Da ne prođe bez mog osvrta
Ovo bješe još jedna od onih sezona u kojima bi najpoštenije bilo da titulu ne osvoji niko... Zrinjski je nije zaslužio, ali nisu vala ni sarajevski klubovi... Međutim, eto, nekome je morala pripast... Ono što je po meni najviše zabrinjavajuće je to što nisam vidio neki napredak u kvaliteti ekipa, usprkos smanjenju lige... Istini za volju, nisam ni očekivao neki čudesni skok, o čemu sam godinama unazad i pisao, ali sam se nadao kakvom-takvom pomaku... Nažalost, nisam vidio nikakav pomak naprijed... Ali eto, možda i griješim, možda me predstojeće evropske utakmice demantiraju... A možda je i jedna sezona premalo da se da neka relevantna ocjena... Ako trebam izdvojiti nešto pozitivno, onda je to činjenica da prvenstvo nije izgubilo na zanimljivosti, dapače... I dalje mislim da je ovakav sistem (22 + 10 kola) pun pogodak, i nadam da im neće pasti na um da ga mijenjaju...
Bez obzira na ofiran penal u Bijeljini, Zrinjskom ipak čestitam na tituli i želim im sreću u Ligi prvaka, mada čisto sumnjam da mogu napraviti onaj the iskorak u vidu prolaska drugog pretkola... Naravno, dosta toga će zavisiti i od žrijeba, ali je tu minorna šansa da dobiju nekog protivnika po mjeri... Kako god, nadam se da se titule više neće uzimati na ovaj način... O bilo kome da se radi...
Željo je ponajprije sam sebi kriv... Imati sve u svojim rukama i onako prosuti priliku ipak kazuje da ni oni nisu zaslužili pehar... Mislim da ne trebate tražiti krivca u Slavku, jer sjetite se gdje ste bili prije nego vas je peuzeo... Ekipa se ipak previše iskrošila jureći taj zaostatak i na kraju ispuhala... Ono što me je frapiralo jeste da ima tzv. navijača, čak i ovdje na forumu (da ne imenujemo

), koji su zamjerali Sarajevu što nije pustio bar remi u derbiju... Pa to je tačno da se zacrveniš od sramote... Ipak, sretno i Želji u Evropi...
Sarajevo po mom mišljenju nije imalo dovoljno kvalitete za više... Neću reći da se nije moglo bolje i da je ovo maksimum, ali za ovakav roster treće mjesto i nije neka tragedija... Naravno, prilika je izgubljena u onim glupim domaćim remijima, ali nije bilo realno očekivati da možemo nastaviti onaj začuđujuće dobar niz iz srednjeg dijela sezone... Puno veća žal mi ostaje za kupom

, ali šta se može... Za nadat se da možemo bar dva pretkola prošli u Evropi... To bi bio uspjeh...
Krupa je najprijatnije iznenađenje... Simpatična mlada ekipa, vidjećemo da li može ovako nastaviti kroz više sezona... Ja bih volio da nastavi, ali sam skeptičan, posebno zato što se Borac vraća... Žao mi je što nisu izborili Evropu... Mislim da su je zaslužili puno više nego recimo Široki...
Tuzlaci se mogu udarati nogama u dupe što su završili u gornjem dijelu prvenstva... Nakon onih turbulencija jesenas je djelovalo da bi i opstanak mogao doći u pitanje, ali eto stabilizovali su se... Mislim da je Jagoda imao važnu ulogu u tome...
Radnik bi čini mi se mogao i na duge staze postati ne samo stabilan premijerligaš, nego i jedna od solidnijih ekipa... Samo kada bi još uspio malo više zainteresovati domaću publiku... Bijeljina nije mala sredina...
Široki iskoristio prošlogodišnju Radnikovu taktiku, podredio cijelo proljeće kupu i urodilo im plodom... Kazna koju su dobili jeste drakonska, ali podržavam... Mislim da se dosad previše blago reagovalo na onakve ispade... Nisu mi kao klub nimalo dragi, ali dok god bivaju predstavnicima Bosne i Hercegovine, podražavat ću ih na evropskoj sceni... Samo daBogda da se ne obrukaju ko prošle godine...
Mladost DK, šta reći - možda i najneprimjetnija ekipa ove sezone... Dobro su bili krenuli, ali čini mi se da im sa Husrefom nije išlo najbolje... Ipak, blizina sredine tabele je mislim sasvim odgovarajuća opcija za ambicije ovog kluba...
Šta reći o Čeliku... Ne mogu reći da mi je naročito drago što su opstali... Ne bih imao ništa protiv da stanu na zdrave noge, ali ovo konstantno neko provlačenje usprkos silnim dugovanjima mi ide na živce...
Vitez se na kraju izvuče, čini mi se ne baš čistim poslovima... Ranije su mi bili simpatični, ali kako vrijeme ide sve je jasnije da oni više od borbe za opstanak neće moći ponuditi u Premijer ligi, tako da mi ne bi bilo krivo i da su ispali... Inače, čitave se sozne sam se pitao gdje su nahvatali onog crnca na golu

a tek sad se sjetih da izguglam - Nigerijac na posudbi iz Rijeke...
Metalleghea mi je na kraju i žao... Posebno su simpatični bili u prvoj polusezoni... Igrali su dosta dobro, ali su imali dosta pehova koji su se odrazili u rezultatima... Nisam siguran da je dobra ideja bio otkaz Nerminu Bašiću... Pod Neretljakovim vodstvom su izgledali mnogo dosadnije... Na kraju ispade i ona afera sa Bandovićem, što im nije trebalo... Ali očito je da u najmještanju nisu ni izbliza dobri i uspješni kao prekaljeni i veći uhodani dugogodišnji premijerligaši
Žao mi je i Olimpica... Da je liga duža mislim da sigurno ne bi ispali, ovako... I iskren da budem, nadam se da ovo nije kraj Olimpicove priče... Vratit će se vucovi
Vraćaju se Borac i GOŠK... Zanimljivo, sada će četvrtinu Premijer lige činiti seoski klubovi

a od naredne godine ih možda bude još više... Podrinje Janja zavšilo drugo u RS-u, a u Federaciji Simin Han hvata zalet

Što se tiče GOŠK-a, mislim da je ovo kompenzacija za nepravdu koja im je napravljena kada je Mladost ušla...
I još nešto... Jel se samo meni čini ili navijačka scena kod nas stvarno nikada nije bila retardiranija nego sad?