BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

mirza_15

#4851 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

kloniran wrote:
pa nije citava istocna bosna relacija ustipraca rudo :-)

jel se to ide na vikend kuci u sandzak :D
Pa logicno je da sam uzeo uzorak na jednom mjestu. Nisam sada hodao po citavoj istocnoj bosni. Mislim da je iz komentara jasno da se odnosi na mjesto u IB a ne na citavu IB.

A sto se tice sandzaka nisi ni blizu. Nisam ni do Rudog dosao :D mada ljude ne djelim po tome odakle su pa tako ni protiv sandzaka i sandzaklija nemam nista protiv.

A ustipraca - visegrad - rudo je povelik prostor.
kloniran

#4852 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote:
pa nije citava istocna bosna relacija ustipraca rudo :-)

jel se to ide na vikend kuci u sandzak :D
Pa logicno je da sam uzeo uzorak na jednom mjestu. Nisam sada hodao po citavoj istocnoj bosni. Mislim da je iz komentara jasno da se odnosi na mjesto u IB a ne na citavu IB.

A sto se tice sandzaka nisi ni blizu. Nisam ni do Rudog dosao :D mada ljude ne djelim po tome odakle su pa tako ni protiv sandzaka i sandzaklija nemam nista protiv.

A ustipraca - visegrad - rudo je povelik prostor.
samo pitam sta pjenis, nestalo paprika u kajmaku :lol:

ja idem dole cesto u ribu i istina je da nema 3g eroneta, al bogme nema svugdje ni bh telecoma

meni je gore sto ja ovdje u sarajevu kod kuce imam slab prijem
dugonja

#4853 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

moraju bhtrlekomci usrat temu uvjek sa lažnom boljom pokrivenošću njihove mreže

da se vratimo pravoj stvari
mtel sjebo do jaja bhtelekom novom ponudom interneta od 5 GB za 11,7 KM dok je kod bht ušlja i dalje 1 GB za 10 KM
Cupko_

#4854 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

.
Last edited by Cupko_ on 01/11/2017 09:54, edited 1 time in total.
Cupko_

#4855 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

avaks wrote:
Cupko_ wrote: Ja te molim i upozoravam da ne izvrćeš moje riječi i ne izmišljaš stvari!
Kao prvo, ja se do sada uopće nisam izjasnio oko prepaida, bar ne u posljednje vrijeme, tako da nemoj da lažeš i obmanjuješ druge forumaše!
Druga stvar, nigdje i nikada nisam rekao "zašto bi se ponudilo nešto što NIJE POTREBNO" i nikada nisam rekao da su "stručnjaci izračunali da je ponuda HT Eroneta uber". Tri laži si naveo u jednom postu i sve 3 se odnose na mene tako da moram reagovat i zamolit te da od sad, ukoliko me već spominješ i ukoliko ćeš se zakačit za mene - ili me citiraj ili prenesi istinito ono što sam ja napisao.
Ovako izgledaš kao neka baka/nena u selu koja ide kod komšinice i laže joj šta je druga rekla o njoj, ne bi li ih zavadila.
Hvala Bogu da smo na forumu pa se svako može vratiti par stranica unazad ili otići na drugu temu i pročitati tačno šta sam ja napisao.

Vezano za ovu ponudu m:tel-a, ponuda je stvarno dobra i nadam se da će ubrzo dobiti konkurentan odgovor na tržištu jer je to ono što će svima dobro doći.
Ohladi ljudino, niti sam spominjao Eronet (a niti iko od kolega jer je riječ o Mtel i GoFree) prepaid niti je bitan u ovoj priči jer im je ubjedljivo najlošija ponuda.
Nikog ja ne obmanjujem i ne lažem i pazi i ti malo šta pričaš. Počeo si da sramotiš svoju firmu javno i evo ja te upozoravam da tako samo praviš negativnu reklamu.
A ja kao korisnik Eronet usluga, ja od kojeg ti primaš plaću, imam apsolutno i puno pravo da komentarišem vaše uluge, cijene kao i rad osoblja a evo ti već počinješ da vrijeđaš i prozivaš tako da ohladiš malo. Ustvari uopšte me ne citiraj i ne spominji.
Svako može par stranica unazad da ode i da vidi da sam te činjenično s dokazima spustio na zemlju par puta pa se sad kao neka nena ljutiš ovdje i pokušavaš da isprovociraš nešto :lol:
Reci nadležnima da i BHT i Mtel ima bolje ponude što se tiče neta i tako ćeš nama korisnicima biti od koristi :run:
5GB za 11,70KM nije mala stvar u ovim torovima :bih:

Lijep pozdrav i živ ti meni bio.
Ja na ovaj forum nisam registrovan kao zaposlenik niti jedne firme i ovdje sam isti kao i ti.
Obmanjuješ i lažeš jer prenosiš informacije koje ja nisam nigdje napisao a navodiš kao da sam ja to rekao. Ti imaš pravo da komentarišeš ponudu i šta drugo hoćeš, ali nemaš pravo navodit da sam ja rekao nešto što nisam i zato sam ti ovo napisao, te ovim prekidam svaku komunikaciju s tobom budući da izmišljaš laži.
Pozdrav.
avaks

#4856 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

5GB za 11,70KM kod Mtela je činjenica a ne laž prijatelju moj, Eronet kada bude imao odgovor na to ti slobodno tipkaj a do tada prestani da pjeniš i da me spominješ fakat. A evo i da citiram tvoje izjave pa se sa sobom dogovori, da ne ispadne da fakat lažem:
Cupko_ wrote: Zašto bi se dodalo još minuta na Super 15 kada konkurencija nudi manje od ovoga i trenutno je to najviše što postoji za taj iznos? Zašto?
BH Telecom daje više u zadnje vrijeme? Kako? Čime? Na kojem to paketu (osim No Limit gdje je sve vezano unutar mreže) BH Telecom daje bolje benefite od Eroneta?
Pitam te sad za postojeće korisnike, znači gledaj sebe kao postojećeg korisnika u Eronetu i nekog ko je postojeći na Mini 15. Šta on ima više nego ti?
Isto tako, šta ima bolje korisnik Midi 30 paketa od korisnika Super 25 (a plaća ga 5-6KM skuplje)? Super 25 Net je uvedena na osnovu istraživanja navika potrošnje i ne možeš ti znati koliko kome čega treba. Dakle istraživanjem baze i pregledom potrošnje korisnika Super 25 tarife, očito je da je dosta korisnika iskorištavalo internet uključen u tarifu i uz to ga i po nekoliko puta mjesečno dokupljivalo, dok su im minute/sms ostajali neiskorišteni. Ja znam lično masu ljudi koji su trošili stotinjak minuta (a tebi je to malo i na Super 15), a trebalo im je više interneta, i oduševljeni su ovim uvođenjem dodatne tarife.
Boldirano potvrđuje moje ranije, a to su tvoje riječi, ništa nisam izmislio.
A ovo podvučenu su isto tako tvoje riječi o "nekom istraživanju" o kojemu nisi dao nikakve relevantne izvore pa samo može biti da ti malo lagiš pa pokušavaš da svališ na mene jer ti je krivo :lol:
A to što radiš u Eronetu je sasvim neka druga stvar, znači nisi službeno ovdje ali je činjenica da si njihov uposlenik i prijatelju nisi isti kao ja, ne ne :roll:
Cupko_

#4857 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

avaks wrote:5GB za 11,70KM kod Mtela je činjenica a ne laž prijatelju moj, Eronet kada bude imao odgovor na to ti slobodno tipkaj a do tada prestani da pjeniš i da me spominješ fakat. A evo i da citiram tvoje izjave pa se sa sobom dogovori, da ne ispadne da fakat lažem:
Cupko_ wrote: Zašto bi se dodalo još minuta na Super 15 kada konkurencija nudi manje od ovoga i trenutno je to najviše što postoji za taj iznos? Zašto?
BH Telecom daje više u zadnje vrijeme? Kako? Čime? Na kojem to paketu (osim No Limit gdje je sve vezano unutar mreže) BH Telecom daje bolje benefite od Eroneta?
Pitam te sad za postojeće korisnike, znači gledaj sebe kao postojećeg korisnika u Eronetu i nekog ko je postojeći na Mini 15. Šta on ima više nego ti?
Isto tako, šta ima bolje korisnik Midi 30 paketa od korisnika Super 25 (a plaća ga 5-6KM skuplje)? Super 25 Net je uvedena na osnovu istraživanja navika potrošnje i ne možeš ti znati koliko kome čega treba. Dakle istraživanjem baze i pregledom potrošnje korisnika Super 25 tarife, očito je da je dosta korisnika iskorištavalo internet uključen u tarifu i uz to ga i po nekoliko puta mjesečno dokupljivalo, dok su im minute/sms ostajali neiskorišteni. Ja znam lično masu ljudi koji su trošili stotinjak minuta (a tebi je to malo i na Super 15), a trebalo im je više interneta, i oduševljeni su ovim uvođenjem dodatne tarife.
Boldirano potvrđuje moje ranije, a to su tvoje riječi, ništa nisam izmislio.
A ovo podvučenu su isto tako tvoje riječi o "nekom istraživanju" o kojemu nisi dao nikakve relevantne izvore pa samo može biti da ti malo lagiš pa pokušavaš da svališ na mene jer ti je krivo :lol:
A to što radiš u Eronetu je sasvim neka druga stvar, znači nisi službeno ovdje ali je činjenica da si njihov uposlenik i prijatelju nisi isti kao ja, ne ne :roll:
Ja uopće ne pričam o ponudama, gigabajtima, minutama i sličnom, ne izvrći temu ponovo, to ti jedino ide. Pričam o tome da ti moje riječi pogrešno prenosiš i to je jedina činjenica koja mene zanima. Ti si taj koji je mene spomenuo bespotrebno.
Naveo sam da je Super 25 Net uvedena na osnovu istraživanja navike potrošnje iz baze korisnika. Nigdje nisam napisao da su "stručnjaci utvrdili da je Eronet ponuda uber" što si ti naveo. Dakle, slagao si to.
Ovo gore što sam pisao za minute su moje riječi o postpaid ponudi i nigdje nisam spominjao uvođenje toga šta je korisnicima potrebno.
Ja sam taj koji ti je rekao u jednom postu, mrsko mi je sada tražiti ali sjetit ćeš se sigurno, da bi najbolje za korisnike bilo da se takve stvari non stop povećavaju ali da u ovom trenutnom načinu konkurentnosti korisnik nažalost rijetko kad bude 100% zadovoljan.

Dakle, još jednom, prijatelju avaks - ne pričam ti o ponudama, ko ima bolju, ko lošiju ponudu, ko ima bolju pokrivenost, niže cijene telefona i sl., samo ti kažem da si pogrešno prenio moje riječi. Ne znam jel bilo s namjerom ili ne, ali te lijepo molim, bez ikakvog "pjenjenja" da ih, ako već moraš, od sad preneseš onako kako sam rekao.

I još jednom, budući da si prošli puta izignorisao kao i uvijek sve što ti ne odgovara da napišem - ova ponuda m:tel-a je super i kamo sreće da ubrzo sva 3 dominantna operatera daju takve i još bolje ponude na prepaidu.
Toliko od mene, živio :)
diablobih

#4859 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

@dileja, code za otkljucavanje mreza na mobitelu, jer je zakljucan samo za BHT mrezu.
avaks

#4861 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A vala trebaju ostaviti kao stalnu ponudu i sretno :thumbup:
Samo neka ubacuju megabajte, to se traži :thumbup:
channel10

#4862 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Ima li išta da je 5-6 KM i da traje mjesec dana :)?
avaks

#4863 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ima na Eronet, 1,5km 150MB i traje do isteka odnosno mjesec dana :lol:
A realno 8KM za 4GB i mjesec dana nije loša ponuda od Haloo...
dugonja

#4864 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

channel10 wrote:Ima li išta da je 5-6 KM i da traje mjesec dana :)?
e to je nekad davao izimobil
1 GB za 5,7 KM još djelili džaba kartice uz dnevni avaz, pa si jedan mjesec to mogo koristit džaba
ali neće ljudi da koriste bolje, pa propade izimobil
channel10

#4865 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

avaks wrote:Ima na Eronet, 1,5km 150MB i traje do isteka odnosno mjesec dana :lol:
A realno 8KM za 4GB i mjesec dana nije loša ponuda od Haloo...
To je dobra ponuda, ali haloo ima malih problema oko signala. Znaci najnize 8 KM za Gb i vise na mjesec?!
dugonja

#4866 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

mtel bi sad mogo ladno dat 1 GB za 5 KM uz flat na 128 !!! (kad već može 5 gb za 11,70)
i sjebat konkurenciju naročito hht ušlje
channel10

#4867 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Problem i jeste sto oni napucaju cijenu na ove mjesecne rokove gdje ti treba cener, bez obzira na kolicinu netu. Po meni je realna giga za 5 KM za mjesec, ali nije njima :D
avaks

#4868 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A u tome i jest problem sa svim našim operaterima jer je usluga do 30KM mizerna a preko sasvim Europski :mrgreen:
A 90% korisnika im ne troši više od 20KM mjesečno, pogotovo ekipa na prepaidu, ali istraživanja imaju ba tako da se zna šta nama i koliko treba i ni zera više :lol:
dugonja

#4869 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

pa glavni izvor klepanja po ušima za bht ušlje i jesu ultra korisnici
BEZ MENE VEĆ 2 GODINE

259.206 korisnika usluge mobilne telefonije (postpaid)
i 1.279.770 korisnika mobilne telefonije (prepaid)

Image
avaks

#4870 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ko nema MojaTV izbor fakat nema razlog da bude na Ultri pored Haloo ili GoFree, pogotovo mlađa raja.
ALi to se samo našoj pasivnosti i lijenosti može pripisati. Teško je kupiti karticu ili prenijeti broj, čitavih 5 minuta posla jbg :run:
Zato i treba klepati.
I ja sam tri ultra zamijenio za Haloo + 2 na Eronet pretplati jer su u taj vakat bili najbolji. Evo čekam da ugovor na Eri istekne pa kud koji mili moji, ovom ponudom nema šanse da me zadrže :mrgreen:
febo_acm

#4871 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Da sumiramo... Sluzbeni broj nudi najvise :D
channel10

#4872 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

A kako ono ide ovo oko mojatv izbora? Domaćinstvo ima mojatv paket, dvije pretplate i jednu ultru. Eh kako sad ova ultra može doći do onih 500 Mb free?
avaks

#4873 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

febo_acm wrote:Da sumiramo... Sluzbeni broj nudi najvise :D
Top tim ftw :lol:
Doduše ne treba mi, svakaku službeno pričam bez ograničenja i bez toga 8-)
channel10 wrote:A kako ono ide ovo oko mojatv izbora? Domaćinstvo ima mojatv paket, dvije pretplate i jednu ultru. Eh kako sad ova ultra može doći do onih 500 Mb free?
To moraš pitati na BHT temi anamotamo. Nešto se uveže pa nešto doplatiš i imaš te megabajte. Nema ništa free na BHT :evil:
dugonja

#4875 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

channel10 wrote:A kako ono ide ovo oko mojatv izbora? Domaćinstvo ima mojatv paket, dvije pretplate i jednu ultru. Eh kako sad ova ultra može doći do onih 500 Mb free?
http://www.mojatv.ba/moj-izbor.html

tih 5 KM možeš trošit

Grupu Moja TV moj izbor možete kreirati od sljedećih priključaka i paketa:
1 moja TV paket (svi paketi iz ponude moja TV usluga za privatne korisnike)
2 fiksna telefonska priključka (svi paketi za telefonske ili ISDN priključke za privatne korisnike)
1 xDSL priključak (svi Net Flat paketi iz ponude za privatne korisnike osim Net Flat Pro linije paketa)
2 mobilna postpaid priključka (svi No Limit i moj M paketi)
3 mobilna prepaid priključka (Ultra)****
****Mjesečna naknada za pridruženi Ultra broj iznosi 5 KM.Ista se u punom iznosu prebacuje na bonus račun Ultra korisnika i može se trošiti na pozive i poruke u mreži BH Telecoma, kao i na naknadu za uspostavu poziva ostvarenih unutar grupe. Bonus od 5 KM se automatski obnavlja svakog mjeseca. Neiskorišteni bonus se ne prenosi u naredni mjesec.
Post Reply