SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
Vodja uvale
#4826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
U Americi za posjedovanje 5 grama heroina dobijes 5 godina robije.
A ovdje za ubistvo covjeka dobijes eto u ovom slucaju maximalno 5 godina..
A ovdje za ubistvo covjeka dobijes eto u ovom slucaju maximalno 5 godina..
-
mahalas505
#4827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Naravno da ce voditi fin zivot, ne vidim razloga sto ne bi. Mene jos interesuje presuda, jer ono sto je on uradio(covjek ubica, mislim ubiti 1 i povrijediti 4 osobe), je gore nego sto ovaj napravio ovaj balavac s audijem.Lady Saray wrote:Rasidagic vodi fin zivot.. trenira, izlazi, voza novog megana zutog napucanog pa se cuvajte na trotoarima i stanicama..
- novi.dan.nova.nafaka
#4828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Chisum wrote:... sjedite i uzivajte, vicite "sta se moze...", cekajte, spavajte, niko nikoga ne moze natjerati da ustane i pocne mijenjati stvari, ako vec sam ne osjeti potrebu za tim, ali dok je tako sve sto ja znam je da cu za svoju porodicu i njenu sigurnost uraditi sve, ali bas SVE, pa makar to bilo is onu stranu zakona...
Često gledam svoju dječicu, pazimo ih i odgajamo, pazimo da nisu mrljavi, da ne psuju, da kažu Hvala i prijatno, da se jave starijima i pitaju za pomoć itd, itd. I onda, kad čovjek vidi ovakve stvari, da nit dužan nit kriv strada neko ko ni mrava ne bi zgazio, radi tamo nekog balavca kojem se nadigne ego, uhvati me neka huja. Bojim se samog sebe ponekad i situacije da ti neko može oduzeti nešto u šta si toliko uložio svoje ljubavi, pažnje, truda. I što je dio samog tebe. Bojim se svojih postupaka u tom slučaju jer tada pada mrak na oči i tad više ne postoji ni zakon niti strah, samo želja da se pravda istjera na čistac...
Uz napomenu da nema smisla svaki tvoj post sa ove teme citirati i složiti se, jer bi ga tretirali kao spam i uvlačenje, želim samo dodati na ovo: gdje su sad ona fantomska udruženja koja su dizala kuku i motiku da se skine Semihu i Samira ? Gdje su sad ona SDP potrčkala, koja odmah nakon dolaska na vlast svoje partije odoše u fotelje i nestadoše, da traže ostavke i bacaju farbu na zgradu Vlade !?!?Chisum wrote:Ja napisah davno da ovaj narod jednostavno nema ugraviran kod bunta i pobune u svom DNK, nikada nije pokretao nikakve revolucije, a i kada bi se nasao u kakvom vihoru promijena, radije bi drkao kurac sa strane i cekao da drugi zavrse posao ili bi, i kada bi ucestvovao, sve to radio zarad necijih tudjih interesa, samo da on ne mora previse da razmislja, da lupa glavom i brine "sta i kako kasnije", pa je sasvim normalno da mu se mozes posrati u zivot, u buducnost, a on ce opet naci neko opravdanje da nista ne uradi...
Ali, jebote, pa barem neki spontani bunt... barem spontana poruka da smo TU, da nismo samo telad... Vidjecemo.
Pogledajmo Španiju, Francusku, Grčku - tamo Sindikat digne par miliona ljudi u štrajk, blokiraju sve živo dok si rekao "Piksla", ovdje situacija mnooogo gora i niko se ne buni, svako svoju brigu brine. Mislim da je Alija jedne prilike, kao odgovor na pitanje zašto su Bošnjaci oskrnavili ubjedljivo najmanje vjerksih objekata u ratu, rekao da mi Bošnjaci imamo onu finu notu bogumila, i da je to jedan od razloga zašto nikad pa ni u ratu nismo bili osvetoljubivi...
- ultima_palabra
#4829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Samo sam čekao kad ćemo doći do Taje, Semihe i Betmena 
- Morales
#4830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Iskreno pored ovakve kaznene politike,cudi me da jos nije pocelo ono pravilo oko za oko,zub za zub kod nas.... 
- dadoka84
#4831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nek kaže ko šta hoće, ali da moj neko nedužan strada radi ovakvih maloumnika ja bi mu lično presudio. Pravo i pravda u ovoj i velikoj većini drugih zemalja su samo misaone imenice. 
-
Melami
#4832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sto jes jes, istina je sto covjek kazeultima_palabra wrote:Samo sam čekao kad ćemo doći do Taje, Semihe i Betmena
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
smijemo se srbima...
imali nekoliko ustanaka
skinuli diktatora(kojeg su sami birali)
pucali jedini od bijelaca na nato avione
imaju prave kriminalce koji se rokaju ko ludi a ne ko naši... u nas je sve komedija
ali i policiju da ih pomete kad dodje naredba
a kod nas se i dalje spominju mini protesti sa 4 razbijena jajeta i 3 prozora...otprije 4 godine
međutim ovakva sranja se svuda događaju... dobro auto ubije nevinoga... vozač nikad ne odgovara...
samo u manjoj mjeri i poslije toga lete neke političke glave... a tu su i velike odštete...
sjetite se samo slučaja kad je muž pristao na odštetu a otac ubijene u prometnoj nemoćan...
imali nekoliko ustanaka
imaju prave kriminalce koji se rokaju ko ludi a ne ko naši... u nas je sve komedija
a kod nas se i dalje spominju mini protesti sa 4 razbijena jajeta i 3 prozora...otprije 4 godine
međutim ovakva sranja se svuda događaju... dobro auto ubije nevinoga... vozač nikad ne odgovara...
samo u manjoj mjeri i poslije toga lete neke političke glave... a tu su i velike odštete...
sjetite se samo slučaja kad je muž pristao na odštetu a otac ubijene u prometnoj nemoćan...
-
Vodja uvale
#4834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Black swan wrote:smijemo se srbima...
imali nekoliko ustanaka
a kod nas se i dalje spominju mini protesti sa 4 razbijena jajeta i 3 prozora...otprije 4 godine![]()
![]()
![]()
![]()
A mogla nas je policija rastjerat za 30 sekundi..
Tad na protestima 40 % 15togodisnjaka bilo..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
i to samo subotom
najveći problem što ne možeš u delikatesnu u jedan
takvi smo kakvi smo i to se neće mijenjati... nemamo demokratsku svijest
nemamo borbenu svijest... ma niš nemamo
treba se prilagoditi i sakrivati iza statistike
pišemo na forumu da nam lakše bude...
najveći problem što ne možeš u delikatesnu u jedan
takvi smo kakvi smo i to se neće mijenjati... nemamo demokratsku svijest
nemamo borbenu svijest... ma niš nemamo
treba se prilagoditi i sakrivati iza statistike
pišemo na forumu da nam lakše bude...
- Troll_Happens
#4836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Code: Select all
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/98021-pucnjava-kod-pumpe-petrol-uhapsen-muzafer-djip.htmlsmijesno stvarno bas je precizan kad je jednim metkom ga propuco u oba koljena..
-
medoIL
#4837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma pojma ti nemas o zivotu !Chisum wrote:Niko tebe nije pogresno shvatio, nego si ti to tako objasnio. Nadji svoj post pa jos jednom procitaj sta si napisao.
I ne vidjeh nikoga da ovdje glumi junaka iz filma. Upravo suprotno - vidjeh ljude kojima je ovakvih babinih "junaka", koji prkose i drzavi i zakonu, zive kao u kakvom filmu za napaljene debile, ubijajuci neduzne ljude, pun kurac.
I da, svakom ovakvom pedercicu kojem babo kupi auto da bi se kurcio, a onda i ubijao ljude po ulicama, se poserem na grob. I njegov i babin mu i matere mu, koji odgojise takvog idiota... Sisa balava, tek se ispililo, a vec ubilo covjeka. I to kakvog covjeka...
Nismo mi ovdje dusu iskasljavali u ratu da bi nam neki golobradi razmazeni pedercici, sinove podrumasa i profitera, odlucivali o zivotu i smrti.
Za druge me zaboli kurac, svako ima svoj nacin... sjedite i uzivajte, vicite "sta se moze...", cekajte, spavajte, niko nikoga ne moze natjerati da ustane i pocne mijenjati stvari, ako vec sam ne osjeti potrebu za tim, ali dok je tako sve sto ja znam je da cu za svoju porodicu i njenu sigurnost uraditi sve, ali bas SVE, pa makar to bilo is onu stranu zakona, i nema tog boga i obzira koji bi me natjerao na suprotno.
- 2407
#4838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Selo gori a raja se raspravlja po forumima.
- plejka2
#4839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E ovo je bas da se covjek najezi.Sto ti je sudbina...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/adnan-i- ... /120529035
- novi.dan.nova.nafaka
#4840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
plejka2 wrote:E ovo je bas da se covjek najezi.Sto ti je sudbina...
- Chisum
#4841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jok, haj' me ti nauci o zivotumedoIL wrote:Ma pojma ti nemas o zivotu !Chisum wrote:Niko tebe nije pogresno shvatio, nego si ti to tako objasnio. Nadji svoj post pa jos jednom procitaj sta si napisao.
I ne vidjeh nikoga da ovdje glumi junaka iz filma. Upravo suprotno - vidjeh ljude kojima je ovakvih babinih "junaka", koji prkose i drzavi i zakonu, zive kao u kakvom filmu za napaljene debile, ubijajuci neduzne ljude, pun kurac.
I da, svakom ovakvom pedercicu kojem babo kupi auto da bi se kurcio, a onda i ubijao ljude po ulicama, se poserem na grob. I njegov i babin mu i matere mu, koji odgojise takvog idiota... Sisa balava, tek se ispililo, a vec ubilo covjeka. I to kakvog covjeka...
Nismo mi ovdje dusu iskasljavali u ratu da bi nam neki golobradi razmazeni pedercici, sinove podrumasa i profitera, odlucivali o zivotu i smrti.
Za druge me zaboli kurac, svako ima svoj nacin... sjedite i uzivajte, vicite "sta se moze...", cekajte, spavajte, niko nikoga ne moze natjerati da ustane i pocne mijenjati stvari, ako vec sam ne osjeti potrebu za tim, ali dok je tako sve sto ja znam je da cu za svoju porodicu i njenu sigurnost uraditi sve, ali bas SVE, pa makar to bilo is onu stranu zakona, i nema tog boga i obzira koji bi me natjerao na suprotno.
... i tvojim haverom Torabijem...
Bezveze lupih kako se ni za jednu jedinu bitnu promjenu ne moze skupiti kriticna masa ljudi dok za seoske varalice i vraceve u redu gura po 10 milja svaki dan... kad, ono, ovaj fakat bio jedan od glavnih Torabijevih pulena na forumu...
Jebote, valja nama zivjeti s ovakvima...
- novi.dan.nova.nafaka
#4842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 3#p4609363Chisum wrote:medoIL wrote:Bezveze lupih kako se ni za jednu jedinu bitnu promjenu ne moze skupiti kriticna masa ljudi dok za seoske varalice i vraceve u redu gura po 10 milja svaki dan... kad, ono, ovaj fakat bio jedan od glavnih Torabijevih pulena na forumu...![]()
![]()
Jebote, valja nama zivjeti s ovakvima...
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 8#p4612618
Jaoo, koje si ti zlopamtilo Chisume, pa ima od te rasprave bruka dana...
edit: da li bi Torabi mogao riješiti sigurnosni problem u gradu ?
-
mahalas505
#4843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma i Chisum bi drugacije pricao da je imao kakvu pinku od torabijanovi.dan.nova.nafaka wrote: http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 8#p4612618
Jaoo, koje si ti zlopamtilo Chisume, pa ima od te rasprave bruka dana...![]()
Salim se malo, nemoj sta zamjeriti.
- Logovan
#4844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Tuga...plejka2 wrote:E ovo je bas da se covjek najezi.Sto ti je sudbina...
- Zox
#4845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sutra sa pocetkom u 12h ispred prostorija os " Musa Cazim Catic " pocinje setnja mirnih prosvjeda. Setnja obuhvata zgradu Parlamenta i Vlade kao i mjesto nemilog dogadjaja. Molimo sve koji nisu na spisku ucenika koji ce ici ali zele da idu da nas obavijeste.Protesti su u ime gubitka profesora Zlatana Handzica , negodovanje radi nesigurnosti na ulicama i zahtijevanje kazne Subasicu onakve kakva mu i spada. Za mars bi trebali obuci po jednu bijelu majcu ili kosulju a dole tamno. Bila bi pozeljna i po bijela ruza za mjesto dogadjaja.
- DaysleepeR
#4846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pritisak javnosti je čudo, zato i treba raspravljati na forumima što više, nije to tako beznačajno
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120529099
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120529099
- cappy_tempo
#4847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
"U obrazloženju odluke navodi se i da bi eventualno puštanje osumnjičenog izazvalo uznemiravanje građana i remećenje javnog reda i mira", rekao je Nikolić za Klix.ba
gdje su ovakve odluke za delalice i ostale jebene delalice familije im se sjetim
gdje su ovakve odluke za delalice i ostale jebene delalice familije im se sjetim
- DaysleepeR
#4848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
neka neka mijenjaju se standardi lagano.cappy_tempo wrote:"U obrazloženju odluke navodi se i da bi eventualno puštanje osumnjičenog izazvalo uznemiravanje građana i remećenje javnog reda i mira", rekao je Nikolić za Klix.ba
- ChataDodajStaHoces
#4849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
DaysleepeR wrote:pritisak javnosti je čudo
Samo bi ovakve stvari TV kuce trebale vise pokriti... tj izjave gradjana - razgovori s rodbinom itd
- cappy_tempo
#4850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
opet vahid cosic komesar u policiji tvrdi da smo najsigurniji ili jedni od sigurnih u evropi?