkaš na slobodi. Hajd mi pojasni po kojim rezonima i kojom logikom je to ok?
Ne volim da crtam ali ovaj put ću napraviti izuzetak. Ja nisam rekao da je u redu da su kriminalci na slobodi. Nisam rekao ni da će sve krenuti nabolje kad se maknu aerodromski taksisti. To si ti izmislio. Ovde je poenta lahkoća rješavanja problema. :zzzz:
Jon Spencer

#4874 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Paul F. wrote:
Jon Spencer wrote: Pa ne shvatam fakat kako nekom može biti ok da je nakakav silovatelj ili pljačkaš na slobodi. Hajd mi pojasni po kojim rezonima i kojom logikom je to ok?
Ne volim da crtam ali ovaj put ću napraviti izuzetak. Ja nisam rekao da je u redu da su kriminalci na slobodi. Nisam rekao ni da će sve krenuti nabolje kad se maknu aerodromski taksisti. To si ti izmislio. Ovde je poenta lahkoća rješavanja problema. :zzzz:
A ti si tu radi rješavanja problema?! Imaš li još nekih laganih rješenja problema ili uglavom ostaneš neshvaćen?
Jon Spencer

#4875 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Možeš da razumiješ znači da ti je ok. Da nebude da je neko nešto izmislio.
Post Reply