Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vješalica

#4851 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:Danas, Baščaršija, Sebilj.
I kažu iz Dogs Trusta da je rješenje u sterilizaciji (i puštanju steriliziranih pasa na ulice)?!
nije baščaršija nego PAŠČARŠIJA
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4852 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

ma zaboli me QuJaC kako će maknut četveronožne ŠTETOČINE...Jebemi se za svijet i za njiHovo mišljenje, nek ih vode sebi...kad se mogu ovce, krave, konji, svinje, guske, patke, kokoške itd itd KLAT MASOVNO, mogu i ova ČETVERONOŽNA BUHARA...niko ih neće ubijati po ulicama, odvest u posebne nastambe i tamo eliminisat, kad se može raditi sa ostalim životinjama ne znam šta je to posebno kod četveronožnih vreča buHa...ove NVO dog money i jao mjao zakonski zabranit...BANDA LOPOVSKA !!!
SanskiBiser

#4853 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Naslovnica wrote:Danas, Baščaršija, Sebilj.
I kažu iz Dogs Trusta da je rješenje u sterilizaciji (i puštanju steriliziranih pasa na ulice)?!

Image
[
uhranjeniji i ugojeniji od prosječnog Sarajlije :lol:
vješalica

#4854 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

madridist wrote:Nas su snajperima ubijali po putu kakvo je to sliku poslalo ili da pojednostavim,kakvu bi sliku poslalo da ne daj Boze necije dijete ti psi lutalice raskomadaju usred grada ko da smo u Serengetiju a ne u glavnom gradu .
Postao sam iskljuciv dok se ovo pitanje ne rijesi i ne skloni gro pasa sa ceste a onda cemo o onom jednom pujdi u kvartu diskutovat koliko god treba..
pa eno jel curica dobila dijabetes od straha,obična je statistika, i sistem boli me q od strane dogz madrfakr luđakinja
pa jel bilo da je djevojka bježala od čopora vreća buha i završila mrtva jer je pala pod točkove automobila

sve su to zaboravljene žrtve ovih štetočina na ulici i njihovih zaštitnika koji smtaraju da im je prirodno stanište na istoj....šta reći :skoljka:
MJAU - da

#4855 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ma nisu to vukovi. Ja, nadam se normalan čovjek, najviše brinem o djeci. Eno dijete ono od straha šećer dobi, strahota, ne znam da je neko u svijetu o tome pisao. Nemojte biti isključivi, jer postoji rješenje i to humano. Samo treba pogurati da se ono usvoji. Ja mislim da razmišljam trezveno, humano koliko mi dopušta sistem i nadam se da se slažete.
lavic

#4856 Re: Problem pasa lutalica

Post by lavic »

MJAU - da wrote:@ pici - ja volim ovaj grad, ne bi bilo nimalo lijepo za ovaj grad da se pročuje masovni pokolj. A to bi se desilo ukoliko bi se aktivirao način rješenja problema putem šintera, ili lovaca. Na stranu to što nije humano, ali evo, kao ljudi. Zamislite kakvu bi sliku grada poslali svijetu, a pogovoto, kad bi se silna udruženja aktivirala, da pišu o tome.
Niko normalan ni tamo se ne bi bavio ovim glupostima/kerovima, osim toga tamo vecina ni ne zna gdje je BiH/ Sarajevo.
A i vani su u tim udruzenjima budale poput ove Sandre Kende, budala sto bi se reklo nit je J... nit je kuci vodi.
vješalica

#4857 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

hotel za đukele-dobili
izvolite sakupite buhe sa ulica
ima web sajt ko hoće da udomi 7 dana,ima slika,ko neće,prođe 7 dana i eutanazija
kraj priče dogz histeričarki
pici

#4858 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Image

nekad daaaaavno su kod sebilja ljudi hranili kukuruzom golubove i to je bilo izuzetno za vidjet...sad treba mesare otvorit oko sebilja i davat djeci i turistima mesne komade da hrane vreče buha...
SanskiBiser

#4859 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

pici wrote:Image

nekad daaaaavno su kod sebilja ljudi hranili kukuruzom golubove i to je bilo izuzetno za vidjet...sad treba mesare otvorit oko sebilja i davat djeci i turistima mesne komade da hrane vreče buha...
Taj crni pas gore desno kao da je skotna kuja :D
Naslovnica

#4860 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u 2015. godini: Kroz sterilizaciju 80% populacije pasa u Kantonu Sarajevo ka rješenju problema uličnih pasa

"U okviru nastavka značajne podrške lokalnim akterima u uspostavljanju trajnog, sistemskog i humanog rješenja problema napuštenih pasa u Kantonu Sarajevo, Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH će u 2015. godini podržati sterilizaciju 80% ukupne populacije pasa u kantonu, što po najnovijim procjenama iznosi nešto više od 10.000 pasa. Obrada 80% ukupne populacije pasa vodi ka početku opadanja populacije pasa na ulici već u prvoj godini."

"Dogs Trust je Gradonačelniku predstavio svoj rad, te izložio prijedlog modela
centraliziranog rješenja za problem pasa lutalica na nivou cijelog Kantona Sarajevo koji
bi sigurno doveo do brze stabilizacije populacije pasa lutalica. Ovaj model koji je
zasnovan na uspostavi kantonalnog preduzeća za upravljanje populacijom pasa vodio bi
sistemskom i održivom rješenju problema koji se natavlja izričito zbog neprovođenja
Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja iz 2009. godine. Ovaj zakon predstavlja dio
legislature koju je Dogs Trust preopznao kao osnovu za rješenje, i koji je velikim dijelom
razlog angažmana Dogs Trusta u BiH."
pici

#4861 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Naslovnica wrote:Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u 2015. godini: Kroz sterilizaciju 80% populacije pasa u Kantonu Sarajevo ka rješenju problema uličnih pasa

"U okviru nastavka značajne podrške lokalnim akterima u uspostavljanju trajnog, sistemskog i humanog rješenja problema napuštenih pasa u Kantonu Sarajevo, Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH će u 2015. godini podržati sterilizaciju 80% ukupne populacije pasa u kantonu, što po najnovijim procjenama iznosi nešto više od 10.000 pasa. Obrada 80% ukupne populacije pasa vodi ka početku opadanja populacije pasa na ulici već u prvoj godini."

"Dogs Trust je Gradonačelniku predstavio svoj rad, te izložio prijedlog modela
centraliziranog rješenja za problem pasa lutalica na nivou cijelog Kantona Sarajevo koji
bi sigurno doveo do brze stabilizacije populacije pasa lutalica. Ovaj model koji je
zasnovan na uspostavi kantonalnog preduzeća za upravljanje populacijom pasa vodio bi
sistemskom i održivom rješenju problema koji se natavlja izričito zbog neprovođenja
Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja iz 2009. godine. Ovaj zakon predstavlja dio
legislature koju je Dogs Trust preopznao kao osnovu za rješenje, i koji je velikim dijelom
razlog angažmana Dogs Trusta u BiH."

BANDO LOPOVSKA...pa što to niste uspostavili od donacija i 5 miliona eura koje dobiste kao i od kantonalnih vlada, neg sad daj i od grada...MAMICU VAM LOPOVSKU !!! čega se banda dosjeti
MJAU - da

#4862 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

@ lavic - ma vidim i ja da je ovo neki slučaj, nisam stvarno rasistan, gluho bilo, ali mi djeluje kao najgora ciganka, gora i od one sa djetetom na raskrsnici što prosi, zdrava, prava da radi. Realno, ja puno putujem, pa srećem razne ljude, ovo moje što predlažem nekako prizilazi iz iskustva.
Znam da je vama sa djecom najteže, jbg, živimo u sranju od države.
Naslovnica

#4863 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Pa to i jeste cilj ovim ublehaškim parazitima, da se otvori još jedno preduzeće i da se i oni zakače na državnu dojku.
Ridjobrki

#4864 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

Još godinu-dvije pa će trebati i ministarstvo, kako je počelo.
pici

#4865 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Ridjobrki wrote:Još godinu-dvije pa će trebati i ministarstvo, kako je počelo.
upravo i ja to vellim...dajte im ministarstvo da banda može biti na budjetu...
Ridjobrki

#4866 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

pici wrote:
Žao mi pasa ali fakat bih ih sad pobio redom da se retardi okrenu stvarnim životnim problemima i radu.

S jedne strane idioti koji donose zakone a s druge retardi koji bi kruha bez motike preko ove živine.

A ti ne možeš ko insan proći gradom.
lavic

#4867 Re: Problem pasa lutalica

Post by lavic »

MJAU - da wrote:@ lavic - ma vidim i ja da je ovo neki slučaj, nisam stvarno rasistan, gluho bilo, ali mi djeluje kao najgora ciganka, gora i od one sa djetetom na raskrsnici što prosi, zdrava, prava da radi. Realno, ja puno putujem, pa srećem razne ljude, ovo moje što predlažem nekako prizilazi iz iskustva.
Znam da je vama sa djecom najteže, jbg, živimo u sranju od države.
Sve je meni jasno, ali stvari treba staviti u realne okvire. Zakon koji je na snazi je takav kakav je, ali se moze i mora mjenjati, jer je tesko provodljiv, skup, ne efikasan,,,,, posto je na drzavnom nivou to ce trajati dugo, ali zato na nizim nivoima treba napraviti uslove da se stvore uslovi za normalan zivot ljudi. Pa tuga je da je veci problem u gradu kerovi od, redukcija vode, nedostatka plina, losih cesta, kriminala,,,pa mi vise energije i vremena trosimo na banalan problem koji nametnule osobe opsjednute kerovima i grebarosi koji bi da zive na donacijama.
pici

#4868 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Ridjobrki wrote:
pici wrote:
Žao mi pasa ali fakat bih ih sad pobio redom da se retardi okrenu stvarnim životnim problemima i radu.

S jedne strane idioti koji donose zakone a s druge retardi koji bi kruha bez motike preko ove živine.

A ti ne možeš ko insan proći gradom.

i meni je žao i ošta je meni to da dodjem u situaciju da moram ubijat pse radi LOPOVSKE BANDE !!!
Ridjobrki

#4869 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

pici wrote: i meni je žao i ošta je meni to da dodjem u situaciju da moram ubijat pse radi LOPOVSKE BANDE !!!
Igzekli. Retardi te dovode u situaciju da nešto što voliš želiš vidjeti pobijeno.

Ukopaju te svojim glupostima i onda si nehuman kad bi živjeo k'o čovjek.

Mrš.
MJAU - da

#4870 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Jeste, zato je u Sarajevu i Zenici banda veoma dobro uvezana sa cijelim svijetom najaktivnija.
Naslovnica

#4871 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Dok se ne promijeni zakonska regulativa da se psi NE MOGU VRAĆATI NA ULICU i NE MOGU DRŽATI U AZILU NEODREĐENO VRIJEME (BEZ EUTANAZIJE), od ovog sranja od zakona i pranja para nema apsolutno nikakve koristi.
Jedino će se opet opariti ovi koji i danas uzimaju pinku na konto lutalica
.

Higijenski servis počinje raditi nakon registracije

Skupština Kantona Sarajevo dala je saglasnost za početak rada Higijenskog servisa KJKP Rad. Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a u ostavci, kazao je da je sa donošenjem ove odluke ispunjen i zadnji formalnopravni uslov da se ovo preduzeće registruje za djelatnost humanog i zakonitog hvatanja pasa lutalica.

Svi psi će biti čipovani kako bi se mogli pratiti

Servis bi, prema njegovim riječima, trebao početi raditi nakon što se izvrši registracija kod nadležnog suda. Za funkcionisanje ovog servisa ove godine trebalo bi iz kantonalnog budžeta biti izdvojeno 680.000 KM.

Eutanazija

- Važno je napomenuti da će se sve raditi u skladu sa zakonom i na bazi odluke nadležnog veterinara. Nakon hvatanja pasa, veterinar će odlučivati šta treba uraditi sa napuštenom životinjom. Agresivni psi, psi koji su ujedali ljude i oni koji su takvog zdravstvenog stanja da predstavljaju opasnost za okolinu, bit će eutanizirani, a svi drugi će nakon dobijanja liječničkog tretmana biti vraćeni na ulicu ili će biti smješteni u azil. Ranije smo najavljivali, a već smo napravili i određene pripreme, da se napravi jedno mini prihvatilište za pse koji će se udomljavati, kazao je Petrović i dodao da će obaveza vlasnika pasa biti da izvrše čipovanje svojih ljubimaca kako bi se u svakom momentu mogle locirati te životinje i znati čije su.

Povećati kapacitete

On je istakao da bez sistemskih mjera nema rješenja problema pasa lutalica. Kroz te mjere, navodi, za dvije godine broj pasa lutalica na ulicama Sarajeva će početi da opada, tako da bi 2017. godine ovaj problem trebao biti riješen.
U KJKP Rad ističu da su njihove ekipe spremne da počnu sa radom nakon što se obavi registracija servisa.

- Imamo obučene ljude, vozila, opremu za hvatanje pasa samo je potrebno povećati smještajne kapacitete jer su postojeći mali da bi primili sve uhvaćene pse. Uglavnom, čim se servis registruje na sudu i dobijemo dozvolu za rad od Općine Novi Grad, počet ćemo sa radom, kazao je Ahmed Đipa, portparol ovog preduzeća.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... gistracije
MJAU - da

#4872 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

@Naslovnica, ma kakvo vraćanje na ulicu. Šta oni uhvate, neće to više sunce vidjeti.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4873 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

MJAU - da wrote:@Naslovnica, ma kakvo vraćanje na ulicu. Šta oni uhvate, neće to više sunce vidjeti.
:thumbup:
klixoris

#4874 Re: Problem pasa lutalica

Post by klixoris »

I tako ce oni da hvataju cijelu vjecnost a kombiji iz drugih gradova ce da dovoze i istovaraju nove dzukce na ulice Sarajeva...
Osim ako se nece pokrenuti higijenski servisi i u ostalim gradovima...
MJAU - da

#4875 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ma ovo je klasični šinteraj, vraćamo se na period prije donošenja zakona. Ovo što spominju da će fol humano ubijati, vraćati u azile je samo za javnost, a ponajviše za profitere iz udruženja.
Locked