Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
supercali

#48451 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

avetinja wrote:Čuj što spominje Želju, a kažeš da je Zrinjski prvi klub koji je odbranio titulu. :lol:
Citas li ti
Rekoh jel ovo prvi put i cini mi se da jeste a onda on kao pdjebavanje neko jeste ako se iskljuci zeljo
Nije kao sto je neko odgovorio i to je to greska moja za prije i gotovo
avetinja

#48452 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

supercali wrote:
avetinja wrote:Čuj što spominje Želju, a kažeš da je Zrinjski prvi klub koji je odbranio titulu. :lol:
Citas li ti
Rekoh jel ovo prvi put i cini mi se da jeste a onda on kao pdjebavanje neko jeste ako se iskljuci zeljo
Nije to potkuhavanje nego realnost. Nema tu provokacija. Svi znaju da je Željo odbranio titulu i to je to.
supercali

#48453 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

avetinja wrote:
supercali wrote:
Citas li ti
Nije to potkuhavanje nego realnost. Nema tu provokacija. Svi znaju da je Željo odbranio titulu i to je to.
Pa evo nisam ja znao tj previdio zaboravio nazovi kako hoces a on pocinje s pricom kao da sam navijac sarajeva pa ono zeljo je ipak to uradio ne podcjenjuj ga i sl

Nebitno necemo vise o ovome
bjelave

#48454 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

palermo wrote:Sramotna je ova hajka koja se povela na Baku Sliškovića, hajka u koje zajednički učestvuju dokazane ultra hdzovske tiskovine i sarajevski medijski krugovi koji očito ne mogu prežaliti što titula ne dođe u glavni grad.

Nespretna i nesretna saopštenja udruženja navijača Veleža, transparenti koji se kače na kuću Bake Sliškovića i poruke koje mu se šalju su suštinski uperena protiv interesa Veleža, protiv interesa Mostara i nažalost jasno pokazuju daljnju regresiju naše kolektivne svijesti.
Tacno, samo sto nije rijec o sarajevskim medijima. Presiroka je to formulacija, rijec o onim naklonjenim zelji.Iako je vecina takvih.
Trebali bi vise prestati da kmece i da montiraju nacionalne price tamo gdje im nije mjesto.

I jeste, najveca steta se ovim histerisanje cini Mostaru i Bosnajcima tamo ali se i generalno sramotimo i dajemo municiju Covicu i ekipi.

Otuzno, sve zajedno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#48455 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

palermo wrote:Sramotna je ova hajka koja se povela na Baku Sliškovića, hajka u koje zajednički učestvuju dokazane ultra hdzovske tiskovine i sarajevski medijski krugovi koji očito ne mogu prežaliti što titula ne dođe u glavni grad.

Nespretna i nesretna saopštenja udruženja navijača Veleža, transparenti koji se kače na kuću Bake Sliškovića i poruke koje mu se šalju su suštinski uperena protiv interesa Veleža, protiv interesa Mostara i nažalost jasno pokazuju daljnju regresiju naše kolektivne svijesti.
pa hajku su poveli tvoji, a ne mediji :-)
RasAlGhul

#48456 Re: Premijer liga BiH

Post by RasAlGhul »

Nikakva hajka se ne vodi, sam se alkos raspali u ovo uvalio sa izjavama kako više voli teletabis klub Zrinjski od Veleža i još za N1 Velež mi ništa nije dao, pa da Veleža nije bilo, ne bi ni Sliškovića bilo, a Velež bi postojao i bez njega i bio jedan od najlegendarnijih klubova sa ovih prostora!
ultima_palabra

#48457 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Pa kakve veze ima ovo sa titulom? Ovo je između Bake i navijača Veleža.
Tomahawk11
Globalni moderator

#48458 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ispade napakovale mu Sarajlije.
gold'n'brown

#48459 Re: Premijer liga BiH

Post by gold'n'brown »

avetinja wrote:Zašto raspravljate o potpuno nebitnom i prostom čovjeku, kojem su svi krivi sem njega kada kola krenu niz brdo? Kao trener je nula. Jedini uspjeh mu je Zrinjski ove sezone. Da nije bilo naših "borbenih" igrača, ne bi ni ovo osvojio. Navijači Veleža mu se obratili, što je po meni potpuno pogrešno. Pustite ga, ne dajite mu medijski prostor. Više voli Zrinjski, i šta sad?
Ma nije vala ni ovaj Zrinjski njegov uspjeh. Dobio od Marinovica ekipu i bodovnu prednost u odnosu na sve ostale ekipe. Vidjet cemo slijedece sezone koliko ce se dugo zadrzati na klupi.
Logovan

#48460 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

avetinja wrote:Svi znaju da je Željo odbranio titulu i to je to.
Ne znaju svi, evo npr. nije on znao, zato je i pitao. :D

:-) :-)
E moj palermo, čuj sramotna hajka, napadaju sarajevski medijski krugovi, titula. :roll: O čemu ti pričaš živ bio, fulio si skroz.

Nemaju sarajevski mediji ništa sa ovim. A saopštenja od navijača Veleža stoje i neka su ga napali.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#48461 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Najace pojacanje za sarajevske klubove jeste ostanak Bake na klupi Zrinjskog :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#48462 Re: Premijer liga BiH

Post by Slo Burner »

Samo da malo rascistimo:
Propali alkos, notorni kockar, prevara od trenera je aktuelni sampion :D
cyprus

#48463 Re: Premijer liga BiH

Post by cyprus »

I ja mislim da se pretjeruje sa hajkom na Sliškovića, ali eto drago mi je da nisam ja morao biti prvi koji to kaže...
Raigor Stonehoof

#48464 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

avetinja wrote:Zašto raspravljate o potpuno nebitnom i prostom čovjeku, kojem su svi krivi sem njega kada kola krenu niz brdo? Kao trener je nula. Jedini uspjeh mu je Zrinjski ove sezone. Da nije bilo naših "borbenih" igrača, ne bi ni ovo osvojio. Navijači Veleža mu se obratili, što je po meni potpuno pogrešno. Pustite ga, ne dajite mu medijski prostor. Više voli Zrinjski, i šta sad?
Zamisli da, ne znam, Meša izjavi da voli Želju al da više voli Sarajevo :D to mu se manijaci ne bi obratili? :D
Raigor Stonehoof

#48465 Re: Premijer liga BiH

Slo Burner wrote:Samo da malo rascistimo:
Propali alkos, notorni kockar, prevara od trenera je aktuelni sampion :D
Moze li se naci tabela od trenutka kad je on preuzeo Svinjski? Cisto sumnjam da je osvojio najvise bodova.
Logovan

#48466 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote:
Zamisli da, ne znam, Meša izjavi da voli Želju al da više voli Sarajevo :D to mu se manijaci ne bi obratili? :D
Mislim da se to ne može porediti, iako navijačima Željezničara ne bi bilo drago da to čuju.

Sa jedne strane imaš dva kluba čiji uposlenici se ne bave nacionalizmom, niti pljuju državu i slično, a sa druge strane imaš Velež koji je kao ova dva iz glavnog grada i Zrinjski koji je suprotnost u odnosu na njih.
avetinja

#48467 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Logovan wrote:Ne znaju svi, evo npr. nije on znao, zato je i pitao. :D
Mislio sam na forumaše koji prate našu ligu i redovno pišu na temi. :mrgreen:
gold'n'brown wrote:Ma nije vala ni ovaj Zrinjski njegov uspjeh. Dobio od Marinovica ekipu i bodovnu prednost u odnosu na sve ostale ekipe. Vidjet cemo slijedece sezone koliko ce se dugo zadrzati na klupi.
Nije, ali je finiširao sezonu. Kada sve se sabere, nema on veliki uspjeh. Sljedeće sezone bi mogao izdržati negdje do 10. kola, zavisi. Zrinjski ne mijenja trenere i igrače kao sarajevski klubovi.
avetinja

#48468 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Raigor Stonehoof wrote:
Nije baš uporediva situacija, ali svakako da nam ne bi bilo drago, i nisam za ta neka saopštenja od navijača. Ovako će se samo međusobno prepucavati.
Izjavio je i Sušić da bi volio da Željo bude prvak, pa niko od vas slova ne napisa o tome, ili ja nisam primijetio. :mrgreen:
palermo

#48469 Re: Premijer liga BiH

Post by palermo »

Mislim da Ultima reče da je ovo između navijača Veleža i Bake....pa i ja sam navijač Veleža, i koliko ja čujem, osjetim, vidim ( u gradu) i dobar dio navijača Veleža je na fonu moga posta.

To što je ono što se pretenciozno zove hard core navijačka scena ovom prilikom instrumentalizirana i iskorištena od strane političko medijskih moćnika (što hdzovskih, što sarajevsko-čaršijskih) za njihove partikularne, sitnosopstveničke interese je samo još jedna naša tužna priča.

I da samo sumiram, Baka nije neprijatelj Bosne i Hercegvoine, nije neprijatelj Veleža i praksa po kojoj ćemo mi svakoga ko izgovori jednu riječ koja nam se ne sviđa odmah proglašavati našim neprijateljem ne vodi dobru. Ko li će biti naš slijedeći neprijatelj

svako daljnje ulaženje u priču oko Bake neminovno sa sobom povlači i ulazak u političku priču, a ne znam je li ova tema mjesto za tu priču
BlueBlood

#48470 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

supercali wrote:Je li ovo prva odbranjena titula otkako postoji premijer liga?
Cini mi se da jeste

sve najvece uspijehe i rekorde u nasoj ligi drzi Željo :thumbup:
Raigor Stonehoof

#48471 Re: Premijer liga BiH

BlueBlood wrote:
supercali wrote:Je li ovo prva odbranjena titula otkako postoji premijer liga?
Cini mi se da jeste

sve najvece uspijehe i rekorde u nasoj ligi drzi Željo :thumbup:
Sve si rekao :thumbup:
Nadzorna_ploca

#48472 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

A koji su to rekordi i postignuca? Jeli se i dalje drzimo te price o broju titula jerbo ce nas HNK za par godina stici i ako se udruzimo.
Nadzorna_ploca

#48473 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Pa rekao bih da si za promjenu u pravu da zadnja titula i kup u gradu Sarajevo nisu u nasim vitrinama. Ajd sad gibaj.
avetinja

#48474 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Neki od rekorada:
-najviše pobjeda u nizu u jednoj sezoni
-najviše utakmica u nizu bez poraza u jednoj sezoni
-najviše utakmica u nizu bez primljenog gola u jednoj sezoni

Bio je rekord i u kupu, ali se ne mogu sjetiti koliko tačno iznosi.

Ne držimo sve rekorde, da se razumijemo. Zrinjski je ove sezone oborio Željin rekord, a Sarajevo u šampionskoj sezoni također postavilo jedan. Vjerujem da ima još uspjeha i drugih klubova, samo se treba zaroviti u arhivu.

Manje više su rekordi nebitni, jer se gledaju samo trofeji. Nažalost, Zrinjski u posljednje četiri godine ima dominaciju.
jeza u ledja

#48475 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Bravo! Bas citam ovu izjavu Bake na Bljesku i kontam u cemu je problem? Al bas tako sto kazes, prica se o nekom nacionalizmu (kojeg naravno ima), ali ovdje sto vidim je jedino to da se forsira neka prica u koju se ubacuje i Velez i to upravo radi neke kvazipatriotske price koja ima veze samo sa Zeljeznicarom i Sarajevom. Slicno se vec desava godinama, gdje se Velez koristi za raskusurivanje sa Hrvatima, a gdje upravo oni najvise ispastaju.
Locked