Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zlajaBHF
-
zlajaBHF
#48402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne poznajem detalje u vezi ovog bojkota, ali slazem se da bojkot nije rjesenje.Novak20 wrote: ↑17/02/2021 14:24Vidim prilično si pametan i politički obrazovan pa da te pitam kako objašnjavaš ova zbivanja u Srebrenici, kada je već spominješ ? Sliče li neki likovi ovdje na Peđu ?zlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:13 Znaci nebitna je pozicija gradonacelmnika u Mostaru i zato se NS stavio na HDZ stranu.
Ako je tako nebitna, zasto je HDZ hapsio i sirio strah medju Bosnjackim stanovnistvom nakon izbora?
Jeli vazno mjesto nacelnika opstine u Srebrenici? Jeli navazno i zato su tamosnji predstavnici SDP-a krali u korist SNSD-a ?
Jeli vazna pozicija gradonacelnika Sarajeva? Nije?
Vazno je svaka pozicija i svaka bitka protiv onih koji su rusili i koji ruse drzavu. Taj HDZ je osudjen pred sudom u Hagu. Njihova politka je fasisticka. I kad imas mogucnost da biras ili bolje receno da im se suprostavis, ti to ne uradis. Svjesno i bez griznje savjesti.
To moze NS.....I ja razumijem Pedju. To je njegova politka, i ima pravo da je sprovodi. Da je Mostar dio Hrvatske, a Sarajevo dio Srbije, on bi imao isri zivot kao sto ga ima i danas. Isao bi na more ljeti, a na planinu zimi.... zivot bi mu bio isti. Medjutim Bosnjacima nebi bilo isto.
Znaci, njegov ulog i ljudi kao on, uopste nije isti, kao vecine stanovnistva. I zato razmujem njega i NS-ovce, ali ne razumijem ljude u Mostaru koji su im mogli dati glas.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... alija.html
A upravo je suprotno. Inicijativa Moja adresa: Srebrenica suočena s vlastitom nesposobnošću da animira svoje biračko tijelo, zašto ne i avionima kao Albin Kurti, odlučila je da izda hiljade Bošnjaka koji su se vratili u Srebrenicu. Mogu Alija Tabaković, Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić i Sadik Ahmetović preživjeti bez svojih zastupnika u Skupštini opštine Srebrenica. Ali ko će, ako budu bojkotovali izbore, a tvrde da hoće, govoriti u ime onih povratnika koji su se prijavili u gradu iz kojeg su ih protjerali? Bego Bektić? Zašto da ne? Bolje i Bego Bektić, nego niko.Znaju li ovi iz Inicijative za Srebrenicu šta uopće žele? Možda da im Centralna izborna komisija BiH dodijeli gradonačelnika po mjeri? Bez izbora. Tako bi jedino mogli prikriti svoju nesposobnost i opravdati izborna sredstva uložena u porodične vozne parkove. To što su drugi ljudi stavljali glavu u torbu da bi njima obezbijedili poštene izbore, uopće nije bitno. Bitno je da će u Srebrenici biti pošteni izbori, pa makar na njima pobijedili Mladen Grujičić ili Bego Bektić.
Cinjenica je da Srpska strana krade izbore u Srebrenici, i da im niko nije u stanju stati u kraj.
Sve se svodi na individualne napore ljudi kao Camil Durakovic, i cinjenica je da nema dovoljno fokusa od strane probosanskih stranaka.
Znaci tu SDA pada na ispitu. O SDP-u sta da kazem.....
-
detroit-mercy
#48403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li istina da je potpresjednik SDA na kongresu HDZa kao uvazeni gost izjavio da su oni partneri koji se savrseno razumijuzlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:23Nisam advokat SDA.Chmoljo wrote: ↑17/02/2021 14:16Zasto sa fasistima birate upravni odbor KCUSa?zlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:13
Vazno je svaka pozicija i svaka bitka protiv onih koji su rusili i koji ruse drzavu. Taj HDZ je osudjen pred sudom u Hagu. Njihova politka je fasisticka. I kad imas mogucnost da biras ili bolje receno da im se suprostavis, ti to ne uradis. Svjesno i bez griznje savjesti.
Ovdje diskutujemo o potezima NS i njihovog bloka.
Jeli istina da su clanovi NS-a bili na proslavi u Mostaru?
Ti si vise nego advokat SDA, ti si tip osobe koji SDAu vec godinama omogucavaju da rade u ovoj drzavi sta hoce ali ili nisi toga svjestan ili je nest drugo u pitanju
-
zlajaBHF
#48404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam advokat SDA jer se ne slazem sa NS?detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 14:31Je li istina da je potpresjednik SDA na kongresu HDZa kao uvazeni gost izjavio da su oni partneri koji se savrseno razumiju
Ti si vise nego advokat SDA, ti si tip osobe koji SDAu vec godinama omogucavaju da rade u ovoj drzavi sta hoce ali ili nisi toga svjestan ili je nest drugo u pitanju![]()
Ovo je kao, ako nsi za SDA onda si protiv BiH
NS je izdala istinske vrijednosti Mostara, one vrijednosti za koje se borio Lovac i ARBiH i koje su sacuvane na teritoriji Mostara gdje su Bosnjacki vecina. To je cinjenica!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Login7777
#48406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Smeta im ratna prošlost pripadnika Armije BiH, pa ćemo dati vlast Čoviću jer njegova ratna prošlost...
-
zlajaBHF
- JohnnyS
#48408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jebote led, nitko iz vrhuške SDA nije ni izraz lica promijenio nakon izbora doc. Kordića za gradonačelnika, malo Bakir revijalno kukao, malo Zahiraga, ostali nitko ništa. Zlobnici bi rekli da je cjelokupno vodstvo odavno pripremljeno za ovakav po svemu sudeći dogovoreni rasplet događaja. A ovdje vidimo stranačku pješadiju koja zna koristiti računalo mimo pasijansa kako grčevito napada NS, vidimo i idealiste, domoljube i ine koji mržnju siju prema NS iz prostog razloga jer poriču istinu - HDZ i SDA su koalicija, oni su dvije strane iste medalje, bili su i bit će najvjerniji savjetnici. Pomirite se s time, to je bilo tako prije NS, to je tako sad, to će tako biti. Ako vas kao borce za probosansku stvar usred Hercegovine to sekira i ne možete se pomiriti s tim, bar Controloc uzmite da vam čir ne pukne. Vi se svađate, baniraju vas se, a sve dogovoreno ima skoro godina dana. Otvorite oči
-
detroit-mercy
#48409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koje su to vrijednosti, glasanje za nacionalne stranke za koje svi tvrdite da su zlo ove drzavezlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:33Ja sam advokat SDA jer se ne slazem sa NS?detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 14:31Je li istina da je potpresjednik SDA na kongresu HDZa kao uvazeni gost izjavio da su oni partneri koji se savrseno razumiju
Ti si vise nego advokat SDA, ti si tip osobe koji SDAu vec godinama omogucavaju da rade u ovoj drzavi sta hoce ali ili nisi toga svjestan ili je nest drugo u pitanju![]()
Ovo je kao, ako nsi za SDA onda si protiv BiH![]()
NS je izdala istinske vrijednosti Mostara, one vrijednosti za koje se borio Lovac i ARBiH i koje su sacuvane na teritoriji Mostara gdje su Bosnjacki vecina. To je cinjenica!
SDA vas dribla samo tako, majstori su zanata/igre barem im za to moram odati priznanje
Jebi ga, imali su 30 godina da ispeku zanat, sve sa partnerima
-
zlajaBHF
#48410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Previse si fokusiran na SDA.detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 14:44Koje su to vrijednosti, glasanje za nacionalne stranke za koje svi tvrdite da su zlo ove drzavezlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:33Ja sam advokat SDA jer se ne slazem sa NS?detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 14:31
Je li istina da je potpresjednik SDA na kongresu HDZa kao uvazeni gost izjavio da su oni partneri koji se savrseno razumiju
Ovo je kao, ako nsi za SDA onda si protiv BiH![]()
NS je izdala istinske vrijednosti Mostara, one vrijednosti za koje se borio Lovac i ARBiH i koje su sacuvane na teritoriji Mostara gdje su Bosnjacki vecina. To je cinjenica!.
SDA vas dribla samo tako, majstori su zanata/igre barem im za to moram odati priznanje.
Jebi ga, imali su 30 godina da ispeku zanat, sve sa partnerima.
Imao si dvije opcije u Mostru. Jednu podrzava Cedo Jovanovic a drugu podrzava Milorad Dodik.
I ti indirektno podrzis ovu drugu. U Srbiji bi rekli, Alal ti vera
- fosna2014
- ultima_palabra
#48412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A Ceda podrzava Vucica koji podrzava Dodika. Nije govno nego se pas posro.
-
detroit-mercy
#48413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, nego nisi podrzao niti jednu.zlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:49Previse si fokusiran na SDA.detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 14:44Koje su to vrijednosti, glasanje za nacionalne stranke za koje svi tvrdite da su zlo ove drzave.
SDA vas dribla samo tako, majstori su zanata/igre barem im za to moram odati priznanje.
Imao si dvije opcije u Mostru. Jednu podrzava Cedo Jovanovic a drugu podrzava Milorad Dodik.
Dobra ti je ova Ceda i Mile, sta je SDA a sta HDZ u ovoj prici
Ja bih rekao, kao Miletovi partneri vjerovatno su Mile
SDA Ceda
-
zlajaBHF
#48414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja vjerujem da vam je Dodik blizi od Cede, pokazali ste.ultima_palabra wrote: ↑17/02/2021 14:53 A Ceda podrzava Vucica koji podrzava Dodika. Nije govno nego se pas posro.
Sve u dure..... Ovo govorim zbog ljudi koji nisu bili svjesni.
- drug_profi
#48415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja ne mogu vjerovat kako coravih ljudi ima, koji nisu u stanju izmaci se i pogledati malo iz daljine, da vide siru sliku.
Sve jasno nacrtano.
Sve jasno nacrtano.
-
kluz franjo
#48416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I qrac bi se davno sopstvene gluposti postidio.kluz franjo wrote: ↑17/02/2021 09:53 Pustoši patriJotskog uma...
Kada SDA i DF i noge i ruke dižu za HDZ, onda je to patriJotska dužnost.
Kada NS NE glasa za HDZ, onda je to patriJotska izdaja.
Ali prave patriJote ne znaju za stid.
-
detroit-mercy
#48417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa kad je instalirat Dodikove ljude u Dom Naroda onda se zna ko mu je najblizizlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:56Ja vjerujem da vam je Dodik blizi od Cede, pokazali ste.ultima_palabra wrote: ↑17/02/2021 14:53 A Ceda podrzava Vucica koji podrzava Dodika. Nije govno nego se pas posro.
Sve u dure..... Ovo govorim zbog ljudi koji nisu bili svjesni.
-
zlajaBHF
#48418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cedo Jovanovic je bio u Mostaru i znaci aktivno ucestvovao u kampanji Koalicije za Mostar.detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 14:55Ne, nego nisi podrzao niti jednu.zlajaBHF wrote: ↑17/02/2021 14:49Previse si fokusiran na SDA.detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 14:44
Koje su to vrijednosti, glasanje za nacionalne stranke za koje svi tvrdite da su zlo ove drzave.
Dobra ti je ova Ceda i Mile, sta je SDA a sta HDZ u ovoj prici![]()
Ja bih rekao, kao Miletovi partneri vjerovatno su Mile.
SDA Ceda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dodik je sa druge strane okupio svesrpsku koaliciju, sa kojom je upravljao iz Banja Luke i koja je radila po uputama vozda.
Znaci, obojica su se otvoreno angazovali i stavili na suprostavljene strane.
SDA je dio koalicije za Mostar koju je podrzao Cedo.
HDZ je ova druge opcija, koju je podrzao Dodik, koji je uz NS bio presudan u izboru HDZ-ovog kandidata.
HDZ je mogao pobjediti samo ako ga podrzi Dodikov kandidat i ako NS ne glasa za probosanskog kandidata. Tako je i bilo.
-
detroit-mercy
#48419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno da ti kazem, dobro ovoj zemlji i ide kad vidis kako ljudi razmisljaju i kojom se logikom vodedrug_profi wrote: ↑17/02/2021 14:57 ja ne mogu vjerovat kako coravih ljudi ima, koji nisu u stanju izmaci se i pogledati malo iz daljine, da vide siru sliku.
Sve jasno nacrtano.
- cyprus
#48420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Pa ka'e, Naša stranka izdala Mostar
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ama htio covjek da vidi siru sliku. Iso, iso. I jebiga osto tamo gdje je doso.detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 15:00Iskreno da ti kazem, dobro ovoj zemlji i ide kad vidis kako ljudi razmisljaju i kojom se logikom vodedrug_profi wrote: ↑17/02/2021 14:57 ja ne mogu vjerovat kako coravih ljudi ima, koji nisu u stanju izmaci se i pogledati malo iz daljine, da vide siru sliku.
Sve jasno nacrtano.![]()
Sad mu je slika malo daleko, ali pogled u daljini mu se malo muti jbg.
-
Hakiz
#48422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kaže Kojović za TVSA da će Kanton SA nabaviti sam vakcine, i to, kako se čini, 200.000 ruskih vakcina. Je li to ide preko Vučića ili Dodika, samo da ne ide preko Srebrene maline 
Ja ne vjerujem ni Rusima ni Kinezima, ne vjerujem podacima država koje ubijaju ili zatvaraju kada ih se kritikuje ili ispituje, tako da hoću Pfizerovu.
Usput, koliko koštaju te ruske? Mislim, ne u novcu, nego šta još se isporučuje uz vakcine, kakv ruski uticaj u Kantonu dolazi uz vakcine? Nije, valjda, da neko misli da dolaze samo vakcine?
Meni se taj potez četvorke, pa i NS-a kao njenog dijela, ne sviđa i to je za mene lično veliki minus za 2022.
Ja ne vjerujem ni Rusima ni Kinezima, ne vjerujem podacima država koje ubijaju ili zatvaraju kada ih se kritikuje ili ispituje, tako da hoću Pfizerovu.
Usput, koliko koštaju te ruske? Mislim, ne u novcu, nego šta još se isporučuje uz vakcine, kakv ruski uticaj u Kantonu dolazi uz vakcine? Nije, valjda, da neko misli da dolaze samo vakcine?
Meni se taj potez četvorke, pa i NS-a kao njenog dijela, ne sviđa i to je za mene lično veliki minus za 2022.
-
Sociolog
#48423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam napisao, jos prosle godine na proljece, da je Kojovic salonski politicar, salonac, koji ne dopire ni do moje Chwille , a kamoli za sire, pa me raja ovdje napala.
Jos sinoc u Polisu na Tvsa brani onu Cavar.
Pao mi je dosta, u ocima, fakat, prica mu je nekako beskicmenjacka ,mlohava tanka.
Nimalo cvrstine, zustrine, klasicni Salonac.
Jos sinoc u Polisu na Tvsa brani onu Cavar.
Pao mi je dosta, u ocima, fakat, prica mu je nekako beskicmenjacka ,mlohava tanka.
Nimalo cvrstine, zustrine, klasicni Salonac.
- BHCluster
#48424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ta kae, Kojovic nazvao Izetbegovica i ponudio mu Helezov plan o rotaciji gradonacelnika, Izetbegovic prihvatio a one NS odbije. Principijelno! 
- Porodice Foht
#48425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
''Ne mogu to komentarisati jer ne znam šta s dešavalo unutra. Znam samo da sam razgovarao sa mnogo ljudi u posljednja 24 sata i da još nisam naišao na osobu koja podržava ovu njihovu odluku, istakao je Gratz.''
Ako je ovo uvecano tacno, a ne sumnjam bas toliko u Muhameda, covjek mes'cini posti i klanja ponekad, onda bi se Sabina i Pedja malo trebali zabrinuti o putu kojim vode stranka. I dalje mislim da Sabina u velikom broju gura stranku u ponor a Pedja je popustljiv i zarad mira u kuci puno stvari gura pod tepih. Mene nece jos uvijek izgubiti, iako mi je Mostar izazvao gorcinu u stomaku, ali stranka je na ozbiljnom raskrscu.
Ako je ovo uvecano tacno, a ne sumnjam bas toliko u Muhameda, covjek mes'cini posti i klanja ponekad, onda bi se Sabina i Pedja malo trebali zabrinuti o putu kojim vode stranka. I dalje mislim da Sabina u velikom broju gura stranku u ponor a Pedja je popustljiv i zarad mira u kuci puno stvari gura pod tepih. Mene nece jos uvijek izgubiti, iako mi je Mostar izazvao gorcinu u stomaku, ali stranka je na ozbiljnom raskrscu.