SDA-All about

JThomas

#48276 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

nije ni fadil ni glup ni pošten u tom pogledu, samo je stepenicu niže u hijerarhiji kartela. a generalno, jesu svi slabo pripremili "predmet", mislili su da ni do novinarskih pitanja neće doći.
Zijo77

#48277 Re: SDA-All about

Post by Zijo77 »

Sve dok kritična masa naroda ne shvati da su Alija i Bakir sve drugo samo ne dobri i pošteni, nema nam izlaza iz ovog živog blata! Alija je u istorijskom trenutku kada nije imao ni armije ni oružja, napustio pregovore u Lisabonu 1992. godine!!!!!!! Dakle, svjesno je išao na žrtvovanje desetine hiljada Bošnjaka i pristao na stotine hiljada protjeranih! Da li to radi političar kojem je stalo do naroda? Četiri godine kasnije, u Daytonu je potpisao čisti akt izdaje države i to sve zbog očuvanja lične vlasti! Nije se čak udostojio da prethodno upozna narod i članove Predsjedništva! Njegov sin je još gori karakter: Lažov, licemjer i lopov. Žena mu je nakon dezertiranja iz Sarajeva, sve živo dobila na prezime bez ikakvog truda i pameti!
Kolinda

#48278 Re: SDA-All about

Post by Kolinda »

animus wrote: 30/05/2020 13:43
N.N. wrote: 29/05/2020 23:34 Glupaci iz vrha ove strake su o nekim stvarima trebali razmisljati godinama unazad kada su finasije, odbranu, SIPU, pravdu i ostala ministarstva prepustali Dodiku i Covicu sve zarad kesa i prevara u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica.
Memili pare a ovi im u sve najvaznije institucije pustili papke i postepeno ih preuzeli.
Jebo li vam pas majku lopovsku i nesposobnu.
:thumbup:
Ovo je kljuc citave price. Guraju razne prevljake koji nisu intelektuaci i konstantno popustaju HDZu a i Dodiku. Zbog takve politike citava drzava ispasta.
Nije mi stalo ni sekunde do Fadila ali ne prihvatam pakovanje i ucjene preko organa koje kontrolisu HDZ i Snsd kadrovi.
Isto tako sam govorio i kad su Živka Budimira uhapsili.
Kome to vi/oni popuštate, vaše je da se sa svojih 33% utjecaja (već ste dobar dio oteli Hrvatima što ih po ustavu pripada) dogovarate sa ostalih 66% koje u posjedu imaju ili bi trebali imati Hrvati i Srbi i da zajednički gradimo državu. Pun mi kufer pokušaja nametanja da ste eto vi država a mi ostali karcinom koji guši istu....
thekupus

#48279 Re: SDA-All about

Post by thekupus »

:lol: :lol: :lol: :lol: Kakav je specijalac ova čokolinda
Johnny_x

#48280 Re: SDA-All about

Post by Johnny_x »

Zijo77 wrote: 30/05/2020 14:44 Sve dok kritična masa naroda ne shvati da su Alija i Bakir sve drugo samo ne dobri i pošteni, nema nam izlaza iz ovog živog blata! Alija je u istorijskom trenutku kada nije imao ni armije ni oružja, napustio pregovore u Lisabonu 1992. godine!!!!!!! Dakle, svjesno je išao na žrtvovanje desetine hiljada Bošnjaka i pristao na stotine hiljada protjeranih! Da li to radi političar kojem je stalo do naroda? Četiri godine kasnije, u Daytonu je potpisao čisti akt izdaje države i to sve zbog očuvanja lične vlasti! Nije se čak udostojio da prethodno upozna narod i članove Predsjedništva! Njegov sin je još gori karakter: Lažov, licemjer i lopov. Žena mu je nakon dezertiranja iz Sarajeva, sve živo dobila na prezime bez ikakvog truda i pameti!
Treba i dodati da je na ovom pregovoru Alija poveo svoju kćerku kao prevodioca, iako žena nije vladala dobro engleskim, mogu se pronaći snimke sa tih pregovora. Tad je počelo zapošljavanje podobnih, a ne sposobnih.
palermo

#48281 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Zijo77 wrote: 30/05/2020 14:44 Sve dok kritična masa naroda ne shvati da su Alija i Bakir sve drugo samo ne dobri i pošteni, nema nam izlaza iz ovog živog blata! Alija je u istorijskom trenutku kada nije imao ni armije ni oružja, napustio pregovore u Lisabonu 1992. godine!!!!!!! Dakle, svjesno je išao na žrtvovanje desetine hiljada Bošnjaka i pristao na stotine hiljada protjeranih! Da li to radi političar kojem je stalo do naroda? Četiri godine kasnije, u Daytonu je potpisao čisti akt izdaje države i to sve zbog očuvanja lične vlasti! Nije se čak udostojio da prethodno upozna narod i članove Predsjedništva! Njegov sin je još gori karakter: Lažov, licemjer i lopov. Žena mu je nakon dezertiranja iz Sarajeva, sve živo dobila na prezime bez ikakvog truda i pameti!
par izvanrednih zapazanja, napose ovih iz ratnog perioda, .vidi se da si prosao sito i reseto
MarshalDodik

#48282 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Prvi i pravi Bosnjacki prvaci se brane na slučaju Fadil...a sta smo mi bez nasih vođa i asova?!

Zato u pamet se braco. Svi smo mi Fadil
starii

#48283 Re: SDA-All about

Post by starii »

mole ovi iz SDA da puste fadila da ne bi propjevao a ako propjeva znace se ko je narucio registratore :D
tandmand

#48284 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

"Pozivamo ove institucije da se premijer Federacije Fadil Novalić odmah pusti na slobodu i da mu se omogući normalno obavljanje premijerske dužnosti", poručuju iz SDA.
Veća je šĆeta kad Fadil Novalić normalno obavlja premijersku dužnost.
Sve odluke njegove vlade su bile prevara građana: novi Zakon o PIO, Corona zakon, nabavke, registratori ...
pinkman

#48285 Re: SDA-All about

Post by pinkman »

tandmand wrote: 30/05/2020 14:59
"Pozivamo ove institucije da se premijer Federacije Fadil Novalić odmah pusti na slobodu i da mu se omogući normalno obavljanje premijerske dužnosti", poručuju iz SDA.
Sve odluke njegove vlade su bile prevara građana: novi Zakon o PIO, Corona zakon, nabavke, registratori ...
Parlament tj. koaliciona vecina donosi zakone, a ne Novalic :D
SmokingMan

#48286 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Između ostalog, sarajevske balije predlažu i slijedeće.
Kolegij SDA poziva SIPA-u, Tužilaštvo BiH i Sud BiH da postupaju odgovorno i isključivo na osnovu Ustava i zakona, "jer posljedice političke instrumentalizacije mogu biti pogubne za funkcioniranje Federacije BiH i za sve njene građane".
Mi smo preživjeli i bez Alije, još ćemo lakše i bez vas. Većina vas ne želi osim listića koje sami unaprijed popunjavate, i ono malo neuke sirotinje što vam je preostalo od glasačkog tijela.

SDA nikada nije bila predstavnik bošnjaka, niti je ikada zastupala njihova prava u BIH i R. Srspkoj. Oni su obični društveni paraziti, licimjeri, lažovi ,spineri, političke kurve, egoisti, koji štite bolesne ambicije porodice Izetbegović i njihovih malobrojnih podanika, ratnih dezertera, sarajevskih kriminalaca.
tandmand

#48287 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

pinkman wrote: 30/05/2020 15:19
Oni to samo protokolišu dizanjem ruku, gdje mnogi nisu za zakon ali zbog pritiska vremena i onoga "bolje ikakav nego nikakav" ipak dignu ruku ZA.
Čista formalnost, kao i mnoge stvari u banana državama.
Samo u banana državama politčka moć ide skupa sa osobom bez obzira na funkciju koju obavlja. Npr. Dodik glavni baja kao predsjednik Vlade RS, glavni baja kao predsjednik RS, glavni baja kao član Predsjedništva BiH. Tako i ostala dvojica nacionalnih lidera ili u susjedstvu Vučić.

Ali još nisu dostigli Deng Xiaopinga koji u Kini formalno nije imao nikakvu funkciju predsjednika ili premijera, osim da je član komunista.
pinkman

#48288 Re: SDA-All about

Post by pinkman »

tandmand wrote: 30/05/2020 15:38
pinkman wrote: 30/05/2020 15:19

Oni to samo protokolišu dizanjem ruku, gdje mnogi nisu za zakon ali zbog pritiska vremena i onoga "bolje ikakav nego nikakav" ipak dignu ruku ZA.
Čista formalnost, kao i mnoge stvari u banana državama.
Samo u banana državama politčka moć ide skupa sa osobom bez obzira na funkciju koju obavlja. Npr. Dodik glavni baja kao predsjednik Vlade RS, glavni baja kao predsjednik RS, glavni baja kao član Predsjedništva BiH. Tako i ostala dvojica nacionalnih lidera ili u susjedstvu Vučić.

Ali još nisu dostigli Deng Xiaopinga koji u Kini formalno nije imao nikakvu funkciju predsjednika ili premijera, osim da je član komunista.
Ma znam, slazem se za funkcije. Ali sam htio reci da nije samo njegova krivica za ono sto je lose. I ostale stranke su glasale. Nije mi ok da se njemu isporuci nesto sto je lose, a da nisu krive druge stranke koje su to isto podrzale. To mi je u stilu SBB-a koji je malo opozicija a malo vlast.
deny_s

#48289 Re: SDA-All about

Post by deny_s »

statixx

#48290 Re: SDA-All about

Post by statixx »

tandmand wrote: 30/05/2020 14:59 "Pozivamo ove institucije da se premijer Federacije Fadil Novalić odmah pusti na slobodu i da mu se omogući normalno obavljanje premijerske dužnosti", poručuju iz SDA.
SDA takodjer porucuje:

Svu muku tvoju, napor crna roba
Poješće silni pri gozbi i piru…
A tebi samo, k’o psu u sindžiru,
Baciće mrve… O, sram i grdoba!…
I niko neće čuti jad i vapaj
Niti će ganut bol pjanu gospodu …
Seljače, goljo, ti si prah na podu,
Tegli i vuci, i u jarmu skapaj!
deny_s

#48291 Re: SDA-All about

Post by deny_s »

putokaz1 wrote: 30/05/2020 14:32 Sve više sam siguran da će nas SDA prevarit pred izbore ,za vrijeme i poslije izbora
Ne mogu oni nikoga prevariti,onaj ko je bio protiv njih,bit će i dalje..onaj ko je za njih,bit će i dalje..oni mogu samo pokrasti izbore kao i do sada što su radili.
Problem je što se stvara ta neravnoteža između njih,odnosno da broj onih koji su protiv njih se konstantno smanjuje,što zbog odlaska iz države,nezainteres
ovanosti,itd,dok se broj onih koji su za njih povećava a povećava se iz razloga što ih svakodnevno uhljebljuju,potkupljuju postojeće sa parama od mmf-a,akciza,poreza,harača,itd..
Znači,oni našim parama održavaju i povećaju svoje biračko tijelo.
To je nešto na čemu bi se trebalo raditi,treba toj stoci onemogućiti bilo kakvo daljnje zaduživanje od strane mmf-a,zahtjevati ukidanje akciza i slične stvari.
Gubitkom novca,gubili bi podršku njihovih simpatizera..sve dok je love nijednom bošnji prikačenom na buđžet neće proraditi savjest pa da kaže nikad više sda
dembele

#48292 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Skaka pozdravio današnji skup podrške Novaliću.
deny_s

#48293 Re: SDA-All about

Post by deny_s »

dembele wrote: 30/05/2020 16:38 Skaka pozdravio današnji skup podrške Novaliću.
Šta je izjavio..pružam punu podršku hađžikadiću
putokaz1

#48294 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA ima oko 40 u svakoj općini osim većih gradova(Tuzla,Zenica,Goražda,Centar...)
Fiksirano
Važno je da nema
Miladina,Stojnića,Delića,Bijedića,Vujovića,Pecikoza,Vreta(ako je preletio),te SPU DSI BOSS BPS LDS USD DF SBB
Te da se u proširenoj 4orci(sdp ns nip nbl )+PZP+DN+ASDA+NB+..ne nadje novi DF novi SBB itd
2016 u Gradu Sarajevu tadašnja Lijeva 4orka je imalo 12 naspram 12 i 2 Konja
2018 SDP TK je imao 19 ruku na početku al 2 Konja
2019 4orka tj tadašnja 6orka je imala Vladu KS ali Peco i 2Stranke odoše s SDA
Sve sad ide na mlin SDA,ako prežive u Sarajevu u Novembru dobit će i 2022 glat
Tek kada vidim Srdjana na fotelju Centra i većinu u OV bez SDA,te Gradonačelnika bez SDA vjerovat ću u uspjeh do tada
SUMLJAM
jefff

#48295 Re: SDA-All about

Post by jefff »

To što radite gospodjo Tadić nije pravda već coup d'état!

Sram vas bilo!
Reis Koke
animus

#48296 Re: SDA-All about

Post by animus »

Kolinda wrote: 30/05/2020 14:47
N.N. wrote: 29/05/2020 23:34 Glupaci iz vrha ove strake su o nekim stvarima trebali razmisljati godinama unazad kada su finasije, odbranu, SIPU, pravdu i ostala ministarstva prepustali Dodiku i Covicu sve zarad kesa i prevara u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica.
Memili pare a ovi im u sve najvaznije institucije pustili papke i postepeno ih preuzeli.
Jebo li vam pas majku lopovsku i nesposobnu.
Ovo je kljuc citave price. Guraju razne prevljake koji nisu intelektuaci i konstantno popustaju HDZu a i Dodiku. Zbog takve politike citava drzava ispasta.
Nije mi stalo ni sekunde do Fadila ali ne prihvatam pakovanje i ucjene preko organa koje kontrolisu HDZ i Snsd kadrovi.
Kome to vi/oni popuštate, vaše je da se sa svojih 33% utjecaja (već ste dobar dio oteli Hrvatima što ih po ustavu pripada) dogovarate sa ostalih 66% koje u posjedu imaju ili bi trebali imati Hrvati i Srbi i da zajednički gradimo državu. Pun mi kufer pokušaja nametanja da ste eto vi država a mi ostali karcinom koji guši istu....
Nema dogovora sa strankama koje hoce raspad i propast drzave.
Volio bi ja da stranke hrvatskog i srpskog predznaka žele da grade zajedničku drzavu ali na žalost daleko smo mi od toga. Dok god više žele boljitak susjednih drzava od BiH nema tu dogovora i takvima nema popuštanja. Svaka cast onima koji su za ovu državu i takvi se ne trebaju osjecati prozvanima jer imamo isti cilj. Naprednu i snažnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj cemo svi biti ravnopravni i ostvareni. :bih:
Kolinda

#48297 Re: SDA-All about

Post by Kolinda »

animus wrote: 30/05/2020 18:06
Kolinda wrote: 30/05/2020 14:47

Nema dogovora sa strankama koje hoce raspad i propast drzave.
Volio bi ja da stranke hrvatskog i srpskog predznaka žele da grade zajedničku drzavu ali na žalost daleko smo mi od toga. Dok god više žele boljitak susjednih drzava od BiH nema tu dogovora i takvima nema popuštanja. Svaka cast onima koji su za ovu državu i takvi se ne trebaju osjecati prozvanima jer imamo isti cilj. Naprednu i snažnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj cemo svi biti ravnopravni i ostvareni. :bih:
Ma što reći, u sridu :thumbup:

Trio FFF su za državu kao i ti tvoji imaginarni :thumbup:
animus

#48298 Re: SDA-All about

Post by animus »

Niti jedan kriminalac nije za državu. Samo je problem sto nam je pravosuđe uzurpirano pa nece da pokrenu istragu za potkivanje ali hoce protiv premijera koji im smeta.
Isto tako su nam i predsjednika Federacije uhapsili i ponizili da bi ga na kraju oslobodili. Zasto to ne rade prema funkcionerima drugog entiteta?
https://vijesti.ba/clanak/494087/budimi ... u-i-covica
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48299 Re: SDA-All about

Post by pici »

"Uvjeren sam da će se privođenje premijera Novalića, ponižavanje i zadržavanje u pritvoru, pokazati potpuno neopravdanim. Pozivam Tužilaštvo BiH da hitno izađe u javnost sa dokazima protiv Novalića i da se ne sakriva iza fraza o 'potrebama tajnosti zbog zaštite istrage'. Siguran sam da nikakvih dokaza nema, da ih neće ni biti, i da se radi o nastavku udara na bošnjačke prvake koje je počelo imenovanjem Gordane Tadić na poziciju glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i podizanjem niza optužnica protiv generala Armije R BiH", izjavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
ovo da se stavi u istorijske knjige o feudalizmu... bogu bozije a begu begovo...
SmokingMan

#48300 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Jesu bošnjački prvaci, ali u pogledu nepotizma i korupcije, to im se svakako ne može osporiti. Hvala epidmiji što je na površinu izbacila talenat nesposobnosti samoproglašenih "Allahovih" miljenika i bošnjačkih predvodnika na Zemlji. :thumbup: :bih:
Post Reply