BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
quarterback
#4826 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
primjetio bih da niko nije stavio recimo stampi i prekrizio nutelu 
- strong69
#4827 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Meni se cini da su se vodili time da je firma u 100% domacem vlasnistvu. Gledao sam nedavno pocetak kampanje "Kupujmo domace" gdje kaze da imaju dvije grupe firmi. Firme sa 100% domacim vlasnistvom i proozvodnjom u BiH i firme u stranom vlasnistvu i proizvodnjom u BiH.kox wrote: Argeta, Dukat mlijeko, Poli salama se proizvode u BiH. Doduše, ne vidim koja je Argeta pa je možda u tome fol. Mislim da se i Dukat jogurt proizvodi u BiH. Cevitana se proizvodi u Makedoniji a ovdje je prikazana kao bh proizvod, ppm-ov tečni jogurt sa predzadnje slike se proizvodio u Tuzli ali su ga nakon zatvaranja tuzlanske mljekare počeli uvoziti iz Slovenije u istoj ambalaži. Moguće je da ga sada ponovo proizvode u Gradačcu ali nisam siguran. Alpsko mlijeko se takodje proizvodilo u Tuzli, možda ga sada ponovo uvoze ali kada sam prvi put vidio ovu sliku sigurno se proizvodilo u BiH a Vegy ajvar u hrvatskoj.Zavisi i kada je ovo napravljeno, ali definitivno ima grešaka.
Sad, kako ko gleda... Dukat u BiH proizvodi jogurt "Domace blago", pavlake i ono Inmer mlijeko. Drugi dio asortimana uvoze iz drugih zemalja kao i Meggle. I Violeta ima dio proizvodnje u HR.
-
kox
#4828 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
I po toj logici bi imali dosta fula, ppm mlijeko se proizvodi u istoj mljekari u kojoj se proizvodi i Dukat mlijeko (baš ovo Dukat prekriženo na slici), Vitaminka je vlasništvu Kreis Food iz čini mi se Njemačke, Bimal mislim da je u austrijskom vlasništvu, Sole Mio pravi Hepok čiji je suvlasnik Vino Župa iz Srbije itd. Ljudi koji su pravili ovu sliku su vjerovatno imali dobru namjeru ali mogli su se malo bolje informisati, to danas stvarno nije teško.strong69 wrote:Meni se cini da su se vodili time da je firma u 100% domacem vlasnistvu. Gledao sam nedavno pocetak kampanje "Kupujmo domace" gdje kaze da imaju dvije grupe firmi. Firme sa 100% domacim vlasnistvom i proozvodnjom u BiH i firme u stranom vlasnistvu i proizvodnjom u BiH.kox wrote: Argeta, Dukat mlijeko, Poli salama se proizvode u BiH. Doduše, ne vidim koja je Argeta pa je možda u tome fol. Mislim da se i Dukat jogurt proizvodi u BiH. Cevitana se proizvodi u Makedoniji a ovdje je prikazana kao bh proizvod, ppm-ov tečni jogurt sa predzadnje slike se proizvodio u Tuzli ali su ga nakon zatvaranja tuzlanske mljekare počeli uvoziti iz Slovenije u istoj ambalaži. Moguće je da ga sada ponovo proizvode u Gradačcu ali nisam siguran. Alpsko mlijeko se takodje proizvodilo u Tuzli, možda ga sada ponovo uvoze ali kada sam prvi put vidio ovu sliku sigurno se proizvodilo u BiH a Vegy ajvar u hrvatskoj.Zavisi i kada je ovo napravljeno, ali definitivno ima grešaka.
Sad, kako ko gleda... Dukat u BiH proizvodi jogurt "Domace blago", pavlake i ono Inmer mlijeko. Drugi dio asortimana uvoze iz drugih zemalja kao i Meggle. I Violeta ima dio proizvodnje u HR.
Što se mene lično tiče, sve što se proizvodi u BiH je domaći proizvod. Firmama sa domaćim vlasnicima dajem blagu prednost.
- strong69
#4829 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kox wrote: Što se mene lično tiče, sve što se proizvodi u BiH je domaći proizvod. Firmama sa domaćim vlasnicima dajem blagu prednost.
- zubi
#4830 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kox wrote: I po toj logici bi imali dosta fula, ppm mlijeko se proizvodi u istoj mljekari u kojoj se proizvodi i Dukat mlijeko (baš ovo Dukat prekriženo na slici), Vitaminka je vlasništvu Kreis Food iz čini mi se Njemačke, Bimal mislim da je u austrijskom vlasništvu, Sole Mio pravi Hepok čiji je suvlasnik Vino Župa iz Srbije itd. Ljudi koji su pravili ovu sliku su vjerovatno imali dobru namjeru ali mogli su se malo bolje informisati, to danas stvarno nije teško.
Što se mene lično tiče, sve što se proizvodi u BiH je domaći proizvod. Firmama sa domaćim vlasnicima dajem blagu prednost.
S tim sto im ja dajem jacu prednost.
- ElRe
#4831 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Slazem se. Moram priznati da ni jedan domaci ajvar nije ni blizu makedonskog ajvara koji je prekrizen na slici iznad.zubi wrote:kox wrote: I po toj logici bi imali dosta fula, ppm mlijeko se proizvodi u istoj mljekari u kojoj se proizvodi i Dukat mlijeko (baš ovo Dukat prekriženo na slici), Vitaminka je vlasništvu Kreis Food iz čini mi se Njemačke, Bimal mislim da je u austrijskom vlasništvu, Sole Mio pravi Hepok čiji je suvlasnik Vino Župa iz Srbije itd. Ljudi koji su pravili ovu sliku su vjerovatno imali dobru namjeru ali mogli su se malo bolje informisati, to danas stvarno nije teško.
Što se mene lično tiče, sve što se proizvodi u BiH je domaći proizvod. Firmama sa domaćim vlasnicima dajem blagu prednost.![]()
S tim sto im ja dajem jacu prednost.
-
walk_M-A-N
#4832 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Boja za krečenje? Kao da sam nekad pročitao da ima neka solidna, ala Jupol, ali pretraga na forumu je loša.
- MOSALJOZE
#4833 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sad sam na poslu,a mislim da kod kuce imam tu kantu od prosle godine.Ako nadjem javimwalk_M-A-N wrote:Boja za krečenje? Kao da sam nekad pročitao da ima neka solidna, ala Jupol, ali pretraga na forumu je loša.
https://youtu.be/UYbjlXPsW3Q
-
SerijeSync
#4834 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
tursko a naše
-
probook
#4835 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tako je! Ovaj makedonski je drama i najblizi domacem (mislim "kućnom")ajvaru.ElRe wrote:Moram priznati da ni jedan domaci ajvar nije ni blizu makedonskog ajvara koji je prekrizen na slici iznad.
- karanana
#4836 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
tako je. bas ajvar je beton ajvar.
-
Naslovnica
#4837 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja ne znam kada ste vi zadnji put kupili i jeli ovaj ajvar, ali zadnja 2 puta kada sam ga kupio bio je samo sjena onog Baš ajvara od nekada. Prestao sam ga kupovati.karanana wrote:tako je. bas ajvar je beton ajvar.
- vješalica
#4838 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ma ja nek sam čula da je nekome olimpija najbolja voda, može se slobodno reći najgora i najnezdravijastrong69 wrote: A po cemu je tebi Olimpija najbolja voda?
biram i birati ću bijelu vodu,kvalitet i sigurnost neupitni
- Ironmen
#4839 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Slazem se Poli i Ptuj salame zesci fuseraj u zadnje vrijeme nikako ih nekupujem od mesnih preradjevine su mi postali dobro nasi Memprom neke hrenovke ne znam tacno ime i Semic juneca salama bolja od Polia.Naslovnica wrote:Što se tiče Nove Vite, već godinu dana samo nju kupujemo. Ne znam kada si je zadnji put probao, ali su se mnogo popravili, 95% su k'o Cedevita, ko ne zna teško će primijetiti razliku.Nisrin wrote:
Prvo, ne znam ko je ovo radio, jer neki proizvodi se proizvode u BiH, ali krenimo redom...
Pastete rijetko jedem, argeta jeste najukusnija, ali nije losa ni ona zelena lovack, ne znam ko je proizvodi, mislim nasi...kad mi kolegica rece od cega se sve prave pastete, salame, hrenovke, izbjegavam ih u sirokom luku najcesce..
Bajrina PILETI je cudna, uvijek nesto ima u njoj, sitno, tvrdo, ne znam ni definisati...
Valjda se DUKAT mlijeko proizvodi u BiH, meni je odlicno i domace blago..
Boni zacini i bilo koji drugi NIKAD nece moci zamijeniti vegetu, vegeta je stvarno odlican mix svega, iako ne bas najzdravija, ali sve sam probala i nista kao vegeta...
NovaVita mi je kriticna, Cedevita 10 svjetlosnih godina ispred nje...
Bimal i Agragold nisu losi, ali stavim kapljicu ulja, kad se zagrije prekrije cijelo dno tave??? Ko da se odvoji voda ili ne znam ni sama...puno je bolje zvijezdino, a tu sa sa cijenom...
Olimpija definitivno najbolja voda!
Sole Mio, Vitalis, Hepok Mostar smece kao i svi drugi, ali HEPOK MOSTAR je najbolji mozda, iako dosta skuplji! Juicy im moze parirati..
Perfex je jeftiniji od Violete i nije los...niti je Violeta nesto puno bolja...
Ovako hrenovke, kao i one Perutnine Ptuj nisu lose...
Jogurt zenicke mljekare definitivno najbolji i najgusci, nema ga svuda, a dobar je i Meggle...ostalo truba--i Dukat se proizvodi kod nas, ali digose mu cijenu
Vitaminkin ajvar je odlican
Nisu nesto ovi preradjeni sirevi, zivjela trznica i pijaca...razlika, nebo i zemlja...Moja kravica sir prokisne u roku 24h...od tih sireva u marketu meni licno najbolji President zagrebacki...iako najskuplji...
Ove salame nase su toliko lose...POLI neprevazidjena, kao i Perutnina Ptuj, na kojoj mi se cine da pise made in BiH, nju najcesce kupujemo...sad se pojavila i Woody...
Perex za 5 dana se raspadne, a Vileda je najkvalitetnija i isplati se svake marke!
I još nešto, što se tiče Poli salame, toliko je fušere, mi smo je prestali kupovati. Nije to više ona Poli od nekada, ni približno.
-
bumerangss
#4840 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Oaza najboljavješalica wrote:ma ja nek sam čula da je nekome olimpija najbolja voda, može se slobodno reći najgora i najnezdravijastrong69 wrote: A po cemu je tebi Olimpija najbolja voda?
biram i birati ću bijelu vodu,kvalitet i sigurnost neupitni
-
Naslovnica
#4841 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Olimpija mi ima okus po žabokrečini (kakav god okus žabokrečine bio).bumerangss wrote:Oaza najboljavješalica wrote:ma ja nek sam čula da je nekome olimpija najbolja voda, može se slobodno reći najgora i najnezdravijastrong69 wrote: A po cemu je tebi Olimpija najbolja voda?
biram i birati ću bijelu vodu,kvalitet i sigurnost neupitni![]()
Bijela voda je ubjedljivo najbolja, bar za mene.
- KB9
#4842 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kad smo kod vode ovo je jedina za koju vrijedi platit sve dok moze pit ona iz cesme, kad to ne bude slucaj onda je svaka vrijedna para, neka manje a neka vise, logicno

nazalost nije nasa domaca

nazalost nije nasa domaca
- moon_walker_90
#4843 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Meni je ovaj sok super

- tututuuuu
#4844 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Apsolutno. Osobito ovo za papir. Violeta je prije bila povoljna, danas nikako. Sto bih placao vise papir kad ima isti i jeftiniji. Medjutim Violeta detrzenti, bar za sudje, sto sam probao su odlicni.Nisrin wrote:
Prvo, ne znam ko je ovo radio, jer neki proizvodi se proizvode u BiH, ali krenimo redom...
Pastete rijetko jedem, argeta jeste najukusnija, ali nije losa ni ona zelena lovack, ne znam ko je proizvodi, mislim nasi...kad mi kolegica rece od cega se sve prave pastete, salame, hrenovke, izbjegavam ih u sirokom luku najcesce..
Bajrina PILETI je cudna, uvijek nesto ima u njoj, sitno, tvrdo, ne znam ni definisati...
Valjda se DUKAT mlijeko proizvodi u BiH, meni je odlicno i domace blago..
Boni zacini i bilo koji drugi NIKAD nece moci zamijeniti vegetu, vegeta je stvarno odlican mix svega, iako ne bas najzdravija, ali sve sam probala i nista kao vegeta...
NovaVita mi je kriticna, Cedevita 10 svjetlosnih godina ispred nje...
Bimal i Agragold nisu losi, ali stavim kapljicu ulja, kad se zagrije prekrije cijelo dno tave??? Ko da se odvoji voda ili ne znam ni sama...puno je bolje zvijezdino, a tu sa sa cijenom...
Olimpija definitivno najbolja voda!
Sole Mio, Vitalis, Hepok Mostar smece kao i svi drugi, ali HEPOK MOSTAR je najbolji mozda, iako dosta skuplji! Juicy im moze parirati..
Perfex je jeftiniji od Violete i nije los...niti je Violeta nesto puno bolja...
Ovako hrenovke, kao i one Perutnine Ptuj nisu lose...
Jogurt zenicke mljekare definitivno najbolji i najgusci, nema ga svuda, a dobar je i Meggle...ostalo truba--i Dukat se proizvodi kod nas, ali digose mu cijenu
Vitaminkin ajvar je odlican
Nisu nesto ovi preradjeni sirevi, zivjela trznica i pijaca...razlika, nebo i zemlja...Moja kravica sir prokisne u roku 24h...od tih sireva u marketu meni licno najbolji President zagrebacki...iako najskuplji...
Ove salame nase su toliko lose...POLI neprevazidjena, kao i Perutnina Ptuj, na kojoj mi se cine da pise made in BiH, nju najcesce kupujemo...sad se pojavila i Woody...
Perex za 5 dana se raspadne, a Vileda je najkvalitetnija i isplati se svake marke!
Sto bih ja rekao da se isplati su Vitaminka pekmezi koji su pristojne cijene a kvalitetniji od vecina puno skupljih (sokovi li la). Sirevi kao Livanjski sir i sl. Majevica kikiriki s paprikom je odlican.
Bas ajvar je stvarno odlican i nema mu konkurencije itd... Treba ipak ponuditi nesto kupcu...
A to sto je tvrdo i sitno u salamama su mljevene koscice, nokti i kljunovi peradi. Ja stvarno ne znam kako to ljudi mogu jesti. Poli salama mi smrdi na deset metara.
- Krastavica
#4845 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
U Svedskoj u prodavnicama ICA i Willys imaju stalaze sa nasom robom , bgm brzo plane a ne kupuju samo nasi i Svedi se navukli na sudjuke i cevape , ima sireva , otprilike sve sto ima kod nas da valja ima i ovdje , joj Poli salama od metra odma sam je uzeo. Kiseljak i vode kakve oces . No sa mlijecnim proizvodima nismo ni 20 % kvalitete ko sto ima Arla i ostali , jbt kad uzmes jogurt moras ga trest da izadje . A jeftiniji od naseg , ne komparacija ovdje nego ovdje i dole .
- zavezata-vreca
#4846 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Totalno razvodnjen .. Ako hoces pravi sok od kruske uzmi fruktal.moon_walker_90 wrote:Meni je ovaj sok super![]()
- holowey
#4847 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
upravo tako...razvodnjen...u fructalovom barem dobijes kasu tikve koja daje gustinu...umjesto ovog vodenisazavezata-vreca wrote:Totalno razvodnjen .. Ako hoces pravi sok od kruske uzmi fruktal.moon_walker_90 wrote:Meni je ovaj sok super![]()
- zavezata-vreca
- zubi
#4849 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da, upravo tako, ako hoces sok od kruske, uzmi kruskuholowey wrote: upravo tako...razvodnjen...u fructalovom barem dobijes kasu tikve koja daje gustinu...umjesto ovog vodenisa
-
bumerangss
#4850 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nije loš ali cim je on marka u mom granapu i u tu marku je ukljucen i pdv i marža trgovca i dobavljaca... to je voda i hemija a kruske ocima nije vidjelo. molio bih onog kb9 kako li vec da ne reklamira uvozno!moon_walker_90 wrote:Meni je ovaj sok super![]()