Ti si dokaz da je AI pobijedio covjeka bez otpora.Crvene_brigade wrote: ↑10/01/2026 09:20 Pobuna hrabrog naroda Irana je skoro u svim gradovima.Razne informacije kruže jutros, od ubistva do bjekstva iz Teherana diktatorskog zločinca ajatolaha Hamneija.
IRAN
-
swanfilter
#48476 Re: IRAN
- banjaluka078
- Moderator
#48477 Re: IRAN
Ni meni nije jasno. Lik po zanimanju disident, familija razgulila s toliko para da evo tri generacije žive od toga, totalno amerikaniziran, i sam je govorio da je sav njegov život u Americi, otvoreno poziva na vojnu intervenciju, odlazi u Izrael, slika se pred Zidom plača, žena mu "ćarlija" okolo s nekim likom, on se sprema za Mar-a-Lago da drži govor na nekom jevjerskom molitvenom doručku...i, kao, narod bi ga takvog nazad.
Monarhija je put naprijed u 21. vijeku?
Ja mislim da su Iranci pametniji i zaslužili bolje od toga.
-
HelaS
#48478 Re: IRAN
Ja mislim da je on nečija marioneta, da ga neko drugi forsira da se vrati i postavi na poziciju prvog u Iranu pa da na taj način neko drugi, iz sjene, vlada Iranombanjaluka078 wrote: ↑10/01/2026 09:41Ni meni nije jasno. Lik po zanimanju disident, familija razgulila s toliko para da evo tri generacije žive od toga, totalno amerikaniziran, i sam je govorio da je sav njegov život u Americi, otvoreno poziva na vojnu intervenciju, odlazi u Izrael, slika se pred Zidom plača, žena mu "ćarlija" okolo s nekim likom, on se sprema za Mar-a-Lago da drži govor na nekom jevjerskom molitvenom doručku...i, kao, narod bi ga takvog nazad.
- Rejhana
#48479 Re: IRAN
Turska obavještajna agencija MIT (Milli İstihbarat Teşkilatı) dostavila je Iranu podatke o ulasku velikog broja kurdskih boraca - koje podržavaju Izrael i SAD - a koji su preko Iraka ušli na teritoriju Irana kako bi učestvovali u orkestriranim neredima u toj zemlji. Turska je obavijestila Iran o njihovom kretanju, a iranska vojska ih je sačekala u zasjedi i eliminisala, prenose lokalni mediji pozivajući se na dobro obaviještene kurdske izvore.
Većina kurdskih separatista iz PJAK-a (Kurdistan Free Life Party) eliminisana je u provinciji Ilam i Kermanshahu od strane snaga IRGC-a (Islamic Revolutionary Guard Corps), pri čemu je MIT odigrao ključnu ulogu jer je veoma brzo dijelio obavještajne podatke sa IRGC-om, što objašnjava kako su Iranci tako brzo neutralisali kurdske separatiste.
Iranski državni medij IRIB objavio je snimke nasilnih oružanih sukoba između iranskih sigurnosnih snaga i kurdskih separatista u Kermanshahu sinoć. Inače, u Iranu se masovno šire provladini protesti, gdje brojni Iranci izlaze na ulice u znak podrške vladi u Teheranu.
Većina kurdskih separatista iz PJAK-a (Kurdistan Free Life Party) eliminisana je u provinciji Ilam i Kermanshahu od strane snaga IRGC-a (Islamic Revolutionary Guard Corps), pri čemu je MIT odigrao ključnu ulogu jer je veoma brzo dijelio obavještajne podatke sa IRGC-om, što objašnjava kako su Iranci tako brzo neutralisali kurdske separatiste.
Iranski državni medij IRIB objavio je snimke nasilnih oružanih sukoba između iranskih sigurnosnih snaga i kurdskih separatista u Kermanshahu sinoć. Inače, u Iranu se masovno šire provladini protesti, gdje brojni Iranci izlaze na ulice u znak podrške vladi u Teheranu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#48480 Re: IRAN
Sasvim razumljivo sta ameri rade. Postepeno stezu obruc oko rusije i skidaju im jednog po jednog saveznika.
-
aratet
#48481 Re: IRAN
Monarhija nije bila dobra. Trebale su promjene. Ali iz ovog ugla gledanja, kada je u državi sve puklo, Iranci romantiziraju taj period. On pokušava da to iskoristi.banjaluka078 wrote: ↑10/01/2026 09:41Ni meni nije jasno. Lik po zanimanju disident, familija razgulila s toliko para da evo tri generacije žive od toga, totalno amerikaniziran, i sam je govorio da je sav njegov život u Americi, otvoreno poziva na vojnu intervenciju, odlazi u Izrael, slika se pred Zidom plača, žena mu "ćarlija" okolo s nekim likom, on se sprema za Mar-a-Lago da drži govor na nekom jevjerskom molitvenom doručku...i, kao, narod bi ga takvog nazad.
-
HelaS
#48482 Re: IRAN
Na koju god stranu zla u Svijetu pogledaš, u bilo kojem trenutku, najčešće se najprije uočava Izrael
-
swanfilter
#48483 Re: IRAN
Ista prica kao i sa dedom mu. Zapadne naftne kompanije i kupovina zapadnog oruzja. Kratke suknjice kao dokaz demokratije i slobode. I zadovoljan Izrael.HelaS wrote: ↑10/01/2026 09:47Ja mislim da je on nečija marioneta, da ga neko drugi forsira da se vrati i postavi na poziciju prvog u Iranu pa da na taj način neko drugi, iz sjene, vlada Iranombanjaluka078 wrote: ↑10/01/2026 09:41Ni meni nije jasno. Lik po zanimanju disident, familija razgulila s toliko para da evo tri generacije žive od toga, totalno amerikaniziran, i sam je govorio da je sav njegov život u Americi, otvoreno poziva na vojnu intervenciju, odlazi u Izrael, slika se pred Zidom plača, žena mu "ćarlija" okolo s nekim likom, on se sprema za Mar-a-Lago da drži govor na nekom jevjerskom molitvenom doručku...i, kao, narod bi ga takvog nazad.
- banjaluka078
- Moderator
#48484 Re: IRAN
Ma da. Vidim da poručuje "haj'te vi, sad ću ja"...ono, prolijte krv, pa ću ja zasjesti da vladam. Ne vjerujem u vođe koje nisu tu, uz narod i iz naroda. Kako ih on uopšte može znati razumjeti, pola vijeka nije s tim narodom? Valjda znaju da će bilo ko ko dođe preko noći biti instaliran i igrati kako Amer svira.
-
aratet
#48485 Re: IRAN
On nije nikakav vođa. Slična priča kao i s Ajatolahom. Hoće da drugi odrade posao pa da se dovuče iz Amerike/Francuske.banjaluka078 wrote: ↑10/01/2026 10:29Ma da. Vidim da poručuje "haj'te vi, sad ću ja"...ono, prolijte krv, pa ću ja zasjesti da vladam. Ne vjerujem u vođe koje nisu tu, uz narod i iz naroda. Kako ih on uopšte može znati razumjeti, pola vijeka nije s tim narodom? Valjda znaju da će bilo ko ko dođe preko noći biti instaliran i igrati kako Amer svira.
On pokušava da iskoristi sjećanja ljudi na vladavinu njegovog oca, koja je opet ponavljam bila jako loša i na kraju je dovela do velikih protesta, ali iz sadašnjeg ugla se jako pozitivno gleda na to.
-
zilog
#48486 Re: IRAN
Mislim da Iranci "prizeljkuju" Pahlavija, jednako koliko bi Sarajlije prizeljkivale Neleta Karajlica za gradonacelnika...
Ne mozes izmaci svoju guyicu i pljuvati po onima koji su ostali da pate...
Ne mozes izmaci svoju guyicu i pljuvati po onima koji su ostali da pate...
- escobar__
- Čitalac
#48488 Re: IRAN
Vlast u Iranu mogu preuzeti samo takozvani reformisti, odnosno već postojeće političke snage u zemlji. Bilo kakav „uvoz“ vlastodržaca spolja, naprosto je nezamisliv. U iranu je moguća samo evolucija, višegodišnji proces sveobuhvatnih reformi.
-
HelaS
#48489 Re: IRAN
Pa tako će i biti. Ovi izraelsko-USA protesti samo će ih učvrstiti u svojim reformističkim pozicijama
-
konami666
- banjaluka078
- Moderator
-
konami666
#48492 Re: IRAN
Savak je mila majka šta je došlo nakon “revolucije”. Koja bi Iran bio sila da se očiste ovih govana, valjda će sad uspjeti uz pomoć Amerike.
-
swanfilter
#48493 Re: IRAN
Niđe veze navod. Narod je jasno dao do znanja da zele povratak Ajatolaha. Fino dokumentovano da nema potrebe izmisljati.aratet wrote: ↑10/01/2026 10:42On nije nikakav vođa. Slična priča kao i s Ajatolahom. Hoće da drugi odrade posao pa da se dovuče iz Amerike/Francuske.banjaluka078 wrote: ↑10/01/2026 10:29Ma da. Vidim da poručuje "haj'te vi, sad ću ja"...ono, prolijte krv, pa ću ja zasjesti da vladam. Ne vjerujem u vođe koje nisu tu, uz narod i iz naroda. Kako ih on uopšte može znati razumjeti, pola vijeka nije s tim narodom? Valjda znaju da će bilo ko ko dođe preko noći biti instaliran i igrati kako Amer svira.
On pokušava da iskoristi sjećanja ljudi na vladavinu njegovog oca, koja je opet ponavljam bila jako loša i na kraju je dovela do velikih protesta, ali iz sadašnjeg ugla se jako pozitivno gleda na to.
-
palermo
#48494 Re: IRAN
Pa.zqr se.nije.palila dzamija u Teheranu I zar ti.ne.sominjes vracanje.slobode u Iran..Nekako.mi onda to povezano
- tramvajtrojka
#48495 Re: IRAN
Ustati i spomenut za slobodni i demokratski Iran 
- Ludzak
#48496 Re: IRAN
Iranski narod je razjedinjen između klerikalnog i liberalnog (oni koji su bili protiv uspostavljanja klerikalnog režima), i zbog tog postoji mogućnost građanskog rata. Amerika zna da postoje više struja unutar Irana i sve će učiniti da smanje uticaj klerikalnog režima. A da ne govorim da taj liberalni narod je na strani Amerike što je još veći plus za Ameriku da djeluje.
-
JovicSA
#48497 Re: IRAN
Budale, ne znaju da im Amerika neće donijeti ništa dobro. Po meni neki srednji put im je bolji uz distancu od Amerike i veći oslonac na zemlje Azije i EU.Ludzak wrote: ↑10/01/2026 13:42 Iranski narod je razjedinjen između klerikalnog i liberalnog (oni koji su bili protiv uspostavljanja klerikalnog režima), i zbog tog postoji mogućnost građanskog rata. Amerika zna da postoje više struja unutar Irana i sve će učiniti da smanje uticaj klerikalnog režima. A da ne govorim da taj liberalni narod je na strani Amerike što je još veći plus za Ameriku da djeluje.
- Peacean
#48498 Re: IRAN
Sa EU bi mogli bogovski sporazum o gasu da naprave ako se riješe američkih sankcija.
-
JovicSA
#48499 Re: IRAN
Napali bi h ponovo da sutra dođe onaj Pahlavi ili kako se zvao diktator i da napravi deal sa EU i Azijskim zemljama opet bi ih bombardovali i rekli da su prijetnja miru na Bliskom istoku, ISIL...bla, bla, bla.
- Ludzak
#48500 Re: IRAN
Možda neće, ali nije nešto ni klerikalni režim aman zaman donio nešto IranuJovicSA wrote: ↑10/01/2026 14:03Budale, ne znaju da im Amerika neće donijeti ništa dobro. Po meni neki srednji put im je bolji uz distancu od Amerike i veći oslonac na zemlje Azije i EU.Ludzak wrote: ↑10/01/2026 13:42 Iranski narod je razjedinjen između klerikalnog i liberalnog (oni koji su bili protiv uspostavljanja klerikalnog režima), i zbog tog postoji mogućnost građanskog rata. Amerika zna da postoje više struja unutar Irana i sve će učiniti da smanje uticaj klerikalnog režima. A da ne govorim da taj liberalni narod je na strani Amerike što je još veći plus za Ameriku da djeluje.