Sebija All about

Post Reply
dječak sa šibicama

#4851 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Sara03 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Stranacki SDA botovi uspjesno pricu sa nesretnih pacijenata koji se lijece od fkng tumora, prebacuju na "jadnu Sebiju koju hejteri hejtuju bez razloga, a Sanko ovo Sanko ono".
Boli njih ona stvar za pacijente, radije će iste iskoristiti za konstantno stranačko-ublehaško prepucavanje.
Razumljivo, ali sta sutra kad botova mama, otac ili sestra, brat mozda ili on sam, zavrsi na aparatu kod Sebije. Aparatu koji ne radi.

Hoce li i onda smisljati alibije za doticnu.
Sara03

#4852 Re: Sebija All about

Post by Sara03 »

dječak sa šibicama wrote:
Sara03 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Stranacki SDA botovi uspjesno pricu sa nesretnih pacijenata koji se lijece od fkng tumora, prebacuju na "jadnu Sebiju koju hejteri hejtuju bez razloga, a Sanko ovo Sanko ono".
Boli njih ona stvar za pacijente, radije će iste iskoristiti za konstantno stranačko-ublehaško prepucavanje.
Razumljivo, ali sta sutra kad botova mama, otac ili sestra, brat mozda ili on sam, zavrsi na aparatu kod Sebije. Aparatu koji ne radi.

Hoce li i onda smisljati alibije za doticnu.
To se i ja pitam. Nešto ne vjerujem da će ista i dalje biti čista k'o suza.
Alfons Kauders

#4853 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:u suštini je tačno i što žurnal kaže, da pozicija i opozicija u suštini predstavljaju jednu političku kastu, odvojenu od realnih tokova i realnog života i koja živi od naroda. oni se naravno sukobljavaju međusobno...ali ova i ovakva opozicija ne želi, i da ima mogućnosti, bilo kakvo talasanje koje će ugroziti cijelu kastu i natjerati je da zaista zarađuje za život. ona to i ne može, ali ne bi htjela i da može.
Upravo tako - ovo je borba SDP protiv SDA, a narod je orudje. U ovom slucaju, cak i tesko bolesni narod.

Ni prve ni druge ne boli kurac za njima. Opozicija nije iskoristila skoro nista od svojih mogucnosti, i sve se svelo na lajanje. Pozicija takodjer, s tim sto sad pola pozicije pljuje po Sebiji, a zapravo su je i instalirali?

Nek se jebu i jedni i drugi.
Alfons Kauders

#4854 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

Sara03 wrote:
Alfons Kauders wrote: Da etika igra takvu ulogu u zakonu, Sebija nikad ne bi bila imenovana.

Kad vec nemate muda da se bunite, onda sljedeci put nemojte glasati za one koji vam nisu po volji. Zapravo, zasto ste uopste glasali za njih ako vam ne valjaju?!

Bujrum, podnosite krivicne, disciplinske i kakve sve ne prijave. Identicnu pricu je SDA imala za Shanku, pa prodje od tad 13 bajrama, ali plava koverta nikako da dodje na vrata, nikom nista.
A Sebija je kao imenovana po zakonu, i gdje je btw bila jedini kandidat? I, ponavljam, etika itekako određuje pravne norme, inače bi svako mogao sklepati šta mu je volja.

Kako ti znaš za koga ja glasam, hljeba ti? Demokratija je surova, šta da ti kažem...
Ne za tebe, vec grad. SDA je dobila na izborima 2014, a i prosle godine, sa Sebijom. Dakle, cini mi se da vecina nema problema. :) Sacekajmo 2018, ali imam osjecaj da se nece puno promijeniti.
dječak sa šibicama

#4855 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

SDA je vjerovatno zauvijek zagospodarila Sarajevom, i tu vise povratka nema.

Naselili su dovoljno glasacke masinerije, podijelili im fotelje i foteljice, a opozicija onakva kakva jeste, razjedinjena, nije nikakva opasnost za Sebiju i njenu stranku.

Paradoksalno ali za nadati se da ce Sebijina nezajazljiva glad za vlascu, odvesti je dalje od klinickog centra i zdravstva, pa neka bude premijerka nista novo necemo dobiti. I ovi prije nje su uglavnom idioti, pa ce se savrseno uklopiti.

I neka ponese sa sobom svoje "mjere stednje". Srozala je KCUS na nivo osrednje pijace.
orinoco

#4856 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

100 puta izrečena laž postat će istina... Kao da se ovom taktikom pokušava smijeniti Sebija, odnosno da se ovom taktikom pokušavaju pozicionirati interesi druge strane.

Građanima treba biti svejedno čija je politika na vlasti, ko je osoba koja upravlja KSUC-om, građanima treba kvalitetan zdravstveni servis, maksimalno preofesionalna i adekvatna usluga. Ako je Sebija ne pruža, ako postoje konkretni dokazi, smijenimo je. Ako nema takvih dokaza, sačekajmo izbore i dovedimo naše kandidate. Jednostavno je...

Zanimljivo, podjednako je loša situacija i u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. u njihovim ambulantama su redovna čekanja na preglede, gužve i sl., ali niko ne spominje smjenu direktora, niko ne pita za finansijske rezultate, nikom nije zanimljiva tema :-) Čak ni ovdje na forumu nemaju svoju temu :D
uglavnomja

#4857 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Alfons Kauders wrote:
JThomas wrote:u suštini je tačno i što žurnal kaže, da pozicija i opozicija u suštini predstavljaju jednu političku kastu, odvojenu od realnih tokova i realnog života i koja živi od naroda. oni se naravno sukobljavaju međusobno...ali ova i ovakva opozicija ne želi, i da ima mogućnosti, bilo kakvo talasanje koje će ugroziti cijelu kastu i natjerati je da zaista zarađuje za život. ona to i ne može, ali ne bi htjela i da može.
Upravo tako - ovo je borba SDP protiv SDA, a narod je orudje. U ovom slucaju, cak i tesko bolesni narod.

Ni prve ni druge ne boli kurac za njima. Opozicija nije iskoristila skoro nista od svojih mogucnosti, i sve se svelo na lajanje. Pozicija takodjer, s tim sto sad pola pozicije pljuje po Sebiji, a zapravo su je i instalirali?

Nek se jebu i jedni i drugi.
a sta su to mogucnosti opozicije?
podnijeti prijedlog izmjene dnevnog reda u vladi u kojoj su OPOZICIJA? pokusali su, zna se ko ih je zaheb'o, kao i uvijek ...

jedino sto mogu je animirati narod, a narod je vec zabetoniran u torovima ... i to do te mjere da ce neko, hipoteticki, kome umre roditelj pred bolnicom od neke banalane bolescine jer mu nisu dozvoli da udje ... da ne uprlja tek oprane stepenice ... ce opet glasati za sda :roll:

ili mislis da je posao opozicije da podnosi tuzbe? i za to postoje organi kojima je to posao, ali su pod kontrolom pozicije (u nezavisnom bh sudstvu :D )

a vjerujem da su neke tuzbe vec napisane, ne od opozicije nego od pojedinaca
kakavdanakneiskustvu

#4858 Re: Sebija All about

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://ba.n1info.com/a169804/Vijesti/Vi ... za-N1.html

Vracen link,tek na intervenciju n1 televizije
Hakiz

#4859 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Sara03 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Sara03 wrote:
A znači priznaješ da je Koševo u qrcu?

Nije problem što je lik ateista, nego što to provlači kroz svaki jebeni post, bez ikakve mjere, naročito u ovakvoj krajnje osjetljivoj situaciji.
Pa sta? Da je vjernik i da je napisao kako ce se Bog postarati za pacijente, da li bi to bilo "bez mjere"? Bitna je sustina, ne forma. Eto, ni ja nisam vjernik, pa sta cemo sad? Smijem li ista komentarisati bez odobrenja vjernika? Ono, da se slucajno ne uvrijede?

Usput, neka mi neko objasni odakle vjernici crpe moralno pravo da seru nama ateistima? Skoro tri decenije na vlasti gledamo velike vjernike, uz podrsku stada i klera.

U 30 godina vlasti, vjernici su pokrali Boga oca, zatrovali narod mrznjom i radikalizmom, otjerali milion ljudi iz domovine, unistili medije, nauku, privredu, pa na kraju krajeva i samu vjeru...

I sad haman na konto toga imaju neko moralno pravo da seru nama nevjernicima? :lol:
Šta si se uspalio ba, k'o je tebe prozvao uopšte. :D

Možeš pričati šta ti je volja, zaboli me, al' jedino što sam konstatovala je to da dotični više smara sa tom spikom u svakom fricking postu, a u onom posljednjem, po meni krajnje neprimjereno. Ne brini se ti za mene, nemam ja problem ni sa prozivanjem vjernika, naročito ovih turkofila i licemjernih, vjerom okićenih Bošnjaka, to su mi glavni pacijenti. :D

I da, ovo za džamijsku mafiju se apsolutno slažem.
Mene ne smara.
Hakiz

#4860 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

uglavnomja wrote:ili mislis da je posao opozicije da podnosi tuzbe?
Pa, i podnošenje tužbe je jedan od alata borbe opozicije protiv pozicije. A to govori više o etici i stvarnim namjerama oozicije. Dakle, ako opozicija ima saznanja i/ili dokaze o nezakonitom radu i ne pokrenu tužbe, krivične, prekršajne prijave, onda to više govori o njima nego o poziciji.
JThomas

#4861 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

još je znakovitije to što ide i obratno.

opozicija uvijek može reći - pa oni drže pravosuđe, nema ni svrhe da prijavljuje. po meni, to nije razlog da se ne prijavljuje, ali...95% jeste tako. u nekim situacijama i trenucima možda i svih 100%. međutim, i u konkretnom primjeru kliničkog centra, priča šanko ovo, šanko ono ostaje priča na forumima. i to se priča samo da se digne gospoja, da nema te potrebe ne bi se ni to pričalo.

a oni su vlast, drže sve, i ne bi moralo ostati na priči. ali ostaje, jer je opozicija po mjeri vlasti i vlast po mjeri opozicije. zlobno i narodski bi se možda reklo i da su sve vrijeme u talu...naročito kad se vidi kako je šanko i otišao.
izgubljena dusa

#4862 Re: Sebija All about

Post by izgubljena dusa »

badalpur wrote:
orinoco wrote:
badalpur wrote:
Kad pročitam ovakve stvari, utroba mi se okrene! Već nam je sad svima jasno da je Sebija ZLO ovog društva, ali mi još uvijek nije jasno zašto u hiljadama ne izadjemo i tražimo da se ona makne. Nije zdravstvo nešto što se tiče nekog trećeg, ono nam svima treba. J**o ovaj narod!
Ne može se zbog emotivnih razloga izaći na ulicu protestom i zahtjevom za Sebijinu smjenu. Kako god, nije demokratski. Sebija, kako god to bilo porazno, još uvijek u svom radu nema "tehničku grešku", nema je se za šta profesionalno teretiti, politički posebno. Nema nikakvih konkretnih dokaza za smjenu, osim što nam "ne miriše"
To što ne možeš obaviti pola nalaza jer nema reagenasa, ne rade aparati ili nema edukovanog kadra nije emotivni nego sasvim realni razlog. Al' neka, treba nama to. Meni kad bi došli i rekli da im kupim rukavice, šprice, lijekove ili šta sve ne, ja bih im bolnicu digla na noge. Ko šuti, neka i plati ili umre u gorem slučaju.
Uradila bi isto :sad: za svoj novac hocu korektan bolnicki tretman....a ne da me ucjenjuju nabavkom materijala I vracaju zbog neispravnih aparata

A sto se tice razloga...nemam ja nikakve "emotivne" razloge I nema meni sta ko da "mirise ili ne" ....cini mi se da je njen najveci uspjeh - ugrozavanje zivota ljudi koji dodju na lijecenje....ispada da su vece sanse za smrt nego za lijecenje...........
uglavnomja

#4863 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:još je znakovitije to što ide i obratno.

opozicija uvijek može reći - pa oni drže pravosuđe, nema ni svrhe da prijavljuje. po meni, to nije razlog da se ne prijavljuje, ali...95% jeste tako. u nekim situacijama i trenucima možda i svih 100%. međutim, i u konkretnom primjeru kliničkog centra, priča šanko ovo, šanko ono ostaje priča na forumima. i to se priča samo da se digne gospoja, da nema te potrebe ne bi se ni to pričalo.

a oni su vlast, drže sve, i ne bi moralo ostati na priči. ali ostaje, jer je opozicija po mjeri vlasti i vlast po mjeri opozicije. zlobno i narodski bi se možda reklo i da su sve vrijeme u talu...naročito kad se vidi kako je šanko i otišao.

kolk'o je ono sanko klepio? 40 miliJona :D i nedje je u eu, jal u cro, jal u slo :lol: :lol:

samo mu raja dvojinika vidjaju po saraj'vu :izet:

de ba, nemoj i ti ... :-)

pod sankom je bolnica radila, imala doktore i aparate i reagense ... i nije izbacivala tesko bolesne ljude :roll:

za sanku imas samo to sto se prica po forumima i kuloarima, isto kao i za sve prije njega ...

a ovo zlo izetbegovica je ubica u punom smislu te rijeci.
bersK

#4864 Re: Sebija All about

Post by bersK »

http://nap.ba/new/vijest.php?id=36460

Opa, Žena žrtva rata voza Superba. Jedna od onih koje su lizale muda ovoj koja uništava zdravstvo u KS.
Hakiz

#4865 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

JThomas wrote:još je znakovitije to što ide i obratno.

Mislim da treba prijaviti čak iako unaprijed znaš da neće od toga biti ništa. Ima nekoliko razloga. Prvo, stvari se mogu promijeniti jednog dana, možda će za neku budućnost biti važno da neka prijava negdje stoji. Drugo, pred sobom si mirne savijesti. Treće, niko ti ne može ništa prigovoriti a ti dobijaš barem moralno pravo da drugima prigovaraš. I tako dalje.
Hakiz

#4866 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

.
JThomas

#4867 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ja i kažem da se treba prijavljivati. i da smatram da relativno odsustvo takvih prijava znači prešutni ili izričiti pakt o napadanju samo reda radi...
Alfons Kauders

#4868 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:ja i kažem da se treba prijavljivati. i da smatram da relativno odsustvo takvih prijava znači prešutni ili izričiti pakt o napadanju samo reda radi...
Ako nije prijavljeno - nije se ni desilo.

Moze raja protestovati, ali jebiga, cini mi se da bi bilo korisnije prijavljivati.

Ne prijavljuje se radi "mira u kuci" ili zato sto se nema sta prijaviti.
mg

#4869 Re: Sebija All about

Post by mg »

Leže prijave protiv Gavrankapetanovića već godinama. Čovjek glat za zatvora i nikom ništa.

Tužilaštvo KS je odavno pod apsolutnom kontrolom politike.

Samo je stvar u tome, sa promjenom vlasti, ne dolazi do osvete, niti se istražuje kriminal prethodnika, već se istom matricom nastavlja raditi dalje.

Jer biti na vlasti u BiH znači ostvarivati lične i uske interese stranke, a nikako raditi za dobrobit sviju. To nikog ne zanima.

Ukoliko zaista fale reagensi, ne rade aparati itd. ukoliko zaprimi prijavu, tužilaštvo bi moralo ispitati takve navode, ali što Mašić recimo nije podnjeo prijavu? Ako je već inicijativu?

Pa uhljeb već 20 godina jaše sistem vrlo uspješno, ankerovan za beton...ta neće se u rodno selo vratiti...
Matzan

#4870 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

bersK wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=36460

Opa, Žena žrtva rata voza Superba. Jedna od onih koje su lizale muda ovoj koja uništava zdravstvo u KS.

A, koje bi to auto trebala voziti da bi tebi bilo po mjeri?
GeeTnT

#4871 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Matzan wrote:
bersK wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=36460

A, koje bi to auto trebala voziti da bi tebi bilo po mjeri?
Nazalost, lik kojem si se obratio je samo pokazao na kojem dnu se nalazimo..
pemanapemani

#4872 Re: Sebija All about

Post by pemanapemani »

Onako, politicki i emocionalno bi bilo dobro da odredjenim ljudima najblizi zavrse na onkologiji i hematologiji.
Znaci, ne oni sami nego osobe do kojih im je najvise stalo i da se onako politicki, emocionalno i najvise fizicki pate godinama, a kasnije sta Bog da.
orinoco

#4873 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

pemanapemani wrote:Onako, politicki i emocionalno bi bilo dobro da odredjenim ljudima najblizi zavrse na onkologiji i hematologiji.
Znaci, ne oni sami nego osobe do kojih im je najvise stalo i da se onako politicki, emocionalno i najvise fizicki pate godinama, a kasnije sta Bog da.
Kakav idiotski post :(
pemanapemani

#4874 Re: Sebija All about

Post by pemanapemani »

orinoco wrote:
pemanapemani wrote:Onako, politicki i emocionalno bi bilo dobro da odredjenim ljudima najblizi zavrse na onkologiji i hematologiji.
Kakav idiotski post :(
Sa idiotima idiotski.
sandra01

#4875 Re: Sebija All about

Post by sandra01 »

Alfons Kauders wrote:
orinoco wrote: Treba napraviti kvalitetnu, stručnu analizu postignutih rezulatata Sebijinog upravljanja KCUS-om, pa ako su rezultati lošiji od početnih, ako je svojom poslovnom politikom uzročila štetu društvu i državi, ako pacijeni nemaju adekvatnu uslugu, ako studenti nemaju mogućnost obrazovanja i sticanja stručne prakse, jer je osnovni zadatak KCUS.a upravo zdravstveni servis pacijentima i obrazovanje mladih ljekara, ne materijalno-finansijsko situiranje zaposlenog osoblja, ne promocija ljekara i privatna praksa na temeljima pozicije u KCUS-u, ako je prije Sebije u KCUS-u bilo bolje, onda je zaista treba hitno smijeniti i postaviti nekog stručnijeg i sposobnijeg. Ali, ako nije, onda je ova kampanja vrlo ružan način postizanja političkih ciljeva određenih interesa.

Osobno, Sebiju ne mogu da gledam, toliko mi je odvratna, smatram je vrlo zlom osobom, prepunom provincijskog primitivizma, s kompleksima skorojevića i nekakvom željom za osvetu, ne znam čega i kome, ali mi tako djeluje, ali... moje emocije spram nje su jedno, moje osobno mišljenje, njena profesionalna radna pozicija i odgovornost je nešto sasvim drugo. Moram dozvoliti da je nekom drugom Sebija Izetbegović mila, draga, da neko prema njoj gaji sasvim suprotne emocije.
Nema problema. Nakon izbora 2018, neka nova vlast postavi nekog strucnijeg i sposobnijeg. Ukoliko budu imali takvu osobu... I ukoliko se vlast uopste promijeni.

Ako Sebija do tad napravi neku pizdariju za koju se moze tuziti, bujrum neka SDP podnese tuzbu/prijavu i cao
.

A da se neko smijenjuje cisto onako jer je nekom antipatican, jer se rulji na ulici ne dopada... Jok to... Ovo je demokratska drzava i te stvari se rjesavaju na izborima, a ne smjenama ili neosnovanim tuzbama.

Uostalom sta i da je sad nekim cudom smijene? Pa opet ce je imenovati nakon izbora i cao.
Necu da cekam izbore 2018-te!!!!
Hocu da se ova govna maknu sa vlasti odmah ,sada i da se vise nikada nigdje ne pojave!!!
Post Reply