FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

HB_BHF

#48401 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote:
Brinem se za nastavak. Takvo sibanje medija, specijalno radio stanica Luis nije zasluzio. Ocigledno su neki novinari koji su bili u misijoj rupi docekali 5 minuta da osinu. Jedan odbijeni intervju, kratka izjava na presici, i sad razapinjanje.
Luis jako dobro zna mentalitet i očekivanja ljudi u Barceloni. Pogotovo u zadnjih 10-ak godina. A isto tako zna da postoje ljudi (novinari) koji jedva čekaju ovakve situacije. Razumijem, emocije i još je pod utiskom, ali treba misliti glavom. Je li problem reći standardnu izjavu - "analizirat ćemo naše greške iz prethodne utakmice i nastojati popraviti ih."

Ja se ne brinem za nastavak. Ovo je puno bolja situacija od one kad je bio Tata Martino.
skenderija04

#48402 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:
skenderija04 wrote:
Brinem se za nastavak. Takvo sibanje medija, specijalno radio stanica Luis nije zasluzio. Ocigledno su neki novinari koji su bili u misijoj rupi docekali 5 minuta da osinu. Jedan odbijeni intervju, kratka izjava na presici, i sad razapinjanje.
Luis jako dobro zna mentalitet i očekivanja ljudi u Barceloni. Pogotovo u zadnjih 10-ak godina. A isto tako zna da postoje ljudi (novinari) koji jedva čekaju ovakve situacije. Razumijem, emocije i još je pod utiskom, ali treba misliti glavom. Je li problem reći standardnu izjavu - "analizirat ćemo naše greške iz prethodne utakmice i nastojati popraviti ih."

Ja se ne brinem za nastavak. Ovo je puno bolja situacija od one kad je bio Tata Martino.
Mozemo mi analizirati i nervitrati se ali dan nakon eliminacije izadje Dani Alves na ovakav nacin :D :D :D :D :D :D :D :D
Pa i treba sve prihvatiti na ovaj nacin . Da ga nema trebalo bi ga izmisliti :D :D :D :D :D

https://www.instagram.com/p/BEMsnKpuH4E ... =danid2ois
LSD

#48403 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

:lol: :lol: :lol:

kakav klaun
Tomahawk11
Globalni moderator

#48404 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
On i modni macak iz OKC....ima li im treceg :mrgreen:
HB_BHF

#48405 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

:lol: :lol: :lol: :lol: a jbt ... kakav debil
sheilak

#48406 Re: FC Barcelona

Post by sheilak »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Pa ti rece ko je Ronaldinju pokazao izlazna vrata....samim tim bi i LE u slucaju neposlusnosti trebao nekom pokazati izlazna vrata.
Ranije je bila ta prica, kako je pokusao trenirati strogocu i nije proslo. Zajebano, kad imas kamaru zvijezda.
Pa nije to neposlusnost, nego je lik zivio na starim zaslugama, a niko nije imao muda da mu to saopsti.

I nije samo Ronaldinjo tad bio van njegovih planova, nego jos dvije, takodjer velike zvijezde, Deco i Eto'o. A koliko se sjecam i Zambrota, Tiram, Dos Santos, Edmilson..,svi su pocisceni da bi dosli Pike, Keita, Dani Alves, a Pedro i Buskec su ubaceni iz podmlatka.

I onda kad neko kaze Rajkard sastavio Pepu ekipu :lol:
Nije rajkard al mu je van gaal sastavio 50% i to one najvaznije u njegovoj semi
Vertig0

#48407 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Ma ovakvi ljudi prolaze najbolje u zivotu. Navijaci se pojedose od muka a njega boli cuna. Nije on vezan ni za klub nit ista samo za pare igra i to je to. :D
sizifinho

#48408 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Vertig0 wrote:Ma ovakvi ljudi prolaze najbolje u zivotu. Navijaci se pojedose od muka a njega boli cuna. Nije on vezan ni za klub nit ista samo za pare igra i to je to. :D
ako misliš na alvesa, to je sto posto!
Mi se ovdje živciramo, kidamo nerve, njega boli briga...i trči za loptom i ako ne uspije - dobije svejedno pare.
tzipiripi

#48410 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Ima njih nekoliko kojima se nema šta zamjerit. Igrali ljudi svoje, znaš da nisu fušerili i tezgarili. Ako i nije bio njihov dan hebi ga, nije sramota izgubit. Iniesta je svakako među njima. Ali ima ih nekoliko kojim bi se trebalo familije naspominjat, onako javno. Da im odvališ po plati vidio bi profesionalizma, bataljona advokata, kuke i dreke ...
Gledam sinoć Liverpool i znaš da će im ljudi uvijek pljeskat i pjevat, makar gubili. Vidi se i zašto, izađu na teren i odrade svoje. A imaju fizički zahtjevnu ligu, kupove, međunarodna takmičenja.
Definitivno navijam da Liverpool i Atletico uzmu kante.
Tomahawk11
Globalni moderator

#48411 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Eto, da je Barca prosla, bilo bi protiv Bayerna i Guardiole.
skenderija04

#48412 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Eto, da je Barca prosla, bilo bi protiv Bayerna i Guardiole.
:D :D :D :D :D

Sta je sljedece? Dvije utakmice na Bernabeu? :D :D :D :D :D

Ali prvo City , a onda ce Pep da pobijedi zlo !!!!!! :D :D :D :D :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#48413 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Tomahawk11 wrote:Eto, da je Barca prosla, bilo bi protiv Bayerna i Guardiole.
:D :D :D :D :D

Sta je sljedece? Dvije utakmice na Bernabeu? :D :D :D :D :D

Ali prvo City , a onda ce Pep da pobijedi zlo !!!!!! :D :D :D :D :D :D
Da....inspekcija zatvara Cityjev stadion, valja im u Madridu obje :D :D
Pa jeste, Real je svakako favorit, ali 1/2 je, City nema sta izgubiti.
A i Pep mora prvo da pobijedi ono zlo koje je Barcu izbacilo.....nece ni to ici tako jednostavno. Kad se Cholovi ratnici natovare Lewi i kompaniji na kosti :D
omar little

#48414 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

a tako sam zeljela da dobiju atletiko. pih.
skenderija04

#48415 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:a tako sam zeljela da dobiju atletiko. pih.
Omare, jos uvijek vjerujes u Deda Mraza? :D :D :D :D
tufahija12345

#48416 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

ma nastimano svegami...nisam imo sumnje ni sekunde da ce ovako biti...

cuj preko rome, wolfsburga i citija u finale :D presmijesno

Mislim da su Realu male sanse da osvoji i pored svega
skenderija04

#48417 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Barto najavljuje veliki zaokret u politici kluba . Dvije fraze za pamcenje

1. "Ako zelimo da budemo cjenjeni nije dovoljno da to bude samo po sportskim rezultatima. Oni dodju i prodju"
2. " Moramo prekinuti tradicionalni i zastarjeli zacarani krug koji je zavisio samo od sportskih uspjeha"

Sta ovaj covjek najavljuje? Pravljenje para i zdravo sport? Eventualno neku debelu prodaju na ljeto da se pokrije nedostatak spònzora?

Bartomeu napokon prica o sponzorima pa kaze:

" Nema zurbe oko sponzorisanja dresa. Znamo koliko vrijedi(reklama) i to je sto trazimo. Sa Katarom pregovaramo, ali to je samo jos jedna od opcija"

Auuuuuuuu. Barto opasan u ovome dijelu. Ili blefira ili ima neku ponudu.

I na kraju zakucavanje:

- Tema Neymar je skakljiva. Mi smatramo da je najbolje da igra samo Olimpijski turnir. Medjutim , ako bude pritisaka klub ce zauzeti tvrd stav i nece dozvoliti ucjenjivanje."

I na kraju bla bla, Alves je pokazao da su igraci prevazisli tugu od ispadanja, samo sest puta u istoriji smo osvojili ligu i kup, pozivam navijace da pomognu i jos par olinjalih fraza.

Jeben Barto!!!!! Ali kada je frka izadje i prica. Ne krije se, to mu se mora priznati iako mi se prve dvije fraze ne svidjaju
Charuga
Globalni moderator

#48418 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

skenderija04

#48419 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tacno su preveli sve sto je napisao Mundo Deportivo. Postoje dva tumacenja. Prvo je nista drugo nego osveta novinara. Luis Enrique nije najsimpaticniji i najsrdacniji sa novinarima. Kako mu nista nisu mogli, sacekali su prvu priliku da ga dokace. Druga je kompleksnija, i stvarno mi zvuci kao teorija zavjere. A ona glasi da je ovo naruceno iz uprave da bi se opravdala prodaja Neymara na ljeto. Kao Neymar i Luis Enrique se ne podnose, ovaj ga bojkotuje i sl..

Ne znam. Barcelona je u ovome trenutku idealna za sve moguce traceve, bombe, senzacije.... I to ce trajatio sve dok ne pobijede dvije tri utakmice.
omar little

#48420 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:

u dusi sam dijete :D :D :D

neymarov mali onaj ni slucajno da se igra sa ajpedom ko thiago :D
skenderija04

#48421 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:
skenderija04 wrote:

Sad pocinje . Vec znas kakvo je okruzenje. Par poraza, i odmah se talasa. Nista novo, ali bar nije dosadno :D :D :D

Sve mi se cini da ove Bartine izjave su pripremanje terena za jednu "kvalitetnu" prodaju. Pri tome ne mislim ni na Messija ni Neymara, ali Busquets nije produzio, Pep ga hoce, a on Pepu tesko da ce reci ne. Mozda ter Stegen. Tu je i logicno objasnjenje. Ovi ostali sto se spominju u kontekstu Kineskog fudbala (Alves i Arda) ja to ne vidim bas najjasnije .
Za sada su doooobro blindirali i ne cure informacije kao prije.
omar little

#48422 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:
omar little wrote:

Sad pocinje . Vec znas kakvo je okruzenje. Par poraza, i odmah se talasa. Nista novo, ali bar nije dosadno :D :D :D

Sve mi se cini da ove Bartine izjave su pripremanje terena za jednu "kvalitetnu" prodaju. Pri tome ne mislim ni na Messija ni Neymara, ali Busquets nije produzio, Pep ga hoce, a on Pepu tesko da ce reci ne. Mozda ter Stegen. Tu je i logicno objasnjenje. Ovi ostali sto se spominju u kontekstu Kineskog fudbala (Alves i Arda) ja to ne vidim bas najjasnije .
Za sada su doooobro blindirali i ne cure informacije kao prije.
mene zbunjuje da upotreba rijeci "sportski". mislim, da je rekao samo "po rezultatima" onda bi mi izgledalo da misli na sistem i filozofiju i to je okej. u smislu, rezultati budu i prodju i tu bi bila s njim. ovako ne znam sta prica. hoce otvoriti lanac restorana po svijetu, lansirat modnu liniju zenske odjece, pravit cement, sta?

ovo sad lici na barcelonin modus operiranja. porazi-cirkus, tracevi, svadje, pljuvanje, zavjere. :D niz pobjeda - svi se prave blesavi da ono prvo nisu radili i pisali. i sve tako. :D bas kao sto kazes, nije dosadno. bilo je dosadno jedno vrijeme.

ja imam suhvu (opet :D) da ce guardiola malog roberta uzeti, pored buskija. viccemo. ter stegen ce otici, ja mislim, nije bas dobio sto su mu prvobitno obecali kada ga je zubi potpisao. ne moze ga se ni kriviti. meni bas simpa i drag decko, i mogao bi biti super golman u buducnosti.
Vertig0

#48423 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

skenderija04 wrote:Barto najavljuje veliki zaokret u politici kluba . Dvije fraze za pamcenje

1. "Ako zelimo da budemo cjenjeni nije dovoljno da to bude samo po sportskim rezultatima. Oni dodju i prodju"
2. " Moramo prekinuti tradicionalni i zastarjeli zacarani krug koji je zavisio samo od sportskih uspjeha"

Sta ovaj covjek najavljuje? Pravljenje para i zdravo sport? Eventualno neku debelu prodaju na ljeto da se pokrije nedostatak spònzora?

Bartomeu napokon prica o sponzorima pa kaze:

" Nema zurbe oko sponzorisanja dresa. Znamo koliko vrijedi(reklama) i to je sto trazimo. Sa Katarom pregovaramo, ali to je samo jos jedna od opcija"

Auuuuuuuu. Barto opasan u ovome dijelu. Ili blefira ili ima neku ponudu.

I na kraju zakucavanje:

- Tema Neymar je skakljiva. Mi smatramo da je najbolje da igra samo Olimpijski turnir. Medjutim , ako bude pritisaka klub ce zauzeti tvrd stav i nece dozvoliti ucjenjivanje."

I na kraju bla bla, Alves je pokazao da su igraci prevazisli tugu od ispadanja, samo sest puta u istoriji smo osvojili ligu i kup, pozivam navijace da pomognu i jos par olinjalih fraza.

Jeben Barto!!!!! Ali kada je frka izadje i prica. Ne krije se, to mu se mora priznati iako mi se prve dvije fraze ne svidjaju
Sto je najgore klub ne moze uraditi nista protiv ucjenivanja jer arapski milioni stoje u redovima i jedva cekaju neke sukobe pa da to iskoriste.
Znaju to dobro i igraci pa svake dvije godine dobro podebljaju uslove za novi ugovor.
skenderija04

#48424 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Dani Alves je definitivno pobudalio. Nakon videa od sinoc, izgleda da je klub dobio brojne pozive navijaca koji traze kaznu za Danija. Klub se nije oglasio zvanicno, ali Sport kaze da je Alvesu saopsteno da ce biti kaznjen. Dopisnik espn brasil iz Barcelone kaze da nece igrati kao starter do kraja sezone. Dani je sada objavio sljedeci tekst na drustvenim mrezama

SI VUESTRO DESCANSO SON MIS LAGRIMAS VIVIRÁN CANSADOS! Mi fortaleza es tu debilidad, mi alegría tu frustración, mi sentir es tu pesar, mi vivir es tu morir. Si no puedes amarme, ignórame, tu odio te harás daño a ti mismo. Soy muy más fuerte de lo aparento ser. No permitan que manipulen vuestras vidas, no permitan que os utilicen para criar odio, discordias, rechazos y haceros depredadores o juez de algo, ser libre es una de las cosas más increíble de esta vida, no os dejen llevar como marionetas, ustedes no son tan mediocres así. O si? (La verdad que tengo dudas) Sean felices no sean mediocres! Disfruten la vida, gozenla, no habrá otra oportunidad para hacerlo. "I LOVE BARÇA I LOVE MY TEAMMATES

"Ako su moje suze vas odmor, zivjecete umorni! Moja snaga je tvoja slabost, moja razdraganost je tvoja frustracija,moja osjecanja su tvoja zalost i moj nacin zivota je tvoja smrt. Ako ne mozes da me volis, ignorisi me. Tvoja mrznja moze nauditi samo tebi. Ja sam mnogo jaci nego sto to izgleda. Ne dozvolite da manipulisu vase zivote, da vas koriste za sijanje mrznje,neslaganja , da od vas ne naprave zvijeri . Biti slobodan je najvaznija stvar u zivotu i zbog toga ne budite marionete. Vi niste mediokriteti ! Ili jeste? Pocinjem da sumnjam. Budite sretni, uzivajte u zivotu jer nema druge prilike za to.
I LOVE BARÇA I LOVE MY TEAMMATES.

Kome je ovo uputio samo on zna.
HB_BHF

#48425 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Nema smisla ta kazna. To je direktno uplitanje u trenerov posao. Ne znam zbog čega se diže ovolika panika. Ovo je tek prvi trofej kojeg je Luis Enrique izgubio... Vidim postavljaju se neki motivacioni video clipovi na yt. Ima li potrebe za ovim? :D

Post Reply