znaci nisi sposoban formirati misljenje i potkrijepiti stav? neki film je karina, a ne znas artikulirati zasto. seres preko tri stranice sa visine , ali u biti veze nemas ni o cemu. busas se tim famoznim mudima da kazes da je film karina iako to suvislo ne znas potkrijepiti, dakle najobicni ekvilalent seljacke sirovine. nisi ni filmski polupismen nego dibidus nepismen.90minut wrote:Pa to je i poenta da ga nemam pogotovo kod mullholand drive njega je najbolje objasniti da nema ni poentu i da je cijeli film ustvari Lynchov trip gdje se takmicio s samim sobom da ljude isparanoiše što više.
Al' ja imam muda da kazem to, ne kazem iz topa da je remek djelo iako nemam pojma šta sam gledao.
Vec kazem da film ima nekoliko legendarnih scena i to je to cijeli film ni blizu kvaliteta koliko onanišu na njega.
Dovoljno je danas imati veliko ime u Hollywood-u napraviti film s što više tripova i obicni jadnici s dna koji placaju karte nece smjeti reci da ti je film mrtvi prosjek.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#48476 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
90minut
#48477 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja napisao da film ima nekoliko legendardnih scena, a ti kazes da sam oba filma nazvao karinama.
JTF

Ponavljam bila bi komedija gledati tvoju izbezumljenu facu nakon kraja tih filmova i onda nakon sto si otisao i pogledao na jutubu misljenje drugih onda si rekao pa ovo je super film mozda i remek djelo i onda pozuri potrci na klix da kazes da si gledao remek djelo umjetnosti.
Al' evo polako smo dosli na brojku od 3 osobe koje su rekle da im je bio naporan da vidimo oce li još neko imati hrabrosti reci ono što je osjecao u tom momentu kad je zavrsio s gledanjem tog filma.
JTF
Ponavljam bila bi komedija gledati tvoju izbezumljenu facu nakon kraja tih filmova i onda nakon sto si otisao i pogledao na jutubu misljenje drugih onda si rekao pa ovo je super film mozda i remek djelo i onda pozuri potrci na klix da kazes da si gledao remek djelo umjetnosti.
Al' evo polako smo dosli na brojku od 3 osobe koje su rekle da im je bio naporan da vidimo oce li još neko imati hrabrosti reci ono što je osjecao u tom momentu kad je zavrsio s gledanjem tog filma.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48478 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Daj banujte omara na svakoj temi ide u off topic. Na ligi prvaka prica o kladionici ovdje prica o karinama a tema preporucite film. Jest dosadan lik jbt
- beni-bu-man
#48479 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Masterpiece
This Is the End

This Is the End

-
omar little
#48480 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pusti ti mene. ja veze nemam sa zivotom kad su filmovi u pitanju, to smo apsolivrali davno, ti si mudni baja sa superiornim filmskim kognitivnim mogucnostima pa te pitam da naucim.90minut wrote:Ja napisao da film ima nekoliko legendardnih scena, a ti kazes da sam oba filma nazvao karinama.
JTF![]()
dobro, filmovi nisu karine, ali sta ih to cini losijim naspram ustaljenog vecinskog misljenja da su odlicni? nikako da iskristaliziras. tvoja visokoumna analiza filmova je "nekoliko legendarnih scena"? sta to znaci? koje su to scene tacno i sta ih specificno cini legendarnim? koji elementi u tim filmovima su inferiorni?
-
kakavdanakneiskustvu
#48481 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
beni-bu-man wrote:Masterpiece![]()
This Is the End
-
90minut
#48482 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nemam snage, ti si u pravu ja nisam.omar little wrote:pusti ti mene. ja veze nemam sa zivotom kad su filmovi u pitanju, to smo apsolivrali davno, ti si mudni baja sa superiornim filmskim kognitivnim mogucnostima pa te pitam da naucim.90minut wrote:Ja napisao da film ima nekoliko legendardnih scena, a ti kazes da sam oba filma nazvao karinama.
JTF![]()
dobro, filmovi nisu karine, ali sta ih to cini losijim naspram ustaljenog vecinskog misljenja da su odlicni? nikako da iskristaliziras. tvoja visokoumna analiza filmova je "nekoliko legendarnih scena"? sta to znaci? koje su to scene tacno i sta ih specificno cini legendarnim? koji elementi u tim filmovima su inferiorni?
Filipe idi pogledaj jutub klip zašo me ignoriraš fičo moj.
-
omar little
#48483 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
od tih tolikih muda preko tri stranice .... prft. filmski nepismeni balavac i trol.90minut wrote:
Nemam snage, ti si u pravu ja nisam.
-
90minut
#48484 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
+ sam glupan i idiot kojeg treba kamenovati do smrti.omar little wrote:od tih tolikih muda preko tri stranice .... prft. filmski nepismeni balavac i trol.90minut wrote:
Nemam snage, ti si u pravu ja nisam.
Eto nastavi u opuštenoj varijanti putovati kroz forum odnijela si pobjedu nad zlim muškarcem.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48485 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma cim zensko ovoliko ordinira po forumu znas da nije dobro
- johnnykola
#48486 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakavdanakneiskustvu wrote:beni-bu-man wrote:Masterpiece![]()
This Is the End
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#48487 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Htio bih preporučiti jedan film ali ne znam kako se zove.
SPOJLER ALERT!!!
Radnja ide otprilike ovako. Odnosno sjećam se veoma malo osim da pri kraju filma momka (tinejdžera) otac (mislim da je policajac) pronađe obješenog o kuke u nekoj školi, čini mi se. Otprilike, priča govori o odnosu djece i roditelja koji nikako nemaju vremena za svoju djecu što im se na kraju obije o glavu, naravno.
Izvinjavam se za SPOJLER.
SPOJLER ALERT!!!
Radnja ide otprilike ovako. Odnosno sjećam se veoma malo osim da pri kraju filma momka (tinejdžera) otac (mislim da je policajac) pronađe obješenog o kuke u nekoj školi, čini mi se. Otprilike, priča govori o odnosu djece i roditelja koji nikako nemaju vremena za svoju djecu što im se na kraju obije o glavu, naravno.
Izvinjavam se za SPOJLER.
- Santic_Aleksa
#48488 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni je Emma overhajpana tu, a pogotovo taj čuveni monolog sasipanja u facu. Baš mi je neuvjerljivo bilo. A režija i montaža me je kupila totalno. Mizanscena vrhunska.Lincoln-Burrows wrote:Birdman je naporan za gledanje, možda ima neku umjetničku vrijednost,
pa ta kamera iz komada. Osim Emme Stone ništa vrijedno gledanja u tom filmu nema.
- drag_gost
#48489 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Birdman je genijalan film. Rad sa kamerom jos genijalniji.
- video
#48490 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne dirajte mi Lyncha, mogao bi se razljutiti 
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48491 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pregledaj Timecrimes. Meh, nista posebno, ali nije los. Glavni glumac mi je bio ocajan, ali mal budzet je bio sto se i vidi.
Nisu nikako prikazali kako je prvi put usao u tu mašinu da malo razjasne stvari i Hector 3 je ustvari HEctor 1 kako sam ja skontao
Nisu nikako prikazali kako je prvi put usao u tu mašinu da malo razjasne stvari i Hector 3 je ustvari HEctor 1 kako sam ja skontao
-
90minut
#48492 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Malo je reci koliko mal budžet i koliko je film premašio moja očeivanja.Gerro wrote:Pregledaj Timecrimes. Meh, nista posebno, ali nije los. Glavni glumac mi je bio ocajan, ali mal budzet je bio sto se i vidi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#48493 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kad ste već kod tih filmova, ova mlađa ekipa možda nije gledala:
Identity (2003)
https://www.imdb.com/title/tt0309698/?ref_=tt_sims_tt
Identity (2003)
- Santic_Aleksa
#48494 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
neloš identity
Sinoć gledam, i opet mi nije jasno kako De Niro nije dobio oskara za ulogu u Awakenings. Moram obnovit gradivo i vidjet jel zasluženo Jeremy uzeo te godine.
Sinoć gledam, i opet mi nije jasno kako De Niro nije dobio oskara za ulogu u Awakenings. Moram obnovit gradivo i vidjet jel zasluženo Jeremy uzeo te godine.
-
90minut
#48495 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gerro je gledao sve uzduz i poprijeko baš sam mu ovaj i kopirao neki dan.Tomahawk11 wrote:Kad ste već kod tih filmova, ova mlađa ekipa možda nije gledala:
Identity (2003)
Identity je bolji od Birdmana 5 puta kaže neloš
- Santic_Aleksa
#48496 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma hiljadu puta bolji. 
-
90minut
#48497 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zanimljivi je to je glavno ne moraš gledati facu od Emme Stone.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48498 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gledao na tvu bas davno. Nije los, mogao bi se ponoviti. Za Lynchove filmove i Birdman je masterpiece licnoTomahawk11 wrote:Kad ste već kod tih filmova, ova mlađa ekipa možda nije gledala:
Identity (2003)
-
sumirprimus
#48499 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja kad sam bio mali vise sam gledo dokumentarce i atenboroua al i to ponekad. nije se moglo toliko bas zgubidanit..
-
kakavdanakneiskustvu
#48500 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tomahawk11 wrote:Kad ste već kod tih filmova, ova mlađa ekipa možda nije gledala:
Identity (2003)
dobar,dobar