Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#4851 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

avetinja wrote: Ako daš dobre pare ne treba. Kao što rekoh, nije ti Galata Chelsea, pa da je nemoguće dovesti. Svaka čast vama, ali ja mislim da je ovo smirivanje navijača, i to je to.
Znači mi smo njima dali neke dobre pare? :lol

Jesmo jaki jebo te. Izgubimo od Mladosti, uprava poslije utakmice nazove ljude iz Galate i kažu im hajde dođite kod nas da odigramo prijateljsku, platit ćemo vam u stotinama hiljada i hiljada, ako hoćete i milione ćemo vam dati, moramo navijače smiriti i oni ti za dan, dva odgovore da će doći. :lol:
avetinja

#4852 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote: Ako daš dobre pare ne treba. Kao što rekoh, nije ti Galata Chelsea, pa da je nemoguće dovesti. Svaka čast vama, ali ja mislim da je ovo smirivanje navijača, i to je to.
Znači mi smo njima dali neke dobre pare? :lol

Jesmo jaki jebo te. Izgubimo od Mladosti, uprava poslije utakmice nazove ljude iz Galate i kažu im hajde dođite kod nas da odigramo prijateljsku, platit ćemo vam u stotinama hiljada i hiljada, ako hoćete i milione ćemo vam dati, moramo navijače smiriti i oni ti za dan, dva odgovore da će doći. :lol:
Doveo je Hajduk Barcelonu. Ne moraš im odmah iskeširati pare.
Logovan

#4853 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

avetinja wrote: Doveo je Hajduk Barcelonu. Ne moraš im odmah iskeširati pare.
Zamisli kako je tek navijačima Hajduka, njima se oči mazale sa Barcelonom. :mrgreen:
insaneinthebrain

#4854 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by insaneinthebrain »

kad se i plakalo povrijedi protiv galate, a oni bi svi voljeli da to bude radovac :oops: :skoljka:
avetinja

#4855 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote: Doveo je Hajduk Barcelonu. Ne moraš im odmah iskeširati pare.
Zamisli kako je tek navijačima Hajduka, njima se oči mazale sa Barcelonom. :mrgreen:
I još nemaju Tana. Više sam očekivao od vas. :mrgreen:
missko

#4856 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:
Pa i nije toliko glupo poredjenje. Chelsea i City imaju budzete i vrijednost rostera 3-4 puta vece u odnosu na ekipe sredine tabele recimo, isto kao Sarajevo u BHPL. Dinamo u Hrvatskoj npr ima 6 puta vecu vrijednost rostera od klubova sredine tabele. Partizan u Srbiji 4 puta vise.
Pa prilicno jeste. Sarajevo je ime bilo u ovoj ligi svakako. Zeljeznicar i Sarajevo su dva najveca kluba u BiH, ogromna navijacka baza u cijeloj zemlji u odnosu na ostale, i kada su u krizi bili i tad su finansijski jaci bili od 90% lige, dakle polazne tacke FKS su vec tad bile iznad gotovo iznad cijele lige.
Onda ti tu ulagac dodje i jos te vise lansira u odnosu na ostale, koji su frontalni kokuzi. Konkurencija ti je Zeljeznicar i dva politicka projekta (SB i Zrinjski), dok je ostatak lige smijesan u odnosu na tebe. Pa dva igraca Sarajeva imaju plate kao cijela Drina, a da sad ne govorim o budzetu kluba, uslovima rada i ostalog...

Dakle u startu je Sarajevu debelo debelo manja konkurencija u odnosu na tu ligu koju missko spominje! Koga je City morao stizati? Manchester United, Chelsea koji se vec tad etablirao u vrh, Arsenal, pa i Liverpool, Tottenham itd... Cityeva startna pozicija je bila nikakva. Nikakva historija, navijacka baza slaba itd...
Adekvatnije bi bilo da je Hrvatsku spomenuo i Dinamo. Sarajevo nije imalo koga stizati u ligi, ili rijetke, a da ne govorim kolika je sad razlika izmedju njih i ostatka lige.
Sad zasto oni ne preskacu te klubove sa lahkocom tipa Mladosti, Radnika i ostalih, to je ve dublje pitanje za Upravu. Sve predispozicije postoje, tako da je to suplja "Trebalo je i Cityu par godina". City se trkao protiv Ferrarija, Lamborghinija, a Sarajevo protiv Stojadina, Juga i slicnih... Gore sam nabrojao razloge sto je to tako, jednostavno i prije Tana FKS je bilo iznad tih timova, sad pogotovo, tako da je to razlog sto poredjenje ne stoji nikako.
Pa koliko je to para ulozilo Sarajevo u igracki kadar?
Vrlo malo da bi haralo tek tako i jos prodalo dva mozga ekipe u tom smislu poredim sa Cityem ni njima nije htio niko ili vrlo malo igraca top klase doci ispocetka i moras preplacivat i iznova gradit dok se ne napravi jedna sira baza a ja ne vidim da Satajevo nesto kupuje igrace koji su bolji od ovih sto imaju cak sta vise prodali su i zaradili bolje i vise nego sto su ulozili.
Meni vise lici da cemo ici stopama Hofenhajma.
House

#4857 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by House »

željo treba organizovati prijateljsku protiv mladosti 8)
jeza u ledja

#4858 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
Pa prilicno jeste. Sarajevo je ime bilo u ovoj ligi svakako. Zeljeznicar i Sarajevo su dva najveca kluba u BiH, ogromna navijacka baza u cijeloj zemlji u odnosu na ostale, i kada su u krizi bili i tad su finansijski jaci bili od 90% lige, dakle polazne tacke FKS su vec tad bile iznad gotovo iznad cijele lige.
Onda ti tu ulagac dodje i jos te vise lansira u odnosu na ostale, koji su frontalni kokuzi. Konkurencija ti je Zeljeznicar i dva politicka projekta (SB i Zrinjski), dok je ostatak lige smijesan u odnosu na tebe. Pa dva igraca Sarajeva imaju plate kao cijela Drina, a da sad ne govorim o budzetu kluba, uslovima rada i ostalog...

Dakle u startu je Sarajevu debelo debelo manja konkurencija u odnosu na tu ligu koju missko spominje! Koga je City morao stizati? Manchester United, Chelsea koji se vec tad etablirao u vrh, Arsenal, pa i Liverpool, Tottenham itd... Cityeva startna pozicija je bila nikakva. Nikakva historija, navijacka baza slaba itd...
Adekvatnije bi bilo da je Hrvatsku spomenuo i Dinamo. Sarajevo nije imalo koga stizati u ligi, ili rijetke, a da ne govorim kolika je sad razlika izmedju njih i ostatka lige.
Sad zasto oni ne preskacu te klubove sa lahkocom tipa Mladosti, Radnika i ostalih, to je ve dublje pitanje za Upravu. Sve predispozicije postoje, tako da je to suplja "Trebalo je i Cityu par godina". City se trkao protiv Ferrarija, Lamborghinija, a Sarajevo protiv Stojadina, Juga i slicnih... Gore sam nabrojao razloge sto je to tako, jednostavno i prije Tana FKS je bilo iznad tih timova, sad pogotovo, tako da je to razlog sto poredjenje ne stoji nikako.
Sarajevo je imalo manje titula u ligi od vas, Zrinjskog i SB, a jednak broj kao i Borac, Modrica, Leotar i ne znam jesam koga fulio. I nema sanse da smo bili finansijski jaci od njih. U klubu je bila takva dubioza da sam sto posto uvjeren da je bar 5-6 klubova imalo igrace sa vecim placama nego FKS, kad uracunas visinu i redovnost placanja. Sarajevo kao i Celik kao i Borac su se razliku od manjih klubova mogli odrzavati bar djelimicno i na vlastitom kadru, a prednost igranja u FKS za igraca je znacila eventualnu stepenicu vise ka odlasku vani. Zato su radije igrali kod nas nego u Travniku, Zvijezdi, gdje li vec. Zato ti veci klubovi opstaju i odrzavaju se i u godinama finansijske krize. I cak mislim da smo rezultatski postizali vise nego sto bi to bilo proporcionalno platama igraca u odnosu na ostale. A zasto, opet ponavljam jer smo imali barem bazu igraca i ime koje ih je privlacilo, za razliku od Sirokog recimo koji je morao dovlaciti igrace, sigurno za vece pare.

Uglavnom, kao sto vidis, nije tacno da smo bili "finansijski jaci od 90% lige". Mozda jaci od 2/3 lige, ne od 90%.

City nije Cardiff ili Norwich, a ni Chelsea u doba preuzimanja Abramovicha, a pogotovo PSG kad su ga preuzeli Arapi. Hocu reci imali su neko ime.
I ne moramo se samo porediti s njima. Imas pregrst timova i liga u Evropi sa slicnim finansijskim skokovima.

Vecina nije instant osvojila ono sto se od njih ocekuje, vec su morali sacekati godinu-dvije. O tome sam pisao ranije i navodio primjere.

I potpuno je bespredmetno ovo sto si napisao "City se trkao protiv Ferrarija, a Sarajevo protiv Stojadina". Za nas finansijski uslovi koje su imali Zrinjski i SB, te vi i Borac jedno vrijeme jesu bili Ferrari. I kada usporedis razlike u platama u nasoj ligi, pa sta mislis kakve su razlike u platama u Celziju i Votfordu?

Jedino sto je razlicito, a sto si koristio kao argument je to da smo mi imali najvecu bazu navijaca u zemlji, za razliku od Chelsea i City, ali i tu mozes porediti sa PSGom, koji u prvoj sezoni od ulaska para nije uspio osvojiti ligu (uzeo Monpelje mescini, ili ko sto bi todd reko "Monoplja" :D).
Last edited by jeza u ledja on 27/10/2015 20:23, edited 2 times in total.
insaneinthebrain

#4859 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

House wrote:željo treba organizovati prijateljsku protiv mladosti 8)
mi cemo zvati fener ili besiktas :D
ferrante071

#4860 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ferrante071 »

insaneinthebrain wrote:
House wrote:željo treba organizovati prijateljsku protiv mladosti 8)
mi cemo zvati fener ili besiktas :D
Mjera vam je 'ajduk
supercali

#4861 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by supercali »

Sarajevo se moze porediti sa serifom iz tiraspola
Bili najveci klub u zemlji(da sada ne idemo u raspravu ko je veci sarajevo zeljo) a onda onaj trgovac oruzjem uletio s parama samo sto je on odmah poceo kupovati po bivsoj jugi i po ovim istocnim zemljama igrace za razliku od sarajeva koje jos uvijek ganja slobodne igrace

Za mene je ovo pametna odluka samo da se rijese kadrovi od strucnog staba do skauta i sl
To mi lici na seviljin model i donekle portov gdje uzmu igraca besplatno ili za sitnu lovu a prodaju skupo samo sto sarajevo bas nije u njihovoj situaciji jer su za ove svi culi a za sarajevo samo teski ljubitelji fudbala i sl
BHF_Manijak

#4862 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Tomahawk11 wrote:Ovo Manijakovo za Sarajevo stoji, ali ga pretjera sa Cityjem. Cuj navijacka baza nikakva :mrgreen: pa nije Manchester selo od 100 000 :lol:
Imali su oni itekako bazu navijaca, a sa dolaskom love je to dobro skocilo. Ostalo stoji, ovo vezano za protivnike.
Kazem "nikakva" u odnosu na recimo United, Liverpool i slicne timove. Naravno da su imali navijaca, ali daleko manje od vodecih timova lige u to vrijeme. Nije dolazilo na Cityeve utakmice 2000 ljudi, podrazumijeva se, no poredim ih sa top timova, gdje su oni stremili da budu.
missko wrote: Pa koliko je to para ulozilo Sarajevo u igracki kadar?
Vrlo malo da bi haralo tek tako i jos prodalo dva mozga ekipe u tom smislu poredim sa Cityem ni njima nije htio niko ili vrlo malo igraca top klase doci ispocetka i moras preplacivat i iznova gradit dok se ne napravi jedna sira baza a ja ne vidim da Satajevo nesto kupuje igrace koji su bolji od ovih sto imaju cak sta vise prodali su i zaradili bolje i vise nego sto su ulozili.
Meni vise lici da cemo ici stopama Hofenhajma.
Kazes vrlo malo... A koliko su tek ulozili Radnik, Drina, Travnik ili Borac? Brate rekoh ti, vasa dva prvotimca imaju mjesecnu platu kao pola Drine i vise i ostalih kukuruznjaka. Ne mozes kod nas govoriti o direktnom ulaganju u igracki kadar, jer se igraci besplatno dovode, ali plate, "na ruke" sto dobiju itd... To mozes gledati.
Pa jedan Radovac 7 hiljada ima, o cemu pricamo ba?
jeza u ledja

#4863 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote: Pa jedan Radovac 7 hiljada ima, o cemu pricamo ba?
dze to pise?
7 hiljada cega?
Logovan

#4864 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:
dze to pise?
7 hiljada cega?
Feninga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4865 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

Mozda Radovac ima, ali se generalno pretjeruje sa platama Sarajeva. Kad sam vidio nabrajanje 15.000,00, 10.000,00,.... :mrgreen:
Malo smanjite ribu. Eno covjek otisao u Grcku, sam kaze da je igrao za 3 milje. Da su placeniji igraci Sarajeva nego drugih ekipa, to stoji, ali ne bas toliko. I redovno se isplacuju, to je razlika.
jeza u ledja

#4866 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:
jeza u ledja wrote:
dze to pise?
7 hiljada cega?
Feninga.

To mi nesto malo zvuci.
Last edited by jeza u ledja on 27/10/2015 21:21, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#4867 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by MOSALJOZE »

Radovac 7000 :shock:
Sramota me napisati,koliko ima jedan nas igrac,a donio je preko ljeta,toliko para. :roll:
LSD

#4868 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Malo je 7 milja za Radovca, ljubimac divova zaslužuje vecu platu.

Inace, momak je vec sad legenda :thumbup: ...usudio bi se reci u rangu legendarnog Jamaka.
Mea_parvitas

#4869 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Mea_parvitas »

Koja ekipa Galate ce doci s obzirom da Turska i ostale evropske reprezentacije tada igraju svoje prijateljske utakmice :?:
insaneinthebrain

#4870 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Logovan wrote:
jeza u ledja wrote:
dze to pise?
7 hiljada cega?
Feninga.
pa ne igra za famos :lol:
Last edited by insaneinthebrain on 27/10/2015 21:40, edited 2 times in total.
LSD

#4871 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Mea_parvitas wrote:Koja ekipa Galate ce doci s obzirom da Turska i ostale evropske reprezentacije tada igraju svoje prijateljske utakmice :?:
C tim Galate, nema ko drugi... ali nema sumnje da ce se u našim medijima prikazati kao da su došli Hakan Šukur, Hadži i Turan :nargila:
Last edited by LSD on 27/10/2015 21:40, edited 1 time in total.
Stroj-2

#4872 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Stroj-2 »

Samo vas gledam!
Image
MOSALJOZE

#4873 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by MOSALJOZE »

Stroj-2 wrote:Samo vas gledam!
Image
Moze li taj pistolj malo nize,pogodice lsd-a.

:mrgreen:
Maharadza

#4874 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Maharadza »

avetinja wrote:
Maharadza wrote:
avetinja wrote:Galata na Koševu. :lol: :lol: :lol:

Šta strah radi. Bog zna koliko su para dali kako bi smirili navijače i rekli:"Nama na noge dolaze Turci, Galata, čovječe."

Nadam se da nećete biti lakoumni i zaboraviti na krajnje neprimjereno ponašanje igrača.

Nemam ja ništa protiv toga što igrate sa Galatom, svaka čast, ali mislim da je ovo mazanje očiju i smirivanje bijesa navijača.
LSD wrote:Dobro je što troše Amidžine pare na takve luksuze i qrcenja, topi se sehara :izet:
I opet su slijepi od mitomanije pa im se mora ponavljati: prijateljska je odavno "u planu" i nema veze sa lošim rezultatima u posljednje vrijeme:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/turski-u ... jevo/97226

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sari-kir ... nju/150621

http://sportsport.ba/bh_fudbal/turci-za ... jevo/86629

Nisu htjeli uložiti - ne moraju, zato možemo prijateljsku odraditi, skrenuti još jednom pažnju na nas, nešto i zaraditi a velikih klubova na Koševu nikada višak! 8)

A vi nastavite buncati i misliti kako se ovakav velikan može "naručiti" u (za njih) malo Sarajevo tek-tako preko noći jer smo eto odigrali lošu utakmicu u kukuruz ligi! :lol: :lol: :lol:

Što to niste igrali prijateljsku 2013-te ili 2014-te?

Što ste odgodili proslavu rođendana?

Para vrti gdje burgija neće. Nisu ti Turci u rangu sa klubovima iz lige petice, pa da ih je nemoguće dovesti. Ako se znaš dobro cjenkati, dobro ćeš proći sa Turcima.

Ako našu ligu nazivaš "kukuruznom", zašto onda slaviš titulu svoga kluba koji igra u njoj? Svi znate omalovažavati ovu ligu kada vam ne ide klubu, ali kada klub ostvari uspjeh, onda je uzdižete na viši nivo.
:lol: :lol: :lol: Znači diskvalifikovao si se iz svake ozbiljne rasprave o tome;

Image

A sada nastavi omalovažavati Galatu, a ja ću našu ligu, može?! :wink:

Mada znamo svi da to nema veze sa Galatom, jer mi taman da Hobbite dovedemo opet bi ti i još par mitomana našli pljuvati! Ko vas ne zna... :run:
Logovan

#4875 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

insaneinthebrain wrote: pa ne igra za famos :lol:
Ironija na ovo da mu je plata 7 milja. :D
Locked