Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
boga vam gdje vi pijete kafu za te pare nisam toliko platio kafu a da iole valja zadnjih sest sedam godina
Sto je najtuznije nije u centru vec u novom gradu.
i ja zivim u novom gradu tu cijenu jedino ima u lokalnim kaficima gdje je kafa tanka kao flis papir kafici kao square, partners,sendi, o ibisu da i ne pricam svi koji imaju iole bolju kafu odavno su preko dvije marke
a grad jedino mercato kod tržnice 2.50 marke velika sa mlijekom nema je bolje u gradu
mc-twin wrote: ↑06/05/2022 23:47
Tako nekako i dodje. Kod mene u naselju vidim mesnica izbacuje reklamu fasirano meso 12KM,pa malo poslije 10KM i sve tako.
Gledam prošle sedmice u Konzumu i Robotu faširano 13.5 KM na akciji
Sara03 wrote: ↑07/05/2022 00:05
Čujem raštika sedam maraka. Halo narode, SEDAM (7).
Juce pijaca otoka.
salata 3 KM
Cherry 1KM korpica
Paradajz 2-3-4KM
Krompir 1-2KM
Spinat 1.5-2.5KM
I tako..
Na sve ovo dodajte po 1-3KM = Bingo, Mercator, Konzum
Fazon je što npr. kod mene na pijaci u Zenici NEMA ŠANSE da izabereš sebi išta od povrća i voća...neda prodavac i tako ti za jeftinije cijene uvali 30-50% hamelja...
Dok ti u Bingu i ostalim voćarama sam odabereš za tu cijenu ono što želiš.
Juce pijaca otoka.
salata 3 KM
Cherry 1KM korpica
Paradajz 2-3-4KM
Krompir 1-2KM
Spinat 1.5-2.5KM
I tako..
Fazon je što npr. kod mene na pijaci u Zenici NEMA ŠANSE da izabereš sebi išta od povrća i voća...neda prodavac i tako ti za jeftinije cijene uvali 30-50% hamelja...
Mislis ne diras rukama ili ne mozes reci de mi ovu salatu ?
Meni se desilo 1-2x u zivotu samo kazem, kupi je onda ti druze
Za svoje pare uzimam sta zelim. Naravno, ne uzmem paradajz prepipam i slicno, ali neke krupne stvari naravno da gledam.
Mislis ne diras rukama ili ne mozes reci de mi ovu salatu ?
Meni se desilo 1-2x u zivotu samo kazem, kupi je onda ti druze
Za svoje pare uzimam sta zelim. Naravno, ne uzmem paradajz prepipam i slicno, ali neke krupne stvari naravno da gledam.
Upravo to.
Nema uzeti koji ti hoceš paradajz ili jabuku...nego koje ona stavi...
Ma i krompir bas prejeftin.
Stavrno se nekada covjek zapita kako preizivi taj seljak u Egiptu.
Taj krompir dok dodje do nas presao je deset ruku.
Ovaj jadnik u Egiptu sto je imao najvise posla dobije 5-10 eur centi po kili najvise. Katastrofa .
Juce pijaca otoka.
salata 3 KM
Cherry 1KM korpica
Paradajz 2-3-4KM
Krompir 1-2KM
Spinat 1.5-2.5KM
I tako..
I to je velika stvar. Kod nas u komsiluku zelenara stoji odmah ispred lokalnog marketa, dva marketa jedan uz drugi, vecina ljudi ipak kupuje zelenis u marketu jer u zelenari ti prodavac podvali sad pa sad. Racuna na papiru, vaga sam, ti mozes da biras istina komade povrca i voca, ali zakine on tebe na vagi u onoj zurbi. Nema racuna pa ne mozes provjeriti, dok ti razgledas grincajg, on povecava ceh.
Ma i krompir bas prejeftin.
Stavrno se nekada covjek zapita kako preizivi taj seljak u Egiptu.
Taj krompir dok dodje do nas presao je deset ruku.
Ovaj jadnik u Egiptu sto je imao najvise posla dobije 5-10 eur centi po kili najvise. Katastrofa .
. ali, vechinom je to 'puno kila' .. polja zasadjena. i, ako proda. odmah. zaradio je dobro.. jer nishta nije bacio( nije poceo proces truljenja/ nije iste velichine itd)... sto je cest sluchaj u zelenarama..