Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#48351 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

avetinja wrote: Udeblja se u Revoluciji sa Saidom. :mrgreen:

Da je konstantan i da ima sve što jednom igraču treba, onda vjerovatno ne bi igrao u našoj ligi. Upisao je 11 asistencija, te je u ligi drugi najbolji asistent. Ima kapitensku traku, nastup za reprezentaciju u kojem je osvojio trofej, plus je sa vama uzeo titulu i kup. Nije baš mlad, ali se može prodati za dobre pare u Belgiju, Tursku, neki klub iz cvajte liga petice ili u nekiji slabiji klub u prvoj ligi.

Recimo, kod nas Miroslav ne zna gol zabiti. Imao je, brat bratu, 6 šansu gdje je mogao poentirati, ali ne ide. Uz to je dosta pročitan. Uvijek jednom baci loptu na drugu stranu i tek onda centrira. Imao je loših partija, kao recimo u Bijeljini, ali i kada je najlošiji na terenu se to ne primijeti. Sad ti skontaj kakvu ekipu ima Željo.
Ma kakva Revolucija, Mrvica mu je glavna. :D
Trebao je imati više asistencija, a i više od pola njih je sakupio na jesen kada je došao Čala, ako ne griješim. Kapitenska definitivno nije za njega, nema ono "nešto" kapitensko u sebi. :D Taj trofej sa reprezentacijom ne ubrajam, bezveze mi to nešto navoditi. :D

Uzeo je samo titulu, kup nije. Potpisao na ljeto 2014. godine, prva utakmica protiv Haugesunda u Europi.

Vaš Stevanović je sličan njemu, sličan su klinac, a i statistika im je slična.
lakilaka

#48352 Re: Premijer liga BiH

Post by lakilaka »

na zalost, ali izgleda i dalje ce biti 5%.samo pitanje da li ce i dalje ici bojkot jednih.
supercali

#48353 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

Kod nas opcenito u ligi fudbal ubija profesionalizam tj nedostatak istoga
Zatim nestrucnost ljudi
Pa zatim stele veze i sl
To je sto se tice samih klubova
Na ligu onda dolazi savez sudije i njihove egzibicije naravno uz podrsku svih klubova da se ne lazemo samo je pitanje kad je ko u kom trenutku spremniji snalazljiviji i ko ima vise para za platiti
I nakon svega dobijemo ovo sto imamo
Mislim da smo najlosija zemlja sa proizvodnjom i prodajom igraca u europi
slucajan

#48354 Re: Premijer liga BiH

Post by slucajan »

Maharadza wrote:Image

Nemoj ih leMdara, šahovnice ti.. :lol:
:lol: :lol: :lol:
:run:
avetinja

#48355 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Logovan wrote:Ma kakva Revolucija, Mrvica mu je glavna. :D
Trebao je imati više asistencija, a i više od pola njih je sakupio na jesen kada je došao Čala, ako ne griješim. Kapitenska definitivno nije za njega, nema ono "nešto" kapitensko u sebi. :D Taj trofej sa reprezentacijom ne ubrajam, bezveze mi to nešto navoditi. :D

Uzeo je samo titulu, kup nije. Potpisao na ljeto 2014. godine, prva utakmica protiv Haugesunda u Europi.

Vaš Stevanović je sličan njemu, sličan su klinac, a i statistika im je slična.
Trebao je, ali hajde. Bilbija je ipak Bilbija. :mrgreen:
Mislim da ste mu kapitensku traku dali da mu podignete cijenu.
Trofej je trofej. Istina je da nije popularan, ali i to se gleda. Ne škodi imati. :D
Samo što se Duljević može bolje prodati, jer je mlađi.
cyprus

#48356 Re: Premijer liga BiH

Post by cyprus »

Da ne prođe bez mog osvrta :oops: :D

Ovo bješe još jedna od onih sezona u kojima bi najpoštenije bilo da titulu ne osvoji niko... Zrinjski je nije zaslužio, ali nisu vala ni sarajevski klubovi... Međutim, eto, nekome je morala pripast... Ono što je po meni najviše zabrinjavajuće je to što nisam vidio neki napredak u kvaliteti ekipa, usprkos smanjenju lige... Istini za volju, nisam ni očekivao neki čudesni skok, o čemu sam godinama unazad i pisao, ali sam se nadao kakvom-takvom pomaku... Nažalost, nisam vidio nikakav pomak naprijed... Ali eto, možda i griješim, možda me predstojeće evropske utakmice demantiraju... A možda je i jedna sezona premalo da se da neka relevantna ocjena... Ako trebam izdvojiti nešto pozitivno, onda je to činjenica da prvenstvo nije izgubilo na zanimljivosti, dapače... I dalje mislim da je ovakav sistem (22 + 10 kola) pun pogodak, i nadam da im neće pasti na um da ga mijenjaju...

Bez obzira na ofiran penal u Bijeljini, Zrinjskom ipak čestitam na tituli i želim im sreću u Ligi prvaka, mada čisto sumnjam da mogu napraviti onaj the iskorak u vidu prolaska drugog pretkola... Naravno, dosta toga će zavisiti i od žrijeba, ali je tu minorna šansa da dobiju nekog protivnika po mjeri... Kako god, nadam se da se titule više neće uzimati na ovaj način... O bilo kome da se radi...

Željo je ponajprije sam sebi kriv... Imati sve u svojim rukama i onako prosuti priliku ipak kazuje da ni oni nisu zaslužili pehar... Mislim da ne trebate tražiti krivca u Slavku, jer sjetite se gdje ste bili prije nego vas je peuzeo... Ekipa se ipak previše iskrošila jureći taj zaostatak i na kraju ispuhala... Ono što me je frapiralo jeste da ima tzv. navijača, čak i ovdje na forumu (da ne imenujemo :-D ), koji su zamjerali Sarajevu što nije pustio bar remi u derbiju... Pa to je tačno da se zacrveniš od sramote... Ipak, sretno i Želji u Evropi...

Sarajevo po mom mišljenju nije imalo dovoljno kvalitete za više... Neću reći da se nije moglo bolje i da je ovo maksimum, ali za ovakav roster treće mjesto i nije neka tragedija... Naravno, prilika je izgubljena u onim glupim domaćim remijima, ali nije bilo realno očekivati da možemo nastaviti onaj začuđujuće dobar niz iz srednjeg dijela sezone... Puno veća žal mi ostaje za kupom :sad: , ali šta se može... Za nadat se da možemo bar dva pretkola prošli u Evropi... To bi bio uspjeh...

Krupa je najprijatnije iznenađenje... Simpatična mlada ekipa, vidjećemo da li može ovako nastaviti kroz više sezona... Ja bih volio da nastavi, ali sam skeptičan, posebno zato što se Borac vraća... Žao mi je što nisu izborili Evropu... Mislim da su je zaslužili puno više nego recimo Široki...

Tuzlaci se mogu udarati nogama u dupe što su završili u gornjem dijelu prvenstva... Nakon onih turbulencija jesenas je djelovalo da bi i opstanak mogao doći u pitanje, ali eto stabilizovali su se... Mislim da je Jagoda imao važnu ulogu u tome...

Radnik bi čini mi se mogao i na duge staze postati ne samo stabilan premijerligaš, nego i jedna od solidnijih ekipa... Samo kada bi još uspio malo više zainteresovati domaću publiku... Bijeljina nije mala sredina...

Široki iskoristio prošlogodišnju Radnikovu taktiku, podredio cijelo proljeće kupu i urodilo im plodom... Kazna koju su dobili jeste drakonska, ali podržavam... Mislim da se dosad previše blago reagovalo na onakve ispade... Nisu mi kao klub nimalo dragi, ali dok god bivaju predstavnicima Bosne i Hercegovine, podražavat ću ih na evropskoj sceni... Samo daBogda da se ne obrukaju ko prošle godine...

Mladost DK, šta reći - možda i najneprimjetnija ekipa ove sezone... Dobro su bili krenuli, ali čini mi se da im sa Husrefom nije išlo najbolje... Ipak, blizina sredine tabele je mislim sasvim odgovarajuća opcija za ambicije ovog kluba...

Šta reći o Čeliku... Ne mogu reći da mi je naročito drago što su opstali... Ne bih imao ništa protiv da stanu na zdrave noge, ali ovo konstantno neko provlačenje usprkos silnim dugovanjima mi ide na živce...

Vitez se na kraju izvuče, čini mi se ne baš čistim poslovima... Ranije su mi bili simpatični, ali kako vrijeme ide sve je jasnije da oni više od borbe za opstanak neće moći ponuditi u Premijer ligi, tako da mi ne bi bilo krivo i da su ispali... Inače, čitave se sozne sam se pitao gdje su nahvatali onog crnca na golu :mrgreen: a tek sad se sjetih da izguglam - Nigerijac na posudbi iz Rijeke...

Metalleghea mi je na kraju i žao... Posebno su simpatični bili u prvoj polusezoni... Igrali su dosta dobro, ali su imali dosta pehova koji su se odrazili u rezultatima... Nisam siguran da je dobra ideja bio otkaz Nerminu Bašiću... Pod Neretljakovim vodstvom su izgledali mnogo dosadnije... Na kraju ispade i ona afera sa Bandovićem, što im nije trebalo... Ali očito je da u najmještanju nisu ni izbliza dobri i uspješni kao prekaljeni i veći uhodani dugogodišnji premijerligaši :)

Žao mi je i Olimpica... Da je liga duža mislim da sigurno ne bi ispali, ovako... I iskren da budem, nadam se da ovo nije kraj Olimpicove priče... Vratit će se vucovi :mrgreen:

Vraćaju se Borac i GOŠK... Zanimljivo, sada će četvrtinu Premijer lige činiti seoski klubovi :mrgreen: a od naredne godine ih možda bude još više... Podrinje Janja zavšilo drugo u RS-u, a u Federaciji Simin Han hvata zalet :mrgreen: Što se tiče GOŠK-a, mislim da je ovo kompenzacija za nepravdu koja im je napravljena kada je Mladost ušla...

I još nešto... Jel se samo meni čini ili navijačka scena kod nas stvarno nikada nije bila retardiranija nego sad? :-)
Kinaski

#48357 Re: Premijer liga BiH

Post by Kinaski »

fin osvrt kipre
Kinaski

#48358 Re: Premijer liga BiH

Post by Kinaski »

Sta kaze Samke Samir Radovac aka kad se vrate ljudi sa mora, tko je najveci luzer ??
Charuga
Globalni moderator

#48359 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Sarlo Akrobata

#48360 Re: Premijer liga BiH

Post by Sarlo Akrobata »

Kinaski wrote:Sta kaze Samke Samir Radovac aka kad se vrate ljudi sa mora, tko je najveci luzer ??
Ti.
MOSALJOZE

#48361 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

Ovo Sarlo Akrobata čitam ko Salko Akrobata
todd_smith

#48362 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Kinaski wrote:Sta kaze Samke Samir Radovac aka kad se vrate ljudi sa mora, tko je najveci luzer ??

I dalje vi. Ne sjecam se da je ko od Newcastle protiv Manchestera gore sjebao titulu kao vi ove sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#48363 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:http://sport1.ba/premijer-liga-bih/sara ... osti/83986

Dobar potez komšija.
Meni se cini da je on bio i vasa zelja :zoka:
Charuga
Globalni moderator

#48364 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Ma to čija je želja ko bio, ne znam. Svake godine se pojavi grupa "poželjnih" i budu želja i jednih i drugih, kroz novinarske članke. I onda tako godinama dok se ne pojavi neko novi ... ;-)
Charuga
Globalni moderator

#48365 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Image
ultima_palabra

#48366 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Charuga wrote:Ma to čija je želja ko bio, ne znam. Svake godine se pojavi grupa "poželjnih" i budu želja i jednih i drugih, kroz novinarske članke. I onda tako godinama dok se ne pojavi neko novi ... ;-)
Prije godinu-dvije je bilo čak i da je potpisao, mislim da tad nije igrao za Mladost, nego za nekog drugog.
studeni76

#48367 Re: Premijer liga BiH

Post by studeni76 »

Charuga wrote:Image
Ocekivano. Tresla se gora, rodio se mish. A dugovi neka se gomilaju
Tomahawk11
Globalni moderator

#48368 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

lendric wrote:
Možda je i bila, sad se močete dičiti da ste nam igrača ukrali :lol:

Novi uspjeh FK Sarajevo
Vracamo za ukradenog trenera :mrgreen:
N.N.

#48369 Re: Premijer liga BiH

Post by N.N. »

Evo ga, sa nekada skupljene 3 KM, pa onda 6 KM; dosli smo do 14 milja...samo polako i sigurno napredujemo :D ahahhaah
Tomahawk11
Globalni moderator

#48370 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

lendric wrote:

Mićo je Ronaldo za pola vaših :D
Ne bih imao nista protiv da se tako ispostavi :)
phillie

#48371 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

N.N. wrote:
Evo ga, sa nekada skupljene 3 KM, pa onda 6 KM; dosli smo do 14 milja...samo polako i sigurno napredujemo :D ahahhaah
I to za jedno popodne :D Spavas li mirno Premier Ligo :D :D :D
Kinaski

#48372 Re: Premijer liga BiH

Post by Kinaski »

todd_smith wrote:

I dalje vi. Ne sjecam se da je ko od Newcastle protiv Manchestera gore sjebao titulu kao vi ove sezone.
ja te pitam sta samke kaze
ZonFon

#48373 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

Prema vec ustaljenoj proceduri, premanentno bi cestitao konama titulu.
megaman4

#48374 Re: Premijer liga BiH

Post by megaman4 »

Sjajan gest Mese Bazdarevica koji je izvadio clansku karticu Veleza i time daje podrsku ovim ljudima u klubu. :thumbup:

Mesa legendo. :bih:
Locked