USAF ih bombardovao, ovi dovšili pos'o.SanskiBiser wrote:auu ovi iz ISIS su izgleda upali u zasjedu Peshmerga, pobili ih ko' zečeve![]()
http://www.liveleak.com/view?i=f4f_1410010712
Irak
- amoninan
#4851 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Gojeni H
#4852 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne znam da li je neko postavljao:
Saudijci uhapsili 88 osumnjicenih terorista.
The authorities announced on 2 September that security force raids in cities around the country in recent days had broken up ten terrorist cells and led to the arrest of 88 suspects, including 84 local nationals.
The raids took place in the capital Riyadh and the cities of Asir, Hail, Mecca, and Tumair.
Novine im prosle hevte bruje o hapsenjima IS regrutera. Jedan lik, veteran afganistanskog rata, regrutovao 20-ak ljudi ukljucujuci dvojicu sinova.
The authorities announced on 2 September that security force raids in cities around the country in recent days had broken up ten terrorist cells and led to the arrest of 88 suspects, including 84 local nationals.
The raids took place in the capital Riyadh and the cities of Asir, Hail, Mecca, and Tumair.
Novine im prosle hevte bruje o hapsenjima IS regrutera. Jedan lik, veteran afganistanskog rata, regrutovao 20-ak ljudi ukljucujuci dvojicu sinova.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4853 Re: ISIS zauzeo Mosul
od čega vam jaran Čelendžer živi, koji ne komentariše samo ovu, nego i temu o Ukrajini, Siriji, Egiptu... na sve živo čovjek stigne. na kojoj je on misiji?Rampage wrote:Drugog ne bih stavio u isti koš, ali sarajevoxxx ima misiju tu.
Beskrupuloni bezbožni kabadahija - misija mu je da opravda sve one silne zločine koje počiniše njegovi istomišljenici diljem Iraka i Sirije te da kroz prezentiranje čudovišta ISIL-a kao žrtve eventualno vrbuje ponekog "slučajnog prolaznika" kroz teme o Iraku i Siriji.
On itekako zna šta radi tu.
ja sam vidio toliko uvreda na račun forumaša kojeg pominjete, ali ne mogu se sjetiti je li ikada ikoga od vas lično uvrijedio. imate problem sa njegovim objavama vijesti? demantujte ih, il očekujte da ja pratim šta je istina, a šta ne u ovoj poplavi informacija i još više dezinformacija?
ono, kad budete banovani da se ne ibretite, i da ne mislite kako neko ima povlašten status na ovom forumu. jer, postoji samo jedna razlika: vi vrijeđate forumaša. on vas ne.
- amoninan
#4854 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pohapsili su nedavno i bruku imama koji nisu pročitali na džumi hutbu protiv ISISa.Gojeni H wrote:Ne znam da li je neko postavljao:
- salik79
#4855 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kako ne vrijedja? Pa, npr., konstantno nam vrijedja inteligenciju s kovanicama tipa "saudijski Hezbolah"...Jeste da je malo suptilnije, ali je, ipak, vrijedjanje.Chmoljo wrote:od čega vam jaran Čelendžer živi, koji ne komentariše samo ovu, nego i temu o Ukrajini, Siriji, Egiptu... na sve živo čovjek stigne. na kojoj je on misiji?Rampage wrote:Drugog ne bih stavio u isti koš, ali sarajevoxxx ima misiju tu.
Beskrupuloni bezbožni kabadahija - misija mu je da opravda sve one silne zločine koje počiniše njegovi istomišljenici diljem Iraka i Sirije te da kroz prezentiranje čudovišta ISIL-a kao žrtve eventualno vrbuje ponekog "slučajnog prolaznika" kroz teme o Iraku i Siriji.
ja sam vidio toliko uvreda na račun forumaša kojeg pominjete, ali ne mogu se sjetiti je li ikada ikoga od vas lično uvrijedio. imate problem sa njegovim objavama vijesti? demantujte ih, il očekujte da ja pratim šta je istina, a šta ne u ovoj poplavi informacija i još više dezinformacija?
ono, kad budete banovani da se ne ibretite, i da ne mislite kako neko ima povlašten status na ovom forumu. jer, postoji samo jedna razlika: vi vrijeđate forumaša. on vas ne.
- amoninan
#4856 Re: ISIS zauzeo Mosul
"ISIS on the wrong path"
"If a 19-year-old guy came up and told me he wants to go fight with ISIS, of course I would tell him not to," said Abu Mohamed. "I would tell him it is better to stay at home than to go and fight with ISIS."
...
http://www.cbsnews.com/news/isis-europe ... eft-syria/
A Personal Account: “Why I Left the Islamic State”
http://www.bilalabdulkareem.com/whyileftisis/
"If a 19-year-old guy came up and told me he wants to go fight with ISIS, of course I would tell him not to," said Abu Mohamed. "I would tell him it is better to stay at home than to go and fight with ISIS."
...
http://www.cbsnews.com/news/isis-europe ... eft-syria/
A Personal Account: “Why I Left the Islamic State”
http://www.bilalabdulkareem.com/whyileftisis/
- Challenger__
#4857 Re: ISIS zauzeo Mosul
Na tragu svoje fascinacije. Neko prati fudbal a neko međunarodnu poliitiku. Otkad je to problem? Ne razumijem zašto mene pominješ kad ja ne prozivam pomenutog? Kakvu "misiju" ti pominješ? Ako nešto aludiraš idi do kraja, evo napiši ovdje, nemoj ostavljati dvosmislene upise.Chmoljo wrote:od čega vam jaran Čelendžer živi, koji ne komentariše samo ovu, nego i temu o Ukrajini, Siriji, Egiptu... na sve živo čovjek stigne. na kojoj je on misiji?Rampage wrote:Drugog ne bih stavio u isti koš, ali sarajevoxxx ima misiju tu.
Zar trebam da se osjećam nelagodno što pratim svjetska dešavanja?? Svašta, svašta, svašta.
-
siponja
#4858 Re: ISIS zauzeo Mosul
pretpostavimo da ovi iz ISIS-a nekim slučajem nazivaju sebe: ''Vitezovi hrama jerusalemskog'', ''Isaovi tj Isusovi branitelji'', ''Muntaziru Isa''- tj Oni koji čekaju Isusa Isusov povratak itd itd, da li bi ih zapadni mediji isto tako nazivali ???L u c i f e r wrote:Nije krivo ogledalo što je glava frljava...
- dječak sa šibicama
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4860 Re: ISIS zauzeo Mosul
SA u borbi protiv terorizma ... zajedno sa usa sirijom i iranomamoninan wrote:Pohapsili su nedavno i bruku imama koji nisu pročitali na džumi hutbu protiv ISISa.Gojeni H wrote:Ne znam da li je neko postavljao:
uskoro im se pridružuje i turska
- Lincoln-Burrows
#4861 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne bi bilo pametno da se uključuje Turska jer u sukobu s ISIS-om su i Kurdi i Sirijci.japin_mutapi wrote:SA u borbi protiv terorizma ... zajedno sa usa sirijom i iranomamoninan wrote:Pohapsili su nedavno i bruku imama koji nisu pročitali na džumi hutbu protiv ISISa.Gojeni H wrote:Ne znam da li je neko postavljao:
uskoro im se pridružuje i turska
Sumnjam u njihovu nepristranost.
Last edited by Lincoln-Burrows on 07/09/2014 16:29, edited 1 time in total.
- amoninan
#4862 Re: ISIS zauzeo Mosul
Turska izgleda najnevoljnija u toj koaliciji. U biti ono što dolazi iz Ankere je, ništa više od onoga što kao članica NATO-a je obavezna. Ne treba zaboraviti da ISIS drži 49 njihovih diplomata i vojnika u zarobljeništvu.
- Challenger__
#4863 Re: ISIS zauzeo Mosul
Vlada u Damasku ne pripada nikakvoj zapadnoj koaliciji. Zapadni lideri je tretiraju kao dio "problema" a ne dio njihovog viđenja "rješenja".
- amoninan
#4864 Re: ISIS zauzeo Mosul
Volili bi oni, štaviše cjelu prošlu godinu su radili na realizaciji takvog scenarija. Ali... nije prošlo. Za divno čudo.Challenger__ wrote:Vlada u Damasku ne pripada nikakvoj zapadnoj koaliciji. Zapadni lideri je tretiraju kao dio problema a ne dio rješenja.
- Challenger__
#4865 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sve su to puke špekulacije. Čitav ovaj haos u Siriji je posljdica napora zapada da na silu smijeni upravo tu vladu u Damasku.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4866 Re: ISIS zauzeo Mosul
antiteroristička nesveta koalicija - usa saudija iran sirija + vazali VS teroristi isil-a
- amoninan
#4867 Re: ISIS zauzeo Mosul
In place of 'boots on the ground,' US seeks contractors for Iraq
http://www.stripes.com/news/in-place-of ... q-1.301798
yeah, this will help a lot... podsjeti sunije koga su objesili u Faludži na mostu, i zbog čega.
yeah, this will help a lot... podsjeti sunije koga su objesili u Faludži na mostu, i zbog čega.
-
L u c i f e r
#4868 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kad se nazovu, pričaćemo o tome...siponja wrote:pretpostavimo da ovi iz ISIS-a nekim slučajem nazivaju sebe: ''Vitezovi hrama jerusalemskog'', ''Isaovi tj Isusovi branitelji'', ''Muntaziru Isa''- tj Oni koji čekaju Isusa Isusov povratak itd itd, da li bi ih zapadni mediji isto tako nazivali ???L u c i f e r wrote:Nije krivo ogledalo što je glava frljava...
Zasad su ljudi muslimani jer se izjašnjavaju tako...
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#4869 Re: ISIS zauzeo Mosul
eh dugo je 10 godina,nisu glupi ko sto su tad biliamoninan wrote:In place of 'boots on the ground,' US seeks contractors for Iraq
- Yousuph
#4870 Re: ISIS zauzeo Mosul
zapad je davno odhebao religijsko praznovjerje , to su sve sekularna drustva ,istina sa krscanskom historijom ali danas bas moras biti idiot da bi shvatao ozbiljno religiju sto je efektivno na smisao zivota kao horoskopi u dnevnim novinama.siponja wrote:pretpostavimo da ovi iz ISIS-a nekim slučajem nazivaju sebe: ''Vitezovi hrama jerusalemskog'', ''Isaovi tj Isusovi branitelji'', ''Muntaziru Isa''- tj Oni koji čekaju Isusa Isusov povratak itd itd, da li bi ih zapadni mediji isto tako nazivali ???L u c i f e r wrote:Nije krivo ogledalo što je glava frljava...
Razdvojite zapad i krscanstvo odn religijsko praznovjerje , danas to ne ide zajedno
- Rampage
#4871 Re: ISIS zauzeo Mosul
Aha, poruka primljena i shvaćena, jasno k'o dan, posebno što se tiče "informacija" i "dezinformacija" i "povlaštenog statusa" na ovom forumu. Moje obećanje je da se neću više tako ponašati.Chmoljo wrote:od čega vam jaran Čelendžer živi, koji ne komentariše samo ovu, nego i temu o Ukrajini, Siriji, Egiptu... na sve živo čovjek stigne. na kojoj je on misiji?Rampage wrote:Drugog ne bih stavio u isti koš, ali sarajevoxxx ima misiju tu.
Što se tiče "mog jarana Čelendžera" - svaki insan ovdje je moj jaran. Hvala lijepo i prijatno, živiJo ti meni i objektivno ocjenjivao ko je ovdje u kakvoj misiji.
-
Kat
#4872 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nije bas to tako:Yousuph wrote:zapad je davno odhebao religijsko praznovjerje , to su sve sekularna drustva ,istina sa krscanskom historijom ali danas bas moras biti idiot da bi shvatao ozbiljno religiju sto je efektivno na smisao zivota kao horoskopi u dnevnim novinama.siponja wrote:pretpostavimo da ovi iz ISIS-a nekim slučajem nazivaju sebe: ''Vitezovi hrama jerusalemskog'', ''Isaovi tj Isusovi branitelji'', ''Muntaziru Isa''- tj Oni koji čekaju Isusa Isusov povratak itd itd, da li bi ih zapadni mediji isto tako nazivali ???L u c i f e r wrote:Nije krivo ogledalo što je glava frljava...
Razdvojite zapad i krscanstvo odn religijsko praznovjerje , danas to ne ide zajedno
Citav clanak:For George W. Bush, crusade was an offhand reference. But all the more powerfully for that, it was an accidental probing of unintended but nevertheless real meaning. That the President used the word inadvertently suggests how it expressed his exact truth, an unmasking of his most deeply felt purpose. Crusade, he said. Later, his embarrassed aides suggested that he had meant to use the word only as a synonym for struggle, but Bush's own syntax belied that. He defined crusade as war. Even offhandedly, he had said exactly what he meant.
http://www.tomdispatch.com/post/1781/ja ... sh_crusade
A ima i ovaj:
http://open.salon.com/blog/kevin_goszto ... cy_in_iraq
To that end, Mr. Prince intentionally deployed to Iraq certain men who shared his vision of Christian supremacy, knowing and wanting these men to take every available opportunity to murder Iraqis. Many of these men used call signs based on the Knights of the Templar, the warriors who fought the Crusades.
Mr. Prince operated his companies in a manner that encouraged and rewarded the destruction of Iraqi life. For example, Mr. Prince's executives would openly speak about going over to Iraq to "lay Hajiis out on cardboard." Going to Iraq to shoot and kill Iraqis was viewed as a sport or game. Mr. Prince's employees openly and consistently used racist and derogatory terms for Iraqis and other Arabs, such as "ragheads" or "hajiis."
- Chmoljo
#4873 Re: ISIS zauzeo Mosul
pročitaj još jednom, pa ćeš razumjeti da ti i ne trebaš ništa odgovarati.Challenger__ wrote:
Na tragu svoje fascinacije. Neko prati fudbal a neko međunarodnu poliitiku. Otkad je to problem? Ne razumijem zašto mene pominješ kad ja ne prozivam pomenutog? Kakvu "misiju" ti pominješ? Ako nešto aludiraš idi do kraja, evo napiši ovdje, nemoj ostavljati dvosmislene upise.
Zar trebam da se osjećam nelagodno što pratim svjetska dešavanja?? Svašta, svašta, svašta.
- Chmoljo
#4874 Re: ISIS zauzeo Mosul
pušete u istu tikvu, bar na ovoj temi. i pušite vala, forumi i služe raspravljanju, al' samo malo normalne tj. normalnije komunikacije i biće ok.Rampage wrote:
Aha, poruka primljena i shvaćena, jasno k'o dan, posebno što se tiče "informacija" i "dezinformacija" i "povlaštenog statusa" na ovom forumu. Moje obećanje je da se neću više tako ponašati.
Što se tiče "mog jarana Čelendžera" - svaki insan ovdje je moj jaran. Hvala lijepo i prijatno, živiJo ti meni i objektivno ocjenjivao ko je ovdje u kakvoj misiji.
- jeza u ledja
#4875 Re: ISIS zauzeo Mosul
a bogami sluze i da se ponesto zaradi, jelte