Haris.ba wrote: ↑13/03/2025 22:23
hatemondays wrote: ↑13/03/2025 22:12
Adisice wrote: ↑13/03/2025 20:45
Al opet iz Doboja idu autobusi radnika u Tešanj.Tako da ima nade da su to samo pojedinci
U slucaju belaja ti isti bi tu istu fabriku sa osmjehom na licu zapalili a radne kolege odveli na nake stijene da ih nema. Sve je ti je to u pet deka, 183 dana u njihovim rukama mi nece promijeniti nikakva sarena laza o odlasku na posao u Federaciju. Mene se najvise frapirali moji drugovi iz zgrade, ulice kad su se mrtvi hladni obukli u uniforme i poceli da guslaju kako je zivot na Palama a ono odraslo u carsiji. Ima tu puno gena koje nikakvo zaposljavanje i milostinja nece popraviti.
Najvise mi je zao nasih ljudi koji zivi na teritoriji pc, nama je lako palamuditi a strane. Nasi politicari sada u ovoj situaciji moraju vise biti sa njima umjesto da seru po tv, ovo ce ono ce. U auta gospodo, natrpajte nesto u gepek i pravac sirom pc , ima ljudi kojima treba makar topla rijec.
Kako bih volio da si sve u krivu. Nazalost nisi.
Mene je zivot ucio , tezak i gadan zivot, pogotovo taj period u njihovim rukama.Citam ovo botovanje, sve za usrane fotelje a niko ne razmislja o tim ljudima. Evo hajmo nesto konkretno idemo probati sa pomozi.ba. Skupimo lovu i pomozimo bilo kojem povratniku barem da plate racune, gorivo, da im kupimo hranu kad ovi nasi uhljebi ( pod ovim mislim svi i pozicija i opozicija) nece i ne mogu.
Za politicare na vlasti , sjedite zajedno da Covicem i ostalima, idite kod Smita, zatrazite da on raspusti vijece ministara u roku od 7 dana i da se izabere novo VM. Poslije toga ovoj stoci zabraniti bilo kakav dodir sa finansijama BiH. Pa makar eufor covao Centralnu banku ili UIO. Samo po dzepu i tacka, ovaj dzukac je lajao dok mu Ameri nisu zavrnuli pipu sa bankama. Prestanite srati po tv sa pricom o institucijama, zavrnite usrane rukave i na posao. Nekad mi izgledaju kao oni luzeri u kladionici stavili dvicu na tekmu i cekaju do zadnjeg minuta gol a tekma i dalje 0:0 uz izvlakusu umalo nisam dobio. Prestanite se kockati sa drzavom i njenim gradjanima i ne to ne vazi za Dodika, to on radi sistematski 20 godina, vi gospodo iz toplih sarajevskih domiova, plata je legla na posao bagro. Za ove medije ako imalo zele dobro ovoj drzavi i njenjenim gradjanima, ne dovodite ove retarde da palamude kako je sve ok, onda kad dodju sa konkretnim planovima dajte im medijski prostor. Na kraju u slucaju belaja, neceti ni vi gospodo iz medija imati posao.
Bosnu je devedest druge spasilo jedinstvo, sve sto je valjalo je stalo na branik domovine, crveni, zeleni, crni, smedji. Vazna je bila drzava, bez nje smo samo igracke sa kojima ce se drugi igrati i na kraju polomiti i baciti u smece. Bez nje nema godisnjih odmora, nema obilaska harema, nema zubara, skupa je Spanija 4 hefte odmoriti ( ovo malo sarkazma za ove moje dijasporce). Cuvajmo je, nemamo druge kakva je takva nasa je.