i kod mene je snimalica vec duze vrijeme u raspadu, krajnje je vrijeme da se uozbilje i srede stvari.bankok wrote:Ma i snimalica je otisla u kurac, sta god snimim ne mogu pogledati jer se prekine u po frke i nema daljneg gledanja,
fakat sta se dogadja sa Logosoftom, internet im puca konstantno i stalno, televizija stuca, snimalica ne radi, a i ove pink kanale su vec svi dobili i uveli i nije bas lijepo biti zadnji, jako lose jako budel se ovako nastavilo nece biti dobro za kompaniju, a ja licno to nebi zelio jer sam se navikao na Logosoft ali sve vise raznisljam o prelasku na neku od konkurencija,
nek se zaposleni u Logosoftu malo pocesu po glavi i uozbilje jer bi steta bila da se ugase sto se iskreno nadam da do toga nece doci, korisnike je tesko pridobiti ali je mnogo lakse izgubiti ih, ne spavajte
Logosoft
Moderator: Benq
-
1921
#4826 Re: Logosoft ALL ABOUT
-
Sakazulu
#4827 Re: Logosoft ALL ABOUT
Te trenutne probleme komotno možete pridodati vanjskim meteo uvjetima...
Ovo sam primijetio da čim negdje zagrmi LOL rikne.
Nadam se da će se stvari srediti. Jer nije puno prošlo od kad su se pohvalili zakupom:
Tokom januara 2011. godine, Logosoft je uspostavio vlastiti DWDM optički link, kapaciteta do 40x40 Gbps, prema najvećim evropskim nadprovajderima čime je omogućeno da praktičnog limita na propusni opseg i brzinu Internet linkova, za korisnike Logosoft usluga više nema. Pomenuti kapacitet dovoljan je da narednih osam do deset godina zadovoljava potrebe cijele BiH.
..i od tada lagano problemi se sve više gomilaju.
Ovo sam primijetio da čim negdje zagrmi LOL rikne.
Nadam se da će se stvari srediti. Jer nije puno prošlo od kad su se pohvalili zakupom:
Tokom januara 2011. godine, Logosoft je uspostavio vlastiti DWDM optički link, kapaciteta do 40x40 Gbps, prema najvećim evropskim nadprovajderima čime je omogućeno da praktičnog limita na propusni opseg i brzinu Internet linkova, za korisnike Logosoft usluga više nema. Pomenuti kapacitet dovoljan je da narednih osam do deset godina zadovoljava potrebe cijele BiH.
..i od tada lagano problemi se sve više gomilaju.
- karanana
#4828 Re: Logosoft ALL ABOUT
i ja sam povezivao prekide i smetnje sa losim vremenom. ali u drugu ruku nisam mogao vjerovati, pa ni sada ne mogu da vjerujem da ova tehnologija moze biti ovisno odnosno kvarna usljed oluja, gormova, kisa i snjegova. pa nije riblja kost majka mu stara.
- bankok
#4829 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sinoc kad je udario jedan jedini jaci grom sve se raspalo
,
pa u kojem vijeku mi zivimo
- drugtito2011
#4830 Re: Logosoft ALL ABOUT
Drug moj, ne branim LOL jer je i meni dopizdilo, svako malo moram ih zvati da resetuju postavke na VDSL, barem jednom sedmično.bankok wrote:Sinoc kad je udario jedan jedini jaci grom sve se raspalo,
Što se udara groma, mogu ti reći da, ko nije doživio nezna šta je. Prije par godina, grom je opalio u banderu u mahali, i sve u krugu od par stotina metara je bilo spaljeno. Srećom nisam bio u kući, ali kad sam došao zatekao sam: svi osigurači iskočili, sve što je bilo na struju neupotrbljivo (tv, šporet, frižider, bojler...), telefonski kabal potpuno istopljen, a modem počeo goriti na stolu. Onaj uredjaj od Bh telekoma koji je bio prikačen na zidu, sam našao na sredini sobe. E to je udar groma
A sinoć kad je zdrmalo 3 puta u 5 sekundi, je bilo kao da je VBR, i nije nemoguće da im je udar groma negdje napravio ozbiljan problem.
- Qler
#4831 Re: Logosoft ALL ABOUT
ja mislim da je meni taj grom opalio pod prozor sinoc, na dobrinji. razdanilo se sve na trenutak
i za sekundu stade youtube
samo sam ugasio komp i otisao spiti 
-
iceman2010
#4832 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za ostalo ne znam, nisam korisnik logosofta, ali kada je grmljavina u pitanju to je visa sila. Nema tu sigurne zastite. Od sinoc ne rade semafori na dobrinji, na C5 je i telecom-ov DSLAM nekoliko sati bio bez napajanja. Ne mozete kriviti LoL za to. Eventualno za vrijeme otklanjanja kvara ako predugo traje ali i to moze da zavisi od kvara.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- Fuzzy Dunlop
#4833 Re: Logosoft ALL ABOUT
A hvala Bogu ovi gromobrani u zgradama nisu iskidani i svaka uticnica ima uzemljenje
ironic*
Prije par godina odem do rodbine da pogledam neki PC i na kraju sam bukvalno u komsiluku ugradio 10 novih mreznih kartica
Crnjak je sto sam morao obici 3 radnje da skupim 10 kartica (tad su bile 10-15KM). Zanimljivo da su samo mrezne crkle, nista drugo u stanu. Svi su bili na kablovskoj.
Sto se tice opreme koja je vani, ovi ormarici i to. Tu bas i nema nekog spasa. Jednostavno ako je blizu udar.. prejako je to. A u stanu, treba uloziti malo u osigurace i dobar produzni na skupljim stvarima. Dovoljno je da ti jednom crke neki skuplji uredjaj pa da proklinjes
Prije par godina odem do rodbine da pogledam neki PC i na kraju sam bukvalno u komsiluku ugradio 10 novih mreznih kartica
Sto se tice opreme koja je vani, ovi ormarici i to. Tu bas i nema nekog spasa. Jednostavno ako je blizu udar.. prejako je to. A u stanu, treba uloziti malo u osigurace i dobar produzni na skupljim stvarima. Dovoljno je da ti jednom crke neki skuplji uredjaj pa da proklinjes
- bankok
#4834 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nisam ja mislio opcenito i samo na Logosoft nego na sve ostalo sto je zakocilo, a i vise sam se salio nego nestodrugtito2011 wrote:Drug moj, ne branim LOL jer je i meni dopizdilo, svako malo moram ih zvati da resetuju postavke na VDSL, barem jednom sedmično.bankok wrote:Sinoc kad je udario jedan jedini jaci grom sve se raspalo,
Što se udara groma, mogu ti reći da, ko nije doživio nezna šta je. Prije par godina, grom je opalio u banderu u mahali, i sve u krugu od par stotina metara je bilo spaljeno. Srećom nisam bio u kući, ali kad sam došao zatekao sam: svi osigurači iskočili, sve što je bilo na struju neupotrbljivo (tv, šporet, frižider, bojler...), telefonski kabal potpuno istopljen, a modem počeo goriti na stolu. Onaj uredjaj od Bh telekoma koji je bio prikačen na zidu, sam našao na sredini sobe. E to je udar groma
A sinoć kad je zdrmalo 3 puta u 5 sekundi, je bilo kao da je VBR, i nije nemoguće da im je udar groma negdje napravio ozbiljan problem.
ozbiljno konstantovao, naravno da bozija sila moze i planetu u pol secunde smrviti i sprziti a kamol tamo neki kabel,
sto se tice tih stvari kad je veca sila u pitanju tu se ne moze nikom nista zamijeriti, bitno da niko zivot ne izgubi sve ostalo se moze nadoknaditi.
-
Stojadin
#4835 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zasto mi je u posljednje vrijeme internet skoro duplo sporiji nego inace? Prije je prosjecno bio oko 14 Mbps (speedtest.net), a sad sam sretan ako je preko 6.. Ali vecinom nije. Evo npr. sad je 2.35...
Sjecam se do prije mjesec stavim YouTube video na 1080p ne moram nista cekat odma ide.. Sad ga jedva pokrene na 480.. Do mene ili? Reko prvo da pitam ovdje prije nego sto nazovem..
-
moke_31
#4836 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nego ima li informacija o povećanju uploada. Potrebe su već tu, ljudi sve više i više uplouduju na net, youtube, sad je ima i google drive itd. Vrijeme je da to vmalo podignu.
-
zilog
#4837 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koliko znam, sve radi. Koji si paket?Stojadin wrote:Zasto mi je u posljednje vrijeme internet skoro duplo sporiji nego inace? Prije je prosjecno bio oko 14 Mbps (speedtest.net), a sad sam sretan ako je preko 6.. Ali vecinom nije. Evo npr. sad je 2.35...Sjecam se do prije mjesec stavim YouTube video na 1080p ne moram nista cekat odma ide.. Sad ga jedva pokrene na 480.. Do mene ili? Reko prvo da pitam ovdje prije nego sto nazovem..
-
Stojadin
#4838 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovaj Omega.zilog wrote:Koliko znam, sve radi. Koji si paket?Stojadin wrote:Zasto mi je u posljednje vrijeme internet skoro duplo sporiji nego inace? Prije je prosjecno bio oko 14 Mbps (speedtest.net), a sad sam sretan ako je preko 6.. Ali vecinom nije. Evo npr. sad je 2.35...Sjecam se do prije mjesec stavim YouTube video na 1080p ne moram nista cekat odma ide.. Sad ga jedva pokrene na 480.. Do mene ili? Reko prvo da pitam ovdje prije nego sto nazovem..
-
zilog
#4839 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zovi podrsku da ti to srede.Stojadin wrote:Ovaj Omega.zilog wrote:Koliko znam, sve radi. Koji si paket?
-
Miasanmia
#4840 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tv mi je sinoc prestao raditi, trenutno je na popravci i ne znam do kad ce biti gotov. Sutra je finale Lp, pa me zanima da li mogu svoj resiver od logosofta(Amino) odnijeti kod jarana i tamo ga prikljuciti, posto je i on korisnik Logosofta, ali samo alfa paketa? Da li ce raditi i da li se ovaj resiver moze prikljuciti na projektor
-
zilog
#4841 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne moze, mora imati pustenu SuperTV uslugu.Miasanmia wrote:Tv mi je sinoc prestao raditi, trenutno je na popravci i ne znam do kad ce biti gotov. Sutra je finale Lp, pa me zanima da li mogu svoj resiver od logosofta(Amino) odnijeti kod jarana i tamo ga prikljuciti, posto je i on korisnik Logosofta, ali samo alfa paketa? Da li ce raditi i da li se ovaj resiver moze prikljuciti na projektor
Sto se projektora tice, to moze, ako na projektoru imas iste ulaze kao i na TV-u.
Last edited by zilog on 24/05/2013 16:01, edited 1 time in total.
-
Stojadin
#4842 Re: Logosoft ALL ABOUT
Joj, evo sad nesto probavam.. Na laptopu probam konekciju, sve normalno 10-14 Mbps na svim serverima itd.. A na mom kompjuteru ne prelazi 2.5 trenutno.. Znaci do mene je tj. do kompjutera.. U svakom slucaju cu nazvati preko vikenda, ali eto, ako neko u medjuvremenu nadje rjesenje problema..zilog wrote:Zovi podrsku da ti to srede.Stojadin wrote:Ovaj Omega.zilog wrote:Koliko znam, sve radi. Koji si paket?
- karanana
#4843 Re: Logosoft ALL ABOUT
PTC malo malo pa mi prikochi. Ne mere se film pogledati kako treba.
- drugtito2011
#4844 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne radi Motors tv. Jel ima neki problem?
-
dragonz
#4845 Re: Logosoft ALL ABOUT
Opet sam uspio tj.STB da snimi program AXN prekjučer od 10:11 do 22:11. 
-
Nokian808
#4846 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da li su došli ti pinkovi?
I da li ta snimalica zaista tako zeza kako pišete po forumu?
Molim odgovore od stvarnih korisnika jer u ponedjeljak uzimam il LOL il HS...BH telecom sigurno neću jer mi ispada najskuplji...
Molim odgovore od stvarnih korisnika jer u ponedjeljak uzimam il LOL il HS...BH telecom sigurno neću jer mi ispada najskuplji...
-
jastuk1
#4847 Re: Logosoft ALL ABOUT
HS ti još nema sve Pinkove...Nokian808 wrote:Da li su došli ti pinkovi?
-
Sakazulu
#4848 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam 'stvarni'!Nokian808 wrote:Da li su došli ti pinkovi?
Ne znam šta da ti kažem, ali vjerujem da pojedini imaju žestokih problema i da je za očekivati da i njima LOL pomogne u uživanju zakupljenih usluga.
Snimalicu povremeno koristim, bilo da snimim sve i gledam, ili na onu foru snimi par sekundi, pa vrati na vrijeme kad je TO nešto i bilo. Nekada sve radi ko sat, nekad zeza. Ali ne sekiram se, jer ako su u pitanju serije i filmovi vrlo brzo torrent spasi stvar.
UZMI uslugu i ne brini.
-
aMeR_BH
#4849 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ista stvar vec duze vrijemekaranana wrote:PTC malo malo pa mi prikochi. Ne mere se film pogledati kako treba.
Sent from Xperia arc S using Tapatalk
- bankok
#4850 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma sto se tice te tvoje odluke ja ti mogu reci samo jedno Logosoft je za HS raketa, bez obzira na ove neke probleme kojiNokian808 wrote:Da li su došli ti pinkovi?
se povremeno javljaju, ja sam korisnik Logosofta od samog pocetka tako da slobodno mozes zaboraviti HS siguran budi da
neces napraviti gresku, sto se tice pinkova i ja ih ocekujem i nadam se da ce ih uvesti, neko je ovdje napisao da su na testiranju pa sad .....