SDP

Leverage

#48376 Re: SDP

Post by Leverage »

asker wrote: Jesi li ti sacuvao one postove koje si jedno 2345274071249 puta pomenuo pa da ih kopiras? Evo 8 Oct je.

Izvini, morao sam :D
Ma jašta sam :D

Priznajem da sam dizao euforiju više od očekivanja, ali da su rezultati debelo ispod očekivanja.
asker

#48377 Re: SDP

Post by asker »

Leverage wrote:
asker wrote: Jesi li ti sacuvao one postove koje si jedno 2345274071249 puta pomenuo pa da ih kopiras? Evo 8 Oct je.

Priznajem da sam dizao euforiju više od očekivanja, ali da su rezultati debelo ispod očekivanja.
Dostojanstvo u porazu :thumbup:
General War

#48378 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:

I Ok, ja ti kazem, prvi kojim se moras najebat matere su ti celni ljudi SDP-a TK, rascisti SVOJE dvoriste, i raja ce sama doci...nista ti nemoras puno hodat i fatat za rukav druge.
gidra

#48379 Re: SDP

Post by gidra »

Leverage wrote:

Svaka cast
Samo drugi put ukljuci vise racio i mozak a ne srce :D
Leverage

#48380 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: I Ok, ja ti kazem, prvi kojim se moras najebat matere su ti celni ljudi SDP-a TK, rascisti SVOJE dvoriste, i raja ce sama doci...nista ti nemoras puno hodat i fatat za rukav druge.
Ja nemam ništa od tih ljudi, niko od njih meni nije bitan. Nisam na nekoj poziciji u partiji i realno meni uopšte ne bi smetalo da ih maknem.

Ali moram razgovarati prije svega s članovima i njih ubijediti da su promjene potrebne u vrhu jer samo članovi mogu da ih maknu. Ja ne mogu.

A to su obični ljudi u 95%.
insomnia78

#48381 Re: SDP

Post by insomnia78 »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote: Ne treba ljude uvjeravati nego im pokazati na primjeru.
Ljudi su vec jednom izglasali Sdp, pa smo dobili mafijase na vlasti, i.prva dva reketa u BiH, a nisu teniseri.
Ode Lagumdzija, a oni i dalje guraju kriminalce. I sta ces ti ljudima objasniti?

Sdp nije sposoban ocistiti svoju stranku, kamoli da sta urade na vlasti. Oni su manji lopovi od Sda samo jer nisu imali priliku.

Da ne pricam kako funkcioniraju komunalna preduzeca u Tz, gdje je Sdp u vlasti. Kako se zaposljava tamo, kako u Opcini, kako se tenderi dobijaju.
Tik nakon izbora je uvijek prilika i za to.

Da je ostatak države kao Tuzla ovo bi bila u najmanju ruku Češka ili Španija. Da ne pretjeram sa nekim boljim državama.
Jasta bi. Ko bi je izgradio, Giprom?
Leverage

#48382 Re: SDP

Post by Leverage »

insomnia78 wrote: Jasta bi. Ko bi je izgradio, Giprom?
Ako hoćeš da komentarišemo onda uzmi kompletan grad, nemoj mi pincetom vadit' nekakve negativne primjere.

Možeš ih naći i u Njemačkoj, a kamo li u Češkoj.
Matzan

#48383 Re: SDP

Post by Matzan »

plain vanilla wrote:
Leverage wrote:
plain vanilla wrote:Bolje ti je da hvatas avion :mrgreen:
Neću. Čini mi se kao lakši put. Ne volim lakši put.
Ne treba ljude uvjeravati nego im pokazati na primjeru.
Ljudi su vec jednom izglasali Sdp, pa smo dobili mafijase na vlasti, i.prva dva reketa u BiH, a nisu teniseri.
Ode Lagumdzija, a oni i dalje guraju kriminalce. I sta ces ti ljudima objasniti?

Sdp nije sposoban ocistiti svoju stranku, kamoli da sta urade na vlasti. Oni su manji lopovi od Sda samo jer nisu imali priliku.

Da ne pricam kako funkcioniraju komunalna preduzeca u Tz, gdje je Sdp u vlasti. Kako se zaposljava tamo, kako u Opcini, kako se tenderi dobijaju.

:thumbup:

Ja kad ovo napišem odmah mi kažu da sam (za) SDA.
General War

#48384 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: I Ok, ja ti kazem, prvi kojim se moras najebat matere su ti celni ljudi SDP-a TK, rascisti SVOJE dvoriste, i raja ce sama doci...nista ti nemoras puno hodat i fatat za rukav druge.
Ja nemam ništa od tih ljudi, niko od njih meni nije bitan. Nisam na nekoj poziciji u partiji i realno meni uopšte ne bi smetalo da ih maknem.

Ali moram razgovarati prije svega s članovima i njih ubijediti da su promjene potrebne u vrhu jer samo članovi mogu da ih maknu. Ja ne mogu.

A to su obični ljudi u 95%.
Posto volis partiju, nadji nacina preko mjesnog odbora...i upamti, kriticar ti nije dusmanin, moras to uvjek drzat na umu...ima nas mnogo bolje obavjestenih posebno na ovom forumu sta je iza zavjese, i to se nadam da sada poslije svega shvatas.
babanovac

#48385 Re: SDP

Post by babanovac »

General War wrote:
Leverage wrote:
General War wrote: ...Koliko ti puta treba reci, da SDA se ne moze pobjediti to sto ces hodat po lukavcu i tuzli i govorit o SDP-u...dzabe trosis vrijeme.
SDA je INSTITUCIJA koja drzi ovaj dio drzave, i ocito ima GLASACE da ih poseres u usta, opet ce isto uraditi.
U pravu si.

Hodat ćemo i vam tog kruga.

Ali Lukavac je 12 godina bio zelen kao prašuma (opština). Više nije.

Mora Lukavac biti primjer kako raditi u svim drugim opštinama.
...ja i sta si dobio time...Koksara te tusi i truje vodu, cementara...moras stelom dobit posao, a cijeli lukavac garaviji od banovica.
Gdje su i cije su inspekcije koje su trebale kontrolisati rad gorepomenutih postrojenja?
"Moras stelom dobit posao...".
Ja kao glasac stranaka lijeve orijentacije, nadam se da ce se priblizavanjem EU, stvoriti ekonomija gdje nece biti potrebe za "stelama", da bi se dobio posao od nekoliko stotina euta mjesecno. Nadam se stvaranju ekonomije, gdje se otac nece nadat, da mu sin postane "postar", kao krajnji i najpouzdaniji domet na trzistu rada. Cemu se ti nadas?
General War

#48386 Re: SDP

Post by General War »

babanovac wrote:
General War wrote: ...ja i sta si dobio time...Koksara te tusi i truje vodu, cementara...moras stelom dobit posao, a cijeli lukavac garaviji od banovica.
Gdje su i cije su inspekcije koje su trebale kontrolisati rad gorepomenutih postrojenja?
"Moras stelom dobit posao...".
Ja kao glasac stranaka lijeve orijentacije, nadam se da ce se priblizavanjem EU, stvoriti ekonomija gdje nece biti potrebe za "stelama", da bi se dobio posao od nekoliko stotina euta mjesecno. Nadam se stvaranju ekonomije, gdje se otac nece nadat, da mu sin postane "postar", kao krajnji i najpouzdaniji domet na trzistu rada. Cemu se ti nadas?
cini mi se da si iz Tuzle...jesi li imao kad priliku da se obratis opstinskim inspekcijama u tuzli? Ako nisi, i bolje...a ako jesi a znas ko je na celu opstine, onda nema razloga da ti objasnjavam...sve vec znas. :wink:
Leverage

#48387 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: Posto volis partiju, nadji nacina preko mjesnog odbora...i upamti, kriticar ti nije dusmanin, moras to uvjek drzat na umu...ima nas mnogo bolje obavjestenih posebno na ovom forumu sta je iza zavjese, i to se nadam da sada poslije svega shvatas.
Volim, priznajem.

Predizborna kampanja nije momenat za kritiku.

Čitam rezultate za Predsjedništvo sa područja TK, siguran sam da će SDP biti prva partija na TK.

I sad nam ostaje da kritikujemo onaj dio SDP-a koji je daleko najbolje prošao. Težak posao.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#48388 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:
insomnia78 wrote: Jasta bi. Ko bi je izgradio, Giprom?
Ako hoćeš da komentarišemo onda uzmi kompletan grad, nemoj mi pincetom vadit' nekakve negativne primjere.

Možeš ih naći i u Njemačkoj, a kamo li u Češkoj.
Pa evo ti cijeli Grad, Komunalac, Vodovod, Centralno grijanje, Grad Tuzla. Jesi nekad vidio oglas za zaposljavanje tamo? Bolje ba da sutim.
Rade isto sto i Sda, samo ne mogu da se razmasu jer nisu na vlasti.
Leverage

#48389 Re: SDP

Post by Leverage »

I da ovo kažem. Očito da se PDA glasači van Banovića nisu primili na poziv svog gospodara da glasaju za Radončića. U Banovićima jesu, barem veći dio. Ostali su otišli za Džaferovića.
Leverage

#48390 Re: SDP

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Pa evo ti cijeli Grad, Komunalac, Vodovod, Centralno grijanje, Grad Tuzla. Jesi nekad vidio oglas za zaposljavanje tamo? Bolje ba da sutim.
Govorim o kompletnom dojmu grada, ne samo o zapošljavanju.

Pa de evo reci, prošli su izbori, sad je vrijeme za iznošenje prljavog veša. Nije bilo juče.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#48391 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote: Pa evo ti cijeli Grad, Komunalac, Vodovod, Centralno grijanje, Grad Tuzla. Jesi nekad vidio oglas za zaposljavanje tamo? Bolje ba da sutim.

Pa de evo reci, prošli su izbori, sad je vrijeme za iznošenje prljavog veša. Nije bilo juče.
Pa govorim o dojmu grada. Da, nismo nacionalisti, ostalo je odron.
Prodji Tuzlom, otidji malo u Mosnik, da vidis ceste. Mrsko mi s moba pisati, ali svi koji zive u Tz znaju sta govorim.
General War

#48392 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:

kako ba nije bilo juce, godimana ovdje ima tema o stvarima koje ti pricamo...
Haris.ba

#48393 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Ode Sdp u vlast sa Hdz i Sda. :D

Au TK mozda sa PDA.

I za 4 godine - opet ce izgubiti.
Leverage

#48394 Re: SDP

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Pa govorim o dojmu grada. Da, nismo nacionalisti, ostalo je odron.
Prodji Tuzlom, otidji malo u Mosnik, da vidis ceste. Mrsko mi s moba pisati, ali svi koji zive u Tz znaju sta govorim.
Znam kakve su ceste i u Mosniku i na Moluhama i šta ja znam, u Kojšinu. Znam jer provodim u Tuzli više vremena nego u Lukavcu.

Da su takve jedne ceste u centru grada kao što su godinama bile npr. u Lukavcu onda bih potpisao svaku tvoju riječ.

Da ti je 20+ godina vladala SDA gore bi bio makadam kao što je u većini okolnih opština gdje je SDA drmala decenijama.

I ako ćemo iskreno te ceste će na kraju srediti SDP i niko drugi. Ali ko u SDP-u to ćemo još da vidimo.

Kad već pričamo o cestama. Možemo i ostalo.
Leverage

#48395 Re: SDP

Post by Leverage »

Haris.ba wrote:Ode Sdp u vlast sa Hdz i Sda. :D

Au TK mozda sa PDA.

Nema od toga ništa. Inače ćeš me vidjet na vijestima kako radim ružne stvari pred centralom. :D

Opozicija i možda vlast u TK bez SDA/PDA. I to je to.
Mis mekinjas

#48396 Re: SDP

Post by Mis mekinjas »

SDP u BiH i HR treba nestati.
Leverage

#48397 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: kako ba nije bilo juce, godimana ovdje ima tema o stvarima koje ti pricamo...
Na ovom forumu realno slabo. Ne kažem da se ne priča negdje po Tuzli.

Ponavljajte to dvije godine do lokalnih izbora, nemojte živi bili u ono mjesec dana pred izbore, ljubazno molim.
rajv0sa

#48398 Re: SDP

Post by rajv0sa »

Mis mekinjas wrote:SDP u BiH i HR treba nestati.
Ha mirso uđe u predsjeništvo sve će to on poukidat :mrgreen:
Haris.ba

#48399 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Leverage wrote:
Haris.ba wrote:Ode Sdp u vlast sa Hdz i Sda. :D

Au TK mozda sa PDA.

Nema od toga ništa. Inače ćeš me vidjet na vijestima kako radim ružne stvari pred centralom. :D

Opozicija i možda vlast u TK bez SDA/PDA. I to je to.
Mislim da podcjenjujes zov vlasti.

Vidjecemo.
Leverage

#48400 Re: SDP

Post by Leverage »

Haris.ba wrote: Mislim da podcjenjujes zov vlasti.

Vidjecemo.
43 hiljade članova nema ništa od toga da bude privjesak SDA vlasti. Nema šanse da to prođe na referendumu.
Post Reply