Maja Freundlich u Hrvatskom Slovu, sijecanj '97
Desavanja u Hrvatskoj
-
Aspekt
#4826 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I mi se Hrvati moramo napokon prestati stidjeti misliti i govoriti objektivne istine o tomu da je Hrvatska najbolja i najljepsa na svijetu, da su Hrvati najbolji i najdemokratskiji narod na svijetu i da je pred nama tisucljece u kojemu ce Hrvatska pokazati svoje vrline i svoju nadmoc, da ce Hrvatska biti ta koja ce povesti Europu prema ozdravljenju i da je Hrvatskoj duznost pomoci Europi svojom nadmocnom vitalnoscu.

-
Aspekt
#4827 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Odlazak nasih ljudi u Haag znak je ne samo dosljednosti nego i jakosti nase medunarodne politike.angelo wrote:Ako idemo od 1102. godine kada je Hrvatska sklopila državni savez sa Ugarskom, ta težnja za samostalnošću nije nikad nestala. Mi nismo poput vas Bošnjaka koji 1991. godine još niste znali hoćete li ostati u Jugoslaviji ili želite svoju državu.Bodkin wrote:samo me zanima gdje je teznja bila 45angelo wrote:Treba napraviti distinkciju između jedne kvislinške tvorevine koja je doživjela sudbinu njezinih stvoritelja i pravedne težnje jednog naroda za vlastitom državom.
dr. Franjo Tudman u izjavi za drzavne medije, listopad '97
-
Bodkin
#4828 Re: Desavanja u Hrvatskoj
angelo wrote:imamo sasvim dovoljno spomenika komunistima koji jesu sačuvali hrvatsku ali kao državu hrvata i srbaBodkin wrote:
eisnego, trebali bi isklesati spomenik komunistima koji su vam sacuvali hrvatsku i jos je prosirili
i da se zahvalite bosnjacima sto nisu stali na stranu srba iako bi oni bolje prosli jer tada opet ne bi bilo hrvatske drzave
srećom srpska traktorijada je riješila to pitanje
![]()
na neki način jeste stali na stranu srba ali ne 1991. nego 1993. kad ste zajedno napali svoje saveznike, evo vam sad još uvijek 49 posto države okupirano i ne očekujte ovog puta pomoć od hrvatske
-
Aspekt
#4829 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zlatni bukalin
ZA POVIJESNE ZNANOSTI
Trebalo je imati petlje u Europi pod dominacijom nacifasizma iskoristiti priliku i ostvariti samostalnu i nezavisnu Drzavu.
dr. Srecko Psenicnik u Vjesniku, sijecanj '97
Od svih europskih naroda, koji su dosli u seobi naroda u danasnju Europu, jedino su Hrvati ovamo dosli zakonom. Svi su dosli osvajajuci rimske pokrajine, dok su Hrvati dobili tu svoju novu domovinu od tadasnje suverene europske vlasti.
Ivica Puljic na okruglom stolu Hrvatskoga slova u Plocama, studeni '97
Logori u NDH nastali su kao mjera samoodbrane od cetnika i partizana.
Ivan Gabelica u Globusu, travanj '97

ZA POVIJESNE ZNANOSTI
Trebalo je imati petlje u Europi pod dominacijom nacifasizma iskoristiti priliku i ostvariti samostalnu i nezavisnu Drzavu.
dr. Srecko Psenicnik u Vjesniku, sijecanj '97
Od svih europskih naroda, koji su dosli u seobi naroda u danasnju Europu, jedino su Hrvati ovamo dosli zakonom. Svi su dosli osvajajuci rimske pokrajine, dok su Hrvati dobili tu svoju novu domovinu od tadasnje suverene europske vlasti.
Ivica Puljic na okruglom stolu Hrvatskoga slova u Plocama, studeni '97
Logori u NDH nastali su kao mjera samoodbrane od cetnika i partizana.
Ivan Gabelica u Globusu, travanj '97
- angelo
#4830 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Koji si ti trol, i to onaj udbaške kategorije. 
- dalmatinka
#4831 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Opa, Cyrano de Bergerac ima rezervni nick. 
-
Aspekt
#4832 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zlatni bukalin
ZA SRPSKO PITANJE
Cilj hrvatske politike nije etnicki cista drzava, ali treba imati na umu da je jednom za svagda rijeseno "srpsko pitanje" u Hrvatskoj. Ono vise ne postoji!
general Slavko Beric na tribini Hrvatskog casnickog zbora, ozujak '97

ZA SRPSKO PITANJE
Cilj hrvatske politike nije etnicki cista drzava, ali treba imati na umu da je jednom za svagda rijeseno "srpsko pitanje" u Hrvatskoj. Ono vise ne postoji!
general Slavko Beric na tribini Hrvatskog casnickog zbora, ozujak '97
-
Bodkin
#4833 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sreca po hrvate da su glupi srbi potcijenili bosnjakebenderr wrote:Koliko sam upoznat Srbi su imali drugačije planove nego bratski odnos s "Muslimanima". Ili je ovo možda montaža?Bodkin wrote:bosnjacima sto nisu stali na stranu srba iako bi oni bolje prosli jer tada opet ne bi bilo hrvatske drzave![]()
Da ste stali Srbi, Bošnjaci, Turci, Slovenci i svi ini bilo bi Hrvatske i Hrvata, a tebe neka progone more zbog njenog postojanja.
-
Aspekt
#4834 Re: Desavanja u Hrvatskoj
angelo wrote:Koji si ti trol, i to onaj udbaške kategorije.
zlatni bukalin
ZA MAJCINSKO PITANJE
Abortus je veci zlocin od cedomorstva, jer zena koja je svoje dijete nosila devet mjeseci ima ga vece pravo ubiti nego ona koja nije nosila ni tri mjeseca.
Frane Cacija, nositelj liste Hrvatske stranke, ozujak '97
Optuzujuci naseg casnog i hrabrog alkarskog vojvodu Mirka Norca, vi optuzujete i sve hrvatske majke koje su rodile i izrodile Hrvatsku!
Vitesko alkarsko drustvo Sinj u priopcenju povodom Globusova interviewa s Josipom Manolicem, studeni '97
One koji zagovaraju pobacaj treba pitati: biste li voljeli da vas je majka pobacila?
Zoran Vukman u glasilu katolicke mladezi Mi, studeni '97
-
Aspekt
#4835 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zlatni bukalin
ZA HRVATSKO PITANJE
Nazalost, tu smo, vidimo sto se dogada. Da covjek svisne od jada. Hrvat, a stakor. Da je jedan, jos bi se nekako. Ali cijelo drustvo!
Ante Zovko u glasilu katolicke mladezi Mi, listopad '97
Pravi internacionalist i kozmopolit moze biti samo onaj tko je najprije pravi Hrvat.
Mario Kapulica na proslavi 7. obljetnice Mladezi HDZ-a, listopad '97
Napad na nepotizam napad je na obitelj kao hrvatski bitak. Kad se razbije i unisti obitelj, sto ostaje? Ostaje pojedinac, liberal, komunist
dr. Vlatko Mickovic u Vjesniku, rujan '97

ZA HRVATSKO PITANJE
Nazalost, tu smo, vidimo sto se dogada. Da covjek svisne od jada. Hrvat, a stakor. Da je jedan, jos bi se nekako. Ali cijelo drustvo!
Ante Zovko u glasilu katolicke mladezi Mi, listopad '97
Pravi internacionalist i kozmopolit moze biti samo onaj tko je najprije pravi Hrvat.
Mario Kapulica na proslavi 7. obljetnice Mladezi HDZ-a, listopad '97
Napad na nepotizam napad je na obitelj kao hrvatski bitak. Kad se razbije i unisti obitelj, sto ostaje? Ostaje pojedinac, liberal, komunist
dr. Vlatko Mickovic u Vjesniku, rujan '97
-
Aspekt
#4836 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zlatni bukalin
ZA POLIGLOTIZAM
Iako sam razumio optuznicu u pravnom smislu, istu nisam razumio jer mi je ista dostavljena na srpskom jeziku.
Dario Kordic pred Haskom sudom, listopad '97
ZA POLIGLOTIZAM
Iako sam razumio optuznicu u pravnom smislu, istu nisam razumio jer mi je ista dostavljena na srpskom jeziku.
- dalmatinka
#4837 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zašto ovdje nema smajlića?Aspekt wrote:zlatni bukalin
ZA POLIGLOTIZAM
- dalmatinka
#4838 Re: Desavanja u Hrvatskoj
On samo citira feralovcesherbett wrote:@Aspekt, jesu tebe tukli dok si bio mali?
-
Aspekt
#4839 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema zlobe , naletio sam na ovo , bilo mi je smijesno . Ne znam zasto se ljutite . Nije mi namjera da uvrijedim bilo koga
-
Aspekt
#4840 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tako je . To su najbolje novine . Volim Hrvtsku i hrvtski naroddalmatinka wrote:On samo citira feralovcesherbett wrote:@Aspekt, jesu tebe tukli dok si bio mali?
-
Aspekt
#4841 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Varas se . Feral mi je Tito , to je sve . I Srbiji u Bosni ima ovakvih izreka ali niko nije skupljao kao Feral . nije mi jasno sta vam smeta necu vise nastavite sa ozbiljnim stvarimasherbett wrote:on samo trolla ja šta vidimdalmatinka wrote:On samo citira feralovcesherbett wrote:@Aspekt, jesu tebe tukli dok si bio mali?
-
Aspekt
#4842 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ti si isla na faks iz Zagreba si obrazovana a nisi prepoznala Schitt of The week iz Feral Tribunesherbett wrote:ne vrijeđaš, dosadan si, i naporan..Aspekt wrote:Nema zlobe , naletio sam na ovo , bilo mi je smijesno . Ne znam zasto se ljutite . Nije mi namjera da uvrijedim bilo koga
ima tema "najdraži citati"
i bar obilježi citat, kad ih već prenosiš
- dalmatinka
#4843 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Feral je zakon, nego btw, znaš li ti uopće što je to bukalin?Aspekt
Varas se . Feral mi je Tito , to je sve . I Srbiji u Bosni ima ovakvih izreka ali niko nije skupljao kao Feral . nije mi jasno sta vam smeta necu vise nastavite sa ozbiljnim stvarima
-
benderr
#4844 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bodkin wrote:zahvalite bosnjacima sto nisu stali na stranu srba iako bi oni bolje prosli jer tada opet ne bi bilo hrvatske drzave
Prvo isključuje drugo, odnosno drugo isključuje prvo. I na kraju koja je istina od ove dvije proturiječne tvrdnje.Bodkin wrote: sreca po hrvate da su glupi srbi potcijenili bosnjakehrvati tu bili pametniji pa su ipak skontali da 2 miliona ljudi moze pomoci
Rekao bi niti jedna.
-
Aspekt
#4845 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima li veze sa vinom ?dalmatinka wrote:Feral je zakon, nego btw, znaš li ti uopće što je to bukalin?Aspekt
Varas se . Feral mi je Tito , to je sve . I Srbiji u Bosni ima ovakvih izreka ali niko nije skupljao kao Feral . nije mi jasno sta vam smeta necu vise nastavite sa ozbiljnim stvarima
- dalmatinka
#4846 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Aspekt wrote:Ima li veze sa vinom ?dalmatinka wrote:Feral je zakon, nego btw, znaš li ti uopće što je to bukalin?Aspekt
P.S. Ono za vino ti je bukara.
-
Aspekt
#4847 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U najdraze citate spada Hegel , Kant ... a ne Don Anto Bakovic i Zeljko Kerum ali nije vazno htio sam da se skupa nasnijemo .sherbett wrote:ne vrijeđaš, dosadan si, i naporan..Aspekt wrote:Nema zlobe , naletio sam na ovo , bilo mi je smijesno . Ne znam zasto se ljutite . Nije mi namjera da uvrijedim bilo koga
ima tema "najdraži citati"
i bar obilježi citat, kad ih već prenosiš
Nije uspjelo a i kako ce kada se ovdje vrti tipicus poput ovog angela . njegova sreca da Feral vise ne izlazi inace bi pokupio sve ove bukaline i bio schitt stoljeca
-
Aspekt
#4848 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dalmatinka
Super , nisam znao hvala mada znam dosta tih rijeci . Lancun , ponistra , skure , mudante ....nego sta je to brokva ?
[/quote]![]()
![]()
Ne, to je noćna posuda, a vjerovao ili ne ni ja nisam znala kad je to izišlo, samo 80 km dalje, kod mene se skroz drugačije zove.
Super , nisam znao hvala mada znam dosta tih rijeci . Lancun , ponistra , skure , mudante ....nego sta je to brokva ?
- dalmatinka
#4849 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Super , nisam znao hvala mada znam dosta tih rijeci . Lancun , ponistra , skure , mudante ....nego sta je to brokva ?[/quote]Aspekt wrote:Dalmatinka![]()
![]()
Ne, to je noćna posuda, a vjerovao ili ne ni ja nisam znala kad je to izišlo, samo 80 km dalje, kod mene se skroz drugačije zove.
Brokva, ( kod mene brukva) je čavao.