Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
hadžialagić
#4826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako vam je Z. Krsmanović budućnost, onda Bog sa vama.

- dzeno123
#4827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo bih zamolio sve prisutne da ne povezuju Nasu Stranku sa Liberalno demokratskom strankom BiH. Ono sto je uradio Bojan Bajic u Face to Face je krajnje degutantno i nisko. Ne kazem da u skorijoj buducnosti ne postoji sansa za koaliranjem izmedju ove dvije stranke ali trenutno nema nista od toga, poslje izbora sjesti i razgovarati.
LDS su liberali, Nasa Stranka je Socijal-demokratska stranka.
Glas za liberale nije isto sto i glas za Nasu Stranku.
Liberalno
LDS su liberali, Nasa Stranka je Socijal-demokratska stranka.
Glas za liberale nije isto sto i glas za Nasu Stranku.
Liberalno
Last edited by dzeno123 on 29/09/2010 23:08, edited 1 time in total.
- Suti i trpi
#4828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ko je za tebe buducnost?hadžialagić wrote:Ako vam je Z. Krsmanović budućnost, onda Bog sa vama.![]()
-
Abacija
#4829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Strana 182: prvo @Corto Maltese fino primjeti kako NS vidi sansu da pokupi glasove medju onima koji su nekad glasali za nacionaliste pa onda presli u apstinente,
a odmah ispod post od @NKVD koji zamjera @selnu jer je ovaj generalizovao da su oni koji su podrzavali nacionalisticke stranke navijali koljacima.Corto Maltese wrote:Upravo tako. O ublehi sa apstinentima sam već pisao na drugim temama. Upravo u potrebi da se privuku glasovi (i)onih koji su ranije glasali za nacionalne stranke vidim prostor za NS. Do sada su (uz brojne mane) pokazali da bar tu posjeduju širinu. S druge strane, SDP se formalno digao na neki utopijski nadnacionalni nivo, a suštinski se, ispod stola, igra realpolitike. Ako meni koji pojma nemam kojem narodu (genetski) pripadam ta nadnacionalna arogancija bode oči, mogu samo zamišljati koliko ona smeta nekome kome je njegova nacija, narodnost, ili regija jedno od važnijih pitanja u životu.Alfons Kauders wrote:
ok, to ne sporim, ima razloga za zabrinutost... ali...
ljudi moji, po ko zna koji put moram postaviti krajnje banalno pitanje...
ako se opozicione stranke ne trebaju boriti za glasove ljudi koji su u proslosti glasali za nacionaliste, koji ce nam onda kurac majke ti? hajmo fino prepisati drzavu vladajucim strankama i ustediti 100 miliona koje svake dvije godine bacimo na izbore...
sdp i ns ne mogu dobiti izbore na glasovima apstinenata, to su price za malu djecu - i jedni i drugi mogu dobiti glasove iskljucivo na ljudima koji su glasali za nacionaliste, pa skontali da su pojeli govno... ili je mozda bolje da ti ljudi nastave glasati za ove koji su na vlasti 20 godina, da ne "prljaju" izbornu bazu sdp-a i ns?
E moj @NKVD, sta je tu @seln pogresno napisao?NKVD wrote:Ja, naravno, poslije ovoga ultra šovinističkog nastupa sa tobom završavam komunikaciju.seln wrote: I tacno je da nisu svi klali. Zene i djeca nisu...samo su navijali.
Znam da te nisam nasekirao jer tebi do rasprave očigledno nije ni stalo. A vidim ni do društva u kojem su svi ravnopravni.
Uživaj u svom nazi toru, neka ti je sa srećom u fildžanu. Siguran sam da ćeš usrećiti svaku sredinu u koju sa ovakvim stavom kročiš.
-
Abacija
#4830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Alfons Kauders wrote:
meni se npr. to kod sdp-a svidja... jer ljudi furaju nadnacionalni (zapravo bilo bi pravilnije reci nad-etnicki) nivo i okrecu se individualnim pravima a ne kolektivnim... jebes ga, ja sam prvo gradjanin ove drzave, pa tek onda sve ostalo...fazon je sto to nije stvar izbora, vec obaveze... svi smo prije svega gradjani bih, a ne srbi, bosnjaci, hrvati...
a s druge strane kad pitam simpatizere ns-a kako ce se rijesiti to i to pitanje nerijetko dobijem odgovor "onako kako se narodi dogovore"... drugim rijecima, bez mene, jer se ja identifikujem samo kao drzavljanin bih, a sve ostalo mi je nebitno...al eto, haman je bolje da nam drzavu cine narodi a ne gradjani - vidimo kako je to super islo zadnjih 20 godina...
-
Abacija
#4831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I postao defatista i cinik, sto ti dodje isto kao i oni sto su navijali koljacima.Corto Maltese wrote:I meni se to sviđalo kod SDP-a, jer pripadam tom nad-nacionalnom miljeu. Nakon 15 godina nemogućnosti da ta politika dobije širu podršku počeo sam da je preispitujem. A kada sam uvidio da pretežna većina mojih, hajd da kažem- saboraca, počinju na one kojima je jako bitno što su Bošnjaci, Srbi, Hrvati, gledati na isti način na koji Latić gleda djecu iz mješanih brakova, ispisao sam se iz te priče.Alfons Kauders wrote:meni se npr. to kod sdp-a svidja... jer ljudi furaju nadnacionalni (zapravo bilo bi pravilnije reci nad-etnicki) nivo i okrecu se individualnim pravima a ne kolektivnim... jebes ga, ja sam prvo gradjanin ove drzave, pa tek onda sve ostalo...Corto Maltese wrote: Upravo tako. O ublehi sa apstinentima sam već pisao na drugim temama. Upravo u potrebi da se privuku glasovi (i)onih koji su ranije glasali za nacionalne stranke vidim prostor za NS. Do sada su (uz brojne mane) pokazali da bar tu posjeduju širinu. S druge strane, SDP se formalno digao na neki utopijski nadnacionalni nivo, a suštinski se, ispod stola, igra realpolitike. Ako meni koji pojma nemam kojem narodu (genetski) pripadam ta nadnacionalna arogancija bode oči, mogu samo zamišljati koliko ona smeta nekome kome je njegova nacija, narodnost, ili regija jedno od važnijih pitanja u životu.fazon je sto to nije stvar izbora, vec obaveze... svi smo prije svega gradjani bih, a ne srbi, bosnjaci, hrvati...
a s druge strane kad pitam simpatizere ns-a kako ce se rijesiti to i to pitanje nerijetko dobijem odgovor "onako kako se narodi dogovore"... drugim rijecima, bez mene, jer se ja identifikujem samo kao drzavljanin bih, a sve ostalo mi je nebitno...al eto, haman je bolje da nam drzavu cine narodi a ne gradjani - vidimo kako je to super islo zadnjih 20 godina...
-
Abacija
#4832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jeli bi oni i korijenje da je pc usao u Veliku Srbiju. Posto se to Dodino obecanje nije ispunilo a u korijenju slabo ima kalorija ti sto su nekad navijali koljacima (i jos uvijek navijaju) sad traze stranku koja im nece dirati u pc. Njima je vazno zadrzati san o Velikoj Srbiji a istovremeno utaliti glad. Oni su ti isti kao i oni sto su nekad ono rusili Milosevica u Beogradu. Nisu ga rusili zato sto je Miloseviceva politika bila fasisticka nego zato sto je pogubio ratove a Srbiju istovremeno odveo u propast.felipe kajetano wrote:Jeste, ali NS moze da pridobije glasove ovih koji su konzumirali kaku pa im se vise ne jedu govna, dok kako vidim SDP pridobija i to masovno one koji bi i dalje nastavili jesti kaku samo sa aditivima da se ljepse moze progutat tj.frustrirane Haretovce.Alfons Kauders wrote:
sdp i ns ne mogu dobiti izbore na glasovima apstinenata, to su price za malu djecu - i jedni i drugi mogu dobiti glasove iskljucivo na ljudima koji su glasali za nacionaliste, pa skontali da su pojeli govno... ili je mozda bolje da ti ljudi nastave glasati za ove koji su na vlasti 20 godina, da ne "prljaju" izbornu bazu sdp-a i ns?
- Corto Maltese
#4833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To što spas ne vidim u SDP-u ne znači da spasa nema, nega da je na drugoj strani. Dakle ne defetista, nego tragač. A što se tiče cinika*, to sam još od malih nogu.Abacija wrote:I postao defatista i cinik, sto ti dodje isto kao i oni sto su navijali koljacima.Corto Maltese wrote: I meni se to sviđalo kod SDP-a, jer pripadam tom nad-nacionalnom miljeu. Nakon 15 godina nemogućnosti da ta politika dobije širu podršku počeo sam da je preispitujem. A kada sam uvidio da pretežna većina mojih, hajd da kažem- saboraca, počinju na one kojima je jako bitno što su Bošnjaci, Srbi, Hrvati, gledati na isti način na koji Latić gleda djecu iz mješanih brakova, ispisao sam se iz te priče.
*Cinik- osoba koja zbog poremećaja vida stvari vide onakvima kakve jesu, a ne kakve bi trebale biti. Stari Skiti su cinike liječili na način da bi im, u cilju poboljšavanja vida, izvadili jedno oko.
Ambrose Bierce, The Devil's Dictionary
-
Abacija
#4834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U hebote!nosara wrote:
Jos cekam objasnjenje oko ns-nsrs i nesto decidno u vezi podrske nps-a tadicu...
"Преговори теку, и у њима се разматра да тај такозвани трећи блок подржи кандидате СДС и ПДП, Огњена Тадића и Младена Иванића за мјеста предсједника РС члана предсједништва БиХ. Заузврат, уколико наш блок освоји барем 10 мјеста у парламенту, тражићемо да добијемо мандат за предсједника Владе РС" рекао је Крсмановић, додајући да мисли да је то реална понуда.
-
Abacija
#4835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni se cini da si promijenio stav u smislu kud svi Turci tu i mali Mujo. Zato sam te i nazvao cinikom. A jos se sjecam tvojih postova na temi o Sanji Vlaisavljevic.Corto Maltese wrote:Da, ali ako oni koji su sa tobom slušali grunge, punk, pređu na turbo folk, htio- ne- htio, tražićeš novu raju za odlazak na koncerte. O tome se radi. U ovom slučaju nisam ja bio taj koji je promijenio stav. Ljudi oko mene, ljevičari po uvjerenju i opredjeljenju, su potpuno nesvjesno, ali jako uvjereno počeli da govore i djeluju kao Nedžad Latić prefarban u crveno.Alfons Kauders wrote: prije 15 godina bio sam tinejdzer, raja furala grunge, punk, poneki metal ili reggae... kako ko... sad sve vise ljudi fura turbofolk i ne pada mi na pamet da mijenjam svoje stavove radi njih...
meni nimalo ne smetaju ti kojim je jako bitno sto su bosnjaci, srbi, hrvati... ali mi smetaju svi koji tu odrednicu stavljaju iznad drzave i zakona, isto kao sto mi smetaju i vehabije koje cine manje-vise istu stvar... i jedni i drugi mi smetaju jer siluju zakon, ustav i trude se da uskrate moja prava...
Ali to je samo jedan dio problema, i mislim da smo se udaljili od teme.
EDIT: Dosao sam do 184. stranice. Tu bi kontinjued...
- Suti i trpi
#4836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Abacija iznosi zavrsnu rijec
.
Sta ti je reci stranacki aktivizam...
Sta ti je reci stranacki aktivizam...
-
NKVD
#4837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A, kad mu se, kao u pitanju ove gluposti sa Mustafićem i kinom, predoče dokazi versus rekla-kazala jednostavno ušuti. Računajući da je dovoljno štete nanio insinuacijama, zauhar je. Možda, kao odgovor, umjesto "izgleda da sam zajebao, jebiga" dobijemo još jedno kvalitetno i nadasve za diskusiju korisno bla-bla...DepraUbiVepra wrote:Hajde pokaži malo integriteta... Sad mijenjaš način pljuvanja - nije više Mustafić potrošio tvoje pare, nego se brineš za štetu koju forumaši nanose državi iznošenjem svojih stavova...Control panel wrote:Pedja,
molim vas da, ako su neki od ovih istaknutih forumasa vasi clanovi, da im zabranite da iznose stavove u ime NS-a ili da govore o NS-u a protiv SDP-a. pogotivo ako to nije zvanicni stav Nase stranke.
Takvim istupima se najvise nanosi steta NS-a, pa onda SDP-a a ubijedjen sam najveca steta nasoj drzavi.
a ako nisu vasi clanovi, nego simpatizei, molim vas da ih zamolite da vam ne ''pomazu'' na ovakav nacin.
pozz
-
hadžialagić
#4838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mladi školovani ljudi neopterećeni ratnim aferimima, kojekakvim privrednim aferama, koji govore strane jezike i koriste se svim modernim tehnologijama, koji su dokazani u svome poslu, prodorni i nesujetni, koji imaju stav, viziju i ozbiljne projekcije razvoja privrede i upravljanja ljudskim resursima, povezivanja sa dijasporom i okruženjem i nisu isključivo u službi predsjednika svoje stranke. Koji nisu došli tu jer im je krenulo lošeSuti i trpi wrote:A ko je za tebe buducnost?hadžialagić wrote:Ako vam je Z. Krsmanović budućnost, onda Bog sa vama.![]()
Takve ne vidim na istoj listi nažalost.
Pitaj prave Fočake šta misle o Krsmanoviću koji ga znaju bolje, a ne samo ove što misle da je implementacija par projekata koje je izdašno finansirala MZ neko čudo. Pa u istoj toj Foči se još preko 400 ljudi smatra nestalim, vratilo se u grad 0,1 posto prijeratnog stanovništva, skrnave se mezarja, lupaju se stakla na džamiji, itd.
-
NKVD
#4839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja upravo to i uradio! Nisam doduše išao do Šaje na čarkad da ga pitam ali cijenim da bi on radije vidio nekog drugog na vlasti, sličnijeg onima koji su mu čardake i "slanje crnaca" omogućili. Nisam ni do Delimustafića stigao, tek sam uspio propričati sa nekim od običnih ljudi kojima rat nije bio brat.hadžialagić wrote: Pitaj prave Fočake šta misle o Krsmanoviću koji ga znaju bolje, a ne samo ove što misle da je implementacija par projekata koje je izdašno finansirala MZ neko čudo. Pa u istoj toj Foči se još preko 400 ljudi smatra nestalim, vratilo se u grad 0,1 posto prijeratnog stanovništva, skrnave se mezarja, lupaju se stakla na džamiji, itd.
Molim te, ovo oko skrnavljenja mezarja i lupanja stakala na džamiji bi trebao malo poduprijeti kojim linkom. Toga ima, naravno i nažalost, ali je Krsmanović svaki od tih sada rijetkih slučajeva završio tako što je počinioce pronašao i za uši ih doveo pred sudiju.
E, sad, ti možeš njega optuživati za nestale, bijeg Stankovića iz KP doma i sve ono za šta čovjek, realno, kao načelnik opštine danas nema niti može imati ovlaštenja. To je tvoje pravo u dokazivanju da nema "dobrog vlaha" i da se treba dodatno sabiti u torove.
- felipe kajetano
#4840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poaro pozuri se, treĆi sam sto nijeAbacija wrote:[
-
Pedja Kojovic
#4841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Molim vas,
nemojte traziti od mene da govorim ljudima da"sute".
Forumasi, svi forumasi, imaju pravo na ovaj medij i neupitno pravo da imaju i iznose svoje misljenje.
Nasa stranka u svom statutu podrzava i stiti pravo na drugacije misljenje - politicke fracije u stranci.
(Odluke organa stranke su obavezne za sve).
Dakle. U Nasoj stranci postoji velika grupa ljudi koji smatraju da su SDP i Nasa straa po prirodi ideologije i programa bliske stranke. Ja sam jedan od onih clanova NS koji tako misli.
Za mene pravo lice SDP-a nisu primitvci i kriminalci Hadzic, Ivanisevic i Music, itd., - iako su oni, nazalost, trenutno lideri i udarna pesnica.
Za mene je pravi SDP - sa kojim bi Nasa stranka trebala stvarati antinacionalisitcki blok - ekipa Buljubasic, Popovic, Imamovic i Zeljko Ler, Sejo iz Tesnja, moj komsija Mirko...i svi oni bezbrojni clanovi SDP-a koji su ocajni i tuzni mogucnoscu koalicije SDP-a sa Radoncicem.
Stigao sam jutros u 5 i za par sati idemo dalje...zbog toga cu samo u par crtica...
Sinoc u Banjaluci...
Zaista je bilo divno gledati kako je publika docekala Danisa ali i sto je mozda jos vaznije da su banjalucani na film "Cirkus Columbija" reagovali potpuno isto kao i publika u Sarajevu. Sasvim je izvjesno da ce nasi ljudi Damir Miljevic, Slavko Simic i drugi uci u parlament RS-a. To bi znacilo da se po prvi put u tom parlamentu pojave ljudi koji ce se zalagati za normalnu i funkcionalnu drzavu BiH.
Slusajuci sinoc Krsmanovica kako govori o protjerivanju medjunacionalne mrznje i kriminala iz BiH i jacanju institucija drzave BiH bio sam ponosan da smo u koaliciji s tim covjekom koji tako hrabro nastupa u sredini koja jednim velikim dijelom ima animozitet prema rijecima Bosna i Hercegovina.
Koalicija SDP - SBB...
Na skoro sve nase skupove dodju i lokalni lideri SDP-a i prilican broj clanova.
Prijateljski razgovaramo. U nekim stvarima se slazemo a u nekim ne.
Moj utisak je da je vecina njih zbunjena potezom svog rukovodstva i pokusavaju sebi da objasne kako i zasto SBB a ne Nasa stranka. Pitaju mene sta da rade - hoce da napuste stranku, politiku, sve.
Ja im kazem da to ne smiju i pod koju cijenu.
Borite se za tvoju partiju. Ne dajte da vam sarajevski jalijasi otmu ideju socijaldemokratije.
I na kraju...ono sto me najvise raduje...
Prolazeci s nasim "karavanom" po BiH covjek prodje pored svakakvih politickih skupova.
Skupovi stranaka koje je smatram nacionalistickim i antibosanskim ne izgledaju, blago receno, impresivno, kao nekad.
Kao sto, kad smo naisli na skup HDZ-a u Zepcu, kaze nas Drago (iz Zepca) - "Nije ko nekad, nije vise pobjednicka atmosfera"
E eto, to me najvise raduje.
p.k.
nemojte traziti od mene da govorim ljudima da"sute".
Forumasi, svi forumasi, imaju pravo na ovaj medij i neupitno pravo da imaju i iznose svoje misljenje.
Nasa stranka u svom statutu podrzava i stiti pravo na drugacije misljenje - politicke fracije u stranci.
(Odluke organa stranke su obavezne za sve).
Dakle. U Nasoj stranci postoji velika grupa ljudi koji smatraju da su SDP i Nasa straa po prirodi ideologije i programa bliske stranke. Ja sam jedan od onih clanova NS koji tako misli.
Za mene pravo lice SDP-a nisu primitvci i kriminalci Hadzic, Ivanisevic i Music, itd., - iako su oni, nazalost, trenutno lideri i udarna pesnica.
Za mene je pravi SDP - sa kojim bi Nasa stranka trebala stvarati antinacionalisitcki blok - ekipa Buljubasic, Popovic, Imamovic i Zeljko Ler, Sejo iz Tesnja, moj komsija Mirko...i svi oni bezbrojni clanovi SDP-a koji su ocajni i tuzni mogucnoscu koalicije SDP-a sa Radoncicem.
Stigao sam jutros u 5 i za par sati idemo dalje...zbog toga cu samo u par crtica...
Sinoc u Banjaluci...
Zaista je bilo divno gledati kako je publika docekala Danisa ali i sto je mozda jos vaznije da su banjalucani na film "Cirkus Columbija" reagovali potpuno isto kao i publika u Sarajevu. Sasvim je izvjesno da ce nasi ljudi Damir Miljevic, Slavko Simic i drugi uci u parlament RS-a. To bi znacilo da se po prvi put u tom parlamentu pojave ljudi koji ce se zalagati za normalnu i funkcionalnu drzavu BiH.
Slusajuci sinoc Krsmanovica kako govori o protjerivanju medjunacionalne mrznje i kriminala iz BiH i jacanju institucija drzave BiH bio sam ponosan da smo u koaliciji s tim covjekom koji tako hrabro nastupa u sredini koja jednim velikim dijelom ima animozitet prema rijecima Bosna i Hercegovina.
Koalicija SDP - SBB...
Na skoro sve nase skupove dodju i lokalni lideri SDP-a i prilican broj clanova.
Prijateljski razgovaramo. U nekim stvarima se slazemo a u nekim ne.
Moj utisak je da je vecina njih zbunjena potezom svog rukovodstva i pokusavaju sebi da objasne kako i zasto SBB a ne Nasa stranka. Pitaju mene sta da rade - hoce da napuste stranku, politiku, sve.
Ja im kazem da to ne smiju i pod koju cijenu.
Borite se za tvoju partiju. Ne dajte da vam sarajevski jalijasi otmu ideju socijaldemokratije.
I na kraju...ono sto me najvise raduje...
Prolazeci s nasim "karavanom" po BiH covjek prodje pored svakakvih politickih skupova.
Skupovi stranaka koje je smatram nacionalistickim i antibosanskim ne izgledaju, blago receno, impresivno, kao nekad.
Kao sto, kad smo naisli na skup HDZ-a u Zepcu, kaze nas Drago (iz Zepca) - "Nije ko nekad, nije vise pobjednicka atmosfera"
E eto, to me najvise raduje.
p.k.
- ex_libres
#4842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eh, ovako, redom. Prvo Oluja. Sasvim je legitimno pravo Hrvatske vojske da oslobodi dio SVOJE teritorije i kao takva akcija je legalna. Medjutim, presude o pojedinacnim zlocinima zvanicnih medjunarodnih institucija govore da je ta akcija imala i onu crnu stranu u vidu osveta. Tvoj je problem ako cijeli jedan narod poistovjecujes sa zlocinackom politikom Milosevica i lidera RSK.Abacija wrote:Da nastavim... strana 179...
Hoces reci gradjana Hrvatske... Pa fino ih vratiti u Hrvatsku i mirna Bosna.ex_libres wrote:
Opet niski udarci i manipulacija. Kad sam vidio da se na 60 minuta može glasati za 11 stranaka, a među njima nema NS-NSP, a ima npr A-SDA, postalo mi je jasno da SDP vodi prljavu kampanju.
Evo ovako sada. Progooglaj ime Milutin Pejić.
To je bio neuništivi direktor SRPSKIH Pošta (nije dozvoljavao da se promjeni ime u sadašnje Pošte RS) i jedva su ga izbacili iz fotelje, to je bila drama. Ima o njemu da se priča, ali neću da ovdje koristim prostor. On je nosilac liste SDP-a za BL.
Ako predsjednik Lagumdžija tako otvoreno nastupa, zašto u rijetkim prilikama kada posjeti entitet govori Republika Srpska, a kada je u Sarajevu RS?
Kako SDP misli dobiti povjerenje u entitetu, od npr. 100 000 hiljada građana izbjeglih iz Hrvatske (ne ulazim u razloge ZAŠTO su izbjegli i odgovornost tamošnjih srpskih političara i Miloševića), ako se znaju izjave člana Predsjedništva vezano za akciju Oluja (zna se da je čak i Hag osudio neke hrvatske generale)?Hrvatska im gradi nove kuce i zgrade a oni i dalje gladuju u Dodilandu.
![]()
A gdje si bio kad je taj isti dio gradjana BiH podrzavao Dodino poredjenje sa Kosovom i pozive na odcepljenje?ex_libres wrote:Čemu služe ratoborne izjave u vezi Kosova, ako se zna da će to isprovocirati dio građana BiH?![]()
A ovo o multietnicnosti stranke sam vec odgovorio u jednom od prethodnih postova.ex_libres wrote:Koliko pristalica SDP-a, bez pomoći googla i sajta stranke zna ime potpredsjednika SDP-a iz RS?
O čemu se taj čovjek pita?
Da li je stvarna multietničnost imati članove stranke svih nacija ili da ti ljudi imaju i pravo odlučivanja? Po toj logici i SNSD je multietnička stranka jer ima članove svih nacija.
Da li je odlika socijaldemokratije enormno bogaćenje pojedinih funkcionera? Ima bezbroj pitanja, nisam očekivao da ću ovako nešto pisati, ali stalno podmetanje od strane "srodne" stranke ne smije ostati bez odgovora.
Iz ovog svega je vidljivo da je SDP blaža verzija SNSD, da je u našoj zemlji na scenu stupila neka lažna socijaldemokratija, i da zbog sve češće nacionalne retorike raste popularnost SDP u Federaciji BiH. U RS je ipak drugačiji slučaj, SDP je jednostavno limitiran svim ovim iznijetim činjenicama i nema potencijala za neki bolji rezultat. Izvaranim i razočaranim lijevo orjentisanim glasačima iz RS koalicija NS-NSP djeluje iskreno, daje novu nadu za bolju budućnost i sve više stvari ukazuje da će ostvariti primjetan rezultat, što znači siguran ulazak u parlament.
Da završim, svim onim dobrim građanima, glasačima SDP u RS treba biti jasno da je u ovom trenutku ulazak koalicije NS-NSP u skupstinu realnija opcija i neka dobro razmisle prije glasanja. Kažem, ovo se odnosi samo na RS.
Sad ja postavljam pitanje, sta je nama u BiH i Hrvatskoj donijela cestitka Komsica? U Hrvatskoj je prosla gotovo neopazeno, dok je u BiH izazvalo ogorcenje dijela stanovnika. Da se mene pita, ja bih to ovako. OK, upucujem cestitke za akciju, ali bih apelovao/postigao dogovor o potpisivanju medjudrzavnog ugovora izmedju HRV i BiH sa ciljem vracanja imovine stanovnika te tkz. RSK. Jer taj problem i dan danas nije rijesen do kraja. Naravno da ima mnogo profitera iz RSK koji su utociste nasli u BiH, ali je i veliki broj ljudi koji nisu rijesili stanarsko pravo i sada su socijalni slucajevi u nasoj BiH. Rijesimo im to pitanje i oslobodicemo dio sredstava od socijalne pomoci. Je li to jedan dobar i konkretan potez koji ce pomoci prije svega Bosni i Hercegovini? Sa istinskim demokratom kakav je josipovic ovo pitanje bi se lako i brzo rijesilo. Sad, sto se tice mjesta zivljenja izbjeglih stanovnika HRV, to je njihovo demokratsko pravo da odluce gdje ce zivjeti. Vidim da si ti na politici Milosevica o premjestanju naroda, ja se ogradjujem od toga.
Uvijek iskoristim priliku da kritikujem takve ispade koji bi trebali predstavljati krivicno djelo poput negiranja genocida u Srebrenici ili one dnevno-politicke ispade poput nekavog otcjepljenja i slicno.
- ex_libres
#4843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Joj, hoce bolan, vidim dosao ovdje u Banjaluku da uvede malo redaSuti i trpi wrote:ex_libres wrote:komeba wrote:LDP nikada ne bi imao plakate "LDP Republike Srpske"...ovo je samo nastavak rasprave,jer vidim da se opet pocelo o SDP-u..
Vec sam ti odgovorio. Na sajtu stranke pise samo regionalni odbor za RS.
Ja, na plakatima NS sam vidio ovo:
Nema posla, ima droge. Kontam bolje da je obrnuto. Nasa stranka-Moja buducnost.
Obradjuju seljaku, umjesto zemlju da obradjuju. Nasa stranka-moja buducnost.
Dokle cu da bolje zivim na fejsbuku nego u BiH? Nasa stranka-moja buducnost.
Iako malobrojni, plakati su postavljeni na dobrim lokacijama, ciljano. Bajic i ekipa cesto piju kafu u Banjaluci i znaju napraviti dobru strategiju. Jedan od ovih plakata je kod studenstkog centra, drugi kod ferhadije, u blizini jednog alterantivnog klubaJedan je na magistrali. Ne znam za ostale.
Ma uzecu ja nocas sprej i dodati RS, samo da tebi bude lakse.![]()
![]()
I, sta bi? Hoce li nas Pedja postrojiti i opalit po klempu?
Eh, ako je to glavno neslaganje, u vidu drugacijih pogleda na pojedina pitanja izmedju mene i mog sarajevskog druga DepraUbivepra na jednoj strani i Pedje i drugih pojedinaca na drugoj, onda apsolutno podrzavam.
Pa cak i po cijenu cvoke
- Suti i trpi
#4844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jako lijepo. Koja stranka ima ljudi sa ovakvim karakteristikama? Koja je to stranka olicenje znanja i morala?hadžialagić wrote:Mladi školovani ljudi neopterećeni ratnim aferimima, kojekakvim privrednim aferama, koji govore strane jezike i koriste se svim modernim tehnologijama, koji su dokazani u svome poslu, prodorni i nesujetni, koji imaju stav, viziju i ozbiljne projekcije razvoja privrede i upravljanja ljudskim resursima, povezivanja sa dijasporom i okruženjem i nisu isključivo u službi predsjednika svoje stranke. Koji nisu došli tu jer im je krenulo lošeSuti i trpi wrote:A ko je za tebe buducnost?hadžialagić wrote:Ako vam je Z. Krsmanović budućnost, onda Bog sa vama.![]()
Postoji mnostvo likova na ovom forumu koji se svojski trude da diskredituju Nasu stranku. Pri tome ne biraju sredstva, sluze se svim mogucim podvalama. Kada ih pitas ko je za njih dobar, odmah se na hinjaka povuku iz rasprave. Valjda ih sramota reci koga podrzavaju
Zasto se stalno kacite na Zdravka Krsmanovica i NSP? On nije clan Nase stranke. On je samo trenutni partner. Da li je bolja opcija odabir NSP ili bi bilo bolje da su odabrali SNSD, SDS ili PDP (sve koalicioni partneri najveci stranki u Federaciji). Koalicije sa strankama iz RS su NUZNOST, a Nasa stranka je napravila najbolji moguci odabir. Je l ima neka stranka u RS koja je bolja od NSP?
- Altsa
#4845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Postovani gosp. Kojovic,
molio bih vas da sirokim narodnim masama kazete gdje je i kada neko od rukovodecih ljudi SDP-a rekao ili necim nagovijestio da ce SDP biti u koaliciji sa strankom fahrudina radoncica...svjesni ste toga da ako i vi osvojite dovoljan procenat glasova da cete morati koalirati sa drugim strankama kako bi uspostavili vlast pa tako i sa SBB ukoliko oni osvoje takoder odredeni procenat...prema tome glavno oruzije prema SDP vam je suplja prica da je SDP odlucio da koalira sa SBB i cisto sumnjam da ce vam to donijeti rezultat koji cete slaviti kao pobjedu.
molio bih vas da sirokim narodnim masama kazete gdje je i kada neko od rukovodecih ljudi SDP-a rekao ili necim nagovijestio da ce SDP biti u koaliciji sa strankom fahrudina radoncica...svjesni ste toga da ako i vi osvojite dovoljan procenat glasova da cete morati koalirati sa drugim strankama kako bi uspostavili vlast pa tako i sa SBB ukoliko oni osvoje takoder odredeni procenat...prema tome glavno oruzije prema SDP vam je suplja prica da je SDP odlucio da koalira sa SBB i cisto sumnjam da ce vam to donijeti rezultat koji cete slaviti kao pobjedu.
- Dozer
#4846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pobjednicka atmosfera u nacionalistickim taborima i ne treba da bude. I to je dobro. Medjutim, gledajuci na fragmentaciju opozicije koja je za BiH kao drzavu, a ne etnicke torove, izgleda da ce i 04.10. opet biti poprilicno "mrka kapa" za sve gradjanske i pro-bosanske stranke...
Pogotovo ako ova sarada u vidu spoja SDP-SBB postane stvarnost...
Pogotovo ako ova sarada u vidu spoja SDP-SBB postane stvarnost...
-
Area_51
#4847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala za odgovor, Pedja. Fino je cuti da ste imali dobar skup u Banjoj Luci.
Iskreno se nadam koaliciji SDP-NS, isto kao sto ne vjerujem da moze doci do koalicije sa Fahrom. Previse bi kockica se trebalo posloziti, koje su po mome misljenju neslozive.
Ovo mi nije jasno, kazes da je vama Buljubasic neka osnova SDP za povjerenje. Nije valjda rijec o Feridu Buljubasicu, pederu iz SDA koji je presao u SDP. Ako jeste, onda katastrofa imate podatke i misljenje o ljudima. To je jedan potentni licemjer i lazov.
No nije tema, ali eto bas me interesuje.
Iskreno se nadam koaliciji SDP-NS, isto kao sto ne vjerujem da moze doci do koalicije sa Fahrom. Previse bi kockica se trebalo posloziti, koje su po mome misljenju neslozive.
Ovo mi nije jasno, kazes da je vama Buljubasic neka osnova SDP za povjerenje. Nije valjda rijec o Feridu Buljubasicu, pederu iz SDA koji je presao u SDP. Ako jeste, onda katastrofa imate podatke i misljenje o ljudima. To je jedan potentni licemjer i lazov.
No nije tema, ali eto bas me interesuje.
-
halo_ba
#4848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Area_51 wrote:To je jedan potentni licemjer i lazov.
- Corto Maltese
#4849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Gdje svi Turci tu i mali Mujo", znači priklanjanje većini, a meni to još nikad nije pošlo za rukom.Abacija wrote:Meni se cini da si promijenio stav u smislu kud svi Turci tu i mali Mujo. Zato sam te i nazvao cinikom. A jos se sjecam tvojih postova na temi o Sanji Vlaisavljevic.Corto Maltese wrote:Da, ali ako oni koji su sa tobom slušali grunge, punk, pređu na turbo folk, htio- ne- htio, tražićeš novu raju za odlazak na koncerte. O tome se radi. U ovom slučaju nisam ja bio taj koji je promijenio stav. Ljudi oko mene, ljevičari po uvjerenju i opredjeljenju, su potpuno nesvjesno, ali jako uvjereno počeli da govore i djeluju kao Nedžad Latić prefarban u crveno.Alfons Kauders wrote: prije 15 godina bio sam tinejdzer, raja furala grunge, punk, poneki metal ili reggae... kako ko... sad sve vise ljudi fura turbofolk i ne pada mi na pamet da mijenjam svoje stavove radi njih...
meni nimalo ne smetaju ti kojim je jako bitno sto su bosnjaci, srbi, hrvati... ali mi smetaju svi koji tu odrednicu stavljaju iznad drzave i zakona, isto kao sto mi smetaju i vehabije koje cine manje-vise istu stvar... i jedni i drugi mi smetaju jer siluju zakon, ustav i trude se da uskrate moja prava...
Što se tiče gospođe Vlaisavljević, koliko se sjećam, nisam branio njen stav, nego njeno pravo da ima stav koji je različit (kao i obično, od većine). Tokom te debate, njen stav je postao, čak i za moj ukus, previše različit, ili bar nerazumljiv, tako da sam se ispisao sa teme. Vidim ja da će mi moje pretjerano poštovanje, ili bolje rečeno, bukvalno shvatanje, djela François-Marie Arouet-a bolje poznat kao Voltaire, prije ili kasnije doći glave.
-
Risto Kuglarić
#4850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jašta će! Raspisaće se nagrada za tvoju glavu kolko si undergroundCorto Maltese wrote:"Gdje svi Turci tu i mali Mujo", znači priklanjanje većini, a meni to još nikad nije pošlo za rukom.Abacija wrote:Meni se cini da si promijenio stav u smislu kud svi Turci tu i mali Mujo. Zato sam te i nazvao cinikom. A jos se sjecam tvojih postova na temi o Sanji Vlaisavljevic.Corto Maltese wrote:
Da, ali ako oni koji su sa tobom slušali grunge, punk, pređu na turbo folk, htio- ne- htio, tražićeš novu raju za odlazak na koncerte. O tome se radi. U ovom slučaju nisam ja bio taj koji je promijenio stav. Ljudi oko mene, ljevičari po uvjerenju i opredjeljenju, su potpuno nesvjesno, ali jako uvjereno počeli da govore i djeluju kao Nedžad Latić prefarban u crveno.
Što se tiče gospođe Vlaisavljević, koliko se sjećam, nisam branio njen stav, nego njeno pravo da ima stav koji je različit (kao i obično, od većine). Tokom te debate, njen stav je postao, čak i za moj ukus, previše različit, ili bar nerazumljiv, tako da sam se ispisao sa teme. Vidim ja da će mi moje pretjerano poštovanje, ili bolje rečeno, bukvalno shvatanje, djela François-Marie Arouet-a bolje poznat kao Voltaire, prije ili kasnije doći glave.