PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AmirBaa

#4851 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AmirBaa »

Raigor Stonehoof wrote:al zato iza toga uplati 50$ americkom milioneru da ga jadnog podrzis, iako apsolutno identicnu stvar mozes igrati za dzaba :evil:
sto ti das 10 hiljada volkswagenu koji obrce milijarde a mozes ukrasti auto za dzaba :skoljka: :skoljka:
avaks

#4852 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

:lol:
Ljudi mojne da se ovo otima kontroli... Razumijemo poentu, ja kupujem igre jer volim tako, on koristi krekove jer mu se da peglati s tim. Ne može igrati online ali šta je tu je, ima zato 6k sati na Doti 2 da nadoknadi :lol:
Ja komponente većinom kupujem preko pik i tako i preporučujem jer su radnje kod nas preskupe za to što bi trebali kupiti ali ima čovjek pravo što se toga tiče. Mada se tu da mnogo toga filozofirati još, kako se radnici u tim radnjama iskorištavaju da ne pričam a tek prihodi i plaćanje državi :lol:
Imamo mi puno većih problema od toga, niti će CD Project Red propasti što je on krekovo WItchera niti će od mene zaraditi toliko da pravim razliku a isto tako i država. Neće propasti zbog par prodavača na piku niti profitirati od par kupaca u Imtecu.
Evo danas idem u Imtec i kupujem opremu, često ja i tamo kupujem ba nego samo zezam a lično nikad ne bih konfiguraciju uzeo od njih ako za duplo manje novca mogu da kupim od pouzdanog švercera. :mrgreen:

OT Šta ćemo sa ovih što hoće gaming konfiguraciju za 350-400KM a u radnjama ne možeš ni entry grafičku kupiti za te pare?
jasko_ba

#4853 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by jasko_ba »

Maharadza wrote: Ako je isključivo za gaming, onda bolje ići na slabiji CPU a jači GPU, npr ovako nešto:
http://www.olx.ba/artikal/22897329/inte ... s-ddr4-v2/
NE mora sada tačno ovaj biti ali ponavljam; ako će se najviše koristiti za gaming, onda GPU treba da bude najskuplja komponenta! :thumbup:
Koliko je sigurno i pouzdano uzeti ovako, da li bi ti preporucio nesto na ovaj fazon? I bas zelim za gejming, bar 16gb rama i sto bolja graficka. Hvala unaprijed.
Arslan_11

#4854 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

ja znam da je bolje uzeti novo, ali kada vidim MS kuciste, LC napojna i i3 proc i cijena 1349KM meni nesto bude ruzno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4855 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

Picke ste ako se ne pobijete.
MTV

#4856 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by MTV »

:lol: :lol:
skafiskafsnjak

#4857 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

Chmoljo wrote:Picke ste ako se ne pobijete.
Ti treba da smirujes situaciju :gunjastajl:
AhmetShabo

#4858 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

Moze li neko da mi kaze je li ovo normalno? Dakle ovo gdje pise Disk 98 %, non stop skace sa 18 na 90 , pa na 40, pa na 60, Iako ne radim nista na racunaru. I primijetio sam dole u centralnoj ono kao da racunar radi neki proces u pozadini, dakle cuje se ono krckanje, miganje lampice (ne znam ni sam kako da opisem taj zvuk), ali me nervira, jer nikakav proces nije otvoren i slicno...
Image
Maharadza

#4859 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

jasko_ba wrote:
Maharadza wrote: Ako je isključivo za gaming, onda bolje ići na slabiji CPU a jači GPU, npr ovako nešto:
http://www.olx.ba/artikal/22897329/inte ... s-ddr4-v2/
NE mora sada tačno ovaj biti ali ponavljam; ako će se najviše koristiti za gaming, onda GPU treba da bude najskuplja komponenta! :thumbup:
Koliko je sigurno i pouzdano uzeti ovako, da li bi ti preporucio nesto na ovaj fazon? I bas zelim za gejming, bar 16gb rama i sto bolja graficka. Hvala unaprijed.
Pa ako je kaby lake npr. možeš kasnije upgrade na i5/i7 (nakon par godina) i opet si siguran, ugl. future proof koliko-toliko! :thumbup:
avaks

#4860 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Izgleda da je i disk i memorija opterećena plaho... Jbg 4GB je potanko danas kad ti samo Chrome uzme 2 :lol:
Maharadza

#4861 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Muštuluk, Ryzen 5 serija procesora izlazi u aprilu:
AMD’s Ryzen 5 CPUs for gaming releasing on April 11th, prices leaked
Image

Image
According to AMD, the Ryzen 5 1600X CPU offers a 69% performance boost in Cinebench over Intel’s Core i5 7600K CPU.
Ryzen 3 serija dolazi u drugoj polovini godine!

http://www.dsogaming.com/news/amds-ryze ... es-leaked/
avaks

#4862 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Fino fino, a koje je to igra Cinebench?! :mrgreen:
SanskiBiser

#4863 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

avaks wrote:Fino fino, a koje je to igra Cinebench?! :mrgreen:

:shock: :lol:
SanskiBiser

#4864 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

Moja preporuka za ovaj monitor, ko ima AMD graficku, uzeo sam ga prije 10ak dana, nisam preko PIKa jer ga nema tamo :lol:
cijena 350 KM, slika je odlicna, Freesync je, lako se overklokuje na 72 Hz u FHD rezoluciji i freesync range se moze spustiti sa 48-72 range na 36-72 uz pomoc male aplikacije CRU (cru.exe), 4 ms je odziv, igram zadnjih 10ak dana iskljucivo BF4 multiplayer kad imam vremena i nemam nikakvih zamjerki na monitor, utisci su izvrsni. Presao sam sa Acer monitora sa TN panelom na ovaj IPS/PLS i ne znam da bi se mogao sad vratiti ponovo na TN, razlika je tolika da imam osjecaj kao da sam ponovo progledao na neki nacin.

Maharadza

#4865 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

avaks wrote:Fino fino, a koje je to igra Cinebench?! :mrgreen:
A ti stvarno očekuješ da odmah "iz prve" prekucaju intel i u gamingu?! :roll:

Bitno je da su Ryzen procesori PROVJERENO konkurencija intelovim, ostalo je sve do njihove optimizacije i suradnje sa developerima igara! :P
avaks

#4866 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Ma hajde im znaj, ako cijene budu fine i optimizacija nikad se ne zna.
Evo rx 480 sada bolja od 1060 a tako se vrlo lako i s procesorima može okrenuti.
Samo nek se oni konkurišu dok cijene obaraju nama ide u korist :mrgreen:
el_bake007

#4867 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by el_bake007 »

vozackii wrote:Eh hajde moze li neko da otkloni ovaj "kvar"

Dok je PC na "loadu" igra se igrica ili nesta zahtjevno radi PC radi normalno. Cim je PC otvoren jedan tab chroma il je na idle sve monitor se ugasi a unutar kucista sve radi tj. cuju se kuleri, kao i lampica na tastaturi. Ne desava se ovo momentalno cim je na idle nego nakon nekog vremena.
Znaci simptom je isto kao da ovaj VGA kabal iskljucis nestane slike i monitor kao da je ugasen ali ne izbacuje ono da fali signal kao kad je samo u struju ukljucen.

Promjenio VGA kabal, orginalni driveri update 2x rx460, antivirus odradio svoje, iskljucio ono power managment.

Prijedlozi?

i nemoguce ga je pokrenuti ponovo osim cupanjem napojne iz struje :lol:

Jesi li postavio stand offse za maticnu kad si sklapao PC?
aditon

#4868 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

AhmetShabo wrote:Moze li neko da mi kaze je li ovo normalno? Dakle ovo gdje pise Disk 98 %, non stop skace sa 18 na 90 , pa na 40, pa na 60, Iako ne radim nista na racunaru. I primijetio sam dole u centralnoj ono kao da racunar radi neki proces u pozadini, dakle cuje se ono krckanje, miganje lampice (ne znam ni sam kako da opisem taj zvuk), ali me nervira, jer nikakav proces nije otvoren i slicno...
Image
nije normalno i više puta sam imao slične probleme, malware se kod mene uvijek pokazao kao uzrok.
aditon

#4869 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

SanskiBiser wrote:Moja preporuka za ovaj monitor, ko ima AMD graficku, uzeo sam ga prije 10ak dana, nisam preko PIKa jer ga nema tamo :lol:
cijena 350 KM, slika je odlicna, Freesync je, lako se overklokuje na 72 Hz u FHD rezoluciji i freesync range se moze spustiti sa 48-72 range na 36-72 uz pomoc male aplikacije CRU (cru.exe), 4 ms je odziv, igram zadnjih 10ak dana iskljucivo BF4 multiplayer kad imam vremena i nemam nikakvih zamjerki na monitor, utisci su izvrsni. Presao sam sa Acer monitora sa TN panelom na ovaj IPS/PLS i ne znam da bi se mogao sad vratiti ponovo na TN, razlika je tolika da imam osjecaj kao da sam ponovo progledao na neki nacin.

a gdje si uzeo monitor ako nije tajna :)
skafiskafsnjak

#4870 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

aditon wrote:
AhmetShabo wrote:Moze li neko da mi kaze je li ovo normalno? Dakle ovo gdje pise Disk 98 %, non stop skace sa 18 na 90 , pa na 40, pa na 60, Iako ne radim nista na racunaru. I primijetio sam dole u centralnoj ono kao da racunar radi neki proces u pozadini, dakle cuje se ono krckanje, miganje lampice (ne znam ni sam kako da opisem taj zvuk), ali me nervira, jer nikakav proces nije otvoren i slicno...
Image
nije normalno i više puta sam imao slične probleme, malware se kod mene uvijek pokazao kao uzrok.
u mene nerijetko 98 do 100 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jebeni 5400 rpm . MOracu ssd uzeti
aditon

#4871 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Disk u idle bi trebao mirovati. Što nije u njegovom slučaju a kao što rekoh imao sam u više navrata slične situacije, i svaki put se zalijepi neki malware koji mi tamo čeprka po disku. Ja ako sam shvatio dobro, ovo mu se tek počelo pojavljivati kao problem, tj da nije ranije imao ovakvu situaciju. Prečešljati disk AV-om, malwarebytesom, u krajnjem slučaju formatirati disk.
AhmetShabo

#4872 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

aditon wrote:
Image
fazon je sto jedino imam google chrome trenutno instaliran. Nista nisam instalirao, osim steam-a i arma 2, ali sam obrisao poslije 7 dana.

Kako se rijesiti tog malwarea?
SanskiBiser

#4873 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

aditon wrote:
SanskiBiser wrote:Moja preporuka za ovaj monitor, ko ima AMD graficku, uzeo sam ga prije 10ak dana, nisam preko PIKa jer ga nema tamo :lol:

a gdje si uzeo monitor ako nije tajna :)
U Banjaluci kod ovih http://www.eastcode.biz/shop/ (na preporuku rodjaka iz BL koji kod njih uzima vec godinama) dobavljac je bio ComTrade nije bilo na lageru u KimTec.
AhmetShabo

#4874 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

opet mi treba pomoc ili savjet.
Dakle uzeo sam sebi SSD ,pa me sad zanima kako cu instalirati windows 10 na njega
Prvo, moze li mi neko na pp poslati link, odakle da skinem windows 10, mislim na onu narodnu verziju
Drugo, instalacija istog tog w10 na ssd, i formatiranje ovog hdd
trece, nije mi dosla ona resetka uz ssd koja sluzi za pričvršćivanje, pa me zanima moze li se zavrnuti samo onako sa jedne strane bez te resetke? ili je resetka ono MUST HAVE
:)
SanskiBiser

#4875 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

AhmetShabo wrote:opet mi treba pomoc ili savjet.
Dakle uzeo sam sebi SSD ,pa me sad zanima kako cu instalirati windows 10 na njega
Prvo, moze li mi neko na pp poslati link, odakle da skinem windows 10, mislim na onu narodnu verziju
Drugo, instalacija istog tog w10 na ssd, i formatiranje ovog hdd
trece, nije mi dosla ona resetka uz ssd koja sluzi za pričvršćivanje, pa me zanima moze li se zavrnuti samo onako sa jedne strane bez te resetke? ili je resetka ono MUST HAVE
:)

Cisto informativno po drugi put pisem ovo i za druge koji prate temu, mozes i kasnije a i ne moras ;) , za 5 Eura na Ebay kupi se OEM kljuc za Win 10, pratis instrukcije koje dobijes preko email za instalaciju, moras clean install uraditi, aktiviras, kljuc se veze za MAC broj maticne ploce i tako se registruje na Mikrosoft serveru, mozes sve komponente promjeniti u racunaru osim maticne ploce i da koristis taj Win bez problema, dakle imas legalnu originalnu verziju Win 10 za 10KM.
Post Reply