PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Breathless

#4851 Re: PROTESTI!!!

Post by Breathless »

JohnnyS wrote: P.S. kakvi plenumi, kakve promjene društvenog sustava o kojim neki pričaju (ne mislim na ukidanje kantona nego na ukidanje izborne demokracije i kapitalističkog sustava), to samo ruši kredibilitet protesta u očima prosječnog građanina.

Prosjecan gradjanin je pripadnik srednje klase i on je u ovom sistemu privilegovan.
vatrogasac

#4852 Re: PROTESTI!!!

Post by vatrogasac »

Dozer wrote:
Sve ovo treba rastjerati i dati DF-u da formira novu vlast. Ako nista drugo, oni u svom programu i statutu imaju otvorene mogucnosti nestranackih funkcionera. A i nisu se izofirali do sada. Pa sta bude...
Ne bi trebali dozvoliti da se na nama više eksperimentiše. Ostaje na Plenumima da i to ugrade.
Janjicar

#4853 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Arteta wrote:
Janjicar wrote:Ebo me svako ako Princ od Dzamahirije ili ti Fahro nenadjebivi ne pobijedi na izborima

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... vne-mafije
Nevjerovatno kako retard koristi situaciju. :-x
Do maksimuma, sve ovo sto on kaze je istina medjutim ne moze meni lopov pricati o lopovu. Uzmi avaz od prije 5g pa ces vidjet sta su pricali o Bakiru a sada druga prica skroz.
NokMot

#4854 Re: PROTESTI!!!

Post by NokMot »

Nije mi jasna situacija u petak nikako. Nisam za paljevinu al majka mu stara, gori vlada, gori predsjedništvo a sjedište SDP-a Centar koje je udaljeno 7 metara od predsjedištva stoji netaknuto. Kažem nisam za paljevinu i sl. ali kako je moguće da sve gori a SDP (a i SDA nekoliko metara sjevernije u Mehmeda Spahe) stoji netaknuto. Ako je cilj paliti, trebalo se odmah udariti u generator problema a to su te dvije stranke. Vlada i predsjedništvo su NAŠE zgrade a ove dvije spomenute su NJIHOVE.

Već se sve ohladilo i sumnjam da će išta biti od ovih protesta nažalost. Narod opet zna i govori "nek se ne puca" i "nek je živa glava". E pa j3bala ih glava takva naopaka.

Sad ide medijska kampanja proglašavanja demonstranata huliganima i opet smo na početku.
kakavdanakneiskustvu

#4855 Re: PROTESTI!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

denimb wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:u zenici privedena cura koja je dijalila ecstasy tablete u petak huliganima koji su razbijali zgradu kantona i napadali i ubijali policajce

:-)

da,da,pokušaj ubistva je udaranje metalnom šipkom u glavu osobi koja leži bez svijesti na zemlji
SMRT-SDASBBSDP

#4856 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

art vandeley wrote:Image

dedo koji je jucer plakao za svojim unukom ...koje li slucajnosti :roll:
Ima dosta ljudi koji su ušli u stranku, eto tako, pokušavajući se spasiti od gladi. Zato istovremeno imaš more stranki i
ogromno glasačko tijelo, barem u Sarajevu, zato izbori mogu biti opasni za ovaj revolucionarni pokret.
Breathless

#4857 Re: PROTESTI!!!

Post by Breathless »

Najvece zlo koje se moze desiti, gore cak nego da je ostao status quo, jeste da ovu borbu ukradu lesinari iz SBB/DF/NS, nevladinih organizacija ili sindikata.
saibaba

#4858 Re: PROTESTI!!!

Post by saibaba »

kokakolas wrote:
saibaba wrote:Izetbegovic bi morao dati nesto vise narodu od suplje o nekakvim buducim turskim kreditima i napada na fahru... Ipak su oni bili na vlasti dvadeset godina i ovo je stanje najvise njihova krivica...

Morao bi prozvati imenom i prezimenom funkcionere iz svoje stranke koji su kriminalno radili, iskljuciti ih iz stranke i zatraziti javno njihovo procesuiranje...

Isto tako bi morao pobrojati bar deset privatizacija velikih firmi u federaciji i zatraziti da se imovina vrati drzavi a odgovorni i kupci i prodavci procesuiraju ...

To bi morao uraditi naravno ukoliko nije u tim talovima ... Ova prica koju sada palamudi nije dovoljna previse smo se naslusali ovakvih supljih...
Pročitao sam tvoj post ali da te svejedno upitam... To pričamo o Bakiru Izetbegoviću? :-)
Mislis da nije bas realno ?
L u c i f e r

#4859 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa gdje je onda problem ako se slažeš? Zar nije dovoljna sumnja kada vidiš da osoba X nakon dvije godine učešća u vlasti gradi vilu, kupuje stanove, vozi skupocjene terence, njegovi članovi porodice voze skupcjena vozila...itd. Po meni je to dovoljan razlog da istražni organi pokrenu zakonom propisane radnje. E sada šta se dešava. Kako je cijeli sistem korupiran, i međusobno se članovi interesne grupe i režima pokrivaju, oni koji bi trebali raditi svoj posao (tužilaštva) ne žele da vide i ne poduzimaju zakonom propisane radnje - a to je naš sistem. Ti meni sada reci da takav sistem ne trebamo zamijeniti nekim boljim pa ako i taj zakaže opet promjena, pa ćemo valjda za narednih 10 godina izaći na zelenu granu.
ne slažemo se oko metode
svaka radikalna akcija je neodrživa i opasna
svako nasilje je neprihvatljivo

samo strpljivim i pametnim građanskim aktivizmom
možemo postići kvalitetnu i održivu promjenu sistema

loša vijest je
da je nemoguće stvoriti pravnu državu od ponedeljka
strong69

#4860 Re: PROTESTI!!!

Post by strong69 »

JohnnyS wrote:Možda sam budala, ali ja ne bih tražio ostavke federalnih ministara. Niti da oni odu. Njihov odlazak najviše odgovara njima samima, doveli su državu u tri lijepe pi*ke materine, zadužili su nam praunučad, federacija je devastirane infrastrukture, a perspektiva ne da je nikakva nego je i gora od toga. Pa njima je ostavka spas. Treba ih stavit u Big brother kuću ili da ih se kamerama prati 24 sata, da se to prenosi na jednom kanalu kabelskih operatera i da rade za minimalac dok se bar malo ne oporavi država... Čuj ostavke, pa da odu uživati u pustim milijunima koje su pokrali.

P.S. kakvi plenumi, kakve promjene društvenog sustava o kojim neki pričaju (ne mislim na ukidanje kantona nego na ukidanje izborne demokracije i kapitalističkog sustava), to samo ruši kredibilitet protesta u očima prosječnog građanina.
Evo ja se slazem s tobom. Ako odu samo ce se spasiti.
JohnnyS

#4861 Re: PROTESTI!!!

Post by JohnnyS »

Breathless wrote:
JohnnyS wrote: P.S. kakvi plenumi, kakve promjene društvenog sustava o kojim neki pričaju (ne mislim na ukidanje kantona nego na ukidanje izborne demokracije i kapitalističkog sustava), to samo ruši kredibilitet protesta u očima prosječnog građanina.

Prosjecan gradjanin je pripadnik srednje klase i on je u ovom sistemu privilegovan.

Nije valjda da misliš kako će Bosna i Hercegovina postati jedina europska država uz Vatikan koja nema izbore? Ajmo se malo spustiti na zemlju.
emmir1

#4862 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

@janjičar

Evo neka neko da neki predlog , neka neko otvori temu sa pozivom sutra tu i tu.

Proteste će nam preuzeti huligani i fahrini jurišnici

Bojim se šta može iz toga proizađe
Dozer

#4863 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

Sta je realno? :D
Pa Bakir je svima njima sef, i to ne samo stranacki :roll:
NokMot

#4864 Re: PROTESTI!!!

Post by NokMot »

JohnnyS wrote:
Breathless wrote:

Nije valjda da misliš kako će Bosna i Hercegovina postati jedina europska država uz Vatikan koja nema izbore? Ajmo se malo spustiti na zemlju.
I Sjeverna Koreja nema izbore i sve je "sjajno". Nema nikad demonstracija :D
Antifriz+

#4865 Re: PROTESTI!!!

Post by Antifriz+ »

Pokucajmo na vrata zaboravljenih asova i postavimo Dženi za predsjednicu :bih:

Image

:D

http://www.klix.ba/forum/dzenana-camdzi ... s1525.html
kakavdanakneiskustvu

#4866 Re: PROTESTI!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Antifriz+ wrote:Pokucajmo na vrata zaboravljenih asova i postavimo Dženi za predsjednicu :bih:

Image

:lol: :thumbup:
emmir1

#4867 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

NokMot wrote:Nije mi jasna situacija u petak nikako. Nisam za paljevinu al majka mu stara, gori vlada, gori predsjedništvo a sjedište SDP-a Centar koje je udaljeno 7 metara od predsjedištva stoji netaknuto. Kažem nisam za paljevinu i sl. ali kako je moguće da sve gori a SDP (a i SDA nekoliko metara sjevernije u Mehmeda Spahe) stoji netaknuto. Ako je cilj paliti, trebalo se odmah udariti u generator problema a to su te dvije stranke. Vlada i predsjedništvo su NAŠE zgrade a ove dvije spomenute su NJIHOVE.

Već se sve ohladilo i sumnjam da će išta biti od ovih protesta nažalost. Narod opet zna i govori "nek se ne puca" i "nek je živa glava". E pa j3bala ih glava takva naopaka.

Sad ide medijska kampanja proglašavanja demonstranata huliganima i opet smo na početku.

Treba biti jako oprezan kada se poziva na paljenje , pa i indirektno ovako.
Koliko god teška situacija bila treba misliti na sigurnost.

iznad zgrade SDP su stanovi u kojima žive porodice
saibaba

#4868 Re: PROTESTI!!!

Post by saibaba »

L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa gdje je onda problem ako se slažeš? Zar nije dovoljna sumnja kada vidiš da osoba X nakon dvije godine učešća u vlasti gradi vilu, kupuje stanove, vozi skupocjene terence, njegovi članovi porodice voze skupcjena vozila...itd. Po meni je to dovoljan razlog da istražni organi pokrenu zakonom propisane radnje. E sada šta se dešava. Kako je cijeli sistem korupiran, i međusobno se članovi interesne grupe i režima pokrivaju, oni koji bi trebali raditi svoj posao (tužilaštva) ne žele da vide i ne poduzimaju zakonom propisane radnje - a to je naš sistem. Ti meni sada reci da takav sistem ne trebamo zamijeniti nekim boljim pa ako i taj zakaže opet promjena, pa ćemo valjda za narednih 10 godina izaći na zelenu granu.
ne slažemo se oko metode
svaka radikalna akcija je neodrživa i opasna
svako nasilje je neprihvatljivo

samo strpljivim i pametnim građanskim aktivizmom
možemo postići kvalitetnu i održivu promjenu sistema

loša vijest je
da je nemoguće stvoriti pravnu državu od ponedeljka
Nije uredu rusiti gradove svakako to nije rijesenje ... ali mislim da se ova situacija moze iskoristi da bar malo krene nabolje ... Samo treba traziti konkretne stvari ... ako ode u suplju i ako se rastegne nema nista od ovoga ...
palermo

#4869 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

Antifriz+ wrote:Pokucajmo na vrata zaboravljenih asova i postavimo Dženi za predsjednicu :bih:

Image

:lol: :lol: :thumbup: legendo....

mada, ja mislim da je sigruno bilo predviđeno da ona negdje uleti
spinel_

#4870 Re: PROTESTI!!!

Post by spinel_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
denimb wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:u zenici privedena cura koja je dijalila ecstasy tablete u petak huliganima koji su razbijali zgradu kantona i napadali i ubijali policajce

da,da,pokušaj ubistva je udaranje metalnom šipkom u glavu osobi koja leži bez svijesti na zemlji
dokazi pajkane.. i dokazi da su "huligani" kako ih nazivas a ne gladni i obespravljeni prvi napali policiju !

gdje su te slike ekstazija ?

jesi li ti jedan od onih koji su bacili bombu da je pronadjeno 12 kg spida medju demonstrantima ?

sta radis na ovoj temi ako ti je dobro u zivotu ?

sta ti je cilj vise na ovoj temi pa samo brujis o "jadnoj" policiji ?
ins

#4871 Re: PROTESTI!!!

Post by ins »

emmir1 wrote:15:05 Predstavnica neformalne grupe građana, Amra Dulić, inače predsjednica MO SBB Dobrinja A, izašla je s pregovora u zgradi Vlade FBiH, na kojima je prisustvovao premijer Nermin Nikšić te nekoliko ministara. Prema njenim riječima, Nikšić je poručio da neće dati ostavku, te da će odstupiti samo ako 'na njegovo mjesto dođe neko bolji od njega'.

Iz Vlade FBiH su naložili hitne izmjene izbornog zakona, a u vezi s vanrednim izborima. Na reviziju je upućena i dokumentacija jednog dijela ratne privatizacije.

Demonstranti tvrde kako će istrajati u svojim zahtjevima i nastaviti proteste.

Znači od 3 pregovarača danas su nam na pregovorima bilo dvoje iz SBB..

E jebat ću joj majku majčinu sutra ako je vidim
Ovo je tragikomicno, da ostavku Vlade na necemu sto bi trebale biti opstenarodne demonstracije trazi mladjahna ambiciozna clanica populisticke stranke koja ima 10% glasova! :-) :-) :-)

S tim, ja bi se ubio da sam na mjestu Niksica i cijele vlade, jer ocito tamo niko nije rekao "mlada damo, molimo da se predstavite ko ste i sta radite u zivotu", sto bi valjda trebalo biti prva stvar. Amateri! :run:

I za kraj, zaista bez namjere da uvrijedim nikoga, ali ja da sam danas bio tamo, i da je u moje ime usla pregovaracica iz Fahrine SBB, ja bi sada povracao po vlastitoj kuci od muke :cry:
vatrogasac

#4872 Re: PROTESTI!!!

Post by vatrogasac »

madridist

#4873 Re: PROTESTI!!!

Post by madridist »

Ovaj sindikalni opsjenar Salih Kruščica je nevjerovatan lik,baljezgator svjetske klase.
L u c i f e r

#4874 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:Dzaba vam, covjek vas rasturi u stihovima :D
preuzmi štafetu :D
denimb

#4875 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

kakavdanakneiskustvu wrote:
denimb wrote:

E vidis, nisam znao da je i toga bilo.

Od pocetka nisam za te napade na policiju...svijet se prema njima u petak postavio kao da se radi o najvecim dusmanima, a to su nasi ljudi.

Al' eto, nekom je isto razbiti staklo ili razbiti nekome glavu.
Post Reply