Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
c_g
#4851 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imam problem kod pokretanja filmova. Svaki put kad pokrenem film, film mi bude ono stretch, skroz rašireno, pa izgleda ružno. Sredim ja to preko view mode direktno u filmu, stavim da bude normal, ali to moram da radim za svaki film, pa me zanima da li u settingsima ima ta opcija da zastalno filmove otvara u normal veličina da ih ništa ne jebe? Tražio sam nešto čačkao, ali nisam uspio naštimat.
- shalla
#4852 Re: Kodi/XBMC Media centar
Što bi rekao jedan iskusni forumaš, kupi novu televiziju 
- vicious
#4853 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kad otvoriš video postavke dok gledaš film, dole na dnu ima opcija "Set as default for all media" ili tako nekako.c_g wrote:Imam problem kod pokretanja filmova. Svaki put kad pokrenem film, film mi bude ono stretch, skroz rašireno, pa izgleda ružno. Sredim ja to preko view mode direktno u filmu, stavim da bude normal, ali to moram da radim za svaki film, pa me zanima da li u settingsima ima ta opcija da zastalno filmove otvara u normal veličina da ih ništa ne jebe? Tražio sam nešto čačkao, ali nisam uspio naštimat.
A možeš i novi tv kupiti, to je uvijek dobro
- BarbaDue
#4854 Re: Kodi/XBMC Media centar
Elementum takođe postavljen i fercera 
- irac300
#4855 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nemojte sada čo'jku na muku ići.BarbaDue wrote:Elementum takođe postavljen i fercera
- BarbaDue
#4856 Re: Kodi/XBMC Media centar
nisam ni pratio postove titami, već se javljam sa pozitivnim vijestima da ne bude samo plač i pomagnjavijairac300 wrote:Nemojte sada čo'jku na muku ići.BarbaDue wrote:Elementum takođe postavljen i fercera
- irac300
#4857 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma šalim se, nek' je i kod tebe proradilo, sada uživaj u čarima torrent sadržaja sa vrhunskom rezolucijom.BarbaDue wrote:nisam ni pratio postove titami, već se javljam sa pozitivnim vijestima da ne bude samo plač i pomagnjavijairac300 wrote:Nemojte sada čo'jku na muku ići.BarbaDue wrote:Elementum takođe postavljen i fercera
- vicious
#4858 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dobro to, ali šta ćemo sa shallom? 
- MaroonBrigade
#4859 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja cu isprobati taj Elementum veceras 
- MaroonBrigade
#4860 Re: Kodi/XBMC Media centar
A ima i treca sezona serije Ubice mog oca. Film Juzni vetar je isto dostupanBarbaDue wrote:Naletjeh danas u Green addonu na 18 epizoda Konak kod Hilmije
- BarbaDue
#4861 Re: Kodi/XBMC Media centar
Elementum ne nudi pri prekidu filma hoću li sačuvati download, to treba tako jel?irac300 wrote:Ma šalim se, nek' je i kod tebe proradilo, sada uživaj u čarima torrent sadržaja sa vrhunskom rezolucijom.BarbaDue wrote: nisam ni pratio postove titami, već se javljam sa pozitivnim vijestima da ne bude samo plač i pomagnjavija
- irac300
#4862 Re: Kodi/XBMC Media centar
Iskreno, ne znam jer ga dugo nisam koristio, ne mogu da se sjetim kako to kod njega ide. Neka ti neko od ovih koji koriste kažu. Ja sam ti stara škola Quasar.BarbaDue wrote:Elementum ne nudi pri prekidu filma hoću li sačuvati download, to treba tako jel?irac300 wrote:Ma šalim se, nek' je i kod tebe proradilo, sada uživaj u čarima torrent sadržaja sa vrhunskom rezolucijom.BarbaDue wrote: nisam ni pratio postove titami, već se javljam sa pozitivnim vijestima da ne bude samo plač i pomagnjavija
- irac300
#4863 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja njemu jedino još da ostavim link da skine Terrarium.vicious wrote:Dobro to, ali šta ćemo sa shallom?
- vicious
#4864 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kažu da je Cyberflix TV jedini legitimni nasljednik Terrariumairac300 wrote:Ja njemu jedino još da ostavim link da skine Terrarium.vicious wrote:Dobro to, ali šta ćemo sa shallom?Nemam više nikakva rješenja.
Isprobao sam ga malo na telefonu, dobro radi i izgleda mi fakat isto kao Terrarium. Pitanje je samo dokle će, kao i sve slične aplikacije.
- irac300
#4865 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima tih izvedenica iz Terrariuma, sad koja je nasljednik, nemam pojma.vicious wrote:Kažu da je Cyberflix TV jedini legitimni nasljednik Terrariumairac300 wrote:Ja njemu jedino još da ostavim link da skine Terrarium.vicious wrote:Dobro to, ali šta ćemo sa shallom?Nemam više nikakva rješenja.
Isprobao sam ga malo na telefonu, dobro radi i izgleda mi fakat isto kao Terrarium. Pitanje je samo dokle će, kao i sve slične aplikacije.
-
c_g
#4866 Re: Kodi/XBMC Media centar
Probam naći kad budem za TV-om.vicious wrote:Kad otvoriš video postavke dok gledaš film, dole na dnu ima opcija "Set as default for all media" ili tako nekako.c_g wrote:Imam problem kod pokretanja filmova. Svaki put kad pokrenem film, film mi bude ono stretch, skroz rašireno, pa izgleda ružno. Sredim ja to preko view mode direktno u filmu, stavim da bude normal, ali to moram da radim za svaki film, pa me zanima da li u settingsima ima ta opcija da zastalno filmove otvara u normal veličina da ih ništa ne jebe? Tražio sam nešto čačkao, ali nisam uspio naštimat.
A možeš i novi tv kupiti, to je uvijek dobro
Nema se još para za 4k, dobar za sad i FHD.
- shalla
#4867 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ono kad si toliki retard da ti ni alfa mužja ove teme više ne može pomoćiirac300 wrote:Ja njemu jedino još da ostavim link da skine Terrarium.vicious wrote:Dobro to, ali šta ćemo sa shallom?Nemam više nikakva rješenja.
Ma probam opet elementum, ne znam gdje sam ujebao, javim ee večeras
- irac300
#4868 Re: Kodi/XBMC Media centar
shalla wrote:Ono kad si toliki retard da ti ni alfa mužja ove teme više ne može pomoćiirac300 wrote:Ja njemu jedino još da ostavim link da skine Terrarium.vicious wrote:Dobro to, ali šta ćemo sa shallom?Nemam više nikakva rješenja.
![]()
Ma probam opet elementum, ne znam gdje sam ujebao, javim ee večeras
Nisi ba retard, nego sam Kodi kao i addoni se ne ponašaju isto na svakom uređaju. Ja imam dva boksa, amazon fire tv stick, kao i Kodi na računaru, na svakom uređaju nešto drugačije doživim, pa se kilavim po forumima i tražim rješenje.
Kod tebe je isto tako najvjerovatnije u pitanju neka sitnica, ali je jako teško naći rješenje kada ne možeš svojim očima da vidiš, ispitaš, ovako moram naslijepo nagađati.
Nego, pošto ja ne koristim Elementum, i ne znam kako se ponaša, tj. nije mi dobro radio dok sam ga koristio, haj' probaj večeras da instaliraš Quasar i Quasar Burst. Elementum jeste ispeglani Quasar, sa nekim korisnim dodacima ali je i dalje nestabilniji od starog, dobrog Quasara.
https://howtomediacenter.com/en/install ... odi-addon/
Nekada neće da automatski skine Quasar Burst i instalira ga, pa ga skini odavde:
https://burst.surge.sh/
U slučaju da izbacuje grešku sa Burstom, onda ga instaliraj iz SuperRepo-a. Znam da ćeš reći, al' ga zakomplikova, ali sa Quasarom sam na ti, znam sve kakve greške može izbaciti i koje je rješenje.
SuperRepo
https://www.kodivpn.co/how-to-install-s ... o-on-kodi/
Ovo ti je rješenje, samo ako ne upali prva varijanta. Čim instaliraš Burst iz ovog repo-a, deinstaliraj superrepo da ne bi drugi addoni povlačili update s njega.
- shalla
#4869 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo izgleda da sam riješio jebo familiju elementunovu.
Pokrenuo bezze ovaj equalizer 2 sa Denzelom, jao slike
P. S. kako ću provjeriti jel mi obrisao torrent file nakon što nešto pregledam?
- irac300
#4870 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jbt, nisi mogao naći rješenje prije nego što sam napisao ponjavu od posta?shalla wrote:Evo izgleda da sam riješio jebo familiju elementunovu.
- Sanjarko
#4871 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ovaj zeleni build kad se azurira sa fresh sve izbrise ostale addone koji su bili u favoritima. Tako da nepreporucujem fresh azuriranje nego mozda normal.
Probati cu i ja ovo instalirati cim mognem i ako mognem. Za vas mahere nase pomagace.

Probati cu i ja ovo instalirati cim mognem i ako mognem. Za vas mahere nase pomagace.
- shalla
#4872 Re: Kodi/XBMC Media centar
Torrents u samom addonu, gdje imam ovo movies, tv shows blabla?irac300 wrote:Jbt, nisi mogao naći rješenje prije nego što sam napisao ponjavu od posta?shalla wrote:Evo izgleda da sam riješio jebo familiju elementunovu.
P. S. kako ću provjeriti jel mi obrisao torrent file nakon što nešto pregledam?Odeš u torrents, ako je prazno znači da je izbrisano, ako naletiš na fajl, desni klik ili tipka menu na daljinskom i izbriši.
Tu nemam ništa ali mi čudno jer me nigdje ne pita hoću li da spasim torrent
- irac300
#4873 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da, tu. Ako nema ništa, onda je sam addon automatski postavljen da izbriše torrent nakon gledanja.shalla wrote:Torrents u samom addonu, gdje imam ovo movies, tv shows blabla?irac300 wrote:Jbt, nisi mogao naći rješenje prije nego što sam napisao ponjavu od posta?shalla wrote:Evo izgleda da sam riješio jebo familiju elementunovu.
P. S. kako ću provjeriti jel mi obrisao torrent file nakon što nešto pregledam?Odeš u torrents, ako je prazno znači da je izbrisano, ako naletiš na fajl, desni klik ili tipka menu na daljinskom i izbriši.
Tu nemam ništa ali mi čudno jer me nigdje ne pita hoću li da spasim torrent
- semirsar
#4874 Re: Kodi/XBMC Media centar
ja fakat ne kontam oklen u njega tolika zbunjola sa djelemdjelementumom valjda do televizije problem nijesam ja djaba reko da prosi novu mladu
evo i ja instalirah shalin kukulelementum samo upisavsi link i dalje sve samo islo nis ja biro on se sam natakario sve kako treba i burst je sam skinuo kako treba i evo... radiiii

- irac300
#4875 Re: Kodi/XBMC Media centar
Do televizora je najvjerovatnije.semirsar wrote:ja fakat ne kontam oklen u njega tolika zbunjola sa djelemdjelementumom valjda do televizije problem nijesam ja djaba reko da prosi novu mladuevo i ja instalirah shalin kukulelementum samo upisavsi link i dalje sve samo islo nis ja biro on se sam natakario sve kako treba i burst je sam skinuo kako treba i evo... radiiii
![]()