FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Jedaj

#4826 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Jedaj »

Ja vjerujem da je FACE TV na meti dokazanih veleizdajnika SDA,SDP,SZBH,SBB, DNZ I TD. Face TV ne kritikuju sljedbenici ratnih zlocinca, Milosevcevi i Tudjmanovi teroristi I fundamentalist iz prostog razloga sto medju multi-cetnickom koalicijom danas na vlasti postoji pravilo da svako sredi "svoga" koji narusava multi-cetnicku, dejtonsku idilu.

Ja licno zamjeram Senadu sto nikad ne postavlja pitanja koja se ticu stvarnog uzroka svih problema u Republici BH, vec se kao I ostali mediji bavi posljedicama I ogranicava na zahtjeve tipa "pojest, popit, poklopit" I "drzte lopova". Senad se stalno zali da intelektualci sute, a sa druge starne ni jedan NEKORUMPIRANI INTELEKTUALC NEMA SANSU DA se pojavi u CD-u I ukaze na UZROKE socijalne nepravde, blokade drzave I dejtonskog Ustava koji je zamisljen tako da generise krizu dok se Bosna ne raspadne.

Ako se cak I neki od pozvanih protestanata pozove na tako nesto, Senad ga svojom retorikom usutka I skrene temu opet na teme tipa "pojest, popit I poklopit", kao stoo je bio slucaj sa jednom gospodjom iz Zavidovica. Postoji intelektualci, dokazani sa svojim uspjesnim radom u zemlji I inostranstvu koji o tim stvarima govore decenijama, strani I domaci, od uvzenog F. A Boylea, I domacih afirmisanih intelektualaca kao sto su: Andi Arnautović, MD, Chicago, IL,Kenan Arnautović, MD, PhD, Memphis, TN,Esad Boškailo, MD, University of Arizona, Phoenix, AZ,Amila Buturović, PhD, York University, Toronto, CA,Emir Festić, MD, Jacksonville, FL,Mirsad Hadžikadić, PhD, University of North Carolina at Charlotte, Charlotte, NC,Aleksandar Hemon, pisac, Chicago, IL,Emir Hodžić, DVM, PhD, University of California at Davis, Davis, CA,Migdat Hodžić, PhD, Santa Clara University, Santa Clara, CA,Đenita Pašić, JD, Louisville, KY,Rešad Pašić, MD, PhD, University of Louisville, Louisville, KY,Amra Šabić-El-Rayess, PhD, Columbia University, NY,Azra Terzić, EdD, Louisville, KY.

Ova grupa intelektalaca je nedavno poslala otoreno Pismo EU sa porukom citiram: "Nijedna država u Evropi, osim Bosne i Hercegovine nema ustavom sankcionisani sistem koji je preskup, neefikasan, neproduktivan i dugoročno neodrživ. Nezamislivo je da Evropa 21-og stoljeća može da održava i podržava ustavni poredak koji je proizveo 57% nezaposlenost mladih, nacionalističku političku elitu, uništenu ekonomiju, nezamisliv nivo korupcije i doveo u pitanje integritet suverene države. Zar je moguće da Evropa misli da tolerisanjem neodržive situacije u Bosni i Hercegovini ona neće proizvesti stalno žarište budućih sukoba u svom središtu? Zar nestabilna Bosna i Hercegovina neće biti povod za destabilizaciju Srbije, Hrvatske i ostatka regiona? Zar nezaposleni mladi i obezvlašćeni građani Srbije i Hrvatske neće potražiti svoja prava na ulici, baš kao što to danas rade do kraja razočarane mase Bosne i Hercegovine?

Zbog takvog stanja, grupa bosanskohercegovačkih intelektualaca sa američkom adresom stanovanja ističe da je put ka vraćanju povjerenja u Evropu jedino rješenje situacije u BiH koje će, kako navode garantirati teritorijalni integritet i politički suverenitet države na cijeloj njenoj teritoriji;voditi ka izgradnji građanske, demokratske i ekonomski snažne države;onemogućiti nacionalističke tendencije političara svih narodnosti, kako u Bosni i Hercegovini tako i u susjednim državama;promovisati dijalog, pluralizam i osnovne ljudske slobode i prava; i ubrzati procese uključenja Bosna i Hercegovine u EU i NATO." kraj citata.

Zasto Senad izbjegava ovu temu I zasto zove na intervju smo podobne ili preplasene intelektualce, koje ako se I usude da spomenu dejtonsku ludjacku kosulju on odmah svojom retorikom skrene na teme koje nemaju veze sa glavnim uzrocima svih problem u Bosni.
todd_smith

#4827 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by todd_smith »

Ma joj suti lafo sada on neki mangup, a koji mu je god dosao u gostovanje prosao je odlicno, bez jedne kapljice znoja.

Svako pitanje je glupo i samo da se eto ubije vrijeme, kada ovi spominju da znaju ko je iza necega, pita ih ovi mu kazu aa pa necu sada da govorim, on se slaze sa njima i nastavi dalje.

Pusti suplju, igra dima i ogledala sve.
karanana

#4828 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

ne kontam....kakve sad senad ima veze i sta je kriv vezano za ove silne Preety huge Dickove (PhD-ove)?

samo znam da je boyle vise puta bio na cd-u. za druge ne znam gdje su i sta su i zasto nisu bili u emisiji. poznavajuci to da senad dovodi i razgovara sa nasim afirmisanim ljudima u svijetu, moram reci da vjerovatno nije on razlog zasto niko od ovih gore nije gostovao. mozda i jeste, imena mi nisu poznata.
mali_balon

#4829 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mali_balon »

A ko je to senada nagazio pa sad kmeci. Eto hoce da bude bezmudi novinar / uvlakac eto mu sad nek kmeci.
nino90

#4830 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nino90 »

vezano za to sto neko kaze da ne insistira da mu gosti odgovore na neka pitanj. Ne moze on sad insistirati na nesto na sto nece dobiti odgovor. S time moze samo postici da mu gosti ne dolaze vise, ali valjda gledatelj moze sam skontati ako mu ne zeli odgovoriti na pitanje o cemu se radi. Ko nema sta kriti odgovorice na sve sto se pita.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4831 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Jedaj wrote: Ja licno zamjeram Senadu sto nikad ne postavlja pitanja koja se ticu stvarnog uzroka svih problema u Republici BH, vec se kao I ostali mediji bavi posljedicama I ogranicava na zahtjeve tipa "pojest, popit, poklopit" I "drzte lopova". Senad se stalno zali da intelektualci sute, a sa druge starne ni jedan NEKORUMPIRANI INTELEKTUALC NEMA SANSU DA se pojavi u CD-u I ukaze na UZROKE socijalne nepravde, blokade drzave I dejtonskog Ustava koji je zamisljen tako da generise krizu dok se Bosna ne raspadne.
Spamuješ svaku temu. Ubi više. Ako si tako hrabar mojne iz dijaspore i internetski, nego u Banja Luku, pa im malo promuhabeti o tome.
A Senad je za RBIH ginuo dok si ti dezertirao u dijasporu. Tako.. u skokovima :run:
budza

#4832 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by budza »

senada finansira soroseva fondacija. novca ima i bice.

ovo sto je u dnevniku uradio, vise ce steteti njemu u konacnici, nego li prozvanima.
nista nije novo kazao od onog sto narod zna.
navedeni

#4833 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

Hahah, ovo je bilo i za ovekivati od kralja kokaina Senada, ljubomorni novinar mali. Sad kad je izreketirao koga je mogao, kupio stan u Dvoru preko macehe, sad bi se "prao" radi radnika... Izgasi tv, i otvoris youtube kanal i tu sad ima opcija za live snimak, za centralni i gotova prica!
wolf07

#4834 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by wolf07 »

Povrsnim posmatranjem lako je doci do sljedeceg zakljucka - "jest im se nagovorio, al' ima muda"!!!! Medjutim meni u toj epizodi smeta jedna stvar koja mozda i nije sitnica. Naime, radi se o tome da je Senad prvo "rascistio" sa "S" i "H" strankama koje ga ne diraju a onda se okomio na "B" stranke, sve u fazonu 'vaki su - 'naki su! Nista tu ne bi bio problem da nije jednog detalja koji se zove URAVNILOVKA!!! Dok sam ziv nikad necu pristati na taj kurvaluk da su za bilo sta sto ne valja "svi jednako krivi". Mislim da je krajnje degutantno da svima jednako pljune u lice i nazove ih kurvinim sinovima. To vise nije politika, vijest, novost, uredjivacka strategija, nezavisno novinarstvo... to je jednostavno - pijaca. Dugo vremena sam branio (ako je to uopste bitno) FACE TV i Senada, ali ovaj ispad mu nije bio potreban. Da je samo ucinio tu bogdu napora pa fino obrazlozio ko je koliko (i da li je uopste) "kurvin sin" to bi vec bila druga prica. Isto kao sto je i u danima masovnih protesta i paljevine mlatio praznu slamu izjavama tipa da se ne damo prevariti, "pamet u glavu" i slicne gluposti koje nemaju ni glavu ni rep, tako isto nam sad podmece foru - svi su lopovi, WTF!!!

Znamo Senade! Hajde budi frajer pa razaberi ko je koliko lopov i sta nam je dalje cinit sa njima ili bez njih.

Evo poskidane su mnoge kantonalne vlade, federalna je visila u zraku par dana, ali niko jos ne izgovara ni jedno jedino ozbiljno ime i prezime novog premijera ni u jednom kantonu. Pa jel iko ozbiljan misli da su ove zajebancije po kino-salama, dvoranama i sl. rjesenje bilo cega?????
Zatamnjena stakla

#4835 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Zatamnjena stakla »

navedeni wrote:Hahah, ovo je bilo i za ovekivati od kralja kokaina Senada, ljubomorni novinar mali. Sad kad je izreketirao koga je mogao, kupio stan u Dvoru preko macehe, sad bi se "prao" radi radnika... Izgasi tv, i otvoris youtube kanal i tu sad ima opcija za live snimak, za centralni i gotova prica!
Senad alias El Patron
It_is_a_Leclerc

#4836 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by It_is_a_Leclerc »

Senad uličarskim žargonom govori o političarima, a kad mu oni dođu u goste, jedva mu nogice vire koliko um se uvlači u dupe. Hadžifejzović igra na dobru staru recepturu u kojoj se on, u rukavicama i generalizujući u najvećoj mogućoj mjeri, "nagovori političarima", razdragani narod ga dijeli i citira po Facebooku, te u konačnici Senad ispadne heroj i borac za narod.
Međutim, istina je da je Senad H. u svojoj karijeri uvijek išao uz vlast. Prvo uz SDA, pa uz SBiH, a sada uz SBB, tražeći gdje će ga sunce bolje ogrijati. Pa ko je još zaboravio "analizu" u kojoj je isti tvrdio kako će Silajdžić do koljena potući sve na izborima 2010.
madner

#4837 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

Prvo FTV napada sve stranke u petak, onda Senad na licni nivo predje. Teska vremena za politicare.
bogumila

#4838 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogumila »

taj zadnji dnevnik me sokir'o
ne mogu da vjerujem da sam sebe onako provaljuje i degradira
vidim nekima se svidja sto je onako govorio, meni vala ne. meni kao gradjaninu smeta da se na tom nivou sa mnom komunicira u eteru. pitam se potpada li ovo i pod neke RAK-ove propise?

nije mi ona emisija jasna ni sa aspekta njegove (neprevazidjene) narcisoidnosti, sto je sam sebe ponizio s onim ogorcenjem i kme-kme ja nemam para? na lagumdziji zvono da je narcis (i jest) al on je za senada AMATER. nemam objasnjenja nego da je im'o planirani (scheduled) nervni slom "on air". za sto opet nema normalnog objasnjenja nego da se fkt drogira ko sto se prica.

koji glupan.
nikad mi nije bio drag al ovo sad je :run:
madner

#4839 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

Ovo oficijelni stav SDA ili licni? :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4840 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Ovo oficijelni stav SDA ili licni? :D
:D
Registrovati bar dva nika na klix.ba
Stvarati privid da vlast nije odgovorna ni za šta, praviti od političkih stranaka profitabilne firme , a njihove članove za pametne i plemenite ljude.
zippoo87

#4841 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zippoo87 »

bogumila wrote:taj zadnji dnevnik me sokir'o
ne mogu da vjerujem da sam sebe onako provaljuje i degradira
vidim nekima se svidja sto je onako govorio, meni vala ne. meni kao gradjaninu smeta da se na tom nivou sa mnom komunicira u eteru. pitam se potpada li ovo i pod neke RAK-ove propise?

nije mi ona emisija jasna ni sa aspekta njegove (neprevazidjene) narcisoidnosti, sto je sam sebe ponizio s onim ogorcenjem i kme-kme ja nemam para? na lagumdziji zvono da je narcis (i jest) al on je za senada AMATER. nemam objasnjenja nego da je im'o planirani (scheduled) nervni slom "on air". za sto opet nema normalnog objasnjenja nego da se fkt drogira ko sto se prica.

koji glupan.
nikad mi nije bio drag al ovo sad je :run:
BUAHAHAHA (reakcija na komentar) :D
dustaban

#4842 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

Pada FACIfejzovic, pada...

On ocito ima nekih problema i ima tu frustraciju koju ne moze sakriti. Lako je napraviti televiziju, ali je tesko drzati. I ona dva dnevnika hefticno sve teze popunjava. Kad jami kapitalca cijedi ga sat vremena. SVi drugi upozoravaju goste "javljaju iz rezije da nam je ostalo jos jedan minut..." jedino Senad zove reziju da pita "koliko jos dugo mora drzati gosta!"
Sva mu produkcija spala na onog benevreka...

A i ovo sto je sad osinuo po svim politicarima i svim strankama... kasno. Ko da je sad neki fazon onako pricati kad su se ionako svi nadigli
Zao mi ga je, on je jos uvijek nas ponajbolji live novinar, ali yebiga to je malo za jednu televiziju. Nadam se da ce mu se posreciti da ga kupe ti kojima se bezuspjesno prodaje...
wolf07

#4843 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by wolf07 »

dustaban wrote:Pada FACIfejzovic, pada...

On ocito ima nekih problema i ima tu frustraciju koju ne moze sakriti. Lako je napraviti televiziju, ali je tesko drzati. I ona dva dnevnika hefticno sve teze popunjava. Kad jami kapitalca cijedi ga sat vremena. SVi drugi upozoravaju goste "javljaju iz rezije da nam je ostalo jos jedan minut..." jedino Senad zove reziju da pita "koliko jos dugo mora drzati gosta!"
Sva mu produkcija spala na onog benevreka...

A i ovo sto je sad osinuo po svim politicarima i svim strankama... kasno. Ko da je sad neki fazon onako pricati kad su se ionako svi nadigli
Zao mi ga je, on je jos uvijek nas ponajbolji live novinar, ali yebiga to je malo za jednu televiziju. Nadam se da ce mu se posreciti da ga kupe ti kojima se bezuspjesno prodaje...
da je bio malkice pametniji bio bi jedna od glavnih faca na Al-Jaziri, ovako :-)
madner

#4844 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

Ovu kao neki test, ko je odje clan stranke. :D
LSD

#4845 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by LSD »

szlava wrote:
komentar na onaj monolog i šatro obracanje nekim strankama, a da niti jedno jedino ime nije pomenuo vec je bilo JA SAM, JA OVO, JA ONO, JA JA JA JA

:lol: :lol: Senci sam sebe prevazilazi :lol: dostigao je zenit u ovom ego-tripovanju, sad je na vrhuncu karijere tog ludila
Last edited by LSD on 24/02/2014 15:29, edited 1 time in total.
Brusulje

#4846 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Brusulje »

luckylaka wrote:
Senad je samo rekao oni sto bi trebali reci direktori Bht,Ftv,Rtrs...samo ovi ostali nemaju muda da spomenu ni portira u vladajucim mafijaskim strankama a kamo li da prozovu glavne mafijase.
Baš naprotiv.
Senad je lagodni i ušuškani estradni novinar, a za ovo ispod, za prozivanje mafijaša, za istraživačko novinarstvo trebaju muda do poda (koja SH nikad nije imao, ali ih je imala mlada novinarka BHRT-a):
Aladin Abdagić, Svjetlana Vučetić i Danijela Regoje dobitnici nagrada za najbolje izvještavanje o korupciji u 2013. godini.
prvi prilog

Dan prije Senadove ''provale bijesa'',
FTV, direktno i konkretno, poimenice (kako SH nikad nije smio), sav postratni ološ:
2 prva priloga, prvih 10 minuta

Shaptach kobilama

#4847 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Shaptach kobilama »

Od kafe pa nadalje , kažu najbolje je kad se mrvu slegne ...imao sam samom sebi tri pitanja ( štedim i sebe i druge opservacija o liku i djelu Senada H ) ...čini mi se na prvo imam (double) odgovor a ostala dva nagađam :
1) Zašto je u startu amnestirao S-H komponentu ? po meni ili mu signal (interesovanja ) tanko dobacuje do njihovih zapišanih teritorija ili pak nema utjecaja da ih reklamno iskoristi ( olabavile valjda žice Noletove ) u firmama koje kontrolišu ...
2) čini mi se da ne bijaše značajnijeg bošnjačkog političara koji nije prodefilovao na face tv u zadnjih 15 tak dana ..pa nešto kontam ima li išta ljepše i bolje nego kad si hrabar a imaš priliku da se nekom dobro nagovoriš (ljepši izraz ) u lice ?
3) jel Senad H . otvorio školu novinarstva ili komercijalnu tv ? nisam siguran al mi se čini da je ipak ovo prvo ..jer hvaliti se da je za 2 god kroz face tv prodefilovalo preko 300 ljudi ??? ccccc....tako grandiozan projekat , takav mentor i takva svijetla budućnost, uz malo platice al redovne koliko toliko ( omladinske -početničke ) mnoge bi ankerisala na face ...
ps kažu u narodu da se ne valja rugati nikome i ničemu,osobito ako pretjeruješ .. bez obzira što nemam ni mrvu empatije niti pola lijepe riječi prema nekad sda sad sdp varalici Ramizu Dž . čini mi se da je došlo vrijeme da se upitamo :
čiji je Senad H ? ...ili pak na čemu je Senad H ?...kako ko voli :lol: :lol:
bogumila

#4848 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogumila »

kolko ja vidim ovdje ima jedno troje ljudi kojima je senad ok
za njih troje svi ostali su "stranacki placenici"
pretpostavljam i k*rvini sinovi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#4849 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

Ima i svijet izvan ovog pdf-a.

Sta mislite koliko ljudi se slaze za kurvine sinove?
LSD

#4850 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by LSD »

slaže se citava država za kurvine sinove, nije to neka pamet....ali Senad je zadnji covjek u državi koji ima pravo na takve komentare....dovlacio ih je kod sebe u goste, imao priliku da ih direktno u facu naziva kurvinim sinovima, umjesto toga im se snishodljivo smiješio, laskao im , podilazio im, glumio skutonošu (a znao je odlicno i tada da su to obicni kurvini sinovi, a ne neki ozbiljni poloticari) i sad kad su ga udarili i nacepili - poceo je glumiti uvrijeđenu mladu, poceo je glumiti nekog pravednika i puštati Džonijeve pjesme sa nekom porukom.

:lol: :lol: pa kako ga nije stid ove trivijalnosti :shock:
Locked