Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4851 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Izgleda u Nedođiji uveli internet....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4852 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Dodji da me prebijes kako si obecao.Fudo387 wrote:
![]()
Ok, kad si vec navalio.
-
Latte
#4853 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Najbitnije je da mogu bit bosnjak.
Tito glodji mi kitu
Tito glodji mi kitu
- Domaci izdajnik
#4854 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
....reče Bošnjo i zaroni u kontejnerLatte wrote:Najbitnije je da mogu bit bosnjak.
Tito glodji mi kitu
-
Fudo387
#4855 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Cim te sretnem odmah ti je fasunga, da znas._BataZiv_0809 wrote:Dodji da me prebijes kako si obecao.Fudo387 wrote:
![]()
Ok, kad si vec navalio.
-
Latte
#4856 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bosnjak.Lajavikrelac wrote:....reče Bošnjo i zaroni u kontejnerLatte wrote:Najbitnije je da mogu bit bosnjak.
Tito glodji mi kitu
A ne znam sto spominjes kontejner
- madner
#4857 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput. 
Ne skole, ne putevi, ne struja, ne voda, bas autoput.
- Domaci izdajnik
#4858 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Šuti Bato ponijeće Stilovku

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4859 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ali na šake. Motorku ostaviFudo387 wrote: Cim te sretnem odmah ti je fasunga, da znas.
- nosara
#4860 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Inace, dofu je tih godina kupio prvi motokultivator... GTI...madner wrote:Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4861 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Šta imaš ti od toga što si Bošjak, što je onaj Hrvat i što je onaj Srbin? Nije smisao života biti pripadnikom jedne nacije.Latte wrote:Bosnjak.Lajavikrelac wrote:....reče Bošnjo i zaroni u kontejnerLatte wrote:Najbitnije je da mogu bit bosnjak.
Tito glodji mi kitu
A ne znam sto spominjes kontejner
- Domaci izdajnik
#4862 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ima i Rumunija daleko više autoputeva nego BIH a prosječna plata manje nego kod nas.....nije ih niko obavijestio da žive u blagostanjumadner wrote:Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput.
-
Fudo387
#4863 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kako frajer pod titinu genijalnost upisa i milion gastarbajtera, k'o biva tako je zajebo svabu za neku ratnu reparaciju.Mohamad Sissoko wrote:To je ocit primjer "drugovi i ekonomija".Fudo387 wrote:Pa da, kad je u pitanju plata onda je eeeeeeejjjjj 'naasss tiiii kol'ko je tada 400 maruna vrijedilo...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Za ono doba 400KM je vrijedilo daleko više nego danas 400KM. Autoput nije građen jer za ondašnje uslove, vozila i ovi putevi su bili OK. današnji autoput su izgradili uglavnom SDP, da je bilo po SDA i ostalim načekali bi se još. Autoput nije mjerilo prosperiteta.
a kad im spomenes dug, 'taaaa ti je baaaa, sam' 20 milijardi bili duzni, a vid' danas...partizani i ekonomija![]()
Ma ja ba, sta ce vam autoput...
Ili kad pocnu o broju zaposlenih u firmi, nije bitna efikasnost i produktivost bitno je da ih je sto vise pa kad grohne sistem pitaju se "pa kako drugovi?"![]()
Ja bih to podveo po ekonomsku novinu samoupravnog sistema zvanu "nek se kotrlja".
Jebo te, pobijedio ga u ratu i onda mu prvoborce slao tamo da mu mijesaju beton i otcepljuju wc solje?
- Dozer
#4864 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
KONTEJNER:
Prirodno staniste veceg broja modernih, demokratskih gradjana BiH, koji se zaklinju u BHS matricu.
Prirodno staniste veceg broja modernih, demokratskih gradjana BiH, koji se zaklinju u BHS matricu.
- Domaci izdajnik
#4865 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Samo što sad VSS kadar ide Švabi da otčepljuje šolje....i to na crno 
- Drvosjeca iz Dejcica
#4866 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nemaš ti blage veze šta je ratna reparacija i šta je sve došlo sa tim, ne vrijedi ti objašnjavati.Fudo387 wrote: Kako frajer pod titinu genijalnost upisa i milion gastarbajtera, k'o biva tako je zajebo svabu za neku ratnu reparaciju.![]()
Jebo te, pobijedio ga u ratu i onda mu prvoborce slao tamo da mu mijesaju beton i otcepljuju wc solje?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/10/2015 13:20, edited 1 time in total.
- nosara
#4867 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ja tu vidim napredak... za solju...Lajavikrelac wrote:Samo što sad VSS kadar ide Švabi da otčepljuje šolje....i to na crno
-
Fudo387
#4868 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nema problema._BataZiv_0809 wrote:Ali na šake. Motorku ostaviFudo387 wrote: Cim te sretnem odmah ti je fasunga, da znas.
Dje si unprofor, ima li kakvih povelja iz 1843?madner wrote:Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput.
-
mg
#4869 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Podebljaj mi dio u kojem sam ja rekao da nema nikako?oridjidji wrote:Ma ja nema, pa onda Dik Cejni ode u penziju sa 30 miliona dolara, nakon sto je napravio niz skandala sa korporacijom koju je vodio. Nema toga ni u Njemackoj samo nekome lakse napraviti software za kontrolu izduvnih gasova, nego srediti te auspuhe cestito. Isto tako nema toga ni u Italiji gdje Berlijev Finivest kazne za 700 miliona eura kazne jer su stimali sta su mogli sebi i td...mg wrote:Suština je da ni jedna partija u USA ili Njemačkoj kao osnovni cilj nema fotelje i pljačku. Što je ovdje očogledan slučaj.
Ovdje se na vlast ide da se zaposli familija i nakrade za narednu deceniju.
Ima dobar dokumentarac na temu Amerike i velikih kompanija i poreza, kako iste otvaraju kancelarije po ostrvima oko Amerike, kako bi izbjegli placanje poreza. Svugdje kriminala ima, samo su to drustva koji su nivo privrednog i bilo kojeg drugog kriminala digli na dosta veci nivo, gdje nije hit vijest kad nekoga uhvate zbog 20-tak grama trave u dzepu.
Samo sam rekao da nije osnovni cilj!!!
Ovdje od rata na ovamo, na vlast se ide samo i isključivo iz osobnih interesa.
Nije demokratija, nego partokratija, odnosno sva vlast je u rukama "Šestorke" ovo ostalo su šupci i poltroni koji bi mamu prodali za pare i dave ako mu
"na presjednika" kažeš. Dakle, samoživi neadretalci sa kravatama.
I znaš šta, Amerika sa svojim marifetlucima dominira svijetom, a Bosna je šupak svijeta po svim statistikama. Pa se to ne treba ni stavljat u istu rečenicu.
-
Fudo387
#4870 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Molim,Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nemaš ti blage veze šta je ratna reparacija i šta je sve došlo sa tim, ne vrijedi ti objašnjavati.Fudo387 wrote: Kako frajer pod titinu genijalnost upisa i milion gastarbajtera, k'o biva tako je zajebo svabu za neku ratnu reparaciju.![]()
Jel' to to?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ljudi iz SFRJ su išli jer je Tito sa Willy Brandtom sklopio međudržavni ugovor kao neka vrsta ratne reapracije (ne samo to) da naši ljudi mogu ići raditi u Njemačku
-
Mohamad Sissoko
#4871 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sistemi kojima je upravljala komunisticka partija na svakom pedlju zemlje su pravili zlocine i ugnjetavali ljude i njihove slobode.Dozer wrote:A danasnji sistemi nisu nimalo totalitarni, ne vlada vecinski jedna partija (zanemari nakaradu od BiH), nema zlocina, imamo pune ljudske slobode, demokratija rules...?Mohamad Sissoko wrote:Osudili su totalirarne sisteme i sisteme slicne njima, sisteme vladanja jedne partije i nedemokratije, njihove zlocine i uskracivanje ljudskih sloboda.Dozer wrote: Sta je to, kontretno, danas drugacije nego onda?
Hajd, da cujemo/vidimo, ali samo konkretno.
Najlakse je ispaliti nebulozu, podvesti je pod neki naziv, i reci "svi su to osudili"... Sta su to TACNO svi osudili, a sto se identicno, pa cak i gore, ne radi i danas sirom svijeta?
HA-HA-HA...
Jos mi samo reci - na kojoj planeti ti zivis?
Pravdanje takvih sistema rade uglavnom isprani mozgovi.
Praksa je pokazala sve nedostatke takvih sistema i ljudi zeljni slobode takve su odbacili i odbacuju.
Ekonomija tih sistema je tek posebna prica.
Last edited by Mohamad Sissoko on 13/10/2015 13:22, edited 1 time in total.
- madner
#4872 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sada se jos hvali neznanjem, sto nije znao da je Staljin priznavao kralja.
Zadnja faza raspadanja.
Zadnja faza raspadanja.
-
mg
#4873 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Autoput je ta psihološka determinanta blagostanja koju nam vrijedno usađuju godinama, kao kad bude autoput, od tog dana ide med i mlijeko! I ljudi samo pričaju o autoputu...Lajavikrelac wrote:Ima i Rumunija daleko više autoputeva nego BIH a prosječna plata manje nego kod nas.....nije ih niko obavijestio da žive u blagostanjumadner wrote:Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput.
Kao da smo ga zaradili, a ne da se zadužujemo crno ispod nokata za jebeni autoput, koji svakako neće imat ko koristiti.
Al Fudo je dijasporče, blebeće bezveze i trola.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4874 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Išli legalno a ne ilegalno kao danas. Vraćali se puni k'o brodovi, šta je to tako loše? Napisao sam ti gore da je dio tog dogovora bila i Tvornica automobila Sarajevo (TAS), odnosno proizvodnja programa VW vozila i još neki drugi dogovori. Haj' se sada malo keslaj.Fudo387 wrote:Molim,Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nemaš ti blage veze šta je ratna reparacija i šta je sve došlo sa tim, ne vrijedi ti objašnjavati.Fudo387 wrote: Kako frajer pod titinu genijalnost upisa i milion gastarbajtera, k'o biva tako je zajebo svabu za neku ratnu reparaciju.![]()
Jebo te, pobijedio ga u ratu i onda mu prvoborce slao tamo da mu mijesaju beton i otcepljuju wc solje?Jel' to to?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ljudi iz SFRJ su išli jer je Tito sa Willy Brandtom sklopio međudržavni ugovor kao neka vrsta ratne reapracije (ne samo to) da naši ljudi mogu ići raditi u Njemačku
- Dozer
#4875 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne lupetaj, ziv bio...Mohamad Sissoko wrote: Sistemi kojima je upravljala komunisticka partija na svakom pedlju zemlje su pravili zlocine i ugnjetavali ljude i njihove slobode.
Pravdanje takvih sistema rade uglavnom isprani mozgovi.
Praksa je pokazala sve nedostatke takvih sistema i ljudi zeljni slobode takve su odbacili i odbacuju.
Ekonomija tih sistema je tek posebna prica.
Hajde priznaj, ko ti je sve to pricao? Jer, evidentno je da ti u tom sistemu nisi zivio, i da samo lupetas k'o Maxo po diviziji. Tacnije, ponavljas BH etnicarsku pljuvacku matricu
Ali, bitno je da je nama ispran mozak...
Samo na jednom primejru cu ti odmah dokazati da si u totalnoj fuli - Kina.
Kako znamo, trenutno vodeca ekonomska sila svijeta. A, na vlasti - KPK
Dakle - besmislica.
Last edited by Dozer on 13/10/2015 13:28, edited 3 times in total.