Moderator: anex

Halali, bio sam na sluzbenom putu u Kukic City, pa nisam mogao odgovoriti...hadzinicasa wrote: ↑14/02/2022 08:35@seln
i tako i bi.... nisam uslikala jer sam sve u hipu usisala![]()
ubacila u one kese za pecenje sa baby krompirom, natovarila maslinovo, menta, kopar, sol, biber, bijeli luk.... nisam odavno mekse i ukusnije meso pojela.
hvala!![]()
GandalfSivi wrote: ↑16/02/2022 01:49 Hm, dakleZa veceru smo imali:
Repove jastoga namazane puterom sa bijelm lukom, timjanom, ruzmarinom, persunom, alejevom paprikom, sol i biber.
Zajebavaj, zajebavaj...
Vrlo je vazno da je "nasolis", tj. da je noc prije pecenja dobro natrljas solju spolja i iznutra. Mozes je odmah natrljati i zacinima, vec prema zelji.
Stvar ukusa ... meni mora biti sosić, pa makar tartar
savrseno je ispalo!seln wrote: ↑21/02/2022 08:33Halali, bio sam na sluzbenom putu u Kukic City, pa nisam mogao odgovoriti...hadzinicasa wrote: ↑14/02/2022 08:35
@seln
i tako i bi.... nisam uslikala jer sam sve u hipu usisala![]()
ubacila u one kese za pecenje sa baby krompirom, natovarila maslinovo, menta, kopar, sol, biber, bijeli luk.... nisam odavno mekse i ukusnije meso pojela.
hvala!![]()
da, cesto su najjednostavnije stvari ujedno i najbolje.
Ma necu te zvati crazy, ali hocu prigovaralomno_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 09:56 Call me crazy, ali meni nešto malo ružno doći na temu "šta ste danas kuhali" i govoriti ljudima "a da ti nije ovo suho, a da ti nije ovo suvišno" i sl.
Sigurno da ima milion jela koja nisu po mom ukusu, ili mi se neki dio ne dopada, ali onda jednostavno ne komentarišem.
To on nama "gledajte, sirotiLJo"
Pa dobro, 100 ljudi, 100 ćudi...meni je ova tema malo drugačija od ostalih, jer obično nema nekih diskusija/rasprava. Pa je vidim kao više neku pozitivnu temu za samo pozitivne komentare, ali to je samo moje viđenje.seln wrote: ↑21/02/2022 10:15Ma necu te zvati crazy, ali hocu prigovaralomno_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 09:56 Call me crazy, ali meni nešto malo ružno doći na temu "šta ste danas kuhali" i govoriti ljudima "a da ti nije ovo suho, a da ti nije ovo suvišno" i sl.
Sigurno da ima milion jela koja nisu po mom ukusu, ili mi se neki dio ne dopada, ali onda jednostavno ne komentarišem.![]()
Forum... diskusija... folovi-golovi...
uostalom, uvijek se radi o licnom misljenju, tj. ukusu.
Ja sam kao kuhar prilicna nula, ali sam iskusna izjelica.
ma dunno, meni je ok kad mi neko prigovori sto nije razvijana zeljanica, jer imam i sama griznju savsjesti kad je naslazem s kupovnim jufkama. isto kao sto imam griznju savjesti sto ne peglam carame - jer se SVE pegla. ali to je jer imam visoke standarde za samu sebe a plus sam perfekcionista i sama sebi najgori sudija. u svemu pa i u kuhanju.no_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 10:24Pa dobro, 100 ljudi, 100 ćudi...meni je ova tema malo drugačija od ostalih, jer obično nema nekih diskusija/rasprava. Pa je vidim kao više neku pozitivnu temu za samo pozitivne komentare, ali to je samo moje viđenje.
Meni je i to bezveze (komentarisanje o kupovna jufka vs. razvijanje), ali kao što rekosmo svi smo različiti, ja očito imam malo drugačije shvatanje ove teme od ostalih tema na forumu.hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 10:31ma dunno, meni je ok kad mi neko prigovori sto nije razvijana zeljanica, jer imam i sama griznju savsjesti kad je naslazem s kupovnim jufkama. isto kao sto imam griznju savjesti sto ne peglam carame - jer se SVE pegla. ali to je jer imam visoke standarde za samu sebe a plus sam perfekcionista i sama sebi najgori sudija. u svemu pa i u kuhanju.no_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 10:24
Pa dobro, 100 ljudi, 100 ćudi...meni je ova tema malo drugačija od ostalih, jer obično nema nekih diskusija/rasprava. Pa je vidim kao više neku pozitivnu temu za samo pozitivne komentare, ali to je samo moje viđenje.
Diskusije ima, ali pozitivne, u najboljoj tradiciji civiliziranog diskursa.no_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 10:24Pa dobro, 100 ljudi, 100 ćudi...meni je ova tema malo drugačija od ostalih, jer obično nema nekih diskusija/rasprava. Pa je vidim kao više neku pozitivnu temu za samo pozitivne komentare, ali to je samo moje viđenje.
Nema veze sto imas drugacije shvatanje, mi ti halalimono_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 10:36Meni je i to bezveze (komentarisanje o kupovna jufka vs. razvijanje), ali kao što rekosmo svi smo različiti, ja očito imam malo drugačije shvatanje ove teme od ostalih tema na forumu.hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 10:31
ma dunno, meni je ok kad mi neko prigovori sto nije razvijana zeljanica, jer imam i sama griznju savsjesti kad je naslazem s kupovnim jufkama. isto kao sto imam griznju savjesti sto ne peglam carame - jer se SVE pegla. ali to je jer imam visoke standarde za samu sebe a plus sam perfekcionista i sama sebi najgori sudija. u svemu pa i u kuhanju.