Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- maraccana
#4851 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ovo negiranje vlastite nacionalnosti i nacije koje se temelji na državi (nacionalna himna, reprezentacija, zastava, spomenici itd.), koja nije samo obični komad zemlje i teritorije nego ljudi svih konfesija, kultura itd. koji je čine, te pokušaji prisvajanja BiH irelevantnim stavkama poput brojki stanovništva, uzdizanje i poistovjećivanje etnije sa nacijom ili direktno negiranje i omalovažavanje, Bošnjaci samo dodatno sudjeluju u rušenju i sakaćenju BiH, asistirajući četnicima i ustašama koji to odavno čine (krijući se pod "konstitutivnim" imenima Srba i Hrvata). Ne postoji nikakva razlika između npr. jednog Dodika i bilo kojeg Bošnjaka, koji na identičan način ismijavaju i negiraju naciju i nacionalnost BiH. Time se politika "Bošnjaka", kao i "Srba" i "Hrvata" svodi na obično izdajništvo, vlastite interese (preciznije obični kriminal) i u slučaju Bošnjaka, lažno propagiranje patriotizma, te se mora okarakterisati kao fašistička, veliko-bošnjačka, preciznijim imenom balijska (na fazon kojeg pokušaju kopirati od veliko-srba četnika i velko-rvata ustaša).
I eto tako, nakon raznih agresora koji su gazili BiH i njen integritet, slobodne, multi-etnične zemlje, sada su na redu i Bošnjaci, koji BiH urušavaju iznutra i možda uspiju ono što nijedan agresor do sada do kraja nije, da potpuno izbriše jezgro i koncept nacije BiH koja treba da se sastoji od svih etnija koje je nastanjuju, time što bi svoju bošnjačku etniju/etničnost načinili nacijom/nacionalnošću BiH, (jednako kao što su to htjeli učiniti "Srbi" i "Hrvati" ratnim pohodima, "Bošnjaci" bi mirnim putem tzv. nacionalnog buđenja). Tako bi potpuno htjeli učiniti istu fašističku stvar poput "Srba" i "Hrvata", da "pobošnjače" Srbe i Hrvate, da budu budu ustvari bošnjački pravoslavci i katolici (ponovo na isti fazon "srpskih" i "hrvatskih" fašista).
Kada neko dovodi u pitanje naciju i nacionalnost, on dovodi u pitanje i samu državu i njeg integritet. Zanimljivo bi bilo pitati pojedince, šta bi kada bi iz BiH otišli negdje u inostranstvo, odgovorili na pitanje šta su, šta su po nacionalnosti. Da pitaju Srbina, očekivan odgovor bi bio da je Srbin, da pitaju Hrvata, rekao bi Hrvat, i da pitanju Bošnjaka rekao bi Bošnjak. Bolji primjer razorene nacije i nacionalnosti BiH od ovoga ne može, gdje se ne može sakriti direktan destruktivni utjecaj triju fašističkih politika koji vrše na nacionalnost/naciju tj- državu putem snažnih kampanja etničkih ideologija.
I eto tako, nakon raznih agresora koji su gazili BiH i njen integritet, slobodne, multi-etnične zemlje, sada su na redu i Bošnjaci, koji BiH urušavaju iznutra i možda uspiju ono što nijedan agresor do sada do kraja nije, da potpuno izbriše jezgro i koncept nacije BiH koja treba da se sastoji od svih etnija koje je nastanjuju, time što bi svoju bošnjačku etniju/etničnost načinili nacijom/nacionalnošću BiH, (jednako kao što su to htjeli učiniti "Srbi" i "Hrvati" ratnim pohodima, "Bošnjaci" bi mirnim putem tzv. nacionalnog buđenja). Tako bi potpuno htjeli učiniti istu fašističku stvar poput "Srba" i "Hrvata", da "pobošnjače" Srbe i Hrvate, da budu budu ustvari bošnjački pravoslavci i katolici (ponovo na isti fazon "srpskih" i "hrvatskih" fašista).
Kada neko dovodi u pitanje naciju i nacionalnost, on dovodi u pitanje i samu državu i njeg integritet. Zanimljivo bi bilo pitati pojedince, šta bi kada bi iz BiH otišli negdje u inostranstvo, odgovorili na pitanje šta su, šta su po nacionalnosti. Da pitaju Srbina, očekivan odgovor bi bio da je Srbin, da pitaju Hrvata, rekao bi Hrvat, i da pitanju Bošnjaka rekao bi Bošnjak. Bolji primjer razorene nacije i nacionalnosti BiH od ovoga ne može, gdje se ne može sakriti direktan destruktivni utjecaj triju fašističkih politika koji vrše na nacionalnost/naciju tj- državu putem snažnih kampanja etničkih ideologija.
- spreca
#4852 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
evo i statistika je pokazala da dobroHafis wrote:
Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može...
-
Hafis
#4853 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma znam i ja da je ovo samo razbibriga, i vrlo dobro znam na čiji se račun mogu nabijati šale bez ikakvih problema, a na čiji račun ne smiju - jer je to onda fašizam kao što kažeš. Nego, volim pecnuti malo ove malo veće, kako ih od milošte zovu - patriJote - klasa dublja provincija iliti vukojebina.tututuuuu wrote:To je fasizam.Hafis wrote:Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može...spreca wrote: Znaci da su ga birali 'Rvati so bzirom na broj glasova koje je dobio stim da je Bosanaca bilo 1% i to ne iz cijele Bih nego samo iz pederacije......i sve nesto kmecite da vam Bosnjaci biraju predstavnikaMa ovaj forum je za razbibrigu, samo lagano. Eno mene nazvase skutorom i ustasom jer sam rekao da su jaja u Bingu stara.
Kad Hinteligencija zamjeni inteligenciju.
Last edited by Hafis on 04/07/2016 16:39, edited 2 times in total.
-
Hafis
#4854 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ja Rvat ti Mošnjak. Jel' pošteno?spreca wrote:evo i statistika je pokazala da dobroHafis wrote:
Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može......tako da ima slicnosti
.......dotur nam se uvrijediJa
......doture nemoj da ti idem unazad cesljati postove...neces ni sam vjerovati sta si sve piso i ti koje branis
- tututuuuu
#4855 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ti su i meni najdrazi, uz ove standardne antifasiste.Hafis wrote:Ma znam i ja da je ovo samo razbibriga, i vrlo dobro znam na čiji se račun mogu nabijati šale bez ikakvih problema, a na čiji račun ne smiju - jer je to onda fašizam kao što kažeš. Nego, volim pecnuti malo ove malo veće, kako ih od milošte zovu - patriJote - klasa dublja provincija.tututuuuu wrote: To je fasizam.Ma ovaj forum je za razbibrigu, samo lagano. Eno mene nazvase skutorom i ustasom jer sam rekao da su jaja u Bingu stara.
- spreca
#4856 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ako ti kazes da sam mudat onda nevidim problema....ja se ne hvalimHafis wrote: Ja Rvat ti Mošnjak. Jel' pošteno?
-
Hafis
#4857 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Spreča mi je stara mušterijatututuuuu wrote:Ti su i meni najdrazi, uz ove standardne antifasiste.Hafis wrote:Ma znam i ja da je ovo samo razbibriga, i vrlo dobro znam na čiji se račun mogu nabijati šale bez ikakvih problema, a na čiji račun ne smiju - jer je to onda fašizam kao što kažeš. Nego, volim pecnuti malo ove malo veće, kako ih od milošte zovu - patriJote - klasa dublja provincija.tututuuuu wrote: To je fasizam.Ma ovaj forum je za razbibrigu, samo lagano. Eno mene nazvase skutorom i ustasom jer sam rekao da su jaja u Bingu stara.
Samo nije ih lako ni pecnuti, moras to lagano i objasniti im, inace nista ono ne shvati.
Nije on loš, šta će. Samo im je gore mentalitet jeben...dobri su sat-dva uživo slušati..smiješni pravo, a onda uTuše dalje.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4858 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
nidje veze sve sto ti napisa...Dozer wrote: Sasvim normalno. Ako sam bio premlad da bih necega bio svjestan, ili ako cak nisam ni bio rodjen u doba nekog desavanja, onda je potpuno nesuvislo da uopste pricam o tome necemu, a pogotovo da donosim nekakve sudove, napadam, optuzujem i sl. nesto sto cak ni u istorijskim knjigama nisam moga procitati...
Recimo, za WWII "znam" ono sto pise u knjigama, ali mi ni na kraj pameti nikada nije bilo da bilo koga ko je bio partizan, i ko je branio Jugu od Svaba, dakle agresora, pa ma ko da je, kojoj vjeri ili narodu da je pripadao, kako da se zvao i koja i kakva licna ubjedjenja da su mu bila - omalovazavam na bilo koji nacin.![]()
A sta mi dozivljavamo danas... Da neki balavi hajvancic, koji mozda ni '95 nije bio rodjen, a u najboljem slucaju je '92 imao 5-10 godina, danas hladno pljuje po onima koji su branili i njegovu guzicu. Pri tome se busa necime za sta je prije jedva 10-ak godina saznao da kao termin uopste postoji, svrstao se u to jer je njegovo okruzenje takvo, ali i dalje realno nema pojma zasto se u to svrstava, koja je istorija toga, a ponajmanje zna objasniti zasto mu je to bitno...
Ali, posto je ovdje sve to ionako totalno naopako, tako i vecina onih koji nisu imali godina, ili cak nisu ni bili rodjeni kada se sve ono ovdje kuhalo i desavalo, danas znaju sve o svemu tome... A kako znaju? Pa, jednostavno - rekao im "njihov" politicar, "njihov" medij potvrdio, a ni vjerski vodja se nije libio da kaze isto.
Istorijske cinjenice? Sta je to?! Koga briga za to?!
Ukratko - FUJ...
Ti i ja smo isto godiste pa ti organizmicno uzdisrs za tim vremenima dok ih ja smayram klasicnom diktaturom. Limitiranjem misli. Ideje i vremenom verbalnog delikta. A kad procitam da.bi na sav ovaj jad koji imamo danas ti jos i to uvodio onda.mi potonu sve ladje da ce se ista.promijeniti sve dok ne odumre svaka generacija starija od 1990 godista
- mO k3
#4859 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Neka nas zove kako hoćespreca wrote:Ako ti kazes da sam mudat onda nevidim problema....ja se ne hvalimHafis wrote: Ja Rvat ti Mošnjak. Jel' pošteno?
-
Hafis
#4860 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Moguće. Al' u mene ovdje po mnogim parametrima kao da je 0,51%. Bit će valjda zakon relativnosti.mO k3 wrote:Neka nas zove kako hoćespreca wrote:Ako ti kazes da sam mudat onda nevidim problema....ja se ne hvalimHafis wrote: Ja Rvat ti Mošnjak. Jel' pošteno?, sto se mene tiče 51%
-
zenit dozic
#4861 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Koji ste vi rvati licemjeriHafis wrote:
Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može...
Kad god ste u prilici izbacujete slovo H i kad treba i kad ne treba, sprdate se s bosnjama radi tog istog slova.
Evo vi novopeceni navijaci svinjskog uvijek govorite veHlez- kao sprdanje na racun bosnja i veleza.
A kad se s vama sprda odma fasisti.
I nije ista uvreda rvat i mosnjak.
Ova druga je duplo teza po svojoj konstrukciji.
Slicna uvreda bi bila da vas zovemo ujkani, kamenjarci, konjusari, kmetovi i sl.
A posto ste se puno digli i osilili mogli bi vam mosnje ponovo izabrat predstavnika za dvije godine pa da opet kmecite.
- GeeTnT
#4862 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Velis ´afise 0,5 %....lol...pa ti si pobrkao bolan, nije koliko poreza uplacujete drzavi nego prica je o popisu...
- spreca
#4863 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Doktore ti bi bar moro znati da je sala i zajebancija zdrava....nema ljutnje .....ne idemo mi na teze uvrede ko nekiHafis wrote: Spreča mi je stara mušterija![]()
Nije on loš, šta će. Samo im je gore mentalitet jeben...dobri su sat-dva uživo slušati..smiješni pravo, a onda uTuše dalje.
- tututuuuu
#4864 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Hevo ga, patriJota.zenit dozic wrote:Koji ste vi rvati licemjeriHafis wrote:
Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može...![]()
Kad god ste u prilici izbacujete slovo H i kad treba i kad ne treba, sprdate se s bosnjama radi tog istog slova.
Evo vi novopeceni navijaci svinjskog uvijek govorite veHlez- kao sprdanje na racun bosnja i veleza.
A kad se s vama sprda odma fasisti.
I nije ista uvreda rvat i mosnjak.
Ova druga je duplo teza po svojoj konstrukciji.
Slicna uvreda bi bila da vas zovemo ujkani, kamenjarci, konjusari, kmetovi i sl.
A posto ste se puno digli i osilili mogli bi vam mosnje ponovo izabrat predstavnika za dvije godine pa da opet kmecite.
Last edited by tututuuuu on 04/07/2016 17:05, edited 1 time in total.
- spreca
#4865 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ako treba mozemo im pomoci...napravicemo i njima kad oni nemogumO k3 wrote:Neka nas zove kako hoćespreca wrote:Ako ti kazes da sam mudat onda nevidim problema....ja se ne hvalimHafis wrote: Ja Rvat ti Mošnjak. Jel' pošteno?, sto se mene tiče 51%
- BHCluster
#4866 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ovo je vec konkretna ponudaspreca wrote: ako treba mozemo im pomoci...napravicemo i njima kad oni nemogu
- Ajatolah_
#4867 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
A u RS?155_mm wrote:velis promijenilo se od 2013 mnogo toga. da jeste. na primjer udio bosnjaka u novorodjenim 2015 je po nekima 56-58%.
- mO k3
#4868 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
:lol:BHCluster wrote:Ovo je vec konkretna ponuda :lol: Ko zna, zna.spreca wrote: ako treba mozemo im pomoci...napravicemo i njima kad oni nemogu :lol:
@ hafize , iskreno ti si meni simpa mislim da bi mogo zajedničku riječ sa tobom naći
- spreca
#4869 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
S obzirom na nas merhametBHCluster wrote:Ovo je vec konkretna ponudaspreca wrote: ako treba mozemo im pomoci...napravicemo i njima kad oni nemoguKo zna, zna.
-
zenit dozic
#4870 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa dabome skriparu vego patrijota koji ce vam izabrat legitimnogtututuuuu wrote: Hevo ga, patriJota.
- spreca
#4871 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ma uredu je Hafiz ba...voli suknuti kao i svaki od nas.....neide na teske uvredemO k3 wrote:BHCluster wrote:Ovo je vec konkretna ponudaspreca wrote: ako treba mozemo im pomoci...napravicemo i njima kad oni nemoguKo zna, zna.
![]()
@ hafize , iskreno ti si meni simpa mislim da bi mogo zajedničku riječ sa tobom naći
- spreca
#4872 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
opetzenit dozic wrote:Pa dabome skriparu vego patrijota koji ce vam izabrat legitimnogtututuuuu wrote: Hevo ga, patriJota.
-
Biene Maya
#4873 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Genocidni cetnitet treba ukinuti kao i federaciju i to pod hitno! A onda gdje Bosnjaci zive je potpuno nevazno!Kikibombona wrote:Ma nije to toliko bitno. 49.9 ili 50.1. Isti kurac. Napumpali su cifre sve tri strane. Ima nas sveukupno znatno manje. Bosnjaka ima preko 50% kako god okrenes. Na narednom popisu ce biti nekoliko procenata iznad 50%. To je sigurno.155_mm wrote:a na osnovu cega tvrdnja da "srbi nisu pumpali". nosenje popisnih listica preko drzavne granice u srbiju je vjerovatno akt zastite podataka. i nekako najvise incidenata se u vijestima sa popisom je bas bilo na podrucju pod trenutnom politickom vlascu srpske elite.
velis promijenilo se od 2013 mnogo toga. da jeste. na primjer udio bosnjaka u novorodjenim 2015 je po nekima 56-58%.
Bosnjaci su u problemu jednako kao Srbi i Hrvati. Sva tri naroda se osipaju, nesto vise Srbi i Hrvati, ali ni Bosnjaci ne zaostaju previse. Nikakve perspektive na vidiku.
Konkretno za Bosnjake ce biti izazov naredni popis kada je u pitanju RS. Jasno je da trenutno ne zivi 14% Bosnjaka u RS. Na narednom popisu ce biti znatno teze popisati se na lokaciji gdje nemas stalno prebivaliste, a nece biti ni motivacije za takve rabote. Eh, kako onda odrzati tih 14% ili mozda povecati procenat!?? Sarajevo i Tuzla uzimaju mladez. Skolovanje, zaposlenje. Evropa isto tako. Kako sacuvati bosnjacku populaciju u RS? Tu mora postojati neka strategija, jer se ovim putem ide ravno u propast.
- Kikibombona
#4874 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ah jarane, treba i meni 10 000km, al' nema, a nece ni biti ako ostanem sjediti u kuci.Biene Maya wrote:Genocidni cetnitet treba ukinuti kao i federaciju i to pod hitno! A onda gdje Bosnjaci zive je potpuno nevazno!Kikibombona wrote:Ma nije to toliko bitno. 49.9 ili 50.1. Isti kurac. Napumpali su cifre sve tri strane. Ima nas sveukupno znatno manje. Bosnjaka ima preko 50% kako god okrenes. Na narednom popisu ce biti nekoliko procenata iznad 50%. To je sigurno.155_mm wrote:a na osnovu cega tvrdnja da "srbi nisu pumpali". nosenje popisnih listica preko drzavne granice u srbiju je vjerovatno akt zastite podataka. i nekako najvise incidenata se u vijestima sa popisom je bas bilo na podrucju pod trenutnom politickom vlascu srpske elite.
velis promijenilo se od 2013 mnogo toga. da jeste. na primjer udio bosnjaka u novorodjenim 2015 je po nekima 56-58%.
Bosnjaci su u problemu jednako kao Srbi i Hrvati. Sva tri naroda se osipaju, nesto vise Srbi i Hrvati, ali ni Bosnjaci ne zaostaju previse. Nikakve perspektive na vidiku.
Konkretno za Bosnjake ce biti izazov naredni popis kada je u pitanju RS. Jasno je da trenutno ne zivi 14% Bosnjaka u RS. Na narednom popisu ce biti znatno teze popisati se na lokaciji gdje nemas stalno prebivaliste, a nece biti ni motivacije za takve rabote. Eh, kako onda odrzati tih 14% ili mozda povecati procenat!?? Sarajevo i Tuzla uzimaju mladez. Skolovanje, zaposlenje. Evropa isto tako. Kako sacuvati bosnjacku populaciju u RS? Tu mora postojati neka strategija, jer se ovim putem ide ravno u propast.
Ovdje je glavna rijec 'treba'...
A niko da kaze kako, kada i ko treba uraditi to 'treba'. Ko ce uraditi to 'treba'? Bakir Izetbegovic? Sefer Halilovic? Zlatko Lagumdzija? Zeljko Komsic?
Valjda je jasno da enitete mogu ukinuti samo i jedino stranci. Ovdje su snage izjednacene, ne moze niko prelomiti na svoju stranu. Pat pozicija.
- dulekrele
#4875 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Vi se sami iz petnih zila trudite da kago god izbacite h iz rijeci. Idete dotle da ne zovete Hamdija vec KamdijaHafis wrote:Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može...spreca wrote: Znaci da su ga birali 'Rvati so bzirom na broj glasova koje je dobio stim da je Bosanaca bilo 1% i to ne iz cijele Bih nego samo iz pederacije......i sve nesto kmecite da vam Bosnjaci biraju predstavnika