Dobro, haj razguli sadseln wrote:Razlog: vruc vazduh ima vrijednost toliko dugo dok ima budala koje vjeruju u tu vrijednost.Tomahawk11 wrote:Dobro, jel ko upratio razlog noćašnjeg downa?
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- 512MB
#4851 Re: Bitcoins
-
Luxor-Concorde
#4852 Re: Bitcoins
Prosto je nevjerovatno koliko ovih "pametnih" nikne samo kad BTC pada 
-
itekako
#4853 Re: Bitcoins
vjerujem da ce iz ove cijele price neke tehnologije izaci kao pobjednicke a to znaci da ce nesto i vrijediti. koliko, to niko ne moze znati. sve su pretpostavke.
ono sto je 100% sigurno je da su u posljedne vrijeme jako jako precjenjene. suludo je da npr. jedan VeChain danas vrijedi kao dionica Elektoprivrede BiH
a npr. jedan BTC kao 200 grama zlata, do "jucer" kao pola kile
sto se tice trenutne cijene i trenda, ocekukujem da ce BTC sletiti do nekih cc 6500$ gdje ce biti malo jaci otpor, odbijanje prema gore do nekih 8500$, kraca stabilizacija, i onda opet nizbrdo do nekih 4000$. sve ovo u nekom vremenskom intervalu od nekih 15ak dana...
naravno, ovo je samo predikcija. moguce je da ne bude tacna
ono sto je 100% sigurno je da su u posljedne vrijeme jako jako precjenjene. suludo je da npr. jedan VeChain danas vrijedi kao dionica Elektoprivrede BiH
sto se tice trenutne cijene i trenda, ocekukujem da ce BTC sletiti do nekih cc 6500$ gdje ce biti malo jaci otpor, odbijanje prema gore do nekih 8500$, kraca stabilizacija, i onda opet nizbrdo do nekih 4000$. sve ovo u nekom vremenskom intervalu od nekih 15ak dana...
naravno, ovo je samo predikcija. moguce je da ne bude tacna
-
emir506
#4854 Re: Bitcoins
baš govorim ženi, reko "bitcoin propo ko muda kroz bokserice",
kad me sin pita (2 godine) : "tajo, a šta je to muda"
ko eto zna šta je bitcoin, a ne zna za muda.
sve je to youtube kriv
kad me sin pita (2 godine) : "tajo, a šta je to muda"
ko eto zna šta je bitcoin, a ne zna za muda.
sve je to youtube kriv
-
itekako
#4855 Re: Bitcoins
Luxor-Concorde wrote:Prosto je nevjerovatno koliko ovih "pametnih" nikne samo kad BTC pada
- seln
#4856 Re: Bitcoins
Nije meni belaj razguliti, ali bojim se da ce mnogi "shareholders" sa ove teme jauknuti.512MB wrote:Dobro, haj razguli sadseln wrote:Razlog: vruc vazduh ima vrijednost toliko dugo dok ima budala koje vjeruju u tu vrijednost.Tomahawk11 wrote:Dobro, jel ko upratio razlog noćašnjeg downa?
Hiljadu puta vidjena stvar, pohlepa i nada u brze dobitke dovede ljude u takvu situaciju, svi misle da je to svima bila "dobra skola"...
par godina kasnije sa prodaje nova sarena laz i raja cukile prodaje "luke i cifluke" da bi kupila sto vise sarene lazi po povoljnom kurcu... ovaj, kursu.
- seln
#4857 Re: Bitcoins
Pogledaj moje postove iz vremena kad je ovo sranje bilo na 2000...Luxor-Concorde wrote:Prosto je nevjerovatno koliko ovih "pametnih" nikne samo kad BTC pada
fakat treba biti puno pametan pa predvidjeti da ce "nista" koje se proizvodi "nigdje" otici u kurac.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4858 Re: Bitcoins
Zahvaljujem512MB wrote:Zajebancija sa Tether i Bitfinex. Procurila news da su "eventualno" manipulirali BTC cijenu. Pozvani su na razgovor u neku nadglednu instituciju, nezna se zbog cega i sta ce biti. Al 99% razlog za pad.Tomahawk11 wrote:Dobro, jel ko upratio razlog noćašnjeg downa?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4859 Re: Bitcoins
Nisi u pravu, ali hajde.seln wrote:Razlog: vruc vazduh ima vrijednost toliko dugo dok ima budala koje vjeruju u tu vrijednost.Tomahawk11 wrote:Dobro, jel ko upratio razlog noćašnjeg downa?
- djkurt
#4860 Re: Bitcoins
Nije istina, i prije su vam govorili da je buble vi ste ih ignorisali, ko da ste dementni jbt.Luxor-Concorde wrote:Prosto je nevjerovatno koliko ovih "pametnih" nikne samo kad BTC pada
- seln
#4861 Re: Bitcoins
Mislis?Tomahawk11 wrote:Nisi u pravu, ali hajde.seln wrote:Razlog: vruc vazduh ima vrijednost toliko dugo dok ima budala koje vjeruju u tu vrijednost.Tomahawk11 wrote:Dobro, jel ko upratio razlog noćašnjeg downa?
- 512MB
#4863 Re: Bitcoins
Dobro Seln ako se u nesto ne razumijes red bi bio to ne komentarisat.
-
mirza1h
#4864 Re: Bitcoins
Najjači su ovi padobranci, koji kad cijena pada, jave se da kažu da su znali da je bubble, a kad cijena raste pitaju kako i gdje kupiti.djkurt wrote:Nije istina, i prije su vam govorili da je buble vi ste ih ignorisali, ko da ste dementni jbt.Luxor-Concorde wrote:Prosto je nevjerovatno koliko ovih "pametnih" nikne samo kad BTC pada
- djkurt
#4865 Re: Bitcoins
Ne bavim se spekulacijama i povezanim radnjama. Sve je to ne-halal novac, poenta je da su vam govorili i prije da je buble kao i svaki drugi a vi ste ih tad ignorisali, čitao sam nisam komentarisao, tako da komentar ni tvoj ni onog prije nije na mjestu. Znam da je teško priznat grešku, u Bosni je priznanje sosptvene greške ravno samoubistvu, tako da vas razumijem.mirza1h wrote:Najjači su ovi padobranci, koji kad cijena pada, jave se da kažu da su znali da je bubble, a kad cijena raste pitaju kako i gdje kupiti.djkurt wrote:Nije istina, i prije su vam govorili da je buble vi ste ih ignorisali, ko da ste dementni jbt.Luxor-Concorde wrote:Prosto je nevjerovatno koliko ovih "pametnih" nikne samo kad BTC pada
-
emir506
#4866 Re: Bitcoins
veoma elegantan skok (pad)

Last edited by emir506 on 02/02/2018 11:10, edited 1 time in total.
- Dozer
#4867 Re: Bitcoins
Vala, ja danima nisam pogledao stanje ni na IQO ni na Binance.
A imam XRP-a, ADA-e i XLM-a. Cekam kraj februara, pa cemo onda vidjeti sta dalje
Al' ne sekirajte se. Ici ce sve to polako gore. Trenutno su turbulencije povelike na tom kompletnom trzistu, ali stabilizovace se. A cim se stabilizuje, onda sve ide polako gore. Sve je to normalno za berze.
Ja sam odmah u startu i govorio da je BTC prenapuhani balon i da ce morati pasti. Medjutim, nisam ocekivao da ce bas ovoliko pasti ovako brzo.
Ali, ipak sam poslusao sebe i nisam ni uzimao BTC na bilo koji nacin, nego sam sve odradio preko ETH. Za sad se cini da se nisam izradio.
U svakom slucaju, ako neko planira uzimati - sad je odlicno vrijeme za to. Mislim da ce ovaj down stati u narednih 2-3 dana, a onda ce za mjesec opet biti "ih, sto ne kupih onda".
A imam XRP-a, ADA-e i XLM-a. Cekam kraj februara, pa cemo onda vidjeti sta dalje
Al' ne sekirajte se. Ici ce sve to polako gore. Trenutno su turbulencije povelike na tom kompletnom trzistu, ali stabilizovace se. A cim se stabilizuje, onda sve ide polako gore. Sve je to normalno za berze.
Ja sam odmah u startu i govorio da je BTC prenapuhani balon i da ce morati pasti. Medjutim, nisam ocekivao da ce bas ovoliko pasti ovako brzo.
Ali, ipak sam poslusao sebe i nisam ni uzimao BTC na bilo koji nacin, nego sam sve odradio preko ETH. Za sad se cini da se nisam izradio.
U svakom slucaju, ako neko planira uzimati - sad je odlicno vrijeme za to. Mislim da ce ovaj down stati u narednih 2-3 dana, a onda ce za mjesec opet biti "ih, sto ne kupih onda".
Last edited by Dozer on 02/02/2018 11:12, edited 2 times in total.
-
Ci-Nick
#4868 Re: Bitcoins
Ako bi se vratili na sva moja pisanja pokazalo bi se da sam više pametovao kad je BTC bio u porastu.Luxor-Concorde wrote:sto je nevjerovatno koliko ovih "pametnih" nikne samo kad BTC pada
Malo manje sam pametovao kad sam shvatio da su vaša ulaganja relativno mala.
Otrpio sam sve uvrede i nisam vrijeđao nikog.
A na kraju šta da kažem osim,.. kad od ništa napraviš nešto,.. to nešto vrlo lako postane ništa,..
-
mirza1h
#4869 Re: Bitcoins
Ja koliko znam Bitcoin je halal, a ako nije, onda nisu ni dionice, obveznice itd. Nije mi jasno, kakva je greška u pitanju?djkurt wrote:Ne bavim se spekulacijama i povezanim radnjama. Sve je to ne-halal novac, poenta je da su vam govorili i prije da je buble kao i svaki drugi a vi ste ih tad ignorisali, čitao sam nisam komentarisao, tako da komentar ni tvoj ni onog prije nije na mjestu. Znam da je teško priznat grešku, u Bosni je priznanje sosptvene greške ravno samoubistvu, tako da vas razumijem.mirza1h wrote: Najjači su ovi padobranci, koji kad cijena pada, jave se da kažu da su znali da je bubble, a kad cijena raste pitaju kako i gdje kupiti.
- seln
#4870 Re: Bitcoins
A ti se haman razumijes? U kojoj skoli, na kojem fakultetu se to uci?512MB wrote:Dobro Seln ako se u nesto ne razumijes red bi bio to ne komentarisat.
Imas li neko cage, kao dokaz da se razumijes u to?
Koliko apologeta Bitcoina na ovoj temi se ZBILJA razumije u to?
Ili se takvima smatraju samo oni koji bez zadrske hvale to sranje?
Razumijem ja taj "optimizam iz zelje", koji mnogi ovdje pokazuju... ali iskustvo mi govori da ce biti jaukanja.
Nije ovo prvi put... nije ni drugi, ni treci, vec x-ti. Covjek bi pomislio da ce se ljudi vec opametiti, ali pohlepa uvijek nadjaca razum.
Ovo mi lici na onaj vic sa lovcem i medvjedom, "da ti slomim pusku ili da te naguzim"... kad ga medvjed poslije x-tog puta pita, "dobro, stari, jesi li ti lovac ili peder".
- djkurt
#4871 Re: Bitcoins
Kako ce bit halal nesto sto je stvoreno iz nicega. Al to je druga tema da ne idemo u off topic.mirza1h wrote:Ja koliko znam Bitcoin je halal, a ako nije, onda nisu ni dionice, obveznice itd. Nije mi jasno, kakva je greška u pitanju?djkurt wrote:Ne bavim se spekulacijama i povezanim radnjama. Sve je to ne-halal novac, poenta je da su vam govorili i prije da je buble kao i svaki drugi a vi ste ih tad ignorisali, čitao sam nisam komentarisao, tako da komentar ni tvoj ni onog prije nije na mjestu. Znam da je teško priznat grešku, u Bosni je priznanje sosptvene greške ravno samoubistvu, tako da vas razumijem.mirza1h wrote: Najjači su ovi padobranci, koji kad cijena pada, jave se da kažu da su znali da je bubble, a kad cijena raste pitaju kako i gdje kupiti.
- HowForWhom
#4872 Re: Bitcoins
@djkurt, nije ne-halal novac.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4873 Re: Bitcoins
Iskustvo s čim, seln?
- djkurt
#4874 Re: Bitcoins
Nije ni seks prije braka po novoj fetvi vijeća hodža BiH. Svako sebi štima kako mu je ćejf.Pitar_na_motoru wrote:@djkurt, nije ne-halal novac.
- HowForWhom
#4875 Re: Bitcoins
Zijad Ljakic se ne slaze s tobom.djkurt wrote:Nije ni seks prije braka po novoj fetvi vijeća hodža BiH. Svako sebi štima kako mu je ćejf.Pitar_na_motoru wrote:@djkurt, nije ne-halal novac.