Sarajevo shopping
Moderator: anex
- WildRedRose
#4826 Re: Sarajevo shoping
ma i ja kontam da ima u cm-u .. penzionerko, de ti nama kad probas javi kakav je ekefat 
- rinna0304
#4827 Re: Sarajevo shoping
u Izboru imaju ovi vikleri cijena 8 km za duzu kosu , a za kracu 5km tako nekakomanekenka u penziji wrote:http://www.minimarket.rs/set-od-12-vikl ... ina/o-1370
E ovi bi mi bili idealni
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Last edited by rinna0304 on 26/11/2013 10:49, edited 1 time in total.
- manekenka u penziji
#4828 Re: Sarajevo shoping
Obzirom da sam tako brzo dobila odgovore, dužna sam vam javiti efekat. 
-
zamzija
#4829 Re: Sarajevo shoping
Tako je i s mojom kosom, vjeruj mi. Ja je kući sušim 45 minuta, smorim semanekenka u penziji wrote:@zamzija: hvala na prijedlogu. Meni je kosa tako teška, da ne mogu rep zavezati a da ne spadne. Frizeri se dive mojoj kosi, a ja placem od muke kad samu sebe feniram.
Što se tiče kupovine zaista ti predlažem dakle tu pjenu za kosu staviš na mokru kosu, prosušiš tjeme i onda staviš viklere.
Jer ako imaš gustu kosu kao i ja može se desiti da ti kosa bude super suha i valovita a tjeme još mokro.
I uzmi te duže viklere koje su ti preporučili možeš bolje manevrisati s njima. Dakle imaju duži i kraći preporučujem duže.
- manekenka u penziji
#4830 Re: Sarajevo shoping
To sa mokrim tjemenom mi se dešava i bez viklera, bas mi je teško doprijeti do njega. Sto kažeš, po 45 minuta sušim kosu. Muž zna kad odem da sušim kosu da me neće zadugo vidjeti, pa odmah pali laptop da igra igrica 
- manekenka u penziji
#4831 Re: Sarajevo shoping
Kako ovo sad koristiti?
Pretpostavljam da se kosa namota na ovaj spicasti dio pa se provuče kroz rupicu.
Sto vise razmisljam o tome, uvidjam kako to meni ne bi držalo (jedino da klapne stavim). A da su zanimljivi, zanimljivi sum
Pretpostavljam da se kosa namota na ovaj spicasti dio pa se provuče kroz rupicu.
Sto vise razmisljam o tome, uvidjam kako to meni ne bi držalo (jedino da klapne stavim). A da su zanimljivi, zanimljivi sum
- WildRedRose
#4832 Re: Sarajevo shoping
ima li iko od vas sliku loknica poslije ovoga ? ne znam, ja nikako ne mogu da shvatim da ovo uspije uviti kosu

- manekenka u penziji
#4833 Re: Sarajevo shoping
Sad moram i u dm 
Javit cu vam sta sam na kraju pazarila
Javit cu vam sta sam na kraju pazarila
-
zamzija
#4834 Re: Sarajevo shoping
Pa i sa onim pjenastim duguljastim i sa ovim što je Kastanienallee pokazala se naprave uvojciWildRedRose wrote:ima li iko od vas sliku loknica poslije ovoga ? ne znam, ja nikako ne mogu da shvatim da ovo uspije uviti kosu![]()
U suštini ako želiš krupnije uvojke onda deblji pramen omotaš i treba ti manje tih "viklera", a ako hoćeš sitnije uvojke treba ti više tih i tanji pramen kose uviješ
Ja nisam prespavala s tim zato što ne bih mogla s tim spavati na glavi, nema šanse ali sam držala cijeli dan, ali mi se opustilo nakon satak, dva baš zato što nisam stavila prije toga pjenu na kosu, kosa mi je gusta i teška
- _EMA_
#4835 Re: Sarajevo shoping
@zamzija...koju pjenu za kosu koristis?
Ja isto imam gustu i tesku kosu, koristim Taft pjenu za kosu...ali sve je to uzalud...nakon dva sata ni traga od loknica...jos ako je vani kisa ili snijeg
kao da je i nisam uvijala...
Ja isto imam gustu i tesku kosu, koristim Taft pjenu za kosu...ali sve je to uzalud...nakon dva sata ni traga od loknica...jos ako je vani kisa ili snijeg
-
zamzija
#4836 Re: Sarajevo shoping
Ma koje se dofatim_EMA_ wrote:@zamzija...koju pjenu za kosu koristis?
Ja isto imam gustu i tesku kosu, koristim Taft pjenu za kosu...ali sve je to uzalud...nakon dva sata ni traga od loknica...jos ako je vani kisa ili snijegkao da je i nisam uvijala...
Ali je stavim samo kada hoću te lokne i to na mokru kosu prije sušenja ...
i to prebacim glavu naprijed, stavim pjenu u ruke, i gužvam kosu sa pjenom....
A kada je vani kiša ili snijeg ne nosim ništa, prvo zato što je vazduh previše vlažan da išta drži kosu, drugo nosim kape pa se poremeti frizura
- manekenka u penziji
#4837 Re: Sarajevo shoping
Ipak sutra cm. Zapadalo...
- Afanasi_94
#4838 Re: Sarajevo shoping
Ovi iz CM-a imaju kopču na kraju i zelene su boje pa potraži takvemanekenka u penziji wrote:Problem je sto imam tešku i gustu kosu, nema šanse da bih mogla to ukosnicom obuzdati. A ovi iz cm-a, jesu li s kopčom?
- manekenka u penziji
#4839 Re: Sarajevo shoping
Eh, bila sam u cm-u. Našla viklere sa slike koju sam postavila, ali nisam mogla halaliti 21KM za 5 viklera a trebaju mi minimalno 3 takva pakovanja. Uzmem ove sto se savijaju...
- Zovem se Zelena
#4840 Re: Sarajevo shoping
Manekenko, ove sa kopčom spužvaste kao da sam vidjela u Bingu. I nisu skupi jer sam i sama razmišljala da kupim, ali ne znam kakve lokne pravi pa sam odustala. Pa provjeri i kod njih 
- manekenka u penziji
#4841 Re: Sarajevo shoping
Žene drage, vi ste meni super! 
- leki hz
#4842 Re: Sarajevo shoping
Zato sam ti i rekla da pogledaš u izbor trgovinama, kod njih je pakovanje od 10 komada 5 KM, u cm-u su preskupi.manekenka u penziji wrote:Eh, bila sam u cm-u. Našla viklere sa slike koju sam postavila, ali nisam mogla halaliti 21KM za 5 viklera a trebaju mi minimalno 3 takva pakovanja. Uzmem ove sto se savijaju...
- manekenka u penziji
#4843 Re: Sarajevo shoping
Cm je stvarno zara za ove viklere. Vjerujem da su dobri ali ne bi mi se zadugo isplatili.
- Jolie
#4844 Re: Sarajevo shoping
@manekenko,
i ja sam nasla ove viklere u nekoj ŽLJ radni, za 4-5 maraka.
Meni ne funkcionisu bas ili sam ja smotana, pa ne znam to uradit da valja
Potrazit cu i ove sto je preporucila Kastanienallee, izgledaju fino, pa hajd da i te imam u svojoj kolekciji raznih cuda za uvijanje kose
Jeste vidjele fazon uvijanja sa trakom za kosu? Ima hrpa tutoriala na yt.
Ja sam trenutno na tome, najlaske mi je, ne patim niti ostecujem kosu,
prespavam s tim i super
i ja sam nasla ove viklere u nekoj ŽLJ radni, za 4-5 maraka.
Meni ne funkcionisu bas ili sam ja smotana, pa ne znam to uradit da valja
Potrazit cu i ove sto je preporucila Kastanienallee, izgledaju fino, pa hajd da i te imam u svojoj kolekciji raznih cuda za uvijanje kose
Jeste vidjele fazon uvijanja sa trakom za kosu? Ima hrpa tutoriala na yt.
Ja sam trenutno na tome, najlaske mi je, ne patim niti ostecujem kosu,
prespavam s tim i super
- manekenka u penziji
#4845 Re: Sarajevo shoping
S trakom sam imala jako dobre efekte, tj.divne pravilne lokne, ali sam se ošišala na paz (sad je to već duži paz) pa mi traka nije praktična jer nemam dovoljno dužine.
- Nisrin
#4846 Re: Sarajevo shoping
manekenka u penziji wrote:S trakom sam imala jako dobre efekte, tj.divne pravilne lokne, ali sam se ošišala na paz (sad je to već duži paz) pa mi traka nije praktična jer nemam dovoljno dužine.
Ja sam pokusavala sa trakom, jer mi je kosa presla pola ledja, i sve sto dobijem jeste zapetljana kosa i uvijeni sami vrhovi, ali ono da strse, nikako da se formiraju lijepe, uredne lokne
- VenomousV
#4847 Re: Sarajevo shoping
Nisrin wrote:manekenka u penziji wrote:S trakom sam imala jako dobre efekte, tj.divne pravilne lokne, ali sam se ošišala na paz (sad je to već duži paz) pa mi traka nije praktična jer nemam dovoljno dužine.
Ja sam pokusavala sa trakom, jer mi je kosa presla pola ledja, i sve sto dobijem jeste zapetljana kosa i uvijeni sami vrhovi, ali ono da strse, nikako da se formiraju lijepe, uredne loknezavidim
drzi neka 3 sata i bice ti lijepe lokne
i ja kad prespavam sa trakom bude too much
- manekenka u penziji
#4848 Re: Odg: Sarajevo shoping
Kao sto reče VenemousV, trebaš duže držati. Ja sam na vlažnu kosu, na koju sam nanjela pjenu, stavljala traku i onda odem sa tim spavati (i obavezno svaki pramen pricvrstim snalicom). Meni bude pravo ucickano prvi sat i onda se opusti i kosa bude bas kako treba. I ako cesljas kosu s tim loknama, nemoj koristiti četku već cesalj sa širokim "zubima". Cetka samo razbarusi kosu. Ja sam znala i prstima se pocesljatiNisrin wrote:manekenka u penziji wrote:S trakom sam imala jako dobre efekte, tj.divne pravilne lokne, ali sam se ošišala na paz (sad je to već duži paz) pa mi traka nije praktična jer nemam dovoljno dužine.
Ja sam pokusavala sa trakom, jer mi je kosa presla pola ledja, i sve sto dobijem jeste zapetljana kosa i uvijeni sami vrhovi, ali ono da strse, nikako da se formiraju lijepe, uredne loknezavidim
- VenomousV
#4849 Re: Sarajevo shoping
manekenko, ja joj rekoh da ne spava sa trakom nego da drzi samo 3 sahata 
- manekenka u penziji
#4850 Re: Sarajevo shoping
Bona
ja sam samo to i ponovila. A ovo za spavanje je primjer kako to ja radim
Ne znam do čega je ali jučer i danas na ovom forumu mene niko ne konta (nevezano za ovu temu)
edit: ja narucila ovo http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/savr ... per-cijeni
Ne znam do čega je ali jučer i danas na ovom forumu mene niko ne konta (nevezano za ovu temu)
edit: ja narucila ovo http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/savr ... per-cijeni