Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
animals wrote:Kako se zvala ona Engleska serija,
nedeljom mislim u 10 ujutro..
jel crna strijela, ili neka druga..
prekinili emitiranje, jer je puno djece se povrijedilo strijelama..
Nedeljom ti je bilo Dozvolite da se obratimo i film Sasa . Pa jedno 50 puta
KENJAC wrote:Je'l ikad iko od vas shvatio ona dva natpisa koja su s vremena na vrijeme izlazili na tv ?
Intermezzo i ono " Odmor odmor uz malo muzike" ??? Stave to tako i onda po dva'es minuta tako gusla. Jos puste neku ozbiljnu muziku ...!
Sve , sve ali ono Odmor , pa opet odmor, uz malo muzike ....!
ne sjecam se bas
ali to bi trebalo znaciti da nije bilo programa za emitovanje. nije tad bilo klepi spotove odnekle i razmjena programa ...
intermezzo je cesto pisalo, znalo je biti bas fine muzike...pa to su bile rupe u programu, nije tad bilo toliko repriza i stranog materijala.
pred rat su ono poceli sa satelita prenositi stvari, i toga vise nije bilo...mtv i cartoon network su pustani onako, kad niceg nema, ako se ne varam.
radostan dan wrote:najbolji crtani na svijetu...
ali zaista nije bio za djecu...nemam pojma kako je prolazio na tv? u stvari, kada se sjetim, slabo je njega bilo u 19.15...on je isao u nekom drugom terminu...
jbt, zamisli, u odnosu na današnju djecu...nacrtaš se ispred tv-a, da bi pogledao crtani, tačno u 19.15, i sa strepnjom iščekuješ da li će biti neki novi, ili 1000-to repriza starog, da li će biti pera detlić, brzi gonzales, ili neki smor od crtanog.
ili, oduševljenje kada između dvije emisije, ili na poluvremenu, šibnu jedan crtani neplanirano.
danas, imaju 10 kanala, 24 sata on line...i dosadno im.
ili zeljno iscekujes, a oni puste stripija da se kliberi petnaest minuta, pa razbio bi sve svjecice u televizoru
Dozvolite da se obratimo i U istom stroju + obavezan partizanski film
Ludjak, kad je ono u jednoj epizodi čitav život ljubomoran i sumnja da ga žena vara, zvoca joj, prati je, smara... i na kraju umre, žena sva stara i onemoćala plače na sahrani, pridržava je neki mladić - kad, iskače Gustav iz kovčega i pravo na njih s uperenim prstom - Aha! Moj omiljeni crtić svih vremena.
KENJAC wrote:Je'l ikad iko od vas shvatio ona dva natpisa koja su s vremena na vrijeme izlazili na tv ?
Intermezzo i ono " Odmor odmor uz malo muzike" ??? Stave to tako i onda po dva'es minuta tako gusla. Jos puste neku ozbiljnu muziku ...!
Sve , sve ali ono Odmor , pa opet odmor, uz malo muzike ....!
ne sjecam se bas
ali to bi trebalo znaciti da nije bilo programa za emitovanje. nije tad bilo klepi spotove odnekle i razmjena programa ...
intermezzo je cesto pisalo, znalo je biti bas fine muzike...pa to su bile rupe u programu, nije tad bilo toliko repriza i stranog materijala.
pred rat su ono poceli sa satelita prenositi stvari, i toga vise nije bilo...mtv i cartoon network su pustani onako, kad niceg nema, ako se ne varam.
intermezzo
zaboravljena rijec
trenutak kad se mtv prvi put ukaz'o na tv
ni nalik na ovo njesra od mtv sada
zamal'' k'o mtv igman
uglavnomja wrote:ja se u stvari ne sjecam sta je ta crna ruka radila
ali se sjecam da nam je bila glavni strah
vracamo se kuci coporativno iz skole i polako osipamo i od ulice do ulaznih vrata trk ... i kontam cak i da crna ruka vozi plavu pticu ne moze me stici u tih par metara
a plava ptica je bio najbrzi auto na svijetu, stariji buraz skupljao slicice
Ja jebote..
ja mislio da sam to sanjao..
plava ptica, znam da smo mi djeca nesto fantazirali o tom autu..
jel to stvarno postojalo..
ma isla je negdje oko 800km na sat
samo je hitna bila brza oko 1000 km, na sat
480+ na sat prije 90 godina
a meni u glavi ostao nki plavi trkaci auto, ono nizak, pljosnat i plav k'o serpa
stakasa wrote:A lektire - Lastavica, Veselin Maslesa...
Ima li iko da mu majka nije ulazila u sobu zbog nekontrolisanog smjeha pri citanju Magarecih godina, Orlovi rano lete itd
Podjeti me Lastavica na pjesmicu Lete, lete laste...., pa se sjetih pjesmice "Zrnoooo po zrnoooo pogaaaača, kamen po kamen palača, sunce domaća zadaća, djeca su vojska najjača" Velimira Miloševića, pa raznih emisija za djecu...
stakasa wrote:A lektire - Lastavica, Veselin Maslesa...
Ima li iko da mu majka nije ulazila u sobu zbog nekontrolisanog smjeha pri citanju Magarecih godina, Orlovi rano lete itd
Ima ima
"Sta se smijes ko budala na brasno??" A ja po ko zna koji put citam Magarece Godine.
Bio je neprevazideni majstor, niko kao on nije znao prilagoditi opus djecijoj psihi.
U sjecanju mi je ostala i Suncana obala, je li Aleksa Mikic, ne da mi se sada guglat. Socijalne dimenzije, gazdin sin i kriska hljeba sa "kao prst debelim slojem kajmaka" a njih dvojica naberu lipovog cvata u tusnu u zadruzi
odgledaš Nedeljni zabavnik pa onda film
odgledaš kurac...meni nisu dali, imao 2 iz matematike. dan danas ne mogu da prezalim to.
stakasa wrote:
odgledaš Nedeljni zabavnik pa onda film
odgledaš kurac...meni nisu dali, imao 2 iz matematike. dan danas ne mogu da prezalim to.
lol, buraz i ja smo sve mogli gledati
nedjeljni zabavnik, dozvolite da se obratimo/ u istom stroju, film, plus serije nedjeljom, plus onaj najduzi crtani, isto nedjeljom...a smjeli smo i dinastiju gledati
pustopoljina wrote:
nedjeljni zabavnik, dozvolite da se obratimo/ u istom stroju, film, plus serije nedjeljom, plus onaj najduzi crtani, isto nedjeljom...a smjeli smo i dinastiju gledati
mrzim te, i tebe i tvoj televizor. i ljubivoja ršuma, i luku paljetka, i vajtu, i onog rusmira, i džon timoti bajforda...
pustopoljina wrote:
mrzim te, i tebe i tvoj televizor. i ljubivoja ršuma, i luku paljetka, i vajtu, i onog rusmira, i džon timoti bajforda...
aj fore i fazoni
pa hbg, kako ces imati 2, mi smo imali sve petice i primjerno vladanje, nista nam nisu mogli zabraniti