Hladno pivo u glavi jer sam bila na dvodnevnom koncertu..30 godina u dva danaNiemand wrote:Kako ce se to tek osiliti kad pozeleni,pa umjesto foe bude ban..![]()
I tako, sta vi slusate ovih dana
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- Bloo
- Globalna šefica
#4851 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
-
Niemand
#4852 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ovaj muski glas felta me iz nekog razloga podsjeca na falcoa. 
- HardcoreMX
#4853 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
kako god okrenes to je 'californication'dale cooper wrote: I like it!Summery, sunglasses at night osjećaji.
Ko' da kružim kabrioletom u onoj Vice City igri.
- dale cooper
#4854 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
...and just cruisin'HardcoreMX wrote:kako god okrenes to je 'californication'dale cooper wrote: I like it!Summery, sunglasses at night osjećaji.
uzecemo onaj veliki kabriolet da se mozemo svi potrpati
- Bloo
- Globalna šefica
#4855 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ako idem i ja, bolje uzmi pick upHardcoreMX wrote:kako god okrenes to je 'californication'dale cooper wrote: I like it!Summery, sunglasses at night osjećaji.
uzecemo onaj veliki kabriolet da se mozemo svi potrpati
Niemand u gepek u svakom slucaju
- Ommadawn
#4856 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
I like itHardcoreMX wrote:sta dosadna![]()
idemo kuper..exluzivno za club almanah jedan mix
![]()
- Ommadawn
#4857 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Vozim se iz Istanbula prema Antalya sa prepunim derutnim autobusom, Mercedes O302, brkati sofer sa cigarom na cosku usana, pali jednu za drugom, mjenjac koji nije sinhronizovan i ova stvar na zvucnicima:
- HardcoreMX
#4858 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
bolje da ljulja nego da zuljaBloo wrote: Ako idem i ja, bolje uzmi pick up![]()
Niemand u gepek u svakom slucaju
- Ommadawn
#4859 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
MoReHardcoreMX wrote:bolje da ljulja nego da zuljaBloo wrote: Ako idem i ja, bolje uzmi pick up![]()
Niemand u gepek u svakom slucaju..nista se ti ne brini..uzecemo nesto slicno iz onog drugog im spota...uskacemo svi..usput pokupimo ommadawn i preko antalye..kalifornije u obilazak svijeta...
- Bloo
- Globalna šefica
#4860 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
To nikad nije dobra idejaOmmadawn wrote:MoReHardcoreMX wrote:bolje da ljulja nego da zuljaBloo wrote: Ako idem i ja, bolje uzmi pick up![]()
Niemand u gepek u svakom slucaju..nista se ti ne brini..uzecemo nesto slicno iz onog drugog im spota...uskacemo svi..usput pokupimo ommadawn i preko antalye..kalifornije u obilazak svijeta...
Svako neka ponese svoj mix pjesama.
Sad cemo moju pjesmu...tvoja je bila maloprije! nije, prekinuo si je!
aaaaaaaaaaaaaaaa
- dale cooper
#4861 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Novi album hc/sludge/stoner legendi sa povratnikom u bend, frontmenom Pepperom Keenanom.
Rezultat je album pun klasičnog COC-ovog južnjačkog deranja guzova i bend koji zvuči kao ponovo rođen.
- Ommadawn
#4862 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
I to se da regulisati - ubacis CD-wechler, svako od nas ubaci jedan svoj CD i kasnije pritisnemo funkciju "random".Bloo wrote:To nikad nije dobra idejaOmmadawn wrote:MoReHardcoreMX wrote: bolje da ljulja nego da zulja..nista se ti ne brini..uzecemo nesto slicno iz onog drugog im spota...uskacemo svi..usput pokupimo ommadawn i preko antalye..kalifornije u obilazak svijeta...
Svako neka ponese svoj mix pjesama.
![]()
Sad cemo moju pjesmu...tvoja je bila maloprije! nije, prekinuo si je!
aaaaaaaaaaaaaaaa
Kod nas u skoli smo napravili tako da svako izabere 10 favorit pjesama na Spotify i pusti. Niko ne smije promijeniti pjesmu, svako svakog mora da ispostuje i to je to.
Eh sad u razredu ima jedan Kurd iz Sirije, jedan Afganistanac i jedan Jemenac. Ostalih petorica su Svedjani, plus nastavnik Svedjan i ja Bosanac.
Zamisli kakva situacija nastane kad ova trojica puste svaki svoj mix top 10.
- ExNihilo
- Bloo
- Globalna šefica
#4864 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ja bih eto samo zbola Daleta kad naleti Bob Dylan...Ommadawn wrote: I to se da regulisati - ubacis CD-wechler, svako od nas ubaci jedan svoj CD i kasnije pritisnemo funkciju "random".
Kod nas u skoli smo napravili tako da svako izabere 10 favorit pjesama na Spotify i pusti. Niko ne smije promijeniti pjesmu, svako svakog mora da ispostuje i to je to.
Eh sad u razredu ima jedan Kurd iz Sirije, jedan Afganistanac i jedan Jemenac. Ostalih petorica su Svedjani, plus nastavnik Svedjan i ja Bosanac.
Ostalo, vjerujem da bi se svi mi dobro slozili muzicki.
Osim Niemand. Ali ona svejedno nema pristup cd playeru jer je u gepeku.
- dale cooper
#4865 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Bloo wrote:Ja bih eto samo zbola Daleta kad naleti Bob Dylan...Ommadawn wrote: I to se da regulisati - ubacis CD-wechler, svako od nas ubaci jedan svoj CD i kasnije pritisnemo funkciju "random".

-
Niemand
#4866 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Znas da vecina kombija ima otvoren gepek? Mozda ti je bolje da sjedis skroz naprijed, dok ti nisam proucila kulhuvalahu na uho iz gepeka.Bloo wrote: Ja bih eto samo zbola Daleta kad naleti Bob Dylan...
- Bloo
- Globalna šefica
#4867 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
E'o sjest ću naprijed, nemoj samo voodooaNiemand wrote:Znas da vecina kombija ima otvoren gepek? Mozda ti je bolje da sjedis skroz naprijed, dok ti nisam proucila kulhuvalahu na uho iz gepeka.Bloo wrote: Ja bih eto samo zbola Daleta kad naleti Bob Dylan...
Osim Niemand. Ali ona svejedno nema pristup cd playeru jer je u gepeku.![]()
-
Niemand
#4868 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Kakav autogol od strane niemand.Bloo wrote: E'o sjest ću naprijed, nemoj samo voodooa
- Bloo
- Globalna šefica
#4869 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Niemand wrote:Kakav autogol od strane niemand.Bloo wrote: E'o sjest ću naprijed, nemoj samo voodooaZaboravila sam pregovarati za sebe i gepek. Sta ja imam od tog djes ti sjediti. Hjela sam reci da me nije pametno trpati u gepek.
Mlada si naucices.
Pokazem ti kako da otkljucas gepek iznutra
-
Niemand
#4870 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Necu ni pitati djes to naucila.

- Bloo
- Globalna šefica
#4871 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Black ops role playingNiemand wrote:Necu ni pitati djes to naucila.
- HardcoreMX
#4872 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
namjesto komentara..povodom trenutacne teme..kratki rezime poznat kao rmxname..
- Mis mekinjas
#4873 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Elem ako koga zanima sinoc je bio Toto u Zg.
Stari najbolji band i vrhunski muzicari. Toliko su dobri da se zamislis kako oni biraju onu cetvoricu koji sviraju s njima na turnejama.
Prvi koncert old school gdje nema bezobrazne produkcije i svjetlosnih efekata prije kojih publiku upozore da mogu dobiti epilepticne napade gdje ides slusati izvodjace, ne ih gledati mi je bio ZZ Top, drugi Tina Turner, i sad Toto.
Ljudi sviraju kao da sutra ne postoji, osjeti se kako u svakoj izvedbi uzivaju.. komuniciraju fenomenalno sa publikom...
Da je mjerilo ko im posjecuje koncerte onda bih se slozila da one koje sam vidjela domacice, Massimo i Josipa Lisac... ne dolaze na žnj koncerte.
U svakom slucaju hvala bandu na vrhunskih 2h i 15’ bez kasnjenja.
Stari najbolji band i vrhunski muzicari. Toliko su dobri da se zamislis kako oni biraju onu cetvoricu koji sviraju s njima na turnejama.
Prvi koncert old school gdje nema bezobrazne produkcije i svjetlosnih efekata prije kojih publiku upozore da mogu dobiti epilepticne napade gdje ides slusati izvodjace, ne ih gledati mi je bio ZZ Top, drugi Tina Turner, i sad Toto.
Ljudi sviraju kao da sutra ne postoji, osjeti se kako u svakoj izvedbi uzivaju.. komuniciraju fenomenalno sa publikom...
Da je mjerilo ko im posjecuje koncerte onda bih se slozila da one koje sam vidjela domacice, Massimo i Josipa Lisac... ne dolaze na žnj koncerte.
- Bloo
- Globalna šefica
#4874 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Mis mekinjas wrote:Elem ako koga zanima sinoc je bio Toto u Zg.![]()
malo ti dobrocudno zavidimo i drago nam je sto ti je bilo divnooooooooo
Priznaj da si komplet set listu otpjevala
- dale cooper
#4875 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Drago mi je što si uživala, a ne sumnjam da je bilo sjajno.Mis mekinjas wrote:Elem ako koga zanima sinoc je bio Toto u Zg.![]()