ja cjeli dan napado
al se ne odbranih
ja cjeli dan napado
Ja ovdje u Bosni znam platu svom bratu, prijateljima kao i oni meni. Znam platu bratu u Americi takodjer, rodjaku u Svedskoj i Njemackoj.amidzazeher wrote:Al kako li ovo saznaju?!! Da li ih pitaju ili ovi sami kazu? Jebote ja ne znam koliku mi burazer ima platu a kamoli koliko je i da li je dobar na banci!madner wrote:
Sve zna, koliko je zaradjivao ovdje, koliko tamo.
zaobiDZes reportazu i no problem ili imas opciju za postove pa klikniFudo387 wrote:Dokle je ova tema dosla, saCemo slikat sta pise po svapskim cenifama.
Slijedi reportaza.
Ništa mi odvratnije nije neg pitat nekog kolika mu je plata, nit odgovaram na to pitanjekonjislav wrote: Ja ovdje u Bosni znam platu svom bratu, prijateljima kao i oni meni. Znam platu bratu u Americi takodjer, rodjaku u Svedskoj i Njemackoj.
Zasto je ovo tesko znati? Pitas covjeka koliko zaradjuje. Kada imas dobru rodbinu i prijatelje, ne moras se ustrucavati da ih to pitas, niti da oni tebe takojder pitaju.
Jednom je neko iz racunovodstva zajebo mrezni drive na kojem je ostavio excel tabelu sa svim platama, neko je skonto i to se prosirilo firmom u roku 5min.muha_sa wrote:Ništa mi odvratnije nije neg pitat nekog kolika mu je plata, nit odgovaram na to pitanjekonjislav wrote: Ja ovdje u Bosni znam platu svom bratu, prijateljima kao i oni meni. Znam platu bratu u Americi takodjer, rodjaku u Svedskoj i Njemackoj.
Zasto je ovo tesko znati? Pitas covjeka koliko zaradjuje. Kada imas dobru rodbinu i prijatelje, ne moras se ustrucavati da ih to pitas, niti da oni tebe takojder pitaju.niti sam ikad ikom reko koliku sam platu imAo
![]()
ako razgovaram s nekim o poslu mene samo jedno interesuje-- jel redovna
nebitnokad putuješ
Prije par mjeseci mi preuzeli firmu u Cali-ju i posto smo radili analizu za njih dobijem file sa zaradama po imenu i pozicijiHendrix wrote:Jednom je neko iz racunovodstva zajebo mrezni drive na kojem je ostavio excel tabelu sa svim platama, neko je skonto i to se prosirilo firmom u roku 5min.muha_sa wrote:Ništa mi odvratnije nije neg pitat nekog kolika mu je plata, nit odgovaram na to pitanjekonjislav wrote: Ja ovdje u Bosni znam platu svom bratu, prijateljima kao i oni meni. Znam platu bratu u Americi takodjer, rodjaku u Svedskoj i Njemackoj.
Zasto je ovo tesko znati? Pitas covjeka koliko zaradjuje. Kada imas dobru rodbinu i prijatelje, ne moras se ustrucavati da ih to pitas, niti da oni tebe takojder pitaju.niti sam ikad ikom reko koliku sam platu imAo
![]()
nebitnokad putuješ
![]()
Kakvih je tu onda belaja bilo poslije...
Za nekih 20 - 30 dana.muha_sa wrote:Ništa mi odvratnije nije neg pitat nekog kolika mu je plata, nit odgovaram na to pitanjekonjislav wrote: Ja ovdje u Bosni znam platu svom bratu, prijateljima kao i oni meni. Znam platu bratu u Americi takodjer, rodjaku u Svedskoj i Njemackoj.
![]()
nebitnokad putuješ
To je taj svapski lucidni smisao za humor.512MB wrote:Anegdota u vezi plata ovde u svabiji, puno ima istine tu...
Pricaju tako Hans i Sep o svem i svacem, kaze Hans jarane ja svoju zenu kad ufatim jebavat, pa na novoj kuhinji, u podrumu, u jakuziju, u bazenu, u novom porseu, ona vristi pajdo, pa hoce analno, pa da mi ga pusi... kaze na to Sep, dobru ti to imas kucu, kolko ti to zaradjujes covjece? Na to ce Hans, eh jebiga, nebi sad o tim privatnim i delikatnim stvarima
To mozes uraditi par puta i tu je kraj.moraš tražiti veću platu, i ako ne dobiješ, ideš u drugu firmu
što se toga tice ja sam nekakav na svoju ruku--možda je to lošeFudo387 wrote:Sve te plate su u pet deka, ne trebas biti serlok holms da skontas koliko ko zaradjuje.
Ako te bas zanima, ima google.
Nisi, to je elementarna pristojnost.muha_sa wrote:što se toga tice ja sam nekakav na svoju ruku--možda je to lošeFudo387 wrote:Sve te plate su u pet deka, ne trebas biti serlok holms da skontas koliko ko zaradjuje.
Ako te bas zanima, ima google.al ja smatram i držim se toga da je dobro
nikad mi niko nije znao koliko sam izašo sa platom osim ljudi u racunovodstvu koji su istu obracunavali
govorim o periodu do pocetka agresije 92.
plata se uplacivala u banku a platne liste se djelile poslovodjama odjeljenjaonda poslovodja stavi te liste na svoj sto i svak od radnika trci da lista i šnjuha koliko je ko zaradio
bilo nas je jedno 15 u odjeljenju. Zato sam ja imAo raju u racunovodstvu koji me zovnu da dodjem kod njih u kancelariju po svoju listu
listu u dzep pa nek šnjuhaju materi
![]()
poslije se radilo kod raznoraznih privatnika i ko god me pito kolika mi je plata bio je odjeban![]()
imam dvoje djece--oboje zaposleni i nikad ih nisam pito kolika im je plata--ako sam kaže tad i saznam![]()
jesam li mahnit![]()
HAVANA wrote:Laze,ja znam i kolika mu je penzija i kolika dnevnica,sve znam.![]()

Nedaj se muhoni.muha_sa wrote:HAVANA wrote:Laze,ja znam i kolika mu je penzija i kolika dnevnica,sve znam.![]()
![]()
To je možda tako u Americi gdje ti bilo ko može bilo kada dati otkaz.moonca wrote:To mozes uraditi par puta i tu je kraj.moraš tražiti veću platu, i ako ne dobiješ, ideš u drugu firmu
Nece te vishe nitko zaposliti, sa cestim skakanjem i ucjenjivanjem- oni koji najvishe zaradjuju -kada je kriza- prvi dobivaju otkaz.
Ne mali broj osoba poznajem da iz tog razloga ne traze povecanje place.
Norveška je poznata kako favorizira svoje ljude, a strance strogo diskriminiše. Neko je već ranije stavio primjer istraživanja gdje čovjek sa arapskim imenom i istim kvalifikacijama je bio odbijen na 50 mjesta dok je Sven ili kako već ide u Norveškoj svugdje bio priman. Drugim rječima, nije mi baš Norveška veseli primjer kapitalizma i slobodnotržišne ekonomije.uglavnomja wrote:nisi timski radnik, nisi povezan, nisi solidaran, nisi socijalan ... nisi lik od povjerenja
sve se to negdje skuplja ... minusi ...
drugo
kad je pocela kriza u nroveskoj, nafta, prije nekih 4-5 godina prvo su stranci na ugovoru dobili otkaz, pa stranci na neodredjeno, pa odrasli u norveskoj, pa tek onda norvezani
nevezano za strucnu spremu i zvanje i radno mjesto