SDP

putokaz1

#48276 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SimkeA wrote:Ja Denisu ne mogu halaliti cinjenicu da je imao savjetnika el. tehnicara koji ga je za masnu platu navodno savjetovao u pitanjima vezanim za rad PSBIH. To je moj novac koji sam kao porezni obveznik uplatio u budzet. On je tada pokazao da ni on ni SDP nema mrvu skrupula te da je matrica vladanja potpuno ista. S druge strane SDP je poslije poraza 2014 propustio sansu da se ocisti od kukolja. Sve je isto samo Z.L. nije tu. Pa u svim razvijenim zemljama premijer kada izgubi izbore napusta stranku a ne postaje njen predsjednik. Isto tako i u TZ sa onim likom Bijedicem koji zavi u crno kupce stanova na B. Malti.
Kao nekadasnji glasac SDP, sada mogu glasati samo za nivo predsjednistva, jer tu zaista imamo nove ljude u ponudi. Ostalo nevazeci listici.
Šefik DžAFEROVIĆ NOVO LICE
SimkeA

#48277 Re: SDP

Post by SimkeA »

Kakav ba Sefik? To nigdje nisam rekao. Nikad nisam glasao za SDA i derivate niti cu ikad. Dvoumim se izmedu Borise i Mirsada. Ostalo je vec sve vidjeno.
putokaz1

#48278 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SimkeA wrote:Kakav ba Sefik? To nigdje nisam rekao. Nikad nisam glasao za SDA i derivate niti cu ikad. Dvoumim se izmedu Borise i Mirsada. Ostalo je vec sve vidjeno.
Pa kakva je razlika
Glas za tu dvojicu je glas za Šefika
Glas za Komšića je glas za Šefika
Glas za Denisa ispada glas za Čovića
Glas za Zeleniku,Lijanovića je glas za Čovića
Glas za Šepića,Fahru,Jerlagića je glas za Šefika
Nažalost
Nikšić,Komšić,Kojović,i Bajrović su MORALI imati 1 kandidata za predsjedništvo i to Kvalitetnog-Ovo sad su Budalaštine
1.Nema se za koga glasat SVI SU ISTI
2.Vrijemeje da prvi puta SDP dobije Bošnjačkog člana predsjedništva koji se izjašnjava kao Bosanac
kokakolas

#48279 Re: SDP

Post by kokakolas »

Državni - SDP
Federalni - SDP
Kantonalni - NS
Predsjedništvo - Žele :thumbup:
neon-x

#48280 Re: SDP

Post by neon-x »

Leverage wrote:
Damir je doktor racionalizacije. Stavove prilagodjava trenutnoj vlastitoj situaciji. Sutra da se nadje u SNSD uspio bi obrazloziti prilicno uvjerljivo zasto je to ispravna stvar. Ipak, bez obzira na bezbroj mana koje ima (od kojih je nemoguce ignorisati vristecu sujetu i nezdravu ambicioznost) ipak je osvjezenje za SDP u moru bezmudih malih ali nemilosrdnih ljudi.

Slazem se potpuno s njim da je gradjanska opcija jedini spas za BiH a pogotovo za Bosnjake i da u ovom momentu najbolja opcija zaista jesu NS, SDP i DF. Svakako da NS ima ogromnu prednost nad ove druge dvije jer ne posjeduje isti DNK opterecen prijeratnom, ratnom i poratnom karcinogenoscu.

Naravno da se ne slazem Damirovim izborom za clana Predsjednistva gdje se posebno potrudio u svojoj racionalizaciji pa je uz "obrazovaniji" uveo i besmisleni kriterij "mladji od mene" da bi eliminisao najboljeg kandidata Hadzikadica.

Ipak, na stranu sve gore nagovoreno na njegov racun, volio bih da se vise glasnih, dinamicnih ljudi poput njega ukljuci u politiku. Mali, okrutni, rezimski ljudi su najgora opcija a takvih su nazalost stranke prepune.
tandmand

#48281 Re: SDP

Post by tandmand »

Ne glasam više na osnovu svjetonazora već biografije kako pojedinačne tako stranačke.
Zanimaju me rezultati i djela a ne šuplja priča o vjeri, bratstvu, jednakosti, socijalnoj pravdi, nedjeljivoj BiH, bla bla bla ...
drndalo

#48282 Re: SDP

Post by drndalo »

SimkeA wrote: Kao nekadasnji glasac SDP, ..... Ostalo nevazeci listici.
Nevazeci listici su direktna pomoc sadasnjoj hobotnici...
kmirsad

#48283 Re: SDP

Post by kmirsad »

tandmand wrote:Ne glasam više na osnovu svjetonazora već biografije kako pojedinačne tako stranačke.
Zanimaju me rezultati i djela a ne šuplja priča o vjeri, bratstvu, jednakosti, socijalnoj pravdi, nedjeljivoj BiH, bla bla bla ...
Ne možeš ti to do glasanja pročitat, a kamo li provjeriti... :)
tandmand

#48284 Re: SDP

Post by tandmand »

kmirsad wrote:
tandmand wrote:Ne glasam više na osnovu svjetonazora već biografije kako pojedinačne tako stranačke.
Većina ih je već bila u opticaju i nešto su radili, samo je trebalo zapamtiti sve njihove zajebe, jer dobrih rezultata je malo.
kmirsad

#48285 Re: SDP

Post by kmirsad »

tandmand wrote:
kmirsad wrote:
Većina ih je već bila u opticaju i nešto su radili, samo je trebalo zapamtiti sve njihove zajebe, jer dobrih rezultata je malo.
Ma mislio sam na NS... tamo su prethodnu političku karijeru imali Pedja Kojović, Edin Forto, Sabina Čudić, Sanja Renić, Nasiha Pozder...možda još neko... i nešto na lokalnom nivou... Sa TK imasš samo Selima Bešlagića... al o njemu nema potrebe da čitaš... svi sve znaju...
Leverage

#48286 Re: SDP

Post by Leverage »

cyprus wrote: Ja sam bio unaprijed odlučio da ću na federalnom i državnom nivou glasat za SDP (osim za Bećirovića, jebiga, ne leži mi lik, halalite drugovi :oops: ), a na kantonalnom za NS, sve dok nisam pogledao nekoliko videa Damira Nikšića... Sad sam u velikoj dilemi dal da na Kantonu glasam za njega, jer ovo o čemu on priča u zadnje vrijeme se maltene u potpunosti poklapa sa mojim svjetonazorom... Al onda mi žao da ne dam nijedan glas Našoj stranci, jer i oni to stvarno zaslužuju...

:|
Pošteno i od tebe i od njega.

Svi znaju da na ovom forumu imam samo riječi hvale za Našu Stranku, posebno za sarajevski ogranak.

Zbog toga sam i postavio ovaj video. Ako iz bilo kojeg razloga ne želite glasati za SDP (raniji propusti i ostalo), najtoplije preporučujem NS. Rekao bih da je figuriranje NS-a u koaliciji sa SDP-om dobro i za sam SDP, barem za pozitivne procese u SDP-u.

Samo živi bili glasajte protiv SDA/PDA, najljubaznije molim u ime svih koji nisu zadovoljni stanjem u državi. Nemojte za njih tako vam Boga.

Što se tiče Denisa Bećirovića, razumijem sve one koji radi njegove populističke note i razmetanja velikim riječima ne žele da mu daju glas. Lično mi to ne smeta, ali razumijem ako nekom smeta. Procjenjujem da bi bio najbolji za poziciju koju obavlja.

Što se tiče mojih noćnih prepucavanja sa osobom pod nickom @General War i sličnim, toplo preporučujem da to ne shvatate ozbiljno.
bleicher

#48287 Re: SDP

Post by bleicher »

Alternative malim zelenim ima- SDP ili Nasa Stranka. Bujrum proberite.
fosna2014

#48288 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Lijep zavrsni skup u Bihaću :thumbup: :bih:

Image
mixone1995

#48289 Re: SDP

Post by mixone1995 »

SDP, NS ili koalicija DF/GS, pa ko sta voli, nek izvoli. :thumbup: :bih:
Leverage

#48290 Re: SDP

Post by Leverage »

SDP se vratio u Krajinu :thumbup:
ultima_palabra

#48291 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Trebat ce im jedno 20 godina da se oporave od Lipovacinog naslijedja...
Leverage

#48292 Re: SDP

Post by Leverage »

ultima_palabra wrote:Trebat ce im jedno 20 godina da se oporave od Lipovacinog naslijedja...
Trebat će vremena, ali baš 20 godina, oporavili bi se za manje i od Idi Amina.
bosanska senzacija

#48293 Re: SDP

Post by bosanska senzacija »

Stranka "sveopštih sveznalica i konkretnih neznalica“ kako ih Lagumdzija perfektno opisa se trenutno nalazi u gorem stanju nego što je to bilo kada su doživili potop na prošlim opštim izborima.

Ja stvarno ne znam u šta to vi polažete nade i zbog čega gajite taj optimizam kada je u pitanju SDP.
Leverage

#48294 Re: SDP

Post by Leverage »

Saznaćeš za dva dana.
Akibh

#48295 Re: SDP

Post by Akibh »

bleicher wrote:Alternative malim zelenim ima- SDP ili Nasa Stranka. Bujrum proberite.
E cuj alternativa, slobodno stavi znak jednakosti
SDA=SDP. Banda i jedni i drugi
tandmand

#48296 Re: SDP

Post by tandmand »

Akibh wrote:
bleicher wrote:Alternative malim zelenim ima- SDP ili Nasa Stranka. Bujrum proberite.
E cuj alternativa, slobodno stavi znak jednakosti
SDA=SDP. Banda i jedni i drugi
Treba glasati za provjerene hapce koji znaju kako uštediti 1cm asfalta, jer dok se neki novi likovi budu uhodavali u kriminal, dok nauče krasti, agresor će državu rasturiti. :D

Ispravka: 3 cm asfalta ...
GandalfSivi

#48297 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Da sumiramo, nakon ponora od prije cetiri godine, SDP se okrenuo buducnosti, dobrom programu i mladim ljudima.

Sretno u nedjelju, mene ste opet osvojili, a vidjet cemo sta ce izbori donijeti...
Leverage

#48298 Re: SDP

Post by Leverage »

Image
Akibh

#48299 Re: SDP

Post by Akibh »

GandalfSivi wrote:Da sumiramo, nakon ponora od prije cetiri godine, SDP se okrenuo buducnosti, dobrom programu i mladim ljudima.

Sretno u nedjelju, mene ste opet osvojili, a vidjet cemo sta ce izbori donijeti...
Tesko da ce biti bas toliko lobotomaca i mazohista da ove lopove vrate u zivot. Vidjecemo
Leverage

#48300 Re: SDP

Post by Leverage »

Post Reply