http://www.diffen.com/difference/3G_vs_4G

Moderator: Benq
nije im jos stigla faktura od roaming partnera u cijoj si mrezi tada bio... ocekuj uz sljedeci racun da ti to dodje... i nema osnova za zalbu jer ce faktura sadrzavati detalje kada si bio u roaminguLaertes wrote:Jedno pitanje:
29.09. mi se slučajno aktivirao mobilni Internet u inostranstvu, i nakon desetak minuta sam i dobio onaj informativni SMS da sam dostigao 20 km mobilnog prometa u inostranstvu. Nakon još par minuta s kontam i isključim. Očekivao sam nekih 30 km na računu. Međutim...
Dođe račun, datum dpo 30.09., potrošnja mobilnog interneta u roamingu 0.00.![]()
Jel' se trebam žaliti?![]()
Ozbiljno, mogu li mi staviti na sljedeći račun i ako da, mogu li uložiti žalbu, jer u oktobru nisam bio u inostranstvu? Jel' njihov SMS nekakav dokaz?
Ne zelis ni da znasBlack swan wrote:koja je najbolja mreža kad putujete u srbiji
i kakva je deračina ako ti ostane roming mobilnih podataka???
Poenta je da ako skidaš stranicu koja je teška 1 Megabajt, taj isti će skinuti i preko 3G i preko 4G, znači ne može ono tebi pšreko 4G skinuti 2 megabajta i samim time dolazimo do zaključka da 4G "ne skida" više od 3G.Ljakan wrote: Mislim da svrha 4g-a je bas da ga iskoristis u kompletu a ne da ga sakatis kojekavim podesavanjima.Ja o tome pricam da stvari iste sto sam radio na 3g na 4g vise vuce ti kazes da nije moguce pa onda spominjes sakacenje youtuba i slicno.
i na kraju ja ne razumijem
Roaming i data podaci nikada nisu išli zajedno, pogotovo s našim cijenama.Black swan wrote:koja je to pljačka
Ne znam koji klinac uopste Telecom operateri i potpisuju ugovore za Data roaming. Deranje guzova, korisnik ce se samo iznervirati kada dobije minimalno par stoja racuna + sto domaci Telecom nema nikakve koristi od toga osim sto ce mu korisnik jebati mater i napustiti ga.avaks wrote:Roaming i data podaci nikada nisu išli zajedno, pogotovo s našim cijenama.Black swan wrote:koja je to pljačka
Gdje god odeš imaš prepaid kartice i relativno jeftin net.
Morate razlikovati 3G mrezuThe BEN10 wrote:Da ne nagađamo, evo šta su razlike između 3g i 4g:
http://www.diffen.com/difference/3G_vs_4G
Jesi li do sada u mj. oktobru provjeravao stanje racuna, bilo na sms 0611101 ili logiranjem na portal i provjerom??Laertes wrote:Jedno pitanje:
29.09. mi se slučajno aktivirao mobilni Internet u inostranstvu, i nakon desetak minuta sam i dobio onaj informativni SMS da sam dostigao 20 km mobilnog prometa u inostranstvu. Nakon još par minuta s kontam i isključim. Očekivao sam nekih 30 km na računu. Međutim...
Dođe račun, datum dpo 30.09., potrošnja mobilnog interneta u roamingu 0.00.![]()
Ozbiljno, mogu li mi staviti na sljedeći račun i ako da, mogu li uložiti žalbu, jer u oktobru nisam bio u inostranstvu? Jel' njihov SMS nekakav dokaz?
Evo kaže 26.06 KM mobilni Internet u roaminguing-ecc wrote:Jesi li do sada u mj. oktobru provjeravao stanje racuna, bilo na sms 0611101 ili logiranjem na portal i provjerom??Laertes wrote:Jedno pitanje:
Sta kazu brojke?
Dobro kazes. Na 3G je dobro, 2G ne mozes ni FB Lite da pokrenes. Recimo dok im je bila ona akcija "Magicne gige" (1GB-1KM) koristio sam 3G i relativno "slabo" su se MB-i trosili (nisam bas forsirao YT, ali jesam Twitch streamove po 4 sata znao gledati (doduse na low quality) i opet bi mi ostalo bruka). YT naprosto "zdere" net, a kao sto si rekao - pogledao bi ovo, ono... Haj sto bi o'sla giga nego ode mi kreditsencobih wrote:Kad je brzina veća npr 4G onda čovjeku malo više poveća želju pa klikni na ovo pa na ono i odoše megabajti. Na 3G nije loše ali na 2G odustaneš brzo od surfanja, ogadi se dok učita. u tom smislu sam mislio da će ova giga koju imam da se sprži začas.
Mislis na tp link powerline ili ?Muuky wrote:Pitanje , kako da napravim bridge izmedju Innbox i tp link wr543g?
Tj. Da mi innbox bude glavni a da ovaj tp link postavim negde drugo ? Bez kablovaa napomena
Da nisam sebi trazio 'novi' firmware za wr542 g i usput vidio karakteristike za 543 ne bih ti ni mogao odgovoriti.Muuky wrote:Pitanje , kako da napravim bridge izmedju Innbox i tp link wr543g?
Tj. Da mi innbox bude glavni a da ovaj tp link postavim negde drugo ? Bez kablovaa napomena
odi ovako klikni menu na daljinskome od resivera skokni u postavke klikni tv postavke redosljed kanala i prebacis na poziciju koju zelis kanal i potvrdis i to je tovješalica wrote:jel može ovdje neko objasniti kako da obrišem kanal koji mi je upao tamo gdje ne treba?
dakle pojavio mi se kanal test smetovi zenica na broju 4 iz pizde materne gdje je bila tvsa
ja sam uspjela da pretumbam ali sad su mi i dalje smetovi na listi
i koja je svrha tumbanja kanala na čistu hatoru?
probala sam resetovati ali ništa
To za SIM sasvim logicno, kakva je navala bila u komsiluku za mjenjanje sim-ova kad su pustili 4G. Nego sto nekoga pusti da se nakaci, a nekoga ne?ing-ecc wrote:Nemojte se zamarati (i zavaravati) sa 4 G mrezom, za sada samo sa testnim SIM karticama dobijete 4G (a mozda je vec neko i ima
)