Zahvale @mirota još jednom na pravovremenim informacijama. Maksuz nismo otišli na Banje bič jer je bila gužva
Moderator: anex

nista drug, samo vozacka i saobracajna, jer su EU, isto ko kad ja idem u CRO sa tudjim autom...Sarma na balkonu wrote: ↑06/10/2023 17:21 Pozdrav,
Da li je neko putovao autom u Italiju?
Planiram da idem s autom koje nije na meni. Da li neko zna šta treba od dokumenata?
Nista posebno za dokumente, samo se pripremi da se naplacas putarine ako ces daleko ici. Pofino te ogule autoputevi kroz Italiju.Sarma na balkonu wrote: ↑06/10/2023 17:21 Pozdrav,
Planiram da idem s autom koje nije na meni. Da li neko zna šta treba od dokumenata?
gdje god da maknes, naplata putarine... rijetko gdje imas covjeka na naplati putarine... sve je automatizirano, ubacis pare, istrese ti kusur i arivederci... ali su zato magistrale u dosta dobrom stanju, pregledaj rute kojim ces se kretati i pokusaj da izbjegnes autostrade... ima se sta i vidjeti kud god krenes po italiji...Dope_Man wrote: ↑10/10/2023 10:13Nista posebno za dokumente, samo se pripremi da se naplacas putarine ako ces daleko ici. Pofino te ogule autoputevi kroz Italiju.Sarma na balkonu wrote: ↑06/10/2023 17:21 Pozdrav,
Ja sam putovao sa brendiranim službenim u maju, nosiš standardne dokumente kao i ovdje, niko me nigdje ni u Italiji ni u Slo nije zaustavio, Hrvati nisu ni saobraćajnu na granici tražili.Sarma na balkonu wrote: ↑06/10/2023 17:21 Pozdrav,
Bodrum je odličan, ali preporučujem Kaš i Fetije. Izmir ne preporučujem.Karikaturist wrote: ↑16/11/2023 14:00 Kad smo vec kod Turske, kakve su obale oko Izmira tacnije Kusadasi i taj dio? Ovaj dio oko Antalije me ne privlaci nikako..
Cesme, Foca, Urla... Prelijep kraj. Selo Sirince za ljetnji predah od mora. Tu blizu je i Efes.Karikaturist wrote: ↑16/11/2023 14:00 Kad smo vec kod Turske, kakve su obale oko Izmira tacnije Kusadasi i taj dio? Ovaj dio oko Antalije me ne privlaci nikako..
Nije lose za prespavat....cisto je, imaju garazu pored ako ima mjesta, ne sjecam se koliko para, autobus blizu nekh 50ak metera, ima blizu turska doner kebab radnja, razumiju srpski

ima li neko iskustva sa putovanjem u polarnom krugu ,Norveska,Svedska,Finska u Martu.ElRe wrote: ↑19/11/2023 13:16Cesme, Foca, Urla... Prelijep kraj. Selo Sirince za ljetnji predah od mora. Tu blizu je i Efes.Karikaturist wrote: ↑16/11/2023 14:00 Kad smo vec kod Turske, kakve su obale oko Izmira tacnije Kusadasi i taj dio? Ovaj dio oko Antalije me ne privlaci nikako..
Kusadasi je jedno od posjećenijih mjesta turske srednje klase. Nisam bio, ali mi to ne obećava.