Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam imao praksu 3 sedmice u Jaguarovom servisu, tamo negdje 1996-e. Dobio na kraju knjigu sa posvetom od gazde.
Provozao me u ovom DJB i dao mi da prevezem E-type iz jedne garaže do radionice (nekih 500-600 metara) a nisam vozačke imao tada
Gazda je inače vozio Chevrolet Caprice Classic iz 1989, nosio kaubojski šešir pa su ga neki zlobnici zvali Džej Ar (yok, you are) zbog toga a njega bolio kurac - frajer imao love k’o pljeve.
Ommadawn wrote: ↑02/09/2022 14:46
Ja sam imao praksu 3 sedmice u Jaguarovom servisu, tamo negdje 1996-e. Dobio na kraju knjigu sa posvetom od gazde.
Provozao me u ovom DJB i dao mi da prevezem E-type iz jedne garaže do radionice (nekih 500-600 metara) a nisam vozačke imao tada
Gazda je inače vozio Chevrolet Caprice Classic iz 1989, nosio kaubojski šešir pa su ga neki zlobnici zvali Džej Ar (yok, you are) zbog toga a njega bolio kurac - frajer imao love k’o pljeve.
pa nije ni cudo da je imao love kao pljeve kad je bio gazda jaguarovog servisa a oni i alfe, lancie bas poznate po pouzdanosti
Ommadawn wrote: ↑02/09/2022 14:46
pa nije ni cudo da je imao love kao pljeve kad je bio gazda jaguarovog servisa a oni i alfe, lancie bas poznate po pouzdanosti
Hahaha
Ma napravio je dobar biznis i sa dijelovima ne samo Jaguara nego i britanskih klasika. Odatle valjda i moja opčinjenost “britancima” mada sam ih volio i ranije ali kod nas nije bilo Morgana, Austin-Healyja, MG A i B (bio samo jedan B u Banjaluci, bijeli, volan na desnoj strani) i šta već ne.
Prodao je kasnije taj servis zetu a ovaj onda samo jedno vrijeme prodavao dijelove i kasnije zatvorio.
Ali kod njega sam prvi put sjeo u Triumph Stag, mada je bio na reparaciji.
Što se tiče ovih Hondi, sad nemam pojma šta sam vidio. Uglavnom nije ni jedna od ovih sa slika i USA table su sigurno. Svjetlosne grupe su najsličnije Preludeu 4. Nema lima iznad zadnjih svjetala, idu do vrha. Nisam puno zagledao jer je bio krševit primjerak, bezveze.
citroen xm wrote: ↑02/09/2022 19:44
Fascinantno mi je koliko je Reno ubacivao "digitale" u auta 80-ih. I Citroen BX prve serije je ima lude verzije instrument tabli.
Samo što bi Renolova digitala znala svako malo poludjeti.
Ma nije pozutio, al sijalica nije bijela
Pise da je do 5000K al baca negdje ispod 4000. Vise zuckasto nego bijelo. Nije bas potpuno zuta kao standardna halogena. Sijalice bile skoro 20 mambi