Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
hatemondays

#4851 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by hatemondays »

Adisice wrote: 13/03/2025 20:45 Al opet iz Doboja idu autobusi radnika u Tešanj.Tako da ima nade da su to samo pojedinci :bih:
U slucaju belaja ti isti bi tu istu fabriku sa osmjehom na licu zapalili a radne kolege odveli na nake stijene da ih nema. Sve je ti je to u pet deka, 183 dana u njihovim rukama mi nece promijeniti nikakva sarena laza o odlasku na posao u Federaciju. Mene se najvise frapirali moji drugovi iz zgrade, ulice kad su se mrtvi hladni obukli u uniforme i poceli da guslaju kako je zivot na Palama a ono odraslo u carsiji. Ima tu puno gena koje nikakvo zaposljavanje i milostinja nece popraviti.
Najvise mi je zao nasih ljudi koji zivi na teritoriji pc, nama je lako palamuditi a strane. Nasi politicari sada u ovoj situaciji moraju vise biti sa njima umjesto da seru po tv, ovo ce ono ce. U auta gospodo, natrpajte nesto u gepek i pravac sirom pc , ima ljudi kojima treba makar topla rijec.
skrbavi-admin

#4852 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by skrbavi-admin »

hatemondays wrote: 13/03/2025 22:12
Adisice wrote: 13/03/2025 20:45 Al opet iz Doboja idu autobusi radnika u Tešanj.Tako da ima nade da su to samo pojedinci :bih:
U slucaju belaja ti isti bi tu istu fabriku sa osmjehom na licu zapalili a radne kolege odveli na nake stijene da ih nema. Sve je ti je to u pet deka, 183 dana u njihovim rukama mi nece promijeniti nikakva sarena laza o odlasku na posao u Federaciju. Mene se najvise frapirali moji drugovi iz zgrade, ulice kad su se mrtvi hladni obukli u uniforme i poceli da guslaju kako je zivot na Palama a ono odraslo u carsiji. Ima tu puno gena koje nikakvo zaposljavanje i milostinja nece popraviti.
Najvise mi je zao nasih ljudi koji zivi na teritoriji pc, nama je lako palamuditi a strane. Nasi politicari sada u ovoj situaciji moraju vise biti sa njima umjesto da seru po tv, ovo ce ono ce. U auta gospodo, natrpajte nesto u gepek i pravac sirom pc , ima ljudi kojima treba makar topla rijec.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Haris.ba

#4853 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

Kako bih volio da si sve u krivu. Nazalost nisi.
mishic

#4854 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

"Ako se usvoji i bude se primjenjivao onaj zakon o zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, očekivati je da svi oni predsjednici opozicionih stranaka nemaju slobodu i da ih može čekati i zatvor“, ocijenio je u Dnevniku D Federalne televizije - Mirko Pejanović, potpredsjednik Akademije nauka i umjetnosti i bivši član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Mirko Pejanović."

Naravno, jer u ovom slučaju ili Dodik čini kršenje Ustava i zakona ili ga čine svi oni koji postupaju suprotno propisima koje je Dodik donio da zaštiti sebe.
hatemondays

#4855 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by hatemondays »

Haris.ba wrote: 13/03/2025 22:23
Kako bih volio da si sve u krivu. Nazalost nisi.
Mene je zivot ucio , tezak i gadan zivot, pogotovo taj period u njihovim rukama.Citam ovo botovanje, sve za usrane fotelje a niko ne razmislja o tim ljudima. Evo hajmo nesto konkretno idemo probati sa pomozi.ba. Skupimo lovu i pomozimo bilo kojem povratniku barem da plate racune, gorivo, da im kupimo hranu kad ovi nasi uhljebi ( pod ovim mislim svi i pozicija i opozicija) nece i ne mogu.
Za politicare na vlasti , sjedite zajedno da Covicem i ostalima, idite kod Smita, zatrazite da on raspusti vijece ministara u roku od 7 dana i da se izabere novo VM. Poslije toga ovoj stoci zabraniti bilo kakav dodir sa finansijama BiH. Pa makar eufor covao Centralnu banku ili UIO. Samo po dzepu i tacka, ovaj dzukac je lajao dok mu Ameri nisu zavrnuli pipu sa bankama. Prestanite srati po tv sa pricom o institucijama, zavrnite usrane rukave i na posao. Nekad mi izgledaju kao oni luzeri u kladionici stavili dvicu na tekmu i cekaju do zadnjeg minuta gol a tekma i dalje 0:0 uz izvlakusu umalo nisam dobio. Prestanite se kockati sa drzavom i njenim gradjanima i ne to ne vazi za Dodika, to on radi sistematski 20 godina, vi gospodo iz toplih sarajevskih domiova, plata je legla na posao bagro. Za ove medije ako imalo zele dobro ovoj drzavi i njenjenim gradjanima, ne dovodite ove retarde da palamude kako je sve ok, onda kad dodju sa konkretnim planovima dajte im medijski prostor. Na kraju u slucaju belaja, neceti ni vi gospodo iz medija imati posao.
Bosnu je devedest druge spasilo jedinstvo, sve sto je valjalo je stalo na branik domovine, crveni, zeleni, crni, smedji. Vazna je bila drzava, bez nje smo samo igracke sa kojima ce se drugi igrati i na kraju polomiti i baciti u smece. Bez nje nema godisnjih odmora, nema obilaska harema, nema zubara, skupa je Spanija 4 hefte odmoriti ( ovo malo sarkazma za ove moje dijasporce). Cuvajmo je, nemamo druge kakva je takva nasa je.
no_sekirli

#4856 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by no_sekirli »

Ljudi dragi, sve ovo je presudjeni krsitelj zakona najavljivao. I ukidanje ingerencija BiH, i svoje prijeke sudova, vojsku, svoj KGB.
Malo je to sve izgledalo nemoguce prije godinu, 2, prije mjesec, ali krenuo je. Iskreno se nadam da su bila 3 pametna covjeka u drzavnom aparatu koji su napravili plan u ovom slucaju.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#4857 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by moonco »

Bolje Nepalce, Indijce, Pakistance, Sirijce, Kurde, Rome dovući i zaposliti nego njima davati koru hljeba. To je to ludilo kod našeg naroda. Misli ako mu šta valja pomogne, da će mu se to nekad nešto vratiti. :-) Sva ta mjesta u krmetnjaku koja se naslanjaju na federaciju...Svi oni ekonomski glođu Muju. Dolaze na posao iz Foče, Rogatice, Višegrada u Goražde, sa Pala, Sokoca, Lukavice u Sarajevo. Iz Doboja u Tešanj, Zvornika, Han Pijeska, Vlasenice u Živinice i Tuzlu.
Adisice

#4858 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Adisice »

Ja sam u RS-u,mi kao da ne pripadamo nigdje npr. djeca će nam učit da su ratni zločinci VRS heroji ta hrabra vojska koja je poubijala starce i nesposobne što nisu mogli pobjeći od svojih kuća,minirali džamije,pljačkali bošnjačke kuće govorim barem za svoje mjesto blizu Doboja.Djeca uče srpski u školi gdje idu 100% bošnjačka djeca.Jesu li se ikad ti političari zapitali kako je nama ovde toliko poniženima od strane naroda koji je činio zločine nad nama i koji je se ne kaju.Naravno sjete se kad treba koji glas pokupit.Nisam nacionalist al ne možemo niko reć da je to ok.Svako ima pravo na svoj jezik,historiju i vjeru.Ako je ovo država u kojoj ćemo se mi uvijek nekom dodvoravat i čekat da nam stranci riješe problem bolje da je i nema
mishic

#4859 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Veliki broj građana u rs, boračka udruženja i skoro cijela opozicija su konačno shvatili da je Dodik radi vlastitih interesa ozbiljno ugrozio i doveo u pitanje opstanak rs. Međutim svi oni iako svjesni do kojeg stepena je Dodik došao ne vide način kako sada naći rješenje i izlaz iz trenutne pozicije u kojoj se taj entitet nalazi jer je opljačkan, osiromašen i u velikim dugovima a Dodik i mafijaši oko njega su prisvojili i nezakonito prigrabili veliki dio dobara bez kojih nije moguć oporavak.

Ali svi oni su i svjesni da su Dodik i oni koji ga i dalje podržavaju pored imovine zarobili i institucije, privatizirali ih i stavili u funkciju svoje zaštite i zaštite svoga kriminala i imovine tako da o narodu i entitetu više niko ne brine. Kada se tome doda i stanje režima u Srbiji gdje je na sceni identična politika koja se našla na udaru naroda onda je izlaz još teže osmisliti i naći.

Svi se pribojavaju nekih dramatičnih scenarija a svjesni su da bez njih nije moguće ukloniti ovu mafijašku hobotnicu kako u rs tako i u Srbiji. Dugo se išlo ovim putem sa kojeg se i na domaćem terenu, i u okruženju ali i međunarodnoj zajednici gurao prst u oko svima onima koji su ukazivali na devijacije tog režima i sada je teško naći izlaz nakon višedecenijske podrške koja se pružala režimima na tom putu. U Srbiji je opozicija skoro uništena a u rs je opozicija u mnogo čemu podržavala režim i sada je teško ostati dosljedan a okrenuti leđa politici kojoj se pružala podrška pa naći izlaz koji bi predstavljao civilizacijski iskorak u odnosu na ono što kao naslijeđe opterećuje entitet.

Entitet je politički, ekonomski i civilizacijski toliko zastranio da se čini nemogućim čak i njegovo ukidanje a da i ne govorimo o civilizovanom uklapanju u Državu BiH i međunarodne pravce i tokove koji su bilo kome prihvatljivi. Toliko dugo se radilo na izolaciji u svim segmentima života da danas kompletno naslijeđe tog entiteta predstavlja neprihvatljiv miras za bilo koga ko želi nastaviti normalan i civiliziran korak sa ostatkom svijeta. Čini se čak i da su šanse društva u Srbiji veće za takav iskorak jer je tamošnja javnost ispoljila veću trezvenost od one koja se nazire u rs.
Last edited by mishic on 14/03/2025 01:08, edited 2 times in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4860 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sime_cipol »

Ne znam zasto opozicija ne zovne narod da brani Dejtonsku RS jer misle da je ugrožena :?
Zasto ne zovnu borce, penzionere, studente i ostale da brane sunovrat RS, a mozda i njen nestanak :?
Ne zovu jer i oni misle kao Dodik, jer se i oni nadaju otcjepljenju, a ako ga i ne bude i Dodik najebe, oni ce preuzeti njegovo mjesto.
moonco

#4861 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by moonco »

Ako kako može da Dodole spasi svoju guzu, a da zavali RS u provaliju to bi nam najviše valjalo. :D
mishic

#4862 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Pa nakon svega i sa svim što ovaj entitet nosi sa sobom niko se neće i ne može usrećiti vladavinom u njemu. Suviše je to civilizacijski devijantno da bi bilo prosperitetno. A javnost u Srbiji je pokazala da je čak i ona rasterećenija od PTSP-ovaca u rs.
mishic

#4863 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Kada se neko zamisli nad činjenicom koje bi i kakve rezove trebalo poduzeti u ovome entitetu da se on učini civilizacijski prihvatljivim nakon višedecenijskog sluđivanja građana u njemu, nakon izvitoperenja svih segmenata života od kulture, obrazovanja, ekonomije do pravnog poretka i institucionalnog djelovanja ni teoretski a kamo li praktično to se ne čini mogućim čak i na duži vremenski period.

Kada se predaleko zastrani onda povratak sa stranputice nije jednostavan. Pogotovu ne u ovako komplikovanim uvjetima u koje je taj entitet doveden. Njihov odnos sa svim civiliziranim sredinama je narušen a narod zadojen tim nakaradnim anticivilizacijskim narativima. Isplivati iz svega toga nije jednostavno iako je daleko pogubnije još se zadržati na tom putu.
Tyke

#4864 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

Koliko god i dalje ne vjerujem u neki ratni sukob vecih razmjera i da ce na kraju najdeblji kraj izvuci Dodik kojeg bi mogla opozicija i narod pustiti niz vodu, narocito to zavisi od ishoda u Srbiji, opet dosta ljudi u Tuzli ovih starijih a i mladjih razmislja dosta opreznije i zabrinutije. Cesto mi spominju moguci rat i sta i kako onda.

Cak i par studenata iz Brckog zabrinuti jer su u negativnom raspletu dogadjaja oni na udaru i spominju onaj most kako je zatvoren radi nekih radova i rekonstrukcije navodno, valjda onaj na granici ili gdje vec. Jbt razumijem ih, sigurno nije ni njima ugodno sad pratiti sve ovo sto nam iz Genocidne Tvorevine serviraju, a mi i dalje bez ikakvog djelovanja pratimo i mozda nesto vrtimo iza zatvorenih vrata, jer nema sanse da smo toliko politicki naivni i indolentni pa da se nikako ne oglasavamo u medijima bez razloga.
Mozda lobiramo i surujemo vani sa EU, Amerikom i drugima umjesto da nasjedamo na njihovu retoriku kao ranije pa nas deklarisu istima i kako zelimo rat. Nadam se.
Ludzak

#4866 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Ludzak »

Zar postoje ljudi koji se uzdaju u državu i MZ? Jedni pričaju o riziku opstanka RSa, drugi o hapšenju Dodika & Co. Niti će nestati RS, a vala niti će uhapsiti Dodika.
Svi će se na kraju pomiriti, i bit će pojeo vuk magarca. Kakva država? Kakav sud? Država šilji hurac samo na one koje jedva kraj s krajem sastavlja, koji odsječe metar drveta da ima da prezimi jer mu ta ista država nije obezbjedila ogrijev.

Šta vam je ba ljudi? Morate se probuditi. Živite u BiH, a ne u Austriji.
moonco

#4867 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by moonco »

Tyke wrote: 14/03/2025 00:59 Koliko god i dalje ne vjerujem u neki ratni sukob vecih razmjera i da ce na kraju najdeblji kraj izvuci Dodik kojeg bi mogla opozicija i narod pustiti niz vodu, narocito to zavisi od ishoda u Srbiji, opet dosta ljudi u Tuzli ovih starijih a i mladjih razmislja dosta opreznije i zabrinutije. Cesto mi spominju moguci rat i sta i kako onda.

Cak i par studenata iz Brckog zabrinuti jer su u negativnom raspletu dogadjaja oni na udaru i spominju onaj most kako je zatvoren radi nekih radova i rekonstrukcije navodno, valjda onaj na granici ili gdje vec. Jbt razumijem ih, sigurno nije ni njima ugodno sad pratiti sve ovo sto nam iz Genocidne Tvorevine serviraju, a mi i dalje bez ikakvog djelovanja pratimo i mozda nesto vrtimo iza zatvorenih vrata, jer nema sanse da smo toliko politicki naivni i indolentni pa da se nikako ne oglasavamo u medijima bez razloga.
Mozda lobiramo i surujemo vani sa EU, Amerikom i drugima umjesto da nasjedamo na njihovu retoriku kao ranije pa nas deklarisu istima i kako zelimo rat. Nadam se.
Zatvoren za vozila, ne za pješake.
Point.

#4868 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Point. »

Zapaljeno sinoć auto budućeg ministra sigurnosti Nebojše Vukanovića.
Ludzak

#4869 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Ludzak »

Hajmo mu se sakupiti i donirati za auto. :-)
doktor78

#4870 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by doktor78 »

Joj ako ga postave za državnog ministra sigurnosti, šta će da im radi :D
Ludzak

#4871 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Ludzak »

Prije će mene postaviti, nego njega.
Dimu1927

#4872 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Dimu1927 »

Adisice wrote: 13/03/2025 23:08 Ja sam u RS-u,mi kao da ne pripadamo nigdje npr. djeca će nam učit da su ratni zločinci VRS heroji ta hrabra vojska koja je poubijala starce i nesposobne što nisu mogli pobjeći od svojih kuća,minirali džamije,pljačkali bošnjačke kuće govorim barem za svoje mjesto blizu Doboja.Djeca uče srpski u školi gdje idu 100% bošnjačka djeca.Jesu li se ikad ti političari zapitali kako je nama ovde toliko poniženima od strane naroda koji je činio zločine nad nama i koji je se ne kaju.Naravno sjete se kad treba koji glas pokupit.Nisam nacionalist al ne možemo niko reć da je to ok.Svako ima pravo na svoj jezik,historiju i vjeru.Ako je ovo država u kojoj ćemo se mi uvijek nekom dodvoravat i čekat da nam stranci riješe problem bolje da je i nema
Ne kontaju to ljudi da drzave nema po tom pitanju, pc je etnicki ociscen

I ovdje palamude treba sad ovo nesto rjesavati zaustaviti, isto ko da je do sad tamo sve bilo bajno i bez ikakvog problema
rikta123

#4873 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by rikta123 »

Kace hapsenje znal ko?
studiorum_tuzlaensis

#4874 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by studiorum_tuzlaensis »

Bosanska Transnistria genocidna je sa rukovodstvom preživjela politicki i nakon drugog dana srušenog Dejtona.

Naviknite se... da država BiH trenutno nema institucije.

Sad nastavite gusle:

'Vazno je ocuvati mir i stabilnost'

'Evo samo sto nije uhapsen, za koji minut će'
Ludzak

#4875 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Ludzak »

Eno sad će. Sad javiše, vele čim jabuku ogule.
Post Reply