Sirija

Locked
Cyrax

#4851 Re: Sirija

Post by Cyrax »

muhafuca wrote:
ma ja opali "ad hominem" kad ti padne sve u vodu , ko da si u Mossadovoj skoli knjige ucio

hajd sad fino procesljaj moje postove pa nadji cije clanke postavljam i koji su izvori koje koristim

pa se onda vrati i ponovi to sto si rekao al sad s obrazom ako ga imas
Skim ti diskutujes muko moja :lol:
Bolje kiseli kupus.
sarajevoxxxx

#4852 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:p.s.

Co0l - kada sam pomenuo anketu, uopšte tebe nisam imao u vidu, ti nisi vršio generalizacije, pišeš bez veze. Uopšte ne shvatam zašto si mi replicirao. Ovog iznad, neću uopšte da komentarišem, jer ono što je napisao (implicitno poređenje ARBiH sa onim bandama po Siriji) je patologija za "prijavi komentar". Sa'voxe - znaš brojne pojedince, ali ne znaš stav sirijske većine, a ona je, stiče se utisak - apsolutno protiv.
- Već sam ti rekao i ja bih bio protiv intervencije iza koje bi stajale arapske zemlje. Ne bih ako bi Amerika bombardovala Asada jer je Kasapin i zločinac i jer to traži Turska, Njemačka, i druge evropske zemlje, i da oni snose i troškove i svu odgovornost. Većina Sirijaca i oni koji su za i protiv Asada ne vjeruju Saudijskoj Arabiji, zašto bi onda ta intervencija koju bi finansirala KSA i Emirati imala smisla, kada te zemlje ni jedan % Sirijaca ne voli.

- Jednom sam napisao ovdje na forumu da je Keri namjerno izašao sa onom informacijom da će arapi platiti fakturu i da su spremni finansirati intervenciju, da okrene javnost protiv američke intervencije. To je tako sugerisalo na ono nedavno plaćanje fakture Sisijevom vojnom udaru, zatim svako ko imalo ima razumu zna šta su i kosu arapske zemlje u cijeloj ovoj priči. Ta njegova izjava je djelovala tako zastrašujuće da jednostavno je čovjek nije slučajno izrekao i ako je imalo bio za vojnu intervenciju zbog sirijskog naroda to nije smjeo reči. Zaista sam stekao utisak da je Keri zadnja osoba kojoj je bilo stalo da Amerika udari na Asada.
Kikibombona

#4853 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cetmi wrote:Ovu sliku treba citirati na svakoj stranici o Siriji. Da se zna ko na Balkanu podržava brata po zločinu.
Ukucaj u gugl 'Natanjahu Asad' i sve ce ti se samo kazati.

Misljenje 20-ak Srba sa protesta podrske Asaddu nema nikakav uticaj na aktuelna desavanja.

Podrska pobunjenicima od strane Izraela govori neuporedivo vise. To je argument koji te vjerovatno tjera da se pokrijes jorganom po glavi.

Valjda nema sumnje da Izrael Arapima zeli sve najgore?
Challenger__

#4854 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jednom sam napisao ovdje na forumu da je Keri mahao namjerno izašao sa onom informacijom da će arapi platiti fakturu i da su spremni finansirati intervenciju, namjerno da okrene javnost protiv američke intervencije.
- Moja impresija je bila drugačija: da bi ušutkao one kritičare eventualne intervencije čije je težište na velikim finansijskim izdacima. Ja njega doživljavam kao osobu koja želi intervenciju, za razliku od ministra odbrane i načelnika američkog generalštaba, uključujući i samog Obamu.
Challenger__

#4855 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote: Misljenje 20-ak Srba sa protesta podrske Asaddu nema nikakav uticaj na aktuelna desavanja.
- To im služi kao mizerno sredstvo pokušaja diskreditacije sagovornika čak i po cijenu da neistomišljenike a sunarodnike predstave kao Srbe, dakle četnike.

- Svašta sam doživio na ovoj temi: da sam alevija, šija, Sirijac - propali student medicine, pa uposlenik Kulturnog centra IR Iran, Mladen Marić, Zlatko Dizdarević, Hrvat opčinjen jezuitima i novim papom, ali ovo (potencijalni zločinac-četnik) još nisam.

Da te Bog dragi sačuva.
jefferson

#4856 Re: Sirija

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote: Misljenje 20-ak Srba sa protesta podrske Asaddu nema nikakav uticaj na aktuelna desavanja.
- To im služi kao mizerno sredstvo pokušaja diskreditacije sagovornika čak i po cijenu da neistomišljenike a sunarodnike predstave kao Srbe, dakle četnike.

- Svašta sam doživio na ovoj temi: da sam alevija, šija, Sirijac - propali student medicine, pa uposlenik Kulturnog centra IR Iran, Mladen Marić, Zlatko Dizdarević, Hrvat opčinjen jezuitima i novim papom, ali ovo (potencijalni zločinac-četnik) još nisam.

Da te Bog dragi sačuva.
Ne zaboravi, ja sam rekao da pod hitno nadjes neku zanimaciju, ono cisto da malo dahnes jaro!
sarajevoxxxx

#4857 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

U petak 13.09.2013. najavljeni su protesti sirijske opozicije pod nazivom ''Ubica zaštitnik međunarodne zajednice''.

- Podsjećanja radi, prošlog petka sirijska opozicija je organizovala proteste u 70 gradova u Siriji pod nazivom ''Asad našu djecu ne ubija samo hemijskim oružjem''.
sarajevoxxxx

#4858 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Džuber: Režim ponovo djelovao hemijskim oružjem, veliki broj ranjenih !!!

https://www.facebook.com/Jobar.Revolution
Kikibombona

#4859 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:uposlenik Kulturnog centra IR Iran
Ovi su gori od cetnika. Najozbiljnija optuzba :mrgreen: .

Imam osjecaj da Mladen Maric ponekad navrati na ovu temu :mrgreen: .
snaga_znanja

#4860 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

sarajevoxxxx wrote:Džuber: Režim ponovo djelovao hemijskim oružjem, veliki broj ranjenih !!!

Jel to nesto frisko ili od ranije posto vidim da niko od velikih medija ne objavljuje?
sarajevoxxxx

#4861 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

snaga_znanja wrote:
sarajevoxxxx wrote:Džuber: Režim ponovo djelovao hemijskim oružjem, veliki broj ranjenih !!!

Jel to nesto frisko ili od ranije posto vidim da niko od velikih medija ne objavljuje?
نسيقية الثورة السورية في حي جوبر - دمشق
prije 22 min.
عاجل :

قصف بالمواد الكيماوية يستهدف حي جوبر الدمشقي الآن وقد تم تسجيل عدة اصابات حتى اللحظة

حسبنا الله ونعم الوكيل ..

J1
Last edited by sarajevoxxxx on 12/09/2013 01:23, edited 1 time in total.
Kikibombona

#4862 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

To Asad urinira po incijativi najmnocnijeg saveznika?

Hoce covjek da ih Amerika unisti, a Rusi ne daju.

Nevjerovatan scenarij :mrgreen: .
Challenger__

#4863 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote: Imam osjecaj da Mladen Maric ponekad navrati na ovu temu :mrgreen: .
I on i Zlatko (Dizdarević) i Mufid (Memija). Budi siguran. Znam.

:wink:
Challenger__

#4864 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kakav sad napad?
sarajevoxxxx

#4865 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:

To Asad urinira po incijativi najmnocnijeg saveznika?

Hoce covjek da ih Amerika unisti, a Rusi ne daju.

Nevjerovatan scenarij :mrgreen: .
- Džuber je predgrađe Damaska, ima smisla. Kasapinu očigledno ne odgovara što u provinciji Damask ima mjesta gdje se ratuje. Ova tensikija ipak govori o nekoliko povrijeđenih, ne radi se o velikom broju.

- Uzged, tek da ne zaboravimo ko je i šta je sirijski režim. I danas je ostavio svoj potpis u Džuberu:

Džuber 11.09.2013

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... mGznd7H1Mk
sarajevoxxxx

#4866 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimske snage su koristile plin Klor, do sada potvrđeno da ima troje povrijeđenih
sarajevoxxxx

#4867 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

..............]
jefferson

#4868 Re: Sirija

Post by jefferson »

Mozes izaci iz KGB-a, ali KGB ne mozes istjerati iz budale.
Kakvu je gresku u koracima napravio Putin s ovim clankom u NYT, pa to nije normalno. Oni fakat zive u svojoj nekoj dimenziji. Puti nasao da pise o demokratiji, ljudksim pravima i to kroz novninski clanak. Ako je ova ideja produkt nekog njegovog savjetnika onda hajde, ali ako je kontao da ce ovim maksimizirati svoju poziciju pred razgovore u Zenevi, e onda je stvarno kreten na kvadrat:
A Plea for Caution From Russia
By VLADIMIR V. PUTIN
MOSCOW — RECENT events surrounding Syria have prompted me to speak directly to the American people and their political leaders. It is important to do so at a time of insufficient communication between our societies.

Relations between us have passed through different stages. We stood against each other during the cold war. But we were also allies once, and defeated the Nazis together. The universal international organization — the United Nations — was then established to prevent such devastation from ever happening again.

The United Nations’ founders understood that decisions affecting war and peace should happen only by consensus, and with America’s consent the veto by Security Council permanent members was enshrined in the United Nations Charter. The profound wisdom of this has underpinned the stability of international relations for decades.

No one wants the United Nations to suffer the fate of the League of Nations, which collapsed because it lacked real leverage. This is possible if influential countries bypass the United Nations and take military action without Security Council authorization.

The potential strike by the United States against Syria, despite strong opposition from many countries and major political and religious leaders, including the pope, will result in more innocent victims and escalation, potentially spreading the conflict far beyond Syria’s borders. A strike would increase violence and unleash a new wave of terrorism. It could undermine multilateral efforts to resolve the Iranian nuclear problem and the Israeli-Palestinian conflict and further destabilize the Middle East and North Africa. It could throw the entire system of international law and order out of balance.

Syria is not witnessing a battle for democracy, but an armed conflict between government and opposition in a multireligious country. There are few champions of democracy in Syria. But there are more than enough Qaeda fighters and extremists of all stripes battling the government. The United States State Department has designated Al Nusra Front and the Islamic State of Iraq and the Levant, fighting with the opposition, as terrorist organizations. This internal conflict, fueled by foreign weapons supplied to the opposition, is one of the bloodiest in the world.

Mercenaries from Arab countries fighting there, and hundreds of militants from Western countries and even Russia, are an issue of our deep concern. Might they not return to our countries with experience acquired in Syria? After all, after fighting in Libya, extremists moved on to Mali. This threatens us all.

From the outset, Russia has advocated peaceful dialogue enabling Syrians to develop a compromise plan for their own future. We are not protecting the Syrian government, but international law. We need to use the United Nations Security Council and believe that preserving law and order in today’s complex and turbulent world is one of the few ways to keep international relations from sliding into chaos. The law is still the law, and we must follow it whether we like it or not. Under current international law, force is permitted only in self-defense or by the decision of the Security Council. Anything else is unacceptable under the United Nations Charter and would constitute an act of aggression.

No one doubts that poison gas was used in Syria. But there is every reason to believe it was used not by the Syrian Army, but by opposition forces, to provoke intervention by their powerful foreign patrons, who would be siding with the fundamentalists. Reports that militants are preparing another attack — this time against Israel — cannot be ignored.

It is alarming that military intervention in internal conflicts in foreign countries has become commonplace for the United States. Is it in America’s long-term interest? I doubt it. Millions around the world increasingly see America not as a model of democracy but as relying solely on brute force, cobbling coalitions together under the slogan “you’re either with us or against us.”

But force has proved ineffective and pointless. Afghanistan is reeling, and no one can say what will happen after international forces withdraw. Libya is divided into tribes and clans. In Iraq the civil war continues, with dozens killed each day. In the United States, many draw an analogy between Iraq and Syria, and ask why their government would want to repeat recent mistakes.

No matter how targeted the strikes or how sophisticated the weapons, civilian casualties are inevitable, including the elderly and children, whom the strikes are meant to protect.

The world reacts by asking: if you cannot count on international law, then you must find other ways to ensure your security. Thus a growing number of countries seek to acquire weapons of mass destruction. This is logical: if you have the bomb, no one will touch you. We are left with talk of the need to strengthen nonproliferation, when in reality this is being eroded.

We must stop using the language of force and return to the path of civilized diplomatic and political settlement.

A new opportunity to avoid military action has emerged in the past few days. The United States, Russia and all members of the international community must take advantage of the Syrian government’s willingness to place its chemical arsenal under international control for subsequent destruction. Judging by the statements of President Obama, the United States sees this as an alternative to military action.

I welcome the president’s interest in continuing the dialogue with Russia on Syria. We must work together to keep this hope alive, as we agreed to at the Group of 8 meeting in Lough Erne in Northern Ireland in June, and steer the discussion back toward negotiations.

If we can avoid force against Syria, this will improve the atmosphere in international affairs and strengthen mutual trust. It will be our shared success and open the door to cooperation on other critical issues.

My working and personal relationship with President Obama is marked by growing trust. I appreciate this. I carefully studied his address to the nation on Tuesday. And I would rather disagree with a case he made on American exceptionalism, stating that the United States’ policy is “what makes America different. It’s what makes us exceptional.” It is extremely dangerous to encourage people to see themselves as exceptional, whatever the motivation. There are big countries and small countries, rich and poor, those with long democratic traditions and those still finding their way to democracy. Their policies differ, too. We are all different, but when we ask for the Lord’s blessings, we must not forget that God created us equal.

Vladimir V. Putin is the president of Russia.
barpy

#4869 Re: Sirija

Post by barpy »

ima li neko informaciju kakva je situacija u okolini aerodroma kod Alepa ?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4870 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Vijetnamac13 wrote: Ovuda? :lol:
:thumbup: :thumbup:

Nista cudno jer je on odavle. :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4871 Re: Sirija

Challenger__ wrote:- Ni to im ne vrijedi ni 5 para. Ratnohuškači su došli u tako mizernu poziciju da im bivši senatori...

Image

...kao npr. Ron Paul tvrde da je u Guti bio "false-flag Al-Qaeda linked terrorist".

Bez dokaza (koje očigledno nemaju) te svoje "izvještaje" mogu reciklirati u toalet papir.
Odmah nakon gledanja onih video-klipova sa otrovanim zrtvama bilo mi je jasno da se ne radi o sarinu, nervnom otrovu, vec o necemo sasvim drugom, a sto bi svakako trebalo dobro istraziti. To sam i rekao u jednom od mojih postova.

Al' kako to objasniti ovim dzihad strucnjacima. :-)
Ima Bosne_Bice Bosne

#4872 Re: Sirija

Challenger__ wrote:- Mislim, stvar je sasvim jasna... Jedina enigma u ovoj čitavoj priči je samo intimna Obamina pozicija. Ne izlazi mi iz glave veteran Gordon Duff i njegova teza da su on i Putin jedan tim nasuprot ratnh huškača iz AIPAC-a, KSA i Al-Qaede.

Vrijeme ispred nas će dati odgovor i na to, poslednje preostalo pitanje.
Zbog onog gore podebljanog bi mu i halalio onu nobelovu. :-D
husein_kapetan

#4873 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Gospodo sagovornici.. jedna mala digresija, nadam se da nije problem.
Naime.
Na današnji dan 1831 Husein Kapetan Gradaščević u Carevoj Džamiji je proglašen od strane Bošnjaka za Vezira Bosanskog Pašaluka i time ozvaničen kao vođa bosanskih pobunjenika autonomne Bosne.
Iako je kratko trajalo, dokazao je i pokazao, kako Bošnjaci imaju ponos i dostojanstvo i kako ovom zemljom znaju i mogu uspravno i uzdignute glave hodati.... Za primjer svima koji ovu zemlju vole...
Sretno Bosno...
A mom uzoru Husein Kapetanu vječni rahmet i neka mu Allah podari najljepši Džennet.
Toliko... oprostite....
Last edited by husein_kapetan on 12/09/2013 12:15, edited 2 times in total.
acopero

#4874 Re: Sirija

Post by acopero »

husein_kapetan wrote:Gospodo sagovornici.. jedna mala digresija, nadam se da nije problem.
Naime.
Na današnji dan 1831 Husein Kapetan Gradaščević u Carevoj Džamiji je proglašen od strane Bošnjaka za Vezira Bosanskog Pašaluka i time ozvaničen kao vođa bosanskih pobunjenika autonomne Bosne.
Iako je kratko trajalo, dokazao je i pokazao, kako Bošnjaci imaju ponos i dostojanstvo i kako ovom zemljom znaju i mogu uspravno i uzdignute glave hodati.... Za primjer svima koji ovu zemlju vole...
Sretno Bosno...
A mom uzoru Husein Kapetanu vječni rahmet i neka mu Allah podari najljepši Džennet.
Toliko... oprostite....
:thumbup: :thumbup:
sarajevoxxxx

#4875 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Predgrađe Hame, Badijetu Šair: Zauzete tri režimske vojne baze !
Locked