Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- strongmen
#4851 Re: Xiaomi mobiteli
jel te oderalo na carini
-
Mr.Who
#4852 Re: Xiaomi mobiteli
Naplatili samo carinski pregled. Svakako je bio u dozvoljenih 300 KM.strongmen wrote:jel te oderalo na carini
- strongmen
#4853 Re: Xiaomi mobiteli
zato sam i pitoMr.Who wrote:Naplatili samo carinski pregled. Svakako je bio u dozvoljenih 300 KM.strongmen wrote:jel te oderalo na carini
znači u praksi realno novi zakon fercera
- strongmen
#4854 Re: Xiaomi mobiteli
Tri Xiaomi smartfona i jedan Android TV Box u Geekbuyingu po akcijskim cijenama
https://mob.hr/tri-xiaomi-smartfona-i-j ... -cijenama/
https://mob.hr/tri-xiaomi-smartfona-i-j ... -cijenama/
-
exampLe.
#4855 Re: Xiaomi mobiteli
Koliko bi taj telefon kostao po tebi da ga recimo pravi Samsung?Mr.Who wrote:Danas mi stigao MI A1.Ne mogu da vjerujem koliko je telefona stalo u 280 KM.
- skafiskafsnjak
#4856 Re: Xiaomi mobiteli
Pa ne ispod 600km nov , u piljarama 
Npr. Galaxy A8 (2018) ...
Npr. Galaxy A8 (2018) ...
- strongmen
#4857 Re: Xiaomi mobiteli
pa ima Samsung tu klasu mobitelaexampLe. wrote:Koliko bi taj telefon kostao po tebi da ga recimo pravi Samsung?Mr.Who wrote:Danas mi stigao MI A1.Ne mogu da vjerujem koliko je telefona stalo u 280 KM.
to je model A7 ili A5 iz 2017
pa treba vidit kolko košta
-
exampLe.
#4858 Re: Xiaomi mobiteli
Da, znam, samo mislim da Mi A1 bolje radi od tih navedenih Samsunga jer mu je stock Android.
- skafiskafsnjak
#4859 Re: Xiaomi mobiteli
Vrlo vjerovatno ... uglavnom, ja mislim da bi cijena bila duplo veca bar ...exampLe. wrote:Da, znam, samo mislim da Mi A1 bolje radi od tih navedenih Samsunga jer mu je stock Android.
Npr . da Xiaomi daje oficijenu garanciju, kao Samsung i ostali, i da mu je cijena oko 400 . To bi bio bestbuy u svakom pogledu .
-
Mr.Who
#4860 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam u ruci imao zadnju J seriju ali sam probao A8, S9 i S9+.Prije ovoga sam imao dva puta G2, Nexus 5x a probao sam i Nexus 5, OnePlus 3 i 5.U kući su još J3 2016 (teško smeće) i Huawei P10 Lite. Da se ovo prodaje pod imenom Samsung mislim da bi bio nekih 7-8 stoja.exampLe. wrote:Koliko bi taj telefon kostao po tebi da ga recimo pravi Samsung?Mr.Who wrote:Danas mi stigao MI A1.Ne mogu da vjerujem koliko je telefona stalo u 280 KM.
-
CooK
#4861 Re: Xiaomi mobiteli
Sta je ovo ba, ljudi garantuju da nista ne garantuju?! Nikad nigdje nisam vidio ovakvu "garanciju" za mobitele. Znam da je u Univerzalnom losa garancija za televizore ali ovom "garancijom" za mobitele presli su svaku mjeru. Ovo je stvar za ozbiljne inspekcije i utvrdjivanje minimalnih uslova koji mogu biti navedeni u garanciji.avaks wrote:Kod Univerzalaca potrošna roba ne podliježe garanciji, a u garantnom listu su naveli da je sve osim softvera potrošna roba![]()
Doduše ni softver ne smiješ ažurirati:
Ovo više i ptice na grani znaju ali eto...
Last edited by CooK on 16/05/2018 18:48, edited 1 time in total.
- nagibSA
#4862 Re: Xiaomi mobiteli
Moze li se software potrositi univerzlaci 
-
maliq53
#4863 Re: Xiaomi mobiteli
Gdje naruci? Ja obicno vidio oko 180-190 za onu verziju od 32gb...Mr.Who wrote:Danas mi stigao MI A1.Ne mogu da vjerujem koliko je telefona stalo u 280 KM.
- friskyoreo
#4864 Re: Xiaomi mobiteli
Ako se uradi root, da li se gube sluzbeni OTA updates? Znam da se kod ostalih proizvodjaca gubi, kod kineza nisam siguran. 
- nagibSA
#4865 Re: Xiaomi mobiteli
Gubi se kod svih cim postoji bilo koja modifikacija. Ono je najbolje systemless root (ne dira systemsku particiju), jer je lako vratiti.
Nisam nikad ni bio na OTA-i niti cekao istu, tako da nije bilo problema, moglo se i manuelno flashovati. Ja koristim samo Nexuse/Pixele nisam imao nikad drugi tel, a kod Googla postoje imagesi tako da nema tu problema nikakvih.
Nisam nikad ni bio na OTA-i niti cekao istu, tako da nije bilo problema, moglo se i manuelno flashovati. Ja koristim samo Nexuse/Pixele nisam imao nikad drugi tel, a kod Googla postoje imagesi tako da nema tu problema nikakvih.
- kloniran
#4866 Re: Xiaomi mobiteli
ne, kod mene na rn4 dobija regularno updatefriskyoreo wrote:Ako se uradi root, da li se gube sluzbeni OTA updates? Znam da se kod ostalih proizvodjaca gubi, kod kineza nisam siguran.
- strongmen
#4867 Re: Xiaomi mobiteli
normalno da dobija
nego se dešava suprotno, svaki update sjebe root
-
CooK
#4868 Re: Xiaomi mobiteli
Samo ponovo flash Magisk-a i opet je root-an. Bitno je da bootloader ostaje otkljucan.strongmen wrote:normalno da dobija
- nagibSA
#4869 Re: Xiaomi mobiteli
Kakav je to OS na kojem prolazi zvanicni OTA sa modifikacijom na nekoj od particija...
Ne lici mi to na Android

-
CooK
#4870 Re: Xiaomi mobiteli
Grijesis. Magisk je systemless root koji ne modificira nijednu particiju nego samo uradi odredjene izmjene u boot.img fajlu. Zato i SafetyNET radi te je moguce koristiti i Android Pay, bankarske aplikacije kao i ostale aplikacije koje ne rade na mobitelima koji su rootovani na nacin na koji ti mislis.nagibSA wrote:Kakav je to OS na kojem prolazi zvanicni OTA sa modifikacijom na nekoj od particija...Ne lici mi to na Android
![]()
- nagibSA
#4871 Re: Xiaomi mobiteli
Prvo modifikuje data barticiju gdje smjesta svoje fajlove, drugo patchuje boot (kernel). Trece nemas stock recovery (jer se ne moze flashovati magisk, mada se to moze privremeno bootovati). Jos instaliras Adaway (zbog kojeg dosta i rootuje tel) izmjenio si system particiju, cak i systemless hosts pravi symlink u system.CooK wrote: Grijesis. Magisk je systemless root koji ne modificira nijednu particiju nego samo uradi odredjene izmjene u boot.img fajlu. Zato i SafetyNET radi te je moguce koristiti i Android Pay, bankarske aplikacije kao i ostale aplikacije koje ne rade na mobitelima koji su rootovani na nacin na koji ti mislis.
Nemoguce je odraditi zvanicni OTA sa bilo kojom modifikacijom osim otkljucanog bootloadera osim ako nisu neke alternative kao onaj Flashfire ili sta ti znam, nisam upratio jer Google radi verifikaciju, izbacice gresku prilikom flasha zipa.
Dakle, logicno je da se mora vratiti sve na fabricko stanje i prihvatiti OTA-u, preko magiska vratiti stock boot, ponistiti izmjene u systemu, vrattiti stock recovery...
Sta znam, tako je na pixelu/nexusu i androidu od pamtivijeka, mozda je na frankenstajn droidu na xiaomiu sve moguce i drugacije, necu tvrditi al' eto...
Al' nebitno, pogotovo u ovoj temi...
Nema ovo veze sa aplikacijama tim, te aplikacije radi provjeru za root i unlocked bootloader, a to magisk skriva kako bi prosao SafetyNET, to nema veze sa OTA-om.
- shape of despair
#4872 Re: Xiaomi mobiteli
Namjeravam kupiti Xiaomi Redmi Note 4. Vidim da telefon dolazi sa Helio X20 procesorom. Isplati li si kupovina. Jako mi se juce svidio na standu kada sam malo čačkao po telefonu.
-
CooK
#4873 Re: Xiaomi mobiteli
Ne modifikuje data particiju nego samo uradi back up originalnog boot.img fajla u slucaju da pozelis odraditi unroot. Magisk ne ostavlja apsolutno nikakve tragove u sistemu jer u custom recovery-u otpakuje originalni boot.img, patch-uje ga, zapakuje ga i ponovo flesh-a. Znaci nigdje nikakve podatke ne ostavlja. Adaway takodje ne ostavlja nikakve tragove nego uradi back up originalnog hosts fajla a flasha hosts fajl u kojem su napravljene samo izmjene gdje su IP adrese sa kojih se vuku reklame zamijenjene neresponzivnim IP adresama pa reklame ne mogu biti povucene. Custom recovery poput TWRP-a se ne mora uopste flash-ati, moze se odraditi samo boot TWRP-a iz fastboot-a preko adb-a sa komandom "fastboot boot twrp.img" a taj twrp image fajl mora biti u istom folderu u kojem je adb. Kada se boot-a twrp moze se flash-ati Magisk sto znaci da je ostao stock recovery a telefon je root-an preko Magisk-a. Uradjeno na taj nacin bez problema se moze odraditi OTA update na vecini mobitela a kako je na cistokrvnom androidu na tim google mobitelima(nexus, pixel), e to stvarno ne znam i moguce da je tako kako kazes.nagibSA wrote:Prvo modifikuje data barticiju gdje smjesta svoje fajlove, drugo patchuje boot (kernel). Trece nemas stock recovery (jer se ne moze flashovati magisk, mada se to moze privremeno bootovati). Jos instaliras Adaway (zbog kojeg dosta i rootuje tel) izmjenio si system particiju, cak i systemless hosts pravi symlink u system.CooK wrote: Grijesis. Magisk je systemless root koji ne modificira nijednu particiju nego samo uradi odredjene izmjene u boot.img fajlu. Zato i SafetyNET radi te je moguce koristiti i Android Pay, bankarske aplikacije kao i ostale aplikacije koje ne rade na mobitelima koji su rootovani na nacin na koji ti mislis.
Nemoguce je odraditi zvanicni OTA sa bilo kojom modifikacijom osim otkljucanog bootloadera osim ako nisu neke alternative kao onaj Flashfire ili sta ti znam, nisam upratio jer Google radi verifikaciju, izbacice gresku prilikom flasha zipa.
Dakle, logicno je da se mora vratiti sve na fabricko stanje i prihvatiti OTA-u, preko magiska vratiti stock boot, ponistiti izmjene u systemu, vrattiti stock recovery...
Sta znam, tako je na pixelu/nexusu i androidu od pamtivijeka, mozda je na frankenstajn droidu na xiaomiu sve moguce i drugacije, necu tvrditi al' eto...![]()
Al' nebitno, pogotovo u ovoj temi...
Nema ovo veze sa aplikacijama tim, te aplikacije radi provjeru za root i unlocked bootloader, a to magisk skriva kako bi prosao SafetyNET, to nema veze sa OTA-om.
-
CooK
#4874 Re: Xiaomi mobiteli
Nije los Redmi Note 4 ali nemoj uzimati tu verziju sa Mediatekovim procesorom nego sa Snapdragon procesorom.shape of despair wrote:Namjeravam kupiti Xiaomi Redmi Note 4. Vidim da telefon dolazi sa Helio X20 procesorom. Isplati li si kupovina. Jako mi se juce svidio na standu kada sam malo čačkao po telefonu.
- shape of despair
#4875 Re: Xiaomi mobiteli
Nažalost samo sa mediatekom imaju. Je li to ne valja ovaj procesor? Srednje sam zahtijevan korisnikCooK wrote:Nije los Redmi Note 4 ali nemoj uzimati tu verziju sa Mediatekovim procesorom nego sa Snapdragon procesorom.shape of despair wrote:Namjeravam kupiti Xiaomi Redmi Note 4. Vidim da telefon dolazi sa Helio X20 procesorom. Isplati li si kupovina. Jako mi se juce svidio na standu kada sam malo čačkao po telefonu.