Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4851 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

Izgleda u Nedođiji uveli internet....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4852 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
:lol:

Ok, kad si vec navalio.
Dodji da me prebijes kako si obecao. :lol:
Latte

#4853 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Latte »

Najbitnije je da mogu bit bosnjak.
Tito glodji mi kitu :lol:
Domaci izdajnik

#4854 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Latte wrote:Najbitnije je da mogu bit bosnjak.
....reče Bošnjo i zaroni u kontejner :oops:
Fudo387

#4855 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
:lol:

Ok, kad si vec navalio.
Dodji da me prebijes kako si obecao. :lol:
Cim te sretnem odmah ti je fasunga, da znas. :lol:
Latte

#4856 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Latte »

Lajavikrelac wrote:
Bosnjak.
A ne znam sto spominjes kontejner
madner

#4857 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by madner »

Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput. :D
Ne skole, ne putevi, ne struja, ne voda, bas autoput. :D
Domaci izdajnik

#4858 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Šuti Bato ponijeće Stilovku :zoka:

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4859 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote: Cim te sretnem odmah ti je fasunga, da znas. :lol:
Ali na šake. Motorku ostavi :-)
nosara

#4860 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

madner wrote:Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput. :D
Inace, dofu je tih godina kupio prvi motokultivator... GTI... :D
Drvosjeca iz Dejcica

#4861 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Latte wrote:
Lajavikrelac wrote:
Bosnjak.
A ne znam sto spominjes kontejner
Šta imaš ti od toga što si Bošjak, što je onaj Hrvat i što je onaj Srbin? Nije smisao života biti pripadnikom jedne nacije. :oops:
Domaci izdajnik

#4862 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

madner wrote:Zato imamo sada efikasne i skolovane ljude, pa nam Fudo objasni da je prioritet trebao biti autoput. :D
Ima i Rumunija daleko više autoputeva nego BIH a prosječna plata manje nego kod nas.....nije ih niko obavijestio da žive u blagostanju :?
Fudo387

#4863 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Mohamad Sissoko wrote:
Fudo387 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Za ono doba 400KM je vrijedilo daleko više nego danas 400KM. Autoput nije građen jer za ondašnje uslove, vozila i ovi putevi su bili OK. današnji autoput su izgradili uglavnom SDP, da je bilo po SDA i ostalim načekali bi se još. Autoput nije mjerilo prosperiteta.
Pa da, kad je u pitanju plata onda je eeeeeeejjjjj 'naasss tiiii kol'ko je tada 400 maruna vrijedilo...
a kad im spomenes dug, 'taaaa ti je baaaa, sam' 20 milijardi bili duzni, a vid' danas...partizani i ekonomija :lol:

Ma ja ba, sta ce vam autoput... :lol:
To je ocit primjer "drugovi i ekonomija".
Ili kad pocnu o broju zaposlenih u firmi, nije bitna efikasnost i produktivost bitno je da ih je sto vise pa kad grohne sistem pitaju se "pa kako drugovi?" :mrgreen:
Ja bih to podveo po ekonomsku novinu samoupravnog sistema zvanu "nek se kotrlja".
Kako frajer pod titinu genijalnost upisa i milion gastarbajtera, k'o biva tako je zajebo svabu za neku ratnu reparaciju. :cry:
Jebo te, pobijedio ga u ratu i onda mu prvoborce slao tamo da mu mijesaju beton i otcepljuju wc solje? :lol:
Dozer

#4864 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

KONTEJNER:
Prirodno staniste veceg broja modernih, demokratskih gradjana BiH, koji se zaklinju u BHS matricu.
Domaci izdajnik

#4865 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Samo što sad VSS kadar ide Švabi da otčepljuje šolje....i to na crno :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#4866 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Fudo387 wrote: Kako frajer pod titinu genijalnost upisa i milion gastarbajtera, k'o biva tako je zajebo svabu za neku ratnu reparaciju. :cry:
Jebo te, pobijedio ga u ratu i onda mu prvoborce slao tamo da mu mijesaju beton i otcepljuju wc solje? :lol:
Nemaš ti blage veze šta je ratna reparacija i šta je sve došlo sa tim, ne vrijedi ti objašnjavati. :roll: Samo mala pomoć, recimo i Tvornica autmobila Sarajevo, u narodu znani TAS, je dio te ratne reparacije došao sa tim dogovorom. Avaj...
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/10/2015 13:20, edited 1 time in total.
nosara

#4867 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Lajavikrelac wrote:Samo što sad VSS kadar ide Švabi da otčepljuje šolje....i to na crno :oops:
Ja tu vidim napredak... za solju... :oops:
Fudo387

#4868 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote: Cim te sretnem odmah ti je fasunga, da znas. :lol:
Ali na šake. Motorku ostavi :-)
Nema problema. :lol:
Dje si unprofor, ima li kakvih povelja iz 1843? :D
mg

#4869 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by mg »

oridjidji wrote:
mg wrote:Suština je da ni jedna partija u USA ili Njemačkoj kao osnovni cilj nema fotelje i pljačku. Što je ovdje očogledan slučaj.

Ovdje se na vlast ide da se zaposli familija i nakrade za narednu deceniju.
Ma ja nema, pa onda Dik Cejni ode u penziju sa 30 miliona dolara, nakon sto je napravio niz skandala sa korporacijom koju je vodio. Nema toga ni u Njemackoj samo nekome lakse napraviti software za kontrolu izduvnih gasova, nego srediti te auspuhe cestito. Isto tako nema toga ni u Italiji gdje Berlijev Finivest kazne za 700 miliona eura kazne jer su stimali sta su mogli sebi i td...

Ima dobar dokumentarac na temu Amerike i velikih kompanija i poreza, kako iste otvaraju kancelarije po ostrvima oko Amerike, kako bi izbjegli placanje poreza. Svugdje kriminala ima, samo su to drustva koji su nivo privrednog i bilo kojeg drugog kriminala digli na dosta veci nivo, gdje nije hit vijest kad nekoga uhvate zbog 20-tak grama trave u dzepu.
Podebljaj mi dio u kojem sam ja rekao da nema nikako?

Samo sam rekao da nije osnovni cilj!!!

Ovdje od rata na ovamo, na vlast se ide samo i isključivo iz osobnih interesa.

Nije demokratija, nego partokratija, odnosno sva vlast je u rukama "Šestorke" ovo ostalo su šupci i poltroni koji bi mamu prodali za pare i dave ako mu
"na presjednika" kažeš. Dakle, samoživi neadretalci sa kravatama.

I znaš šta, Amerika sa svojim marifetlucima dominira svijetom, a Bosna je šupak svijeta po svim statistikama. Pa se to ne treba ni stavljat u istu rečenicu.
Fudo387

#4870 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Fudo387 wrote: Kako frajer pod titinu genijalnost upisa i milion gastarbajtera, k'o biva tako je zajebo svabu za neku ratnu reparaciju. :cry:
Nemaš ti blage veze šta je ratna reparacija i šta je sve došlo sa tim, ne vrijedi ti objašnjavati. :roll:
Molim,
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ljudi iz SFRJ su išli jer je Tito sa Willy Brandtom sklopio međudržavni ugovor kao neka vrsta ratne reapracije (ne samo to) da naši ljudi mogu ići raditi u Njemačku
Jel' to to? :D
Mohamad Sissoko

#4871 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

Dozer wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Dozer wrote: Sta je to, kontretno, danas drugacije nego onda?
Hajd, da cujemo/vidimo, ali samo konkretno.

Najlakse je ispaliti nebulozu, podvesti je pod neki naziv, i reci "svi su to osudili"... Sta su to TACNO svi osudili, a sto se identicno, pa cak i gore, ne radi i danas sirom svijeta?
Osudili su totalirarne sisteme i sisteme slicne njima, sisteme vladanja jedne partije i nedemokratije, njihove zlocine i uskracivanje ljudskih sloboda.
A danasnji sistemi nisu nimalo totalitarni, ne vlada vecinski jedna partija (zanemari nakaradu od BiH), nema zlocina, imamo pune ljudske slobode, demokratija rules...?
HA-HA-HA...
Jos mi samo reci - na kojoj planeti ti zivis?
Sistemi kojima je upravljala komunisticka partija na svakom pedlju zemlje su pravili zlocine i ugnjetavali ljude i njihove slobode.
Pravdanje takvih sistema rade uglavnom isprani mozgovi.
Praksa je pokazala sve nedostatke takvih sistema i ljudi zeljni slobode takve su odbacili i odbacuju.
Ekonomija tih sistema je tek posebna prica.
Last edited by Mohamad Sissoko on 13/10/2015 13:22, edited 1 time in total.
madner

#4872 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by madner »

Sada se jos hvali neznanjem, sto nije znao da je Staljin priznavao kralja.
Zadnja faza raspadanja.
mg

#4873 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by mg »

Lajavikrelac wrote:
Ima i Rumunija daleko više autoputeva nego BIH a prosječna plata manje nego kod nas.....nije ih niko obavijestio da žive u blagostanju :?
Autoput je ta psihološka determinanta blagostanja koju nam vrijedno usađuju godinama, kao kad bude autoput, od tog dana ide med i mlijeko! I ljudi samo pričaju o autoputu...

Kao da smo ga zaradili, a ne da se zadužujemo crno ispod nokata za jebeni autoput, koji svakako neće imat ko koristiti.

Al Fudo je dijasporče, blebeće bezveze i trola.
Drvosjeca iz Dejcica

#4874 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Fudo387 wrote:
Nemaš ti blage veze šta je ratna reparacija i šta je sve došlo sa tim, ne vrijedi ti objašnjavati. :roll:
Molim,
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ljudi iz SFRJ su išli jer je Tito sa Willy Brandtom sklopio međudržavni ugovor kao neka vrsta ratne reapracije (ne samo to) da naši ljudi mogu ići raditi u Njemačku
Jel' to to? :D
Išli legalno a ne ilegalno kao danas. Vraćali se puni k'o brodovi, šta je to tako loše? Napisao sam ti gore da je dio tog dogovora bila i Tvornica automobila Sarajevo (TAS), odnosno proizvodnja programa VW vozila i još neki drugi dogovori. Haj' se sada malo keslaj.
Dozer

#4875 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Mohamad Sissoko wrote: Sistemi kojima je upravljala komunisticka partija na svakom pedlju zemlje su pravili zlocine i ugnjetavali ljude i njihove slobode.
Pravdanje takvih sistema rade uglavnom isprani mozgovi.
Praksa je pokazala sve nedostatke takvih sistema i ljudi zeljni slobode takve su odbacili i odbacuju.
Ekonomija tih sistema je tek posebna prica.
Ne lupetaj, ziv bio...
Hajde priznaj, ko ti je sve to pricao? Jer, evidentno je da ti u tom sistemu nisi zivio, i da samo lupetas k'o Maxo po diviziji. Tacnije, ponavljas BH etnicarsku pljuvacku matricu :D
Ali, bitno je da je nama ispran mozak... :lol:

Samo na jednom primejru cu ti odmah dokazati da si u totalnoj fuli - Kina.
Kako znamo, trenutno vodeca ekonomska sila svijeta. A, na vlasti - KPK :D
Dakle - besmislica.
Last edited by Dozer on 13/10/2015 13:28, edited 3 times in total.
Post Reply