Hajd da cujem da je Busaladzic bio general ustaske vojske.славянин wrote:G*vno - G*vno.breuer wrote:porediti ustašku ideologiju sa četničkom, ne vidim nikakav problem...basicm wrote:Poredili Busuladzica sa Drazom???
Dokle vi mozete ici fascinantno je!
Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
hAZNADAR
#4851 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- славянин
#4852 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ajde tebi pitanje - da vidis kojom se logikom sluzim.
Jeli tebi isto cetnik koji je zaklao "samo" 2 ljudi i Draza m koji je naredio da se zakolje koliko vec ? Meni su isti ..
Jeli tebi isto cetnik koji je zaklao "samo" 2 ljudi i Draza m koji je naredio da se zakolje koliko vec ? Meni su isti ..
-
breuer
#4853 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
jes, a jeben je i antisemitizam, kako sarajevski, tako i globalno...hAZNADAR wrote:Hebena je islamofobija i mentalni sklop koji jos tumaci muslimane po andricevskom modelu. Jer samo tako mozes uporediti jedno beznacajno sarajevsko piskaralo bez ikakvog uticaja na bilo sta,... i jednog zlocinackog generala - gospodara zivota i smrti.breuer wrote:jebeno je išta objektivno napisati na Balkanu...čovjek ništa nije pogriješio, Busuladžić je bio pobornik krvavo zločinačke države i kao takav je odgovoran kao i bilo koji drugi šovinista, ali i ubica...ili su istrebljeni Jevreji Sarajeva manje bitni od istrebljenih Bošnjaka Višegrada ili bilo kojeg drugog mjesta...kakavdanakneiskustvu wrote:sad ni nikolaidis ne valja,sekunda treba da ga se proglasi islamofobom,potencijalnim četnikom,jebo sve ono što je do sad pisao
Protiv sam Busaladzica, protiv i SDA i mladomuslimana,... ali je cinjenica da je je ovaj problem izronio na povrsinu nesto mnogo gore.
-
hAZNADAR
#4854 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pravno?славянин wrote:Ajde tebi pitanje - da vidis kojom se logikom sluzim.
Poruci sudijama u Hagu da mogu komotno osloboditi Karadzica - kad ih toliko istih slobodno seta i to legalno.
-
breuer
#4855 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
koja je razlika između Šešelja i Mladića...definitivno velika, ali ostaje da su obojica zločinci...славянин wrote:Ajde tebi pitanje - da vidis kojom se logikom sluzim.
- basicm
#4856 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Vama isto porediti glavnog generala i covjeka koji je nesto napisao, uz pretpostavku da je i to uradio?
Nije ovo nista drugo osim mrznja, slijepa, opasna koja vas izgriza iznutra, prema svemu sto ima veze sa islamom.
I ako je to antifasizam, jadan on s vama!
Nije ovo nista drugo osim mrznja, slijepa, opasna koja vas izgriza iznutra, prema svemu sto ima veze sa islamom.
- славянин
#4857 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
basicm wrote:Vama isto porediti glavnog generala i covjeka koji je nesto napisao, uz pretpostavku da je i to uradio?
- славянин
#4858 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ljudski a ne pravno.. jer na forumu diskutujemo nismo u sudnici.hAZNADAR wrote:
Pravno?
Poruci sudijama u Hagu da mogu komotno osloboditi Karadzica - kad ih toliko istih slobodno seta i to legalno.
-
hAZNADAR
#4859 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Sarajevski antisemitizam? Mislis od sastavljaca i potpisnika Sarajevske rezolucije protiv ustaskih zlocina u WWII ili danasnji?breuer wrote:jes, a jeben je i antisemitizam, kako sarajevski, tako i globalno...hAZNADAR wrote:Hebena je islamofobija i mentalni sklop koji jos tumaci muslimane po andricevskom modelu. Jer samo tako mozes uporediti jedno beznacajno sarajevsko piskaralo bez ikakvog uticaja na bilo sta,... i jednog zlocinackog generala - gospodara zivota i smrti.breuer wrote:
jebeno je išta objektivno napisati na Balkanu...čovjek ništa nije pogriješio, Busuladžić je bio pobornik krvavo zločinačke države i kao takav je odgovoran kao i bilo koji drugi šovinista, ali i ubica...ili su istrebljeni Jevreji Sarajeva manje bitni od istrebljenih Bošnjaka Višegrada ili bilo kojeg drugog mjesta...
Protiv sam Busaladzica, protiv i SDA i mladomuslimana,... ali je cinjenica da je je ovaj problem izronio na povrsinu nesto mnogo gore.
- basicm
#4860 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kako da shvatim uvelicavanje Mustafinog, a smanjenje Drazinog (ne)djela? Daj mi racionalan kriterij ako je vec moj iracionalan.
-
hAZNADAR
#4861 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Islamofobija je tom fasisti dati znacaj kao generalu. Tvojom logikom se moze vecina Srba u RS osuditi isto kao Mladic(pripadaju istoj ideologiji zar ne), ali sumnjam da ti je tu isti arsin.славянин wrote:basicm wrote:Vama isto porediti glavnog generala i covjeka koji je nesto napisao, uz pretpostavku da je i to uradio?
I ako je to antifasizam, jadan on s vama!Sa velis ... mrznja prema islamu sto se fasisti stavljaju u cumez sa ostalim fasistima .. Jer je taj fasista kao musliman pa onda ako njega se dira onda je to islamofobija jelde ?
-
breuer
#4862 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
jel i Busuladžić potpisnik?hAZNADAR wrote:Sarajevski antisemitizam? Mislis od sastavljaca i potpisnika Sarajevske rezolucije protiv ustaskih zlocina u WWII ili danasnji?breuer wrote:jes, a jeben je i antisemitizam, kako sarajevski, tako i globalno...
- славянин
#4863 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ko mu daje relevatnost generala ? Ali cinjenica je da se skola nazvala po njemu jel ?? Znaci nije neki bezveze anonimni skrabar nego fasista po kojem su skolu nazvali.
Ne nebih rekao da je vecina Srba u RSu cetnika .. niti je bilo u ratu. Mislim prema mojim nekim laickim procjenama 20-30% vrs su bili cetnici i zlocinci - sto je za jednu vojsku ogroman broj zlocinaca.
Ne mozes ti da shvatis da eto mene licno ne interesuje vjera- nego me interesuje jesi li li zlocinac majmun kreten . Ne smeta mi niti jedan narod postujem sve dok god ne krenu da maltretiraju druge i namecu nesto svoje drugim.
Ne nebih rekao da je vecina Srba u RSu cetnika .. niti je bilo u ratu. Mislim prema mojim nekim laickim procjenama 20-30% vrs su bili cetnici i zlocinci - sto je za jednu vojsku ogroman broj zlocinaca.
Ne mozes ti da shvatis da eto mene licno ne interesuje vjera- nego me interesuje jesi li li zlocinac majmun kreten . Ne smeta mi niti jedan narod postujem sve dok god ne krenu da maltretiraju druge i namecu nesto svoje drugim.
- basicm
#4864 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jesu li svi zidovi isti kao oni sto handre palestince?
Svi bijelci kao oni sto handre crnce?
Tebi jesu, jer je tebi onaj sto je ubio “samo” dvojicu isti kao sto je ubio stotine hiljada.
Tebi jesu, jer je tebi onaj sto je ubio “samo” dvojicu isti kao sto je ubio stotine hiljada.
- славянин
#4865 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Vidis pravis poveznicu necega sto nisam napisao ili jednostavno ne razumijes ili ne znas da citas.basicm wrote:Jesu li svi zidovi isti kao oni sto handre palestince?
Jesu li jevrei koji "handre" palestince od generala do vojnika isti"
Jesu li bijelci koji su rasisti od jednog predsjednika do onog ko ode i pobije ljude isti ?
-
breuer
#4866 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
pa valjda to i piše u Kur'anu...basicm wrote:Jesu li svi zidovi isti kao oni sto handre palestince?
p.s. sad bi neko rekao: zašto rekaktiviranje ove teme baš u ovaj vakat, koji su razlozi?!
- basicm
#4867 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ti bi trebao odgovoriti, ne ja. Kod tebe je to nesto relativno.
- славянин
#4868 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Zato sto se ne radi o istim pitanjima - zapravo nisu ni slicna - ne znam dali znas da procitas i razumijes i da vidis razliku.basicm wrote:Ti bi trebao odgovoriti, ne ja. Kod tebe je to nesto relativno.
- basicm
#4869 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne prebacuj loptu meni, ti ovo pises. A ides jos dalje pa ti Mustafa sa score 0 u ubistvima isti sa Drazom.славянин wrote:Ajde tebi pitanje - da vidis kojom se logikom sluzim.
- славянин
#4870 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Aha znaci score je u pitanju... ok razumijem te.basicm wrote:Ne prebacuj loptu meni, ti ovo pises. A ides jos dalje pa ti Mustafa sa score 0 u ubistvima isti sa Drazom.славянин wrote:Ajde tebi pitanje - da vidis kojom se logikom sluzim.
Da dalje djaba ne diskutujemo.
-
breuer
#4871 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
basicm wrote:Ti bi trebao odgovoriti, ne ja. Kod tebe je to nesto relativno.
niko ne izjednačava Busuladžića i Dražu, ali zlotvor je zlotvor, šta god uradio, ko što je i Šešelj iako nije nikog ubio...
- basicm
#4872 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Hehe, znao sam, prosao si test 
-
breuer
#4873 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
basicm wrote:Hehe, znao sam, prosao si test
- basicm
#4874 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne ti, nego ovaj drugi. Cita sta zeli i koliko zeli, pristrano.breuer wrote:basicm wrote:Hehe, znao sam, prosao si test
-
kakavdanakneiskustvu
#4875 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
basicm wrote:Poredili Busuladzica sa Drazom???
Dokle vi mozete ici fascinantno je!
porediti i reci da su isti mogu samo budale,zlonamjerni,ja ne vidim da je neko na temi rekao da su podjednako odgovorni ,krivi za smrt hiljade ljudi,je li ti mozes naci takav ili slican neciji post na temi?