Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakaljin

#4826 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

ado-šampion wrote:Auto nije lose, a tema je mozda i rekorder na forumu (193 stranice), mahom problemi. :-) A jaka je vadiona kao uvoze se grobovi, valjda se druga auta mahom uvoze s malom kilometrazom. Sve Golfovi, Astre, Focusi, Pezoi max do 150 k i to pravih. :-) Odmah mi pade na pamet onda zena sto je kupila Golf 5 sa 190 k km, da bi se ispostavilo da auto ima 700 k zapravo. I ko zna koliko je takvih, sigurno vise nego s nekom pristojnom km (cca 200-250 k).
Pa dok ima ovaca da kupuju takva auta, i bice takvih auta i uvozice ih razni preprodavaci.

Kada se bude auto kupovao mozgom onda nece biti takvih auta iz uvoza
ado-šampion

#4827 Re: Renault Megane all about

Post by ado-šampion »

kakaljin wrote:
ado-šampion wrote:Auto nije lose, a tema je mozda i rekorder na forumu (193 stranice), mahom problemi. :-) A jaka je vadiona kao uvoze se grobovi, valjda se druga auta mahom uvoze s malom kilometrazom. Sve Golfovi, Astre, Focusi, Pezoi max do 150 k i to pravih. :-) Odmah mi pade na pamet onda zena sto je kupila Golf 5 sa 190 k km, da bi se ispostavilo da auto ima 700 k zapravo. I ko zna koliko je takvih, sigurno vise nego s nekom pristojnom km (cca 200-250 k).
Pa dok ima ovaca da kupuju takva auta, i bice takvih auta i uvozice ih razni preprodavaci.

Htio sam poentirati da nije bas da se samo Meganei dvice mahom uvoze grobovi, nego se generalno mahom uvoze grobovi.

Ne mislim da to ima veze s ovcama, nego je jednostavno platezna moc stanovnistva mala i takva auta se u vecini slucajeva jedino mogu i prodati.
kakaljin

#4828 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

ado-šampion wrote:
kakaljin wrote:

Htio sam poentirati da nije bas da se samo Meganei dvice mahom uvoze grobovi, nego se generalno mahom uvoze grobovi.

Ne mislim da to ima veze s ovcama, nego je jednostavno platezna moc stanovnistva mala i takva auta se u vecini slucajeva jedino mogu i prodati.
Pa ne moze platezna moc da ti pravi ogranicenje da kupis auto koje te moze zivota doci, tebe i tvoje porodice, ako nisi u mogucnosti da kupis sigurno auto bolje je da se ne kupuje nikakvo. Ovo bi trebalo da svako normalan razmislja a pogotovo ko ima porodicu.
drunken tiger

#4829 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Ponos VW vlasnika im ne da da se žale na auto. Radije će lagati i sebe i druge da se nikada ne kvari i da je održavanje džaba. Samo ga dovučeš kod majstora i sve ti je džaba.
Auto je dobro onoliko koliko se održava. Ovo su uglavnom mali i sitni problemčići koji se pojavljuju zbog starosti automobila. Za bosance je VW najboljji auto iali isto tako im je Dino Merlin najbolji pjevač ;)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4830 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

drunken tiger wrote: Ponos VW vlasnika im ne da da se žale na auto. Radije će lagati i sebe i druge da se nikada ne kvari i da je održavanje džaba. Samo ga dovučeš kod majstora i sve ti je džaba.
Auto je dobro onoliko koliko se održava. Ovo su uglavnom mali i sitni problemčići koji se pojavljuju zbog starosti automobila. Za bosance je VW najboljji auto iali isto tako im je Dino Merlin najbolji pjevač ;)
moj duboki naklon majstore :thumbup:
amar1994

#4831 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

mogli bi se javit sad neki od tih vlasnika , da kazu da je megane lose sklopljen auto :-) :lol: :lol: :run:

3 , 2 , 1 .....
Ned071

#4832 Re: Renault Megane all about

Post by Ned071 »

svasta sam vozao, svasta sam imao, ali jedino sa dvojkom nikad nisam imao nikakvih problema. a vi dalje opletite...
bitanga_sa_otesa

#4833 Re: Renault Megane all about

Ned071 wrote:svasta sam vozao, svasta sam imao, ali jedino sa dvojkom nikad nisam imao nikakvih problema. a vi dalje opletite...
i ja jedino sa stojadinom nisam imao problema,za 15 godina samo sam jednom stao na cesti i to je bio zamor materijala...
Last edited by bitanga_sa_otesa on 11/07/2017 14:32, edited 1 time in total.
amar1994

#4834 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:svasta sam vozao, svasta sam imao, ali jedino sa dvojkom nikad nisam imao nikakvih problema. a vi dalje opletite...
pricamo o modernim autima , dvojka jest pouzdan , al eto stari sa yugom isto nije imqo problema , jednom zamjenio pumpu i razvodnu kapu :D , a presao sa njim oko 100 hiljada i nikad ga nije izdao :thumbup:
drunken tiger

#4835 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

I ja s biciklom. Isto tako. NIgdje me nije ostavio. Mislim, bezveze ti je priča.
Ned071

#4836 Re: Renault Megane all about

Post by Ned071 »

nije bezveze... zato sto se ovdje ljudi sprdaju sa volkswagenom. a voze, cast rijetkima, gore krame...
bitanga_sa_otesa

#4837 Re: Renault Megane all about

golf dvica najvece smece ,doduse sad je Ćetvorka preuzela primat :lol:
Ned071

#4838 Re: Renault Megane all about

Post by Ned071 »

najpouzdaniji auto... jedan od najkvalitetnijih ikada. dalje nastavite s renoLom, svakako golf nije tema
amar1994

#4839 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:nije bezveze... zato sto se ovdje ljudi sprdaju sa volkswagenom. a voze, cast rijetkima, gore krame...
sto se mene tice , nije u autima problem , nego vlasnicima koji puno seru(nisu sa foruma :D )

najnovija neki dan , bolja dvica od freelandera za makadam jer nema elektonike i ne kvari se :lol: :lol: :lol:

u.prevodu , hocu da se vozam a necu marke da dam na auto , taman se raspadao :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4840 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Ja bih tu dodao jos ladu rivu 1300 cc, nikad nije stala, ali jeste trosila k'o nasa vlada, i peugeot 205 1.8 dizlo, e taj je podero cak i jednu dvicu i ispratio je na bolji svijet. :wink: :D :D :D
bitanga_sa_otesa

#4841 Re: Renault Megane all about

Ned071 wrote:najpouzdaniji auto... jedan od najkvalitetnijih ikada.
ma ko to kaze? smetlje ko i svi ostali auti.kvari se svaki,taj auto ima toliko debilskih rjesenja ,naopako kvacilo, druk lezaj i ona debilna sipka sto probije plocicu u potisnoj(mjenjac lakse skinut na golfu petici nego na dvici) rucica mjenjaca se raspadne poslije 2 god.(na stojadinu traje 30 godina).konusni lezajevi zadnjih tockova se mijenjaju mjesecno...sjedista ko drvene klupe koja se razjebu za 3 god.(popucaju plastike u vodjicama i svako klapa).tabla poslije 2 god se trese na svakom ko da polijece mlaznjak..svakom truo vezni lim i unutrasnji blatobran kod ulivnog grla u rezervoar.. papak i gumena cizma ubiju sve...al bitno je da se ode za cvaju na more i 5 godina nisam haube digo ocam,moja skoljka poderala 4 motora s otpada....toliko o pouzdanosti poyyy
citroen xm

#4842 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Ako hoćeš podatak o najpouzdanijem autu koje sam ikada imao, to je Samara 1.3. Mnogi bi se nasmijali, ali je tako. Ta auta su gola mehanika bez ikakve elektronike, da ne pričamo o potrebnim i nepotrebnim(većinom) dijelovima koja nova auta posjeduju. Dvojka je ta generacija auta. Obično prevozno sredstvo, civare koja sem GTI verzije ne nudi ništa više do pukog prevoza od A do B. A vidiš i uprkos tome što se mnogima nije često kvarila, postoje ljudi koji kažu da sa njom iz servisa nisu izlazili.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4843 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ned071 wrote:najpouzdaniji auto... jedan od najkvalitetnijih ikada.
ma ko to kaze? smetlje ko i svi ostali auti.kvari se svaki,taj auto ima toliko debilskih rjesenja ,naopako kvacilo, druk lezaj i ona debilna sipka sto probije plocicu u potisnoj(mjenjac lakse skinut na golfu petici nego na dvici) rucica mjenjaca se raspadne poslije 2 god.(na stojadinu traje 30 godina).konusni lezajevi zadnjih tockova se mijenjaju mjesecno...sjedista ko drvene klupe koja se razjebu za 3 god.(popucaju plastike u vodjicama i svako klapa).tabla poslije 2 god se trese na svakom ko da polijece mlaznjak..svakom truo vezni lim i unutrasnji blatobran kod ulivnog grla u rezervoar.. papak i gumena cizma ubiju sve...al bitno je da se ode za cvaju na more i 5 godina nisam haube digo ocam,moja skoljka poderala 4 motora s otpada....toliko o pouzdanosti poyyy

Pored svega nabrojanog, dodao bih i jos zadnji kocioni ciliindar. Koliko je to burazu problema pravilo, cudo pravo.
bitanga_sa_otesa

#4844 Re: Renault Megane all about

konektovan wrote:

Pored svega nabrojanog, dodao bih i jos zadnji kocioni ciliindar. Koliko je to burazu problema pravilo, cudo pravo.
ma govno od auta ,ima se tu nabrajati cijeli dan..njemacki jugo je to,malo kvalitetnija skoljka ,prosla kataforezu,ostalo u istom rangu...
ado-šampion

#4845 Re: Renault Megane all about

Post by ado-šampion »

A pored onoga sto sam nabrojao jos jedna ubleha (hvala kolega, da ne citiram) je da je auto dobro samo onoliko koliko se odrzava. Znaci trebas biti prof. dr. za auto da bi auto bilo ok? Pa samo Njemacka godisnje proguta 3 miliona novih auta, sta mislis koliko ih od ta 3 miliona ne zna ni ulje provjerit? Ja bih se kladio bar trecina, ne interesuje ljude. Sta treba sad da se svako auto koje kupe raspadne?

Velika vecina njemackih vozaca je totalno nemarna prema autu, kupe, vozaju od A do B, prodaju, pa onda u trecem krugu to dodje do Bosanca s 500 k na satu. I on uglavnom vozi bez ikakvih problema. Jebo auto koje je ok samo kad ga kupis s 50 hiljada na satu i kad je pazeno mazeno.
amar1994

#4846 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

znaci to je mjerilo , dobar auto.je onaj koji se ne odrzava i presao je mnogo :D :run:

nadji mi ijedan auto takav , ja ga jebem ako ima takav a da valja :-)

ti sto ne odrzavaju su karinasi koji samo rade ono sto je najminimalnije u garanciji , a kasnije nece da zamijeni kociono ulje jer moze jos , dobro koci ne treba to dirat , tako i sa uljem , jebe ga maksimalno , ako je interval na 40 hiljada , on ce na 50 da promijeni i to ce nac najjeftinije , da ne pricam o rashaldnoj koju ne mijenjaju ako ne curi , isto tako filtere , isto tako remenje itd itd...... Taj auto sve do jednog je za smeca po kratkom postupku , ne bitno koja je marka :thumbup:

al vdiidim ja da se opet namece njemacka i njihov kvalitet , ostali su rinaka :sax:
bitanga_sa_otesa

#4847 Re: Renault Megane all about

đeš nagolfa ....to je simbol nacije :lol: :lol:
Last edited by bitanga_sa_otesa on 11/07/2017 16:52, edited 1 time in total.
ado-šampion

#4848 Re: Renault Megane all about

Post by ado-šampion »

Nisi me shvatio Amare, ne znaci da tako treba radit, ali vala nije mjerilo kvaliteta auto koje je pazeno i mazeno i ima 50 k na satu, jer je to daleko od prosjeka. A i takvi se kvare. Jaran je na 5000 km na novom Meganeu 2 u vakat onda kad su izasli imao problema s necim oko volana, mislim da je bas bilo to isto.

Upravo je razlika izmedju kvalitetnih i nekvalitetnih auta koliko mogu podnijeti maltretiranje i kilometre.
amar1994

#4849 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Nisi me shvatio Amare, ne znaci da tako treba radit, ali vala nije mjerilo kvaliteta auto koje je pazeno i mazeno i ima 50 k na satu, jer je to daleko od prosjeka. A i takvi se kvare. Jaran je na 5000 km na novom Meganeu 2 u vakat onda kad su izasli imao problema s necim oko volana, mislim da je bas bilo to isto.

Upravo je razlika izmedju kvalitetnih i nekvalitetnih auta koliko mogu podnijeti maltretiranje i kilometre.
izolovanih slucaja ima uvijek :thumbup:

ja ti kazem , neodrazavan ce svaki da krepa prije ili kasnije :wink:
dgL_

#4850 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

Uvijek u zivotu postoje ljudi od kojih treba kupiti auto... I ljudi od kojih bikad nebi kupio auto...

A ovo da je dvica helem ko yugo nebi diskutovo..

Dvica je u svoje vrijeme bila auto... Vrijeme je zgazilo, kao i tehnologija i nema se tu sta reci... Iako ih se jos kotrlja more... Jbg
Post Reply