Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- agent_zero
#4851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Otkako su puštene nove brzine, kad odem na speedtest.net prikazuje mi kao preporučeni domaći server Pale, a ne Sarajevo kao što je dosad bilo uvijek.
U čemu je štos? Zašto nije Sarajevo kao i svih ovih godina?
-
DON_eARL
#4852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Drži se Frankfurta, Pariza i Londona, kakvi ovi naši serveri.agent_zero wrote:Otkako su puštene nove brzine, kad odem na speedtest.net prikazuje mi kao preporučeni domaći server Pale, a ne Sarajevo kao što je dosad bilo uvijek.
- van helsing
#4853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je malo cudno kada vidim da ljudi rade mjerenja brzine i pinga prema domacim provajderima.
Samo jedan primjer:
Kada skidate neku igricu,film,igrate neku online igricu,itd itd,sta mislite,gdje se nalazi vecina tih servera ?
Na Palama,u Sarajevu,Bihacu,Mostaru,B.Luci ?
Tapatalk 2
Samo jedan primjer:
Kada skidate neku igricu,film,igrate neku online igricu,itd itd,sta mislite,gdje se nalazi vecina tih servera ?
Na Palama,u Sarajevu,Bihacu,Mostaru,B.Luci ?
Tapatalk 2
- Maharadza
#4854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo meni bome i dalje Sarajevo glavni server:agent_zero wrote:Otkako su puštene nove brzine, kad odem na speedtest.net prikazuje mi kao preporučeni domaći server Pale, a ne Sarajevo kao što je dosad bilo uvijek.

A i prema frankfurtu mi je isto, osim pinga naravno:

DA ti nisi uzeo taj PC u šumskom entitetu pa isti "priziva" svoje šumljake!?
- harell
-
Domy31
#4856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i kod mene al softNET

- agent_zero
#4857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ama kakva blizina entiteta, grad Sarajevo kao i dosad.
Prije 1. marta je redovno kao preporučeni prikazivao Sarajevo, od 1 marta mi Pale prikazuje.
Prije 1. marta je redovno kao preporučeni prikazivao Sarajevo, od 1 marta mi Pale prikazuje.
- Asiklar
#4858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je to bilo sinoc
- Strelac80
#4859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znao sam-jedva je docekao da moze napisati da je "optika pukla" Eeee,moj druze,pokenjdarim i tebe i tvoj Telekom-uzivaj ti u svom zajamcenom Telekomu i puzevih 6 Mbit,koje nikada nisu 6,a ja cu u svojih 15,sto znaci troduplo,i u ovih 7 godina od telekabela,pa sada telemacha,samo se jednom desio problem,znaci jucer,koji je otklonjen za 2 sata,u mom slucaju ,a ja pristajem da meni "puca optika" u toku "gradjevinske sezone" :p

Sto svakodnevno "puca optika" jbt,vidi:

- Asiklar
#4860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakva mi korist kad vise nemam interneta nego sto ga imam. Moze mi ponuditi i 2 Gb/s ali kad prekida nemam koristi od toga osim da se hvalim sa ST slikama i slStrelac80 wrote:Znao sam-jedva je docekao da moze napisati da je "optika pukla" Eeee,moj druze,pokenjdarim i tebe i tvoj Telekom-uzivaj ti u svom zajamcenom Telekomu i puzevih 6 Mbit,koje nikada nisu 6,a ja cu u svojih 15,sto znaci troduplo,i u ovih 7 godina od telekabela,pa sada telemacha,samo se jednom desio problem,znaci jucer,koji je otklonjen za 2 sata,u mom slucaju ,a ja pristajem da meni "puca optika" u toku "gradjevinske sezone" :p
- Strelac80
#4861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Asiklar wrote:Kakva mi korist kad vise nemam interneta nego sto ga imam. Moze mi ponuditi i 2 Gb/s ali kad prekida nemam koristi od toga osim da se hvalim sa ST slikama i slStrelac80 wrote:Znao sam-jedva je docekao da moze napisati da je "optika pukla" Eeee,moj druze,pokenjdarim i tebe i tvoj Telekom-uzivaj ti u svom zajamcenom Telekomu i puzevih 6 Mbit,koje nikada nisu 6,a ja cu u svojih 15,sto znaci troduplo,i u ovih 7 godina od telekabela,pa sada telemacha,samo se jednom desio problem,znaci jucer,koji je otklonjen za 2 sata,u mom slucaju ,a ja pristajem da meni "puca optika" u toku "gradjevinske sezone" :p
Ok,postujem tvoje misljenje,zelim ti ugodan_no koriscenje te iste usluge koju koristis,naravno,par puta sam samo bio na BH Telekom temi,i pisao sam uvijek pozitivne komentare,tih par puta sto sam bio,i sta reci-ako cu iskreno,znaci od srca-volio bih ja da je BH Telekom "kako treba",odmah bih se vratio i koristio ponovo usluge "naseg" nam provajdera,ali,jbg,nije! U tom slucaju,i na kraju svih krajeva,ne zanima me gde moj novac ide,kome,srbima,muslimanima,hrvatima nedam nikako,tako da,zanima me dobra ponuda!
"prekida" ovo pravo nesto
...................
Morati cu da ponovim post,odnosno pitanje danasnje za telemach korisnike,pa,nadam se da ce neko odg...ko je vec unajmio snimalicu-hdd:
Znaci,ako je neko od vas,vec unajmio ovaj HDD od telemacha,snimalicu,da li se isti moze spojiti na pc,da li pc moze ucitati fajlove sa tog hdd-snimalice,i da li se moze taj hdd koristiti npr,kao externi hdd za pc,da se u njemu pohranjuju file_ovi i folderi sa pc_a?
- Maharadza
#4862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
^

Što se tiče tog' externog diska; bolje ti je kupi sebi kakav nego da njima daješ mjesečno a koji ćeš opet morati vratiti pri prekidu korištenja usluge! Ovaj njihov te izađe 108KM (4,5KM * 24 mjeseca obavezno vrijeme trajanja), a za te pare se može na pik-u dobar polovan naći pa i od 500GB ako se malo potrudiš! Moje skromno mišljenje!

Što se tiče tog' externog diska; bolje ti je kupi sebi kakav nego da njima daješ mjesečno a koji ćeš opet morati vratiti pri prekidu korištenja usluge! Ovaj njihov te izađe 108KM (4,5KM * 24 mjeseca obavezno vrijeme trajanja), a za te pare se može na pik-u dobar polovan naći pa i od 500GB ako se malo potrudiš! Moje skromno mišljenje!
-
krater
#4863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
povecali za 8. mart

- Strelac80
#4864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je prijatelju,sto se ja dvoumim,meni je bas potreban externi hdd,meni uopce ne treba snimalica,niti cu sta snimati,koristio bih ga iskljucivo kao externi hdd za svoj pc,da na njemu mogu pohraniti fajlove,zaista imam puno toga,moja 2 hdd u pc_u su vec skoro popunjena,pa se mislim-gledao sam na piku,i sam imam profil na piku sa dosta transakcija,uspjesnih naravno,i ne znam da li bas mogu naci za toliko para koliko navodis ,NOV externi hdd od 320 ili 360GB,dok ovdje,u ovom slucaju,bih morao vratiti,ali dobijem nov,znaci,ne smije biti pokvaren,ili sta ja znam,bad sector_i,i slicno! Sta da se sam kojim slucajem tokom vremena pokvari,sta tada slijedi,znaci da se utvrdi da ja nisam kriv?kada prestanem koristiti-ne znam sta da ucinim,da li mi se to isplati.i da li zaista ja njega mogu koristiti za pc,kao extreni hdd,ja mislim da moze!Maharadza wrote:^
Last edited by Strelac80 on 08/03/2013 19:02, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#4865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozes naci ali svakome je lakse davati po 4 KM nego 100 i nesto odmah .. Prvo vidite hoce li se moci hard diskovi formatirati jer ce vjerovatno prvobitno biti spremni za linux
- Strelac80
#4866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bubalo1 wrote:Mozes naci ali svakome je lakse davati po 4 KM nego 100 i nesto odmah .. Prvo vidite hoce li se moci hard diskovi formatirati jer ce vjerovatno prvobitno biti spremni za linux
To je to-lakse mi je davati mjesecno po 4 km,i zanima me bas,da li je neko vec uzeo i spojio sa win 7 sistemom,da li uopce to moze se koristiti kao externi HDD na windows sistemu!?
Ja mislim,da ima vec dosta raje koja je to narucila,mozda nema niko na forumu,ili nije jos niko ni dobio,ili nece da pise u vezi toga! U svakom slucaju,mislim da cu ga naruciti,ali opet cu sacekati misljenja vas forumasa,dok neko ne naruci sebi zbog snimanja na resiveru,pa da oproba moze li i na pc,pa da nam ovde javi!
- van helsing
#4867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakva je ovo tisina na ovoj temi ?
Ako moze bez onih odgovora tipa pukla optika i sl.
Sto se tice HBO kanala,imao sam na MMDS-u HBO i HBO+1 free mislim oko mjesec dana.
I nisam nesto bio odusevljen.
Nije sada da nagovaram nekoga da ne uzme,ali meni licno nista posebno.
Sto se tice HBO kanala,imao sam na MMDS-u HBO i HBO+1 free mislim oko mjesec dana.
I nisam nesto bio odusevljen.
Nije sada da nagovaram nekoga da ne uzme,ali meni licno nista posebno.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjeruj druze da jeste puklavan helsing wrote:Kakva je ovo tisina na ovoj temi ?
- avaks
#4869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O svemu ćemo biti blagovremeno obaviješteni. Mada mene to čekanje ubija hehe a čujem da su u Zimči i Muhasinovićima već potpisivali ugovore a vjerovatno i u okolnim mjestima.epa wrote:Pozdrav
Interesuje me kada se moze ocekivati Telemach u Visokom u gradu posto u okolnim selima svi vec odavno imaju ili imaju mogucnost prikljucka?
Valjda ubodemo i mi ovu duo - trio akciju
LP
- van helsing
#4870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma mislio sam da ne bude pod*ebavanje tipa pukla optika od strane korisnika bhtelecoma.
Pa ti evo nekoliko dana imas problem sa netom,tj.svrakino.
Zasto ne odes direktno u firmu na Stupu?
Trazi odgovornu osobu,budi uporan,insistiraj da dodjes do shefa.
Samo na lijep i civilizovan nacin.
Iznesi svoj problem,i ne nasjedaj na onu pricu eto umanjit cemo vam racun za taj period.
Necu pare,hocu uslugu kako stoji u ugovoru.
Ne bi bilo loshe da odes zajedno sa jos korisnika iz naselja koji imaju isti problem.
Pa ti evo nekoliko dana imas problem sa netom,tj.svrakino.
Zasto ne odes direktno u firmu na Stupu?
Trazi odgovornu osobu,budi uporan,insistiraj da dodjes do shefa.
Samo na lijep i civilizovan nacin.
Iznesi svoj problem,i ne nasjedaj na onu pricu eto umanjit cemo vam racun za taj period.
Necu pare,hocu uslugu kako stoji u ugovoru.
Ne bi bilo loshe da odes zajedno sa jos korisnika iz naselja koji imaju isti problem.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne druze, ja licno necu jer sam pokusavao i uvijek zavrsi na istom, "ko te jebe"
Imam USB stick s telekomovim internetom i kad prigusti njega ustekam, samo ih sada blatim na svakom koraku jer su gamad. Evo naprimjer, predstavnik kompanije telemach je ovde na forumu, i NI JEDNOM SE NIJE POTRUDIO da upita gdje je problem, sta je problem, niti da kaze izvinite radovi su, ili neki nenadan problem. Eto koliko im je stalo do korisnika 
Da ne budem da pljujem samo telemach
I telekom je isti, evo danas je 9ti i brzina nije povecana, malo sutra ce umanjiti racun 
Da ne budem da pljujem samo telemach
- dječak sa šibicama
#4872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam ja dobro razumio, svim novim korisnicima DUP i TRIO paketa nude 3 mjeseca 50% manje racune i 6 mjeseci besplatne HD pakete, a nama starim (citaj postali prije dva tri mjeseca) korisnicima kurac za zube?
Pa svaka cast.
Jebote, ovi iz Telecoma imaju potpuno pravo da ih kritikuju.
Kakav odnos do nas vjernih korisnika, fuj.
Pa svaka cast.
-
motorola01
#4873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj zahebavati, jesu li i nama pustili neki dan HBO HD na par satidječak sa šibicama wrote:Jesam ja dobro razumio, svim novim korisnicima DUP i TRIO paketa nude 3 mjeseca 50% manje racune i 6 mjeseci besplatne HD pakete, a nama starim (citaj postali prije dva tri mjeseca) korisnicima kurac za zube?
Pa svaka cast.
- dječak sa šibicama
#4874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma bjezi ba, tu ih branimo ko sumanuti, a oni navlace nove korisnike koji ce imati gotovo besplatno sve, prakticno ce na nama starim korisnicima nabijati tu razliku.
Serem im se u poslovnu politiku. Covjek konta drugaciji od BHT, jesu klinac, ista govna.
Serem im se u poslovnu politiku. Covjek konta drugaciji od BHT, jesu klinac, ista govna.
- ExNihilo
#4875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi fakat ne znaju ništa o customer relationship managementu