FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#48426 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Dani Alves je definitivno pobudalio. Nakon videa od sinoc, izgleda da je klub dobio brojne pozive navijaca koji traze kaznu za Danija. Klub se nije oglasio zvanicno, ali Sport kaze da je Alvesu saopsteno da ce biti kaznjen. Dopisnik espn brasil iz Barcelone kaze da nece igrati kao starter do kraja sezone. Dani je sada objavio sljedeci tekst na drustvenim mrezama

SI VUESTRO DESCANSO SON MIS LAGRIMAS VIVIRÁN CANSADOS! Mi fortaleza es tu debilidad, mi alegría tu frustración, mi sentir es tu pesar, mi vivir es tu morir. Si no puedes amarme, ignórame, tu odio te harás daño a ti mismo. Soy muy más fuerte de lo aparento ser. No permitan que manipulen vuestras vidas, no permitan que os utilicen para criar odio, discordias, rechazos y haceros depredadores o juez de algo, ser libre es una de las cosas más increíble de esta vida, no os dejen llevar como marionetas, ustedes no son tan mediocres así. O si? (La verdad que tengo dudas) Sean felices no sean mediocres! Disfruten la vida, gozenla, no habrá otra oportunidad para hacerlo. "I LOVE BARÇA I LOVE MY TEAMMATES

"Ako su moje suze vas odmor, zivjecete umorni! Moja snaga je tvoja slabost, moja razdraganost je tvoja frustracija,moja osjecanja su tvoja zalost i moj nacin zivota je tvoja smrt. Ako ne mozes da me volis, ignorisi me. Tvoja mrznja moze nauditi samo tebi. Ja sam mnogo jaci nego sto to izgleda. Ne dozvolite da manipulisu vase zivote, da vas koriste za sijanje mrznje,neslaganja , da od vas ne naprave zvijeri . Biti slobodan je najvaznija stvar u zivotu i zbog toga ne budite marionete. Vi niste mediokriteti ! Ili jeste? Pocinjem da sumnjam. Budite sretni, uzivajte u zivotu jer nema druge prilike za to.
I LOVE BARÇA I LOVE MY TEAMMATES.

Kome je ovo uputio samo on zna.
Realno, frajer puko ko kokica, nije dobar nikako....kakvi su ovi prenosi i neki napadi poetike :facepalm:
skenderija04

#48427 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
Realno, frajer puko ko kokica, nije dobar nikako....kakvi su ovi prenosi i neki napadi poetike :facepalm:
Paolo Coelho, kako ga vidi Dani Alves :D
HB_BHF wrote:Nema smisla ta kazna. To je direktno uplitanje u trenerov posao. Ne znam zbog čega se diže ovolika panika. Ovo je tek prvi trofej kojeg je Luis Enrique izgubio... Vidim postavljaju se neki motivacioni video clipovi na yt. Ima li potrebe za ovim? :D
Ni meni ovo nije jasno. Dok klub ovo pravi, ili ne vjeruje navijacima ili ne vjeruje ekipi. Cak se i spominju neki doceci igraca da im se skandira :( :(
HB_BHF

#48428 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote: Ni meni ovo nije jasno. Dok klub ovo pravi, ili ne vjeruje navijacima ili ne vjeruje ekipi. Cak se i spominju neki doceci igraca da im se skandira :( :(
Haha dobro je dok nema najava za bijele maramice nakon meča sa Valencijom :D.
LSD

#48429 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barca sad treba pokupiti zube koje im je Atletico rasuo, podici se , skupiti snagu, vratiti cojonese, povratiti izgubljeni libido i samopouzdanje... i napasti ligu i Kup kralja....nikakvi epovi od Alvesa i slicne gluposti.
Znaci, gurnuti ove svježije igrace (Roberto, Vidal, Arda, Bartra, Munir, Rafinha, Adriano), trebaju svježe noge i neka se momci fajtaju svaku tekmu.
p206

#48430 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

pa i treba da ih kritikuju navijači, imali su 6-7 pobjeda zaredom protiv Atletica koji UVIJEK igra isto, znači imali su recept...i sad su našli da izmišljaju toplu vodu, guraju Messija u sredinu i da se šetaju po terenu a znaju da moraju krv propišati i igrati brže
LP je takmičenje gdje u gostima trebaš više napasti nego kući, pa i onaj Vugdalić u 20 minuti meča kaže da ovakva igra ide na mlin Atleticu...mislim šta više treba reći :-)
p206

#48431 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

LSD wrote:Barca sad treba pokupiti zube koje im je Atletico rasuo, podici se , skupiti snagu, vratiti cojonese, povratiti izgubljeni libido i samopouzdanje... i napasti ligu i Kup kralja....nikakvi epovi od Alvesa i slicne gluposti.
Znaci, gurnuti ove svježije igrace (Roberto, Vidal, Arda, Bartra, Munir, Rafinha, Adriano), trebaju svježe noge i neka se momci fajtaju svaku tekmu.
Real će im sutra biti na -1, ako neće sada kad će
ak igrači ispuše i ligu, nogu će 100% dobiti niko drugi do Enrique, što bi bila katastrofa
jer pravog trenera na tržištu nema, može doći samo neki levat ili da izmisle nekog južnoamerikanca koji će biti samo još jedan poslušnik
skenderija04

#48432 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:
LSD wrote:Barca sad treba pokupiti zube koje im je Atletico rasuo, podici se , skupiti snagu, vratiti cojonese, povratiti izgubljeni libido i samopouzdanje... i napasti ligu i Kup kralja....nikakvi epovi od Alvesa i slicne gluposti.
Real će im sutra biti na -1, ako neće sada kad će
ak igrači ispuše i ligu, nogu će 100% dobiti niko drugi do Enrique, što bi bila katastrofa
jer pravog trenera na tržištu nema, može doći samo neki levat ili da izmisle nekog južnoamerikanca koji će biti samo još jedan poslušnik
Nije nemoguc ovaj scenario. Ali opet se vracamo na staro. Ako je trojac pobjedjivao, znaci trojac i gubi. Luis tu nema nikakvu krivicu. Imali su potpunu slobodu i sada su u situaciji da je izgube. Bolje im je da pritisnu, sacuvaju Luisa i svoje privilegije. E sad, drugo pitanje je da li mogu i hoce.

Ima jedna druga stvar koja meni smeta. Svi mi trazimo od Barcelone apsolutno savrsenstvo koje nismo u stanju traziti od nas samih, onako pojedinacno. Prvi ja.
p206

#48433 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

To jeste, tražimo previše, i ljepotu i rezultat...ja sam govorio da se odričem ljepote za osvajanje LP, ali nisu ni oni mašine, moraju zakazati nekad.
Ali u slučaju gubitka lige(pogotovo ako je Real uzme) tražiće se nečija glava, nema merhameta, jer su ljudi jednostavno takvi, ko hijene...koliko god se mi dizali da smo neka posebna vrsta.
tzipiripi

#48434 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Malo ljudi traži savršenstvo, barem ih ja nisam upoznao. Većina traži da pokažu želju, trud, odgovornost ... prema poslodavcima. A poslodavac im je narod koji teško rinta da bi platio bolesno skupe ulaznice, TV kanale s prijenosima njihovih utakmica, svakih par mjeseci nove dresove itd. Ako im trener kao penzionisani fudbaler može odradit 2 Ultramaratona i jedan po Sahari mogli bi i neki od njih prosut koju kap znoja više u najbitnijim utakmicama sezone. Malo ko im je zamjerio poraze od Chelsea, Intera... Ljudi im zamjere način na koji su fasovali toliku prednost u ligi i ispadanje iz CL. Ovo su utakmice koje ne možeš dobit na fintu ilitiga lafinu. Znaš da igraš protiv ekipe koji ginu jedan za drugog. Moraš i ti potrčat koji korak više nego obično. A neki od njih suprotno. LE je tu najmanje kriv, čoik nema podršku da kazni one koji to zasluže.

Apsolutno dajem za pravo onima na čiji račun se bogate da im se naspominju familije kad god zasluže. Pogotovo u zemlji s tolikim brojem nezaposlenih i s takvim ekonomskim problemima.
LSD

#48435 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Subbed out of games this season: Neymar (once), Suarez (none), Messi (twice) Last season: Neymar (12), Suarez (15), Messi (1)
:facepalm: kakav amaterizam....nece na 3-0 protiv nekog Eibara ili Levatea da vadi iz igre ovu trojicu, vec neka trpaju dok se boje ne rastope, da se nabija statistika i da raja uživa...e sad je MSN pregorio
HB_BHF

#48436 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:
Subbed out of games this season: Neymar (once), Suarez (none), Messi (twice) Last season: Neymar (12), Suarez (15), Messi (1)
:facepalm: kakav amaterizam....nece na 3-0 protiv nekog Eibara ili Levatea da vadi iz igre ovu trojicu, vec neka trpaju dok se boje ne rastope, da se nabija statistika i da raja uživa...e sad je MSN pregorio
Neymarov ugovor s Barcelonom od prvog dana izaziva kontroverze, a danas je i on procurio, zahvaljujući Football Leaksu.

U Brazilu je njegov transfer iz Santos u Barcelonu završio na sudu jer još uvijek nije poznato koliko su ga Katalonci platili, a ugovor koji je Neymar potpisao s njima prilikom dolaska ima čak 13 stranica.

Ugovor je potpisan početkom juna 2013. godine, a od strane Barcelone potpisali su i bivši, ali i sadašnji predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, a s Neymarove strane njegov otac kao njegov zastupnik

Iz ugovora je vidljivo da nije bilo predugovora, ali ima klauzula da igrač mora uništiti sve dokumente prethodno potpisane u roku od deset dana.

Ugovor ima mnoge klauzule, koje pokrivaju gotovo sve. Neymar je prilikom potpisivanja ugovora do juna 2018. dobio bonus od 8,5 miliona eura. Njegova osnovna plata je samo pet miliona eura, ali zato su tu mnogi bonusi zbog kojih bi Brazilac u tom razdoblju u Barci trebao zaraditi najmanje 49,5 miliona eura.

Neke od klauzula:
ako Neymar odigrao 60% utakmica (barem 45 minuta), Barca mu je dužna isplatiti 1.062.500 eura
– svaki plasman Barce u Ligu prvaka Brazilcu donosi 637.500 eura
– svaki prolazak grupe donosi mu dodatnih 425.000 eura
– bonusi za osvojene naslove: za Primeru 637.500 eura, za Ligu prvaka 850.000 eura i za Kup kralja 850.000 eura. Ako je dvostruka kruna (Liga prvaka i Kup kralja) za svaki dobiva po 1.062.500 eura.

Svi ti iznosi smanjuju se ukoliko Neymar nije odigrao 50% utakmicu.

U ugovoru je i klauzula o Zlatnoj lopti, a ako ju osvoji, Brazilac će dobiti 425.000 eura.

I za kraj, odštetna klauzula za njega je 190 miliona eura.
Vjerovatno je razlog ovo boldirano. A garant isto vrijedi i za većinu igrača u Barci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#48437 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Pa on igra preko 90% utakmica, ne bi naskodilo ovoj klauzuli da bude odmoren koju. 60% se da namiriti i bez igre, sto LSD rece, na 3-0 protiv Eibara i inih. Svakako u klauzuli stoji barem 45 minuta, dakle, ne bi nista izgubio da bude zamjenjen.
Samo gledam ove klauzule....nabere se tu love i love :shock: jebo platu, vise se uzme na bonusima :D
skenderija04

#48438 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ove sve cifre treba podijeliti sa 5,koliko traje ugovor. Dakle, nije bonus milion sodisnje vec 200.000
Charuga
Globalni moderator

#48439 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Valja im sutra dobiti Valensiju.
Vertig0

#48440 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Ljudi dragi jel fakat mislite da Ih LE ne bih izvadio vrlo rado pri nekom ubjedljivom rezultatu da smije?
HB_BHF

#48441 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Vertig0 wrote:Ljudi dragi jel fakat mislite da Ih LE ne bih izvadio vrlo rado pri nekom ubjedljivom rezultatu da smije?
Znamo, samo se ibretimo :D ... Igrač pri rezultatu 4-0, umjesto da izađe zadnjih 10-ak minuta, da dobije standing ovation i sl. on se još kurči, šuta flaše s vodom, ne pozdravlja se sa trenerom itd. I onda, kad se desi situacija da naletiš na zeznutog protivnika koji te je prostudirao i uvježbao taktiku protiv svakog tvog poteza kojeg ćeš i unaprijed napraviti, onda bi volio da uđe neko umjesto tebe, ili da jednostavno propadneš kroz zemlju. Ali nema jarane, onda igraj i šuti, jer ti si "taj", "nedodirljivi" :D.

Nego, ko ne igra večeras zbog kartona?
HB_BHF

#48442 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Tomahawk11 wrote:Pa on igra preko 90% utakmica, ne bi naskodilo ovoj klauzuli da bude odmoren koju. 60% se da namiriti i bez igre, sto LSD rece, na 3-0 protiv Eibara i inih. Svakako u klauzuli stoji barem 45 minuta, dakle, ne bi nista izgubio da bude zamjenjen.
Samo gledam ove klauzule....nabere se tu love i love :shock: jebo platu, vise se uzme na bonusima :D
Barci je u ekonomskom smislu i bolje što je ispala iz LP. Isplatilo bi se fakat još ući u polufinale, ali sve kasnije satraše igrači sa svojim ugovorima i bonusima :D
Charuga
Globalni moderator

#48443 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Nema Alvesa u prvih 11.
Crvena Tifoza

#48444 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Charuga wrote:Nema Alvesa u prvih 11.

Zato će Sergi Roberto biti igrač utakmice.
omar little

#48445 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

platice valencija ceh
Crvena Tifoza

#48446 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Samo da krene...

Jbm mu Neymar ubodi to
Logovan

#48447 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Kakva jednostavna akcija maloprije.
Bravo do Neymara, ovaj dodao Messiju i on šutirao, a golman dobro odbranio.

EDIT: 0:1 :-)
insaneinthebrain

#48448 Re: FC Barcelona

Post by insaneinthebrain »

dere barcu ko stigne :oops:
NK33

#48449 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Nevjerovatno koliko nemaju srece, u zadnjih 5 utakmica su skoro iz prvog protivnickog bezveznog napada primili gol.
omar little

#48450 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

autogol deranje :-)
Post Reply