CARINA U BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
channel10

#4826 Re: CARINA U BiH

Post by channel10 »

iz zadnje klupe wrote:
Ni blizu Iherb. Ipak hvala na pomoći.
Ako pod suplemente mislis na one za teretanu, u pravu si, swansonvitamins ili pipingrock nisu za tog. ali ako recimo kupujes bilo sta drugo, imas mogucnost koju nemas kod drugih, jer oni su direktni proizvodjaci.

Najmanje jednom mjesecno na 24 sata daju popust 25-50% na sve svoje proizvode ( koji se mjere u stotinama, ako ne i u hiljadama) i po tim cijenama nema sanse da to kupis negdje drugo, a u to postarina 16 dolara do 2 kg dht global, ima tracking, mene samo carine strah, ali tad za 100 maraka mozes, od kozmetike i suplemenata kupiti sto bi na ebayu ili iherbu platio bar 200-250 km.
I onda hadzo na carini traži fito pregled i uzme katalog i procjeni po katalogu i platis onda sve dadzbine.
CooK

#4827 Re: CARINA U BiH

Post by CooK »

Streptokok wrote::evil:
CooK wrote:
Streptokok wrote:Kod ovih online kupovina, po kojem kursu naše banke zaračunavaju dolar, prodajni, kupovni ili srednji?
Prodajni naravno, oni tebi prodaju valutu.
Mamu im banditsku.
Svugdje na svijetu ti je tako i to ti je cista logika, nebitno jesu li pare u pitanju ili neka roba. Ne moze on tebi prodati valutu jeftinije nego sto je otkupljuje. Da to ide tako onda bi ti mogao otici kod njih i kupiti npr milion dolara i odmah im prodati tih milion dolara i ponijeti kuci desetke hiljada KM. Malo razmisljaj na taj nacin pa ces skontati da nema logike da bude drugacije nego kako je sada.
Streptokok

#4828 Re: CARINA U BiH

Post by Streptokok »

channel10 wrote:
iz zadnje klupe wrote:
Ni blizu Iherb. Ipak hvala na pomoći.
Ako pod suplemente mislis na one za teretanu, u pravu si, swansonvitamins ili pipingrock nisu za tog. ali ako recimo kupujes bilo sta drugo, imas mogucnost koju nemas kod drugih, jer oni su direktni proizvodjaci.

Najmanje jednom mjesecno na 24 sata daju popust 25-50% na sve svoje proizvode ( koji se mjere u stotinama, ako ne i u hiljadama) i po tim cijenama nema sanse da to kupis negdje drugo, a u to postarina 16 dolara do 2 kg dht global, ima tracking, mene samo carine strah, ali tad za 100 maraka mozes, od kozmetike i suplemenata kupiti sto bi na ebayu ili iherbu platio bar 200-250 km.
I onda hadzo na carini traži fito pregled i uzme katalog i procjeni po katalogu i platis onda sve dadzbine.
Ja sam u nekoliko navrata narucivao suplemente sa iherb i nikad nije bilo provlema.
Streptokok

#4829 Re: CARINA U BiH

Post by Streptokok »

CooK wrote: Svugdje na svijetu ti je tako i to ti je cista logika, nebitno jesu li pare u pitanju ili neka roba. Ne moze on tebi prodati valutu jeftinije nego sto je otkupljuje. Da to ide tako onda bi ti mogao otici kod njih i kupiti npr milion dolara i odmah im prodati tih milion dolara i ponijeti kuci desetke hiljada KM. Malo razmisljaj na taj nacin pa ces skontati da nema logike da bude drugacije nego kako je sada.
ma znam, no mrzim banke i bankare.
sejoo

#4830 Re: CARINA U BiH

Post by sejoo »

@Streptokok
Nisam rekao da ima ili da ce biti problema drug nego me interesuje cijena. Koliko vidim npr. whey nije mnogo jeftiniji nego je ovdje. Ako uzmeo u obzir da mi plaćamo prevoz i jos uvjek carinu (preko 50KM) nije jeftin. Istina je da imaju mnogo stvari i to dobrih.
bdzs

#4831 Re: CARINA U BiH

Post by bdzs »

CooK wrote:
bdzs wrote:
Streptokok wrote:Kod ovih online kupovina, po kojem kursu naše banke zaračunavaju dolar, prodajni, kupovni ili srednji?
Evo današnja transakcija pa izračunaj

Exchange rate: 1 Convertible Mark = 0.603459 U.S. Dollars
Jesi li ti to, Bgt, postavio onaj PayPalov kurs? :D
Sta misliš da paypal radi đaba :? Meni ne znači ništa par pheninga više, jer ne radim velike transakcije.
Streptokok

#4832 Re: CARINA U BiH

Post by Streptokok »

sejoo wrote:@Streptokok
Nisam rekao da ima ili da ce biti problema drug nego me interesuje cijena. Koliko vidim npr. whey nije mnogo jeftiniji nego je ovdje. Ako uzmeo u obzir da mi plaćamo prevoz i jos uvjek carinu (preko 50KM) nije jeftin. Istina je da imaju mnogo stvari i to dobrih.
nekad se isplatilo uzimati whey sa iherba (pakovanja do 1kg), dok je poštarina bila fiksno 4$, a sada isto mislim da se ne isplati.
TRANCE

#4833 Re: CARINA U BiH

Post by TRANCE »

Najpovoljniji whey ti je britanski Myprotein ili Bulkpowders. Ako uvedu ovaj zakon da se ne carini do 300 KM, 5 kg wheya bez okusa bi bilo 83 KM ako naručiš s njihove stranice, pod uslovom da ovi naši ne izmisle sanitarne preglede i ostale namete. Druga opcija su ti Pik.ba šverceri, kod njih je 110 KM i treća opcija su ti prodavnice po gradu, kod njih je 160 KM. To ti je i jedan od primjera koliko nas deru s cijenama u ovom šupku od države, da nešto što je na zapadu 80 KM, kod nas se prodaje za 160 KM.
sejoo

#4834 Re: CARINA U BiH

Post by sejoo »

TRANCE wrote:
Najpovoljniji whey ti je britanski Myprotein ili Bulkpowders. Ako uvedu ovaj zakon da se ne carini do 300 KM, 5 kg wheya bez okusa bi bilo 83 KM ako naručiš s njihove stranice, pod uslovom da ovi naši ne izmisle sanitarne preglede i ostale namete. Druga opcija su ti Pik.ba šverceri, kod njih je 110 KM i treća opcija su ti prodavnice po gradu, kod njih je 160 KM. To ti je i jedan od primjera koliko nas deru s cijenama u ovom šupku od države, da nešto što je na zapadu 80 KM, kod nas se prodaje za 160 KM.
Upravo to. Cijene su nevjerovatne kao da su nam plaće sa zapada?!
UmaX

#4835 Re: CARINA U BiH

Post by UmaX »

Ne nego kao da imamo duplo vece plate nego na zapadu. :-x
seoBIH

#4836 Re: CARINA U BiH

Post by seoBIH »

Ne bi me cudilo da pocnu uvoditi te preglede koju su vec u zakonu. Ne zbog nameta, vec zbog pritisaka zastupnika kojima nece odgovarati da se narucuje s vana.
Streptokok

#4837 Re: CARINA U BiH

Post by Streptokok »

seoBIH wrote:Ne bi me cudilo da pocnu uvoditi te preglede koju su vec u zakonu. Ne zbog nameta, vec zbog pritisaka zastupnika kojima nece odgovarati da se narucuje s vana.
da, i ja očekujem neku kontru od naših uvoznika i sličnih razbojnika. prosto ne mogu vjerovati da će ovo glatko da prođe.
seoBIH

#4838 Re: CARINA U BiH

Post by seoBIH »

Nema sanse da glatko prodje. Pa evo vidite da se sada odgadja donosenje odluke. Svaki mjesec je bitan :) Ako je ovo nametnutno od strane EU, onda ce ovi nasi sigurno da iskoriste sve zakonske mehanizme da otezaju masovnu kupovinu iz vana, jer jednostavno, privatnik prije drzave.
zincx

#4839 Re: CARINA U BiH

Post by zincx »

zincx

#4840 Re: CARINA U BiH

Post by zincx »

TRANCE wrote:
Bulk Powders ne dostavlja u BiH. U Hrvatsku dostavljeju, poštarina je oko 30 maraka. Tako da ti i i izađe oko 110.
undefined007

#4841 Re: CARINA U BiH

Post by undefined007 »

čekam do petka, onda naručujem :D

je li ko slao mejlove šta vele? :D
sejoo

#4842 Re: CARINA U BiH

Post by sejoo »

Danas sam čuo od osobe iz DHL da će biti do kraja mjeseca ili najdalje do polovine aprila :wink:
sarajevo-x.com

#4843 Re: CARINA U BiH

Post by sarajevo-x.com »

Eventualno do kraja Maja :lol:
Melo15

#4844 Re: CARINA U BiH

Post by Melo15 »

sarajevo-x.com wrote:Eventualno do kraja Maja :lol:
Ili polovine oktobra
undefined007

#4845 Re: CARINA U BiH

Post by undefined007 »

sejoo wrote:Danas sam čuo od osobe iz DHL da će biti do kraja mjeseca ili najdalje do polovine aprila :wink:
Usvojena ili će stupiti na snagu ? :D

velika razlika :mrgreen:
The BEN10

#4846 Re: CARINA U BiH

Post by The BEN10 »

sejoo wrote:Danas sam čuo od osobe iz DHL da će biti do kraja mjeseca ili najdalje do polovine aprila :wink:
Sljedeće godine. :D
zincx

#4847 Re: CARINA U BiH

Post by zincx »

Sutra u Službenim...
undefined007

#4848 Re: CARINA U BiH

Post by undefined007 »

zincx wrote:Sutra u Službenim...
nemoj mi to raditi :mrgreen:
AjdiNNN

#4850 Re: CARINA U BiH