Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
baba u q5 trubi ljudima koji su stali na crveno
prestrojava se u drugu traku i prolazi kroz crveno
lokacija ilidza naravno
sjecište većine onih od zla oca i gore matere
jučer curu i mene umalo ne zgazi lik na raskrsnici koševo / titova :S
neki x6 čini mi se, profura kroz crveno i još stade 20 metara dalje da nam priejti (kad je čuo da psujemo za njim ). onda je obišao krug i opet došao do nas u koševu. unutra dvojica nekih mrga nabildanih, a stariji ljudi, 40+, jedva sam curu spriječio da ih ne prebije haha
duspi wrote:jučer curu i mene umalo ne zgazi lik na raskrsnici koševo / titova :S
neki x6 čini mi se, profura kroz crveno i još stade 20 metara dalje da nam priejti (kad je čuo da psujemo za njim ). onda je obišao krug i opet došao do nas u koševu. unutra dvojica nekih mrga nabildanih, a stariji ljudi, 40+, jedva sam curu spriječio da ih ne prebije haha
Nije da me nervira nego mi bilo smiješno. Cekam u autu, 2 do 3 minute i posto je vani 7435C kontam nek radi da me klima hladi (jos se i rimuje). Prilazi gospodin, kuca mi na prozor i ja otvorim, izvolite. Kaze mislite li vi na ekologiju, ugasite vozilo. Otišao je u lijepu ekološku piiii piiii. Nije negodovao.
sparky wrote:Nije da me nervira nego mi bilo smiješno. Cekam u autu, 2 do 3 minute i posto je vani 7435C kontam nek radi da me klima hladi (jos se i rimuje). Prilazi gospodin, kuca mi na prozor i ja otvorim, izvolite. Kaze mislite li vi na ekologiju, ugasite vozilo. Otišao je u lijepu ekološku piiii piiii. Nije negodovao.
sparky wrote:Nije da me nervira nego mi bilo smiješno. Cekam u autu, 2 do 3 minute i posto je vani 7435C kontam nek radi da me klima hladi (jos se i rimuje). Prilazi gospodin, kuca mi na prozor i ja otvorim, izvolite. Kaze mislite li vi na ekologiju, ugasite vozilo. Otišao je u lijepu ekološku piiii piiii. Nije negodovao.
Black swan wrote:Ja sam vjerojatno onaj koji vas nervira u voznji
Pravim.kolone
Svi me prestizu
I lijepim se sleperima
Strah me sudara
odmakni se od slepera, ako se sta otkine najebo si,
ne ubrzavaj ko sumanut na pravcu i ne koci prije okuke kao da si vidio sisastu plavusu... ovo mi je vjerovatno jedna od najmrzih stvari
Pozz raja. Ja sam relativno mlad vozač tj. početnik tek neka 2 mjeseca su prošla od dobivanja vozačke dozvole. Nisam se nešto baš ekstra navozao al' imam iza sebe nekih 150 km pređenih kombinacija gradske vožnje i magistralnih puteva. Mene nervira što mi ponekad trube ovi iza kod uključivanja na neki put tj. situacija kad' ja imam trokut a ostali prednost. Nerviraju me papci i seljaci koji na punoj pretiču iako su svjesni da im auto ide iz suprotne trake pa onda se nadaju da ću ih pustiti da ulete ispred, e prc. Poslije mi se takav jedan na leđa naklatio šteta što nisam sekundu pipnuo kočnicu ali helem nejse pretekao me opet na punoj negdje iako nisam sporo vozio možda nekih 50/60 km/h ne sjećam se ograničenja je li bilo 50 ili 60. Ljudi čim vide P na autu kontaju da je neki gnjavator mada takav nisam, ne volim peglati auto i stvarati kolonu tako da se ne libim dodati gasi nabiti 100/110 na ravnici gdje može (naravno govorim o magistralnim putevima) isto tako i gdje ima ograničenje stiktno ga se držim što bih džaba ostajao bez vozačke i plaćao kaznu. Nerviraju me i oni koji sjeku krivinu, ali doduše imam i ja tu naviku ali pokušavam da je se riješim.
Lud si . Kad vidis da te pretice a ide neko iz suprotnog pravca koci jer u slucaju belaja ti ces zestoko popusit . Refleksno ce bjezat u tvoju stranu i onda si donji .
@gnjev a ko ga tjera da pretiče bez zaleta na punoj sa ograničenjem od 60 km/h plus se približava naseljenom mjestu? Doduše strane su tablice bile na njegovom mini džipu. Nit je imao zaleta ni snage da me pređe prije auta iz suprotnog smjera. Uostalom nigdje nisam žurio pametna vožnja po propisima je zakon.
@tempuser vjeruj da sam se preznojavao par puta od situacija ali je super iskustvo.
Naravno da ne, ta me je situacija dobro preznojila jer nisam znao šta da uradim.
VIdio sam da me pretiče malo popustio gas pogledam na retrovizor nema ga, kontam preći će me, auto dolazi iz suprotnog smjera a još me nije prešao. Šta sam trebao da zakočim i stanem? On je valjda usporio i vratio se iza mene. Poslije je prešao.
Jarane ja imam vozacku 7 - 8 godina i preko 300 000 km iza sebe i dalje se smatram mladim vozacem i nerviraju me ti "pravednici" koji ce odlucivati jel moja voznja ok za njih... Ako je neko brzi uvijek pustim da me pretekne pa makar i na punoj bujrum mu ako je odlucio... Ima policija koja treba da regulise...
Nije me jednom ppk neki tako zajebavao dodajuci gas dok ja prestizem pa vjeruj mi da bih da sam naoruzan tada pucao xD
undefined007 wrote:Pozz raja. Ja sam relativno mlad vozač tj. početnik tek neka 2 mjeseca su prošla od dobivanja vozačke dozvole. Nisam se nešto baš ekstra navozao al' imam iza sebe nekih 150 km pređenih kombinacija gradske vožnje i magistralnih puteva. Mene nervira što mi ponekad trube ovi iza kod uključivanja na neki put tj. situacija kad' ja imam trokut a ostali prednost. Nerviraju me papci i seljaci koji na punoj pretiču iako su svjesni da im auto ide iz suprotne trake pa onda se nadaju da ću ih pustiti da ulete ispred, e prc. Poslije mi se takav jedan na leđa naklatio šteta što nisam sekundu pipnuo kočnicu ali helem nejse pretekao me opet na punoj negdje iako nisam sporo vozio možda nekih 50/60 km/h ne sjećam se ograničenja je li bilo 50 ili 60. Ljudi čim vide P na autu kontaju da je neki gnjavator mada takav nisam, ne volim peglati auto i stvarati kolonu tako da se ne libim dodati gasi nabiti 100/110 na ravnici gdje može (naravno govorim o magistralnim putevima) isto tako i gdje ima ograničenje stiktno ga se držim što bih džaba ostajao bez vozačke i plaćao kaznu. Nerviraju me i oni koji sjeku krivinu, ali doduše imam i ja tu naviku ali pokušavam da je se riješim.
A gdje to na magistralnim putevima možeš voziti 100/110 ako već kažeš da se striktno držiš ograničenja?
Ja proš'o ovu Bosnu uzduž i poprijeko i još ne viđoh nigdje da se može preko 80.
Pa ko je rekao da sam ja dodao gas? Vozio sam 60 koliko je ograničenje bilo najnormalnije. Druga jee stvar sto se on neckao i cekao ne znam ni ja sta pa da me pretekne, mozda mu je falilo zaleta jer je iza mene konstantno bio skoro na karambolci. Nisam gasa sekunde dodao cak malo i prikočio al se valjda dvoumio on.Ne mogu se tacno sjetiti dionice ali mi se cini ni da mu preglednost nije bila dobra kao ni da dionica nije bila dovoljno duga. Uvijek kad me pretiče neko drugi pomjerim se u desni dio trake i smanjim brzinu, nisam od onih sto dodavanjem gasa pokazuju zube, to se ne radi tako.
undefined007 wrote:Pozz raja. Ja sam relativno mlad vozač tj. početnik tek neka 2 mjeseca su prošla od dobivanja vozačke dozvole. Nisam se nešto baš ekstra navozao al' imam iza sebe nekih 150 km pređenih kombinacija gradske vožnje i magistralnih puteva. Mene nervira što mi ponekad trube ovi iza kod uključivanja na neki put tj. situacija kad' ja imam trokut a ostali prednost. Nerviraju me papci i seljaci koji na punoj pretiču iako su svjesni da im auto ide iz suprotne trake pa onda se nadaju da ću ih pustiti da ulete ispred, e prc. Poslije mi se takav jedan na leđa naklatio šteta što nisam sekundu pipnuo kočnicu ali helem nejse pretekao me opet na punoj negdje iako nisam sporo vozio možda nekih 50/60 km/h ne sjećam se ograničenja je li bilo 50 ili 60. Ljudi čim vide P na autu kontaju da je neki gnjavator mada takav nisam, ne volim peglati auto i stvarati kolonu tako da se ne libim dodati gasi nabiti 100/110 na ravnici gdje može (naravno govorim o magistralnim putevima) isto tako i gdje ima ograničenje stiktno ga se držim što bih džaba ostajao bez vozačke i plaćao kaznu. Nerviraju me i oni koji sjeku krivinu, ali doduše imam i ja tu naviku ali pokušavam da je se riješim.
A gdje to na magistralnim putevima možeš voziti 100/110 ako već kažeš da se striktno držiš ograničenja?
Ja proš'o ovu Bosnu uzduž i poprijeko i još ne viđoh nigdje da se može preko 80.
Pa ne mozes voziti po pravilu vise od 80, ali posto dobro poznajem put (jer sam milion puta prolazio, ne u svojstvu vozaca) znam gdje ima ravnice i tu prije prestaje ogranicenje 60 i volim malo podici brzinu da ne gnjavim ostatak a i da auto pročepi. Nemoj mi reci da ti vozis 80 ako je tako skidam kapu. Budi iskren i reci.
undefined007 wrote:Pa ko je rekao da sam ja dodao gas? Vozio sam 60 koliko je ograničenje bilo najnormalnije. Druga jee stvar sto se on neckao i cekao ne znam ni ja sta pa da me pretekne, mozda mu je falilo zaleta jer je iza mene konstantno bio skoro na karambolci. Nisam gasa sekunde dodao cak malo i prikočio al se valjda dvoumio on.Ne mogu se tacno sjetiti dionice ali mi se cini ni da mu preglednost nije bila dobra kao ni da dionica nije bila dovoljno duga. Uvijek kad me pretiče neko drugi pomjerim se u desni dio trake i smanjim brzinu, nisam od onih sto dodavanjem gasa pokazuju zube, to se ne radi tako.
To ti u dosta situacija može sačuvati zube u ustima.
Pa ne mozes voziti po pravilu vise od 80, ali posto dobro poznajem put (jer sam milion puta prolazio, ne u svojstvu vozaca) znam gdje ima ravnice i tu prije prestaje ogranicenje 60 i volim malo podici brzinu da ne gnjavim ostatak a i da auto pročepi. Nemoj mi reci da ti vozis 80 ako je tako skidam kapu. Budi iskren i reci.