Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dallton
#4826 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma ako kreni da se odcjepe od nas, da im se mi pridruzimo pa da se svi skupa otcjepimo...
vijest dana: pc se odcjepljuje, pederacija joj se pridruzuje
vijest dana: pc se odcjepljuje, pederacija joj se pridruzuje
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4827 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Imam .BA šuHvu sad kad krene s Biometrijskim passaporttima da ne bude,jesil ti potpiso da si državljanin Srbije....yesi e sad subvencija Zdraaaavooo....Punto.....Zdraaaaavoooo.....TraktorĆe....Zdraaaaaavooooo......neg ima dolje na Jugu jedna zemlja mala pa da se ti odužiš otaĐŽbini 
- kiky
#4828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
čovječe ...
pa ovi traktori su muzijeski primjerci ...
totalni old timer ...
pa ovi traktori su muzijeski primjerci ...
totalni old timer ...
-
Abacija
#4829 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Meni je bolja ona: "Punto, toliko je jeftin da ga nevrijedi popravljati!"pici wrote: i da dodam omiljenu poskoČicu........."Ala voljem ovaj REŽIM,traktor parkiran a ja ležim"
-
dallton
#4830 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
valja im se gurati po cetvoro u jednom puntu na granicnim prelazimaAbacija wrote:Meni je bolja ona: "Punto, toliko je jeftin da ga nevrijedi popravljati!"pici wrote: i da dodam omiljenu poskoČicu........."Ala voljem ovaj REŽIM,traktor parkiran a ja ležim"![]()
![]()
ne mozemo sad raditi, vruce je, vidimo se u septembru, a vi pravite te nacrte zakona, ili jos bolje, otcjepite seRadojičić pozvao sve klubove u Vijeću naroda RS-a da nastave rad Ispis E-mail
17.07.2009. 18:00
Image
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić pozvao je danas sve delegate u Vijeću naroda RS-a da rade svoj posao, reagirajući na odluku bošnjačkog kluba da obustavi rad dok se se izmjeni Poslovnik o radu Ustavnog suda RS-a kako se ne bi preglasavali Bošnjaci.
Ističući da ne zna da li će Klub Bošnjaka razmotriti rebalans budžeta RS-a što je jedan od uvjeta za kreditni aranžman BiH sa MMF-om, Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naveo i da je bošnjački klub Ustavnom sudu RS-a i entitetskom parlamentu uputio pismo, kako kaže, kontradiktornog sadržaj.
On je kazao da je Skupština RS-a završila svoj dio posla i da će usvojene akte uputiti na potvrđivanje u Vijeće naroda RS-a.
„Vijeće naroda RS-a ima Ustavom propisane rokove u kojima se treba izjasniti", naveo je predsjednik entitetskog parlamenta.
-
ekvivalent
#4831 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
uzivat jasta nego uzivatbehavac wrote:[Hvala onda za objektivnost...
Usput mozemo zajedno uzivati i na seher toplicama i na turskoj kahvi...ja volim oboje...
A jbg daltone...tebi svi vole malo opaliti...PS nista licno...
sve su to cari jedine nam domovine Bosne i Hercegovine
nego cu ja na kahvu i daltona zvati,meni kahva bez daltona nije kahva
dalton
- vee-jay
#4832 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Treca celija lijevo, pravo ona do Dodikove izjavi:

Da je prihvaćen "aprilski paket", rekao je lider HDZ BiH, danas bi imali Hrvata kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a ne Željka Komšića kojeg su izabrali Bošnjaci.
-
dallton
#4833 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
izjava nidje vezevee-jay wrote:Treca celija lijevo, pravo ona do Dodikove izjavi:
Da je prihvaćen "aprilski paket", rekao je lider HDZ BiH, danas bi imali Hrvata kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a ne Željka Komšića kojeg su izabrali Bošnjaci.
- vee-jay
#4834 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da je krenulo predizborno. Da li je zakonom moguce izbore prebaciti iz septembra (ili kad su vec) u januar? Vjerujem da je to cilj, jer je citav proces stao (kakav god bio).
Fakat dizem ruke od nade u Bosance i Hercegovce ako ista gamad pobjedi. USA mora sve snage i svu lovu uprijeti da gradjanska opcija (SDP, NS, Lijanovic, na PC strani takvih nema ali eto recimo PDP i DP) ostvari ubjedljivu, maksimalnu pobjedu.
Btw. koji vrag se ceka sa dizanjem optuznice protiv Dodika, do kraja godine ovaj mora ili u zatvor ili na Dedinje?
Fakat dizem ruke od nade u Bosance i Hercegovce ako ista gamad pobjedi. USA mora sve snage i svu lovu uprijeti da gradjanska opcija (SDP, NS, Lijanovic, na PC strani takvih nema ali eto recimo PDP i DP) ostvari ubjedljivu, maksimalnu pobjedu.
Btw. koji vrag se ceka sa dizanjem optuznice protiv Dodika, do kraja godine ovaj mora ili u zatvor ili na Dedinje?
-
ekvivalent
#4835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vee-jay wrote:Treca celija lijevo, pravo ona do Dodikove izjavi:
Bosnjaci krivi opet sto im je krivousti vikao da im je drzava u Zagrebu,pa ih ostalo toliko da vise ne mogu izglasat ni gradonacelnika Mostara a kamo li sto vise...
a onda im je Komarica kvisling...
nikad to nece pameti doci
-
dallton
#4836 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nije komarica kvisling, nego je nelegitimni predstavnik hrvata kojeg su postavili bosnjaci putem svojih veza u vatikanu da radi na povratku hrvata u posavinu i pc, a sto je ocigledno protivno hrvatskom nacionalnom interesuekvivalent wrote:vee-jay wrote:Treca celija lijevo, pravo ona do Dodikove izjavi:
Da je prihvaćen "aprilski paket", rekao je lider HDZ BiH, danas bi imali Hrvata kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a ne Željka Komšića kojeg su izabrali Bošnjaci.![]()
Bosnjaci krivi opet sto im je krivousti vikao da im je drzava u Zagrebu,pa ih ostalo toliko da vise ne mogu izglasat ni gradonacelnika Mostara a kamo li sto vise...
a onda im je Komarica kvisling...
nikad to nece pameti doci
-
mosfet
#4837 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovdje se očigledno slabo poznaje politička situacija u RS. Još negdje na ovom forumu sam pročitao neke pozitivne komentare o Čaviću, odnosno DPu. Čavić je običan lažnjak, čovjek bez ikakvih ličnih kvaliteta, ideje i vizije. I naravno kriminalac. Na njegovo isključivo insistiranje Rafinerija Brod je potpisala štetan ugovor sa Vitolom, u kojem je RS oštećena za čini mi se 27 miliona dolara. On je pronašao taj Vitol, insistirao na ugovoru koji je odbio da potpiše Mikerević koji je tad bio premijer, njemu je bilo jasno da je ugovor sasvim štetan. Vitol je trebao i više inkasirati, ali su u znanju da u BH ne postoji pravna država pristali su i na manje. Prema sadašnjem razvoju situacije, Čavić bi lako mogao na robiju jer Dodiku se ne dopada njegova nova stranka. Jedini način da neko u RS ode na robiju je da stane lično Dodiku na put. A ideja da je Čavić građanska opcija je smiješna. Ne vjerujem da će nešto mnogo dobiti na izborima, ako dobije par poslanika vrlo brzo ćete se uvjeriti o kome se radi. Njegovi poslanici su otpatci iz SDSa nezadovoljni jer se sadašnje rukovodstvo SDSa ne želi suprotstavljati Dodiku, jer im je tako rekao Radovan iz Haga, zadovoljan načinom na koji se Dodik bori za RS. Mislim da dobro znate kako je SDS građanska opcija.vee-jay wrote:Mislim da je krenulo predizborno. Da li je zakonom moguce izbore prebaciti iz septembra (ili kad su vec) u januar? Vjerujem da je to cilj, jer je citav proces stao (kakav god bio).
PDP je pandan srbijanskom G17 plus, to su nezajažljivi foteljaši koje zanimalju samo pare i fotelje. I oni su naravno šovinisti, samo kod njih je to u drugom planu sve dok imaju pare i fotelje. Za njih se može reći da nema manje stranke a većih lopova.
Ako je Lijanović neko ko će izvući ovu zemlju, propast je zagarantovana.
Polako sa idealizovanjem Čavića, da ne bude isto kao sa Dodikom. Lijepa gesta sa njegove strane je bila izvinjenje za Srebrenicu, ali ne dajte da vas to zavara. To je vjerovatno plod iznude u tadašnjoj političkoj situaciji. Ne radi se o nikakvoj moralnoj vertikali i čovjeku sa idejom, nego naprotiv jednom od brojnih kriminalaca koji traži novu šansu da pljačka.
U RS zaista se nema koga podržati, jedino Našu stranku i SDP da pokušaju napraviti bolji rezultat, u šta ja iskreno sumnjam.
Možda zvuči paradoksalno, ali najbolja strategija u RS bi bila podržati najveće kretene sa potencijalom značajne stranke. Konkurencija za kretene je ogromna, a potencijal da igra neku ulogu a da su kreteni ima SDS. Dok je SDS bio na vlasti u RS, zemlja je napredovala, uz odluke Visokog ali napredovala za razliku od sadašnjeg vremena.
- vee-jay
#4838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sve nabrojano u redu ali ima jedno ali -> Dodik.mosfet wrote:Ovdje se očigledno slabo poznaje politička situacija u RS. Još negdje na ovom forumu sam pročitao neke pozitivne komentare o Čaviću, odnosno DPu. Čavić je običan lažnjak, čovjek bez ikakvih ličnih kvaliteta, ideje i vizije. I naravno kriminalac. Na njegovo isključivo insistiranje Rafinerija Brod je potpisala štetan ugovor sa Vitolom, u kojem je RS oštećena za čini mi se 27 miliona dolara. On je pronašao taj Vitol, insistirao na ugovoru koji je odbio da potpiše Mikerević koji je tad bio premijer, njemu je bilo jasno da je ugovor sasvim štetan. Vitol je trebao i više inkasirati, ali su u znanju da u BH ne postoji pravna država pristali su i na manje. Prema sadašnjem razvoju situacije, Čavić bi lako mogao na robiju jer Dodiku se ne dopada njegova nova stranka. Jedini način da neko u RS ode na robiju je da stane lično Dodiku na put. A ideja da je Čavić građanska opcija je smiješna. Ne vjerujem da će nešto mnogo dobiti na izborima, ako dobije par poslanika vrlo brzo ćete se uvjeriti o kome se radi. Njegovi poslanici su otpatci iz SDSa nezadovoljni jer se sadašnje rukovodstvo SDSa ne želi suprotstavljati Dodiku, jer im je tako rekao Radovan iz Haga, zadovoljan načinom na koji se Dodik bori za RS. Mislim da dobro znate kako je SDS građanska opcija.vee-jay wrote:Mislim da je krenulo predizborno. Da li je zakonom moguce izbore prebaciti iz septembra (ili kad su vec) u januar? Vjerujem da je to cilj, jer je citav proces stao (kakav god bio).
PDP je pandan srbijanskom G17 plus, to su nezajažljivi foteljaši koje zanimalju samo pare i fotelje. I oni su naravno šovinisti, samo kod njih je to u drugom planu sve dok imaju pare i fotelje. Za njih se može reći da nema manje stranke a većih lopova.
Polako sa idealizovanjem Čavića, da ne bude isto kao sa Dodikom. Lijepa gesta sa njegove strane je bila izvinjenje za Srebrenicu, ali ne dajte da vas to zavara. To je vjerovatno plod iznude u tadašnjoj političkoj situaciji. Ne radi se o nikakvoj moralnoj vertikali i čovjeku sa idejom, nego naprotiv jednom od brojnih kriminalaca koji traži novu šansu da pljačka.
U RS zaista se nema koga podržati, jedino Našu stranku i SDP da pokušaju napraviti bolji rezultat, u šta ja iskreno sumnjam.
Možda zvuči paradoksalno, ali najbolja strategija u RS bi bila podržati najveće kretene sa potencijalom značajne stranke. Konkurencija za kretene je ogromna, a potencijal da igra neku ulogu a da su kreteni ima SDS. Dok je SDS bio na vlasti u RS, zemlja je napredovala, uz odluke Visokog ali napredovala za razliku od sadašnjeg vremena.
-
dallton
#4839 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sve sto si ti napisao je vec poznato...niti iko pametan misli da je cavicevo izvinjenje za srebrenicu bilo iskreno (samo nagovor mz-a), odnosno bilo je iskreno onoliko koliko je iskreno tadicevo izvinjenje - znaci ista meta, isti cilj, isto odstojanje...cavicevo izvinjenje je iskreno u mjeri u kojoj je iskrena (a u stvari od mza proizvedena) tihiceva izjava da se bosnjaci trebaju "prestati samosazaljevati i okrenuti buducnosti"mosfet wrote:Ovdje se očigledno slabo poznaje politička situacija u RS. Još negdje na ovom forumu sam pročitao neke pozitivne komentare o Čaviću, odnosno DPu. Čavić je običan lažnjak, čovjek bez ikakvih ličnih kvaliteta, ideje i vizije. I naravno kriminalac. Na njegovo isključivo insistiranje Rafinerija Brod je potpisala štetan ugovor sa Vitolom, u kojem je RS oštećena za čini mi se 27 miliona dolara. On je pronašao taj Vitol, insistirao na ugovoru koji je odbio da potpiše Mikerević koji je tad bio premijer, njemu je bilo jasno da je ugovor sasvim štetan. Vitol je trebao i više inkasirati, ali su u znanju da u BH ne postoji pravna država pristali su i na manje. Prema sadašnjem razvoju situacije, Čavić bi lako mogao na robiju jer Dodiku se ne dopada njegova nova stranka. Jedini način da neko u RS ode na robiju je da stane lično Dodiku na put. A ideja da je Čavić građanska opcija je smiješna. Ne vjerujem da će nešto mnogo dobiti na izborima, ako dobije par poslanika vrlo brzo ćete se uvjeriti o kome se radi. Njegovi poslanici su otpatci iz SDSa nezadovoljni jer se sadašnje rukovodstvo SDSa ne želi suprotstavljati Dodiku, jer im je tako rekao Radovan iz Haga, zadovoljan načinom na koji se Dodik bori za RS. Mislim da dobro znate kako je SDS građanska opcija.vee-jay wrote:Mislim da je krenulo predizborno. Da li je zakonom moguce izbore prebaciti iz septembra (ili kad su vec) u januar? Vjerujem da je to cilj, jer je citav proces stao (kakav god bio).
ovo za sds se slazem, al to je prohujalo s vihorom...evo jos jedan paradox - za bih je najbolje gurati dodika na vrhunac vlasti i radikalizirati ga sto dalje, pa i po cijenu pokusaja otcjepljenja, jer nije problem dodo vec dio mz-a i krugovi iz srbije koji stoje iz njega...njih treba izgurati na povrsinu, po sistemu sto gore to bolje
-
mosfet
#4840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bolje da je sve poznato, samo ne razumijem što onda neki insistiraju na Čaviću. Evo onda najrealnija podjela stranaka iz RS.
SNSD, PDP, SP ----- kriminalci pragmatičari
SDS, SRS, SRS VŠ,DP ----- kriminalci guslari-budale
DNS ------ kriminalci malokalibarski šovinisti, više naginju kriminalcima guslarima nego kriminalcima pragmatičarima
SDP ---- vrsta u izumiranju, nisu imali priliku da pokažu pravo lice, osnova sumnje da se radi o kriminalcima mondijalistima
DNS ------ kriminalci malokalibarski šovinisti, više naginju kriminalcima guslarima nego kriminalcima pragmatičarima
SDP ---- vrsta u izumiranju, nisu imali priliku da pokažu pravo lice, osnova sumnje da se radi o kriminalcima mondijalistima
-
Abacija
#4841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nisam bas sve shvatio ko, sta, gdje i kuda pa bi te zamolio da malo detaljnije pojasnis ovaj post, po mogucnosti s primjerima.mosfet wrote:Bolje da je sve poznato, samo ne razumijem što onda neki insistiraju na Čaviću. Evo onda najrealnija podjela stranaka iz RS.
-
windas
#4842 Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH: "Značajan datum naše historije"

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je u čestitki SUBNOR-u povodom 27. jula, Dana ustanka u BiH, da se RS njegovanjem antifašističke tradicije i zalaganjem za mirna rješenja, odnosi sa posebnom pažnjom prema uspomenama na poginule u svim ratovima.
"Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima NOR-a da čestitamo ovaj značajan datum naše historije", navodi se u čestitki.
Dodik je podsjetio da je srpski narod sa ostalim narodima dao svoj doprinos u borbi protiv fašizma i na uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu, o čemu svjedoči više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans iz tog rata, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je u čestitki SUBNOR-u povodom 27. jula, Dana ustanka u BiH, da se RS njegovanjem antifašističke tradicije i zalaganjem za mirna rješenja, odnosi sa posebnom pažnjom prema uspomenama na poginule u svim ratovima.
"Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima NOR-a da čestitamo ovaj značajan datum naše historije", navodi se u čestitki.
Dodik je podsjetio da je srpski narod sa ostalim narodima dao svoj doprinos u borbi protiv fašizma i na uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu, o čemu svjedoči više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans iz tog rata, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.
- mayab
#4843 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
Sta li sada taj muti, nekako ne vjerujem u iskrenost te čestitke 
-
zavrzlama
#4844 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
procitao izjavu Dodika i sasvim normalna izjava
....samo da nastavi ovako..
- Lincoln-Burrows
#4845 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
U kojem je ono gradu bio taj ustanak?
-
Vukašin
#4846 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
U Drvaru, par sati poslije prvih borba u lickom Srbu i drugim lickim mjestima. Naranvo u najnovijoj hrvatskoj povijesti ovo su sve naranvo cetnici bili koji su bez razloga dirali svoje nove ljubazne NDH komsije.Lincoln-Burrows wrote:U kojem je ono gradu bio taj ustanak?
- sheilak
#4847 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
da, ali šta mu je?zavrzlama wrote:procitao izjavu Dodika i sasvim normalna izjava ...
-
zavrzlama
#4848 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
sta god da je dobro je cuti normalnu izjavu...pogotvo jer ova izjava je kontra onih cetnika koji prave udruzenja u Visegradu...sheilak wrote:da, ali šta mu je?zavrzlama wrote:procitao izjavu Dodika i sasvim normalna izjava ...
-
Abacija
#4849 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
Izgleda da ga je neko opleo po prstima pa sad mora da se pravi fini. Vjerujem da @dallton to zna bolje objasniti...sheilak wrote:da, ali šta mu je?zavrzlama wrote:procitao izjavu Dodika i sasvim normalna izjava ...
-
Vukašin
#4850 Re: Dodik čestitao 27. juli, Dan ustanka u BiH
Pa bosnjacki politicari su mu opet poljubili cunu pa sada nema vise opasnosti da ce ovaj dan postati nekim slucajem drzavni praznik.........pa eto onda se moze i u boljem entiteu slaviti posto nece biti drzavni praznik........sheilak wrote:da, ali šta mu je?zavrzlama wrote:procitao izjavu Dodika i sasvim normalna izjava ...