GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hemera

#4826 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

prorok wrote:Znaci nenajavljeni strajk, tj. pobuna, je sada dozvoljen? Policija nece reagirati na takvo nesto?
Niti ce biti kazni zbog istog?

Sta nam uradise mafijasi od zemlje, ludilo
treba tuziti sindikat za nanosenje stete
naci advokata sabrati građane i udariti po ološi
drug_profi

#4827 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

@drezdener
I sta ti sad hoces ovdje preko tastature, ljeba ti? Da ti vicemo joj gospon svabo sto si ti pametan!
Lako je biti pametan u Njemackoj. Dodji zivi ovdje pa budi pametan, garantujem ti da bi pobudalio ko nosara za pola godine.
dresdener78

#4828 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

Gradski wrote:Šta znači ova riječ mukajet, nije mi jasno ?? i od kud ona u našem bosansko-hercegovačkom govoru, i čija je to uopšte riječ, pošto nas sigurno ima puno koji ne znamo značenje te riječi bilo bi lijepo ovu stranu riječ nekom našom zamjenskom.
valjda neki čeho-rusizam, na češkom se može reći "ani nemukne" u smislu "ni rijeći ne kaže" kad se desi nepravda i zlo, i -jet je vjerovatno ruski sufiks treće osobe kao "rabotajet", "sdjelajet" itd. :evil:
drug_profi

#4829 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Vidjecemo sta ce biti, ali ova Vlada, ministri i premijer su ka*ine jedne najobicnije ako se ovo ovako zavrsi.

Ako se ovo ovako zavrsi ne da treba ukinuti samo GRAS, nego treba ukinuti Kanton Sarajevo, a vlast prenijeti na Federaciju, mozda bi na tom nivou neko imao muda da posalje 500 robokapa u GRAS da im procitaju prava i duznosti.
prorok

#4830 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by prorok »

Hemera wrote:
prorok wrote:Znaci nenajavljeni strajk, tj. pobuna, je sada dozvoljen? Policija nece reagirati na takvo nesto?
Niti ce biti kazni zbog istog?

Sta nam uradise mafijasi od zemlje, ludilo
treba tuziti sindikat za nanosenje stete
naci advokata sabrati građane i udariti po ološi
Ko ce to pokrenuti?

Ocito je da Sarajevom upravljaju Sandjosi, cim nema niko muda da im se obrati.

EDIT: Navedi mi kafic u centru Sarajeva a da nije Sandjos gazda?
Last edited by prorok on 13/01/2013 13:36, edited 1 time in total.
Hemera

#4831 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

mozda je bolja varijanta pokrhati im nosine za volanom
hypko_nurko

#4833 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hypko_nurko »

seljaci iz grasa uzvracaju udarac
O'zone
Globalni moderator

#4834 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Ja još uvjek ne mogu sebi da dođem! JA VLADE I MLOHAVOG K....!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mislim nije da nisam očekivao ovakav ishod ali opet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
adnansax

#4835 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by adnansax »

Vlada samo pokazuje da je taoc ovih desetak magaraca iz sindikata koje gura neka politicka stranka.. Himzanija and co. vlada svim gradjanima sarajeva i vedri i oblaci ne samo u grasu vec sad i u vladi... :lol: :lol: :lol:
Logovan

#4836 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

vade_mecum wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130113063

jel' ovo ubaceni GRAS-ov element :lol:
Ovo je početak "rata" između Grasa i Centre. :D Sad kad Centro uzvrati, pa opet Gras, itd
prorok

#4837 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by prorok »

Kakav rat ba? Zar nije ocigledno da je ovaj strajk od 2 dana rezultirao punjenjem kasa Centre i Sarajevo taxija?

Joj ublehasa ccc
hypko_nurko

#4838 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hypko_nurko »

prorok wrote:Kakav rat ba? Zar nije ocigledno da je ovaj strajk od 2 dana rezultirao punjenjem kasa Centre i Sarajevo taxija?

Joj ublehasa ccc
sta je trebalo, da se taksisti i centrotrans solidarisu sa narodom i da voze dzaba :lol: :-)
prorok

#4839 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by prorok »

A sta kao trebam da potvrdim pricu da je GRAS strajkao sa razlogom, bez ikakvog najavljivanja istog? Kao i to da nece biti nikakvih tuzbi na pobunu iz sandjackih redova GRASA?

Kao i to da su gradjani ispastali, centro i taxi zaradili, gras opet poceo raditi, za mjesec ce opet strajkati?

Koja drama jebote. Treba roman o ovome napisati.
prorok

#4840 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by prorok »

hypko_nurko wrote:
prorok wrote:Kakav rat ba? Zar nije ocigledno da je ovaj strajk od 2 dana rezultirao punjenjem kasa Centre i Sarajevo taxija?

Joj ublehasa ccc
sta je trebalo, da se taksisti i centrotrans solidarisu sa narodom i da voze dzaba :lol: :-)
Ne. Ako cemo fantazirati, KS bi trebao isplatiti CENTRU i taxi kako bi opravdao ovo vanredno stanje u Sarajevu zbog sandjackog bojkota gradskog prijevoza

Tako ne bi ispastali gradjani , vec gras i KS.

Ali kome je to bitno?
drug_profi

#4841 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Evo kcer mi sad prica kako je sinoc dosla kuci sa Centrom.
Milina, da hoce GRAS strajkati i dalje... Stigal kuci iz carsije za 10 minuta. U busu ciko u odjelu kaze: dobro vece. Ljudi sjede, grijanje radi...
Baska sto je karta markica, za takvu uslugu mogu i dvije dati.
GRAS-u treba podhitno ubaciti konkurenciju, ali ono pod hitno !!!
Sa_u_srcu

#4842 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sa_u_srcu »

Ako premijer KS, ne pokrene tuzbe protiv ovih nelagalnih blokada gradskog saobracaja, ciji oni nisu vlasnici, nego svi mi...razocarat ce me za sva vremena...
Drugo, da smo mi pametan narod, pa da sada svi, bojkotujemo gras...dakle da ih pustimo da voze dva dana prazne autobuse i tramvaje...to bi bio najbolji odgovor...na sve ove budalastine, neradnika iz Grasa.
cyprus

#4843 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cyprus »

Možemo li mi, stanovnici Sarajeva, šta uradit po ovom pitanju? Pa jebu nas kad god im se ćefne :sad:
Sa_u_srcu

#4844 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sa_u_srcu »

cyprus wrote:Možemo li mi, stanovnici Sarajeva, šta uradit po ovom pitanju? Pa jebu nas kad god im se ćefne :sad:

Bojkotom...
ultima_palabra

#4845 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

Da ponovimo još jednom...
Prpa.ba wrote:
Konkurencijsko vijece u BiH/FBiH je smijurija koju podmicuje ko stigne i koja se nastoji ne mijesati u svoj posao. Vladaju distributerski i drugi monopoli, namjestanje cijena izmedju trgovackih lanaca, naftnih kompanija i telekoma je svakodnevnica. Privatizacija se obavila polovicno jer drzava nije osigurala nadzor prodaje niti nadzor postprodajnih (ugovornih) akitvnosti od strane kupaca.

U ovoj drzavi vlada socijalizam u drzavnim firmama i administraciji, i to takav rampantan socijalizam da radnike prakticno nije moguce otpustiti bez da zajednicki budzet svih gradjana ne ispasta, niko ne odgovara za rezultate rada, pravilnici se ne postoje, a rezultati loseg poslovanja i nesprovedbe zakona svaljuju se na socijalisticke zakone koji opet zaklanjaju sve firme (i radnike i upravu) od svih mogucih posljedica kradje, kriminala, svjesnog vodjenja firmi u propast i tako dalje i tako blize. Zahvaljujuci tome, socijalistima je svejedno kako ostatak drzave zivi, pa otuda i nemijesanje u vlastite poslove u svakom aspektu funkcioniranja drzave.

S druge strane, mi ostali koji smo vec prosli kroz tranziciju (za razliku od "giganata" i administracije), zivimo u svijetu divljeg kapitalizma gdje za najmanju sitnicu ostajes bez posla. Istini za volju, "bosnjacka" ekonomska svijest je na veoma niskom nivou razvoja, no privatne firme gdje se "zaposljavas" preko veze vec su u fazi raspada i za koju godinu ce se trziste ocistiti od takvih privatnih firmi. Naravno, govorim o firmama koje nisu finansirane od narko-novca i ne sklapaju unosne poslove sa drzavnom administracijom. Dakle, strucnost i znanje kroz par godina ce doci do punog izrazaja, problem sa ovom drzavom je sto jako malo ljudi jeste strucno na modernom trzistu i ljudi opcenito misle da znaju a ne znaju nista od vrijednosti.

Problem slobodnom trzistu cini upravo administracija, sistem obrazovanja, zdravstva, redarstva i drzavne firme- koje umjetno dizu standard, pri tome ziveci u "mjehuru" u kojem je sve savrseno (gledajuci u odnosu na ostatak stanovnistva) i koji zahvaljujuci tom mjehuru sprjecavaju svaki vid efikasne identifikacije gorucih problema i njihovog rjesavanja. Ne tice ih se- pa o tome i ne brinu. Nazalost, drustvena moc je u njihovim rukama.

Kao i uvijek, kapitalizam polako dolazi i u njihova dvorista- realnu ekonomiju su unistili, a strano finansiranje nece moci ici do u besvijest. Budzeti su ionako u kolapsu, sto ce prvo poceti rusiti socijalisticke bastione koji imaju najmanju moc medju ostalim socijalistima (drzavne firme), pa ce potom pasti Telekom i Elektroprivreda, Vodovod, pa ce se administracija pokoskati izmedju sebe i tek posljednji na udaru bit ce snage reda i mira.

Dakle, privatizacije i opci raspad socijalistickog drustvenog uredjenja u BiH je neminovnost i dolazi u narednom desetljecu. Izazvati ce opci haos, ali sto se mene tice, svejedno mi je. Ne mogu reci da im nisam pomogao- svake godine im od poreza dajem stotine maraka da bi oni zivjeli svoje lijepe zivote u mjehuricu socijalizma, a oni i dalje sami sebe kradu i unistavaju vlastite firme i drzavu. Kad dodje privatnik, bice kuku-lele, ali sta im mi mozemo. Sami pali i sami se ubili, a neka oni sa tim odugovlace koliko znaju i mogu. Ionako pad prosjecne place za 50% nece uzrokovati znacajno manju kupovnu moc vecine gradjana.. :D :D
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Agonija je opet odložena, samo ti razmaci su sve kraći i kraći.
Sarajevo će se i na ovom frontu vrlo brzo suočiti sa neminovnošću, godine loše uprave, korupcije, lopovluka dolaze na naplatu, posljedice već osjećamo mi svi, a bit će samo gore i gore, jer grad puca po svim šavovima.
Odložena zauvijek.

Ako su vijesti tačne, izgleda da su ''štrajkači'' pobijedili. Šteta.
Propuštena je izvrsna prilika da se situacija u GRASU najzad sredi. Ovaj put, vlada je imala apsolutnu podršku građana, i sve da su ih sve otpustili, niko im ne bi rekao ni riječ. Bilo je vrijeme, a i okolnosti su im išle na ruku, za drastične rezove i drastične mjere, i velika je šteta što su propustili tako povoljnu priliku.

Ne vjerujem da su to učinili zbog straha od gubitka glasova (2000X4=8000), kad je ta banda dolje uglavnom Fahrino biračko tijelo. Vjerovatnije je da su to učinili zbog straha na šta bi to ''čišćenje'' moglo izaći, koliko daleko bi se išlo, i šta bi češljanje knjiga otkrilo i do koga bi sve dobacilo.

Ako su sad propustili ovakvu priliku da se riješe viška radnika, korumpiranog sindikata i da konačno raščiste sve to smeće koje se u GRAS-u godinama slagalo, teško da će se ikad pomaći s ovoga što imamo danas ...
Sa_u_srcu

#4846 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sa_u_srcu »

Mail sefice kabineta Premijera KS... [email protected]

Mislim da ne bi bilo lose da se napise koji mail...na ovu adresu...
O'zone
Globalni moderator

#4847 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Sa_u_srcu wrote:Mail sefice kabineta Premijera KS... [email protected]

Mislim da ne bi bilo lose da se napise koji mail...na ovu adresu...
Mail treba da ide ovako:

"Poštovana šefice kabineta premijera KS,

Premijer Vam/Nam je:

S poštovanjem"
dzungla

#4848 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzungla »

zna li iko hoce li doticni Muminovic odgovarati za situaciju koju su napravili u gradu :x
Neradnik

#4849 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Neradnik »

tesko ako se budu dogovorili da ce iko odgovarat.opet ce i jedni i drugi po svome a raja sto je isla pjeske nikom nista.

e jebo im ja majku lopovsku zato u kompletu. :D
StupskaBitanga

#4850 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

dzungla wrote:zna li iko hoce li doticni Muminovic odgovarati za situaciju koju su napravili u gradu :x
neće takav je dogovor
Post Reply