Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
kamen spoticanja

#4826 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kamen spoticanja »

Pitajte_me wrote:Pogresno! Ti ne ides na proteste kao musliman nego kao gradjanin jedne sekularne evropske drzave. Tvoja prava nisu regulisana kuranom nego zakonom te drzave. Ti si na tim protestima ali i u gradu, na poslu, fakultetu i svugdje drugo samo jedan gradjanin a kao musliman nemas nikakva priznata prava. Nikakva veca prava od mene koji vjeruje recimo u svetu kravu. Mozes ti vjerovati u djavola ti si opet samo jedan gradjanin.

Jer ako cemo ici tvojom logikom mozemo reci: "Duznost jednog muslimana je da ne postuje nikakve zakone osim one bozije zakone koje su objavljeni u svetom kuranu." (Kuran tako kaze). Sta cemo onda? Granica negdje postoji a ta granica je u Bosni malo nejasna. Nejasna zato sto u Bosni citav "Bosnjacki identitet" jeste gradjen brzopleto na Islamu od 1993. pa na ovamo; jer necega drugog jaceg nije bilo na sta ce se jedan narod osloniti i cime ce se identifikovati. Tako da prosjecan Bosnjak iz Bosne i sam ne shvata bas kako da se ponasa i gdje je ta granica i to vidjamo vrlo cesto i na forumu.

U Turskoj je tu granicu povukla vojska koja kaze da su na svim javnim mjestima gradjanin ili Turcin a ne musliman a u kuci svako moze raditi sta hoce. Ako neko predje tu granicu i ipak dodje pokriven na posao onda ti zakon sudi bez obzira sto te kuran uci drugacije.

Jer ako samo dobar musliman moze biti "dobar Bosnjak" onda je to u stvari u sukobu sa logikom i sa Islamom. Jer kuran nas uci o tome da samo "Allah zna ko je dobar musliman a ko nije" Tako da je ta "Bosnjacko muslimanska nacionalna ideologija" toliko xenofobicna, plitka i u sukobu sa samom sobom da ona kreira nista osim zbunjenosti. Kreira zbunjene generacije.

Mislim da ovo nije off topic jer ima veze sa protestima - nadam se da ce admin shvatiti
pogresno ...ja na proteste idem kao vjernik i covjek kome smeta nepravda upravo zato sto je vjernik...i to je moje demokratsko pravo...a to kako turcin ide na proteste zaobidji...malo si smijesan...i pricu o zbunjenosti...ja se uopste ne osjecam zbunjenim ;-) ...ah i da off topic si...sutra su protesti i bujrum dodji...nemoj sebi trazit opravdanja...
theTruePath

#4827 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

callmethebreeeze wrote:@truthpat, kako ne kontas da je tekbiranje kontraproduktivno i da na taj nacin odstranjujete masu svijeta koji hoce da dignu glas protiv tlacenja palestinaca, ne zato sto su muslimani, vec zato sto su ljudi.

na kraju se sve sve na pricu muslimani protiv jevreja, a radi se o prvo o ljudima, pa onda o svemu ostalom.

Slozio bih se,ali ne u Sarajevu gdje je tekbir domaci i nema kome smetati-sto bi?

Meni je smetalo ovdje kada su poceli tekbirati,jer je muslimana bilo jedno mozda 10-20% i njihovi tekbiri su zvucali strano ostalima,i s obzirom na medijsko predstavljanje tekbira nekima je bilo sigurno neuogodno,ja nisam tekbirao.Ali u Sarajevu je islam svoj na svome,i muslimani ce tu biti vecina...tekbir ne moze smetati u jednom Sarajevu
vs84sa

#4828 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vs84sa »

callmethebreeeze wrote:@truthpat, kako ne kontas da je tekbiranje kontraproduktivno i da na taj nacin odstranjujete masu svijeta koji hoce da dignu glas protiv tlacenja palestinaca, ne zato sto su muslimani, vec zato sto su ljudi.

na kraju se sve sve na pricu muslimani protiv jevreja, a radi se o prvo o ljudima, pa onda o svemu ostalom.
kako ti ne kontas da su oni muslimani pa tek onda ljudi, ne ispravljaj krive drine i nastavi sa zivotom...
h_poaro

#4829 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by h_poaro »

kamen spoticanja wrote:
...ja na proteste idem kao vjernik i covjek kome smeta nepravda upravo zato sto je vjernik...i to je moje demokratsko pravo...
A smatraš li sutrašnji protest u Sarajevu političkim činom?
neretvanac

#4830 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by neretvanac »

callmethebreeeze wrote:
neretvanac wrote:
Pa u biti je cijela ideja jevrejske drzave rodjena u jevrejskim zajednicama u Becu. Tu su zidovske zajednice bile najjace i daleko najbogatije (Jevreji su tada, a i dan danas drze sve trgovine u centru Beca).
Kontraefekat: iz te iste Austrije (ne iz Njemacke, nego bas Austrije) su krenule nacisticke ideje istrebljenja Jevreja i oslobadjanja njemacke rase od Jevreja. Jos davno prije Hitlera su krenule antijevrejske ideje i parole po Becu i cijeloj Austriji- najpopularniji gradonacelnik Beca svih vremena, Karl Lueger, po kojem je nazvan danas jedan od najvecih trgova u Becu, je bio otvoreni antisemit i jedan od idola Adolfa Hitlera, koji je istot ako Austrijanac.

Dokaz kako jedan ekstremizam radja kontraekstremizam.
procitaj malo na linku o alkalaju pa ces vidjeti da nije sve bas krenulo iz beca.

a drugi dio posta ne kontam. kakve veze imaju jevrejske trgovine sa hitlerovim kretenskim idejama? antisemitizam u evropi postoji vijekovima, hitler ga je samo dobro iskoristio u svoje svrhe. :-)
Osnivac i celna glava pocetaka cionistickog pokreta je bio Theodor Herzl, zivio i radio cijeli zivot u Becu. Pokretac prve cionisticke lige, sastanka koji se odrzao u Becu gdje je i rodjena ideja da se konacno krene u stvaranje izraelske drzave.

Antisemitizam u Europi postoji vijekovima-da, ali onaj antisemitizam koji je bio daleko najekstremniji i najpogubniji(nacizam) je rodjen upravo u Austriji.
Jevrejske trgovine upotrebljavam figurativno:
1. Jevreji su tada cinili najjace,najnaprednije zajednice u Europi- sta mislis da bi neki narod koji nije tolike moci mogao doslovno kupiti drzavu- sto su oni uradili!
2. Upravo je to sto su bili daleko najnapredniji svugdje, ali zatvoreni u konzervativne krugove, jedan od razloga koji je kumulovao mrznju prema njima. Austrija i Njemacka poslije WWI porazeni i gutaju u siromastvu, medju Jevrejima toga nije bilo i tu se upravo i radjala nenormalna mrznja prema njima. Upravo je ovo jedna od glavnih stavki propagande nacizma protiv Jevreja u tadasnje vrijeme.
callmethebreeeze

#4831 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

jevreji u njemackoj su bili najintegrisaniji od svih. cak su i svete knjige bile prevedene na njemacki. mnogi njemacki jevreji su ratovali na strani njemacke. imas slucajeva da su ljudi ratna odlikovanja nosili sa sobom u smrt u koncentracionim logorima. kod tih ljudi je postojao jako mali interes za selidbu u palestinu. mislim, to je tad bila azijatijska vukohebina u poredjenju sa berlinom, minhenom i bechom.
kamen spoticanja

#4832 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kamen spoticanja »

vs84sa wrote:

kako ti ne kontas da su oni muslimani pa tek onda ljudi, ne ispravljaj krive drine i nastavi sa zivotom...
a ovo bi kao znacilo da muslimani nisu ljudi?
ili se ljudi tek poslije onih koji nisu muslimani? :-)
e svasta ces procitat... :-)
nego dolazis li na protest da vidis ljude ;-)
neretvanac

#4833 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by neretvanac »

callmethebreeeze wrote:jevreji u njemackoj su bili najintegrisaniji od svih. cak su i svete knjige bile prevedene na njemacki. mnogi njemacki jevreji su ratovali na strani njemacke. imas slucajeva da su ljudi ratna odlikovanja nosili sa sobom u smrt u koncentracionim logorima. kod tih ljudi je postojao jako mali interes za selidbu u palestinu. mislim, to je tad bila azijatijska vukohebina u poredjenju sa berlinom, minhenom i bechom.
U Austriji ne.
Procitaj malo o antisemitizmu u Austriji i zbog cega se tako brzo i esktremno razvio.
Upravo tu je rodjen nacisticki pokret, njegovi ideolozi, pa i sami Adolf Hitler koji je prve ideje antisemitizma razvio upravo u Becu.
callmethebreeeze

#4834 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

neretvanac wrote:
callmethebreeeze wrote:jevreji u njemackoj su bili najintegrisaniji od svih. cak su i svete knjige bile prevedene na njemacki. mnogi njemacki jevreji su ratovali na strani njemacke. imas slucajeva da su ljudi ratna odlikovanja nosili sa sobom u smrt u koncentracionim logorima. kod tih ljudi je postojao jako mali interes za selidbu u palestinu. mislim, to je tad bila azijatijska vukohebina u poredjenju sa berlinom, minhenom i bechom.
U Austriji ne.
Procitaj malo o antisemitizmu u Austriji i zbog cega se tako brzo i esktremno razvio.
Upravo tu je rodjen nacisticki pokret, njegovi ideolozi, pa i sami Adolf Hitler koji je prve ideje antisemitizma razvio upravo u Becu.
ja govorim o njemackom govornom podrucju. mislim, intelektulana elita u becu se dobrim dijelom sastojala od sekularnih i integrisanih jevreja. a hiter je bio frustrirani kepec koji je uspio probuditi i iskoristiti one najgore strasti u ljudima. ali ni ovo nije tema.
neretvanac

#4835 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by neretvanac »

callmethebreeeze wrote:
neretvanac wrote:
U Austriji ne.
ja govorim o njemackom govornom podrucju. mislim, intelektulana elita u becu se dobrim dijelom sastojala od sekularnih i integrisanih jevreja. a hiter je bio frustrirani kepec koji je uspio probuditi i iskoristiti one najgore strasti u ljudima. ali ni ovo nije tema.
Kao prvo, mentalitet Austrijanaca je totalno drugaciji od mentaliteta sjevernih Nijemaca.
U samom Becu je postojao veoma jak antisemitizam jos odavno, pa cak i u samom vrhu(Luegner,Liebenfels) .
Hitler jeste bio isfrustrirani kepec, al on nije navini,pomahnitali pojedinac koji je uspio zaluditi masu, njega je izrodila tadasnja ideologija i prilike u Austriji/dijelu Njemacke i pricao je ono sto su ljudi htjeli da cuju.
Olaksavajuci faktor mu je bila i cinjenica da je u AUstriji katolicka crkva, koja je uvijek imala tu ogroman uticaj, bila zestoko nastrojena protiv Jevreja.
U pravu si, otisli smo previse off topic, moja isprika !
Šeha

#4836 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Šeha »

Ja sam prije dva dana (sasvim slucajno) bio u Washingtonu kad su tamo bili protesti ispred Bijele kuce. I nas par je uzelo transparente da damo svoju podrsku Palestincima. Bio je to ljudski gest. Da su ti protestanti u Washingonu tekbirali, nosili prijetece transparente itd. ja bih samo presao na drugu stranu ulice. Za mene bi to onda bio vjerski skup muslimana koji podrzavaju druge muslimane. Ja nisam musliman vjernik i ne mogu i necu da se identifikujem s tim. Necu da budem vidjen tu. Jednostavno nije moja raja.

Eh sad zamislite (teoretski, znam da nije vjerovatno) autobus iz Kiseljaka koji dolazi na gradjanske proteste u Sarajevo i biva docekan tekbirima. Mislim da u startu odbijate te ljude - ali eto oni vama ne trebaju. Ista stvar sa RS. Mislim, lako je reci ne bi oni ni dosli ni ovako i ja se s tim slazem, svjestan sam realnosti. Ali ako ne napravite uslove koji su sveobuhvatni, koji su ok za sve, pitam se kakvu zajednicku drzavu hocete da gradite s tim ljudima? U stvari pitanje je: hocete li?

Nije problem i nije zabranjeno, naravno, samo za tekbire postoji mjesto i vrijeme. Ja mislim da protest protiv Izraela nije ni mjesto ni vrijeme. Time odbijate jedan broj ljudi koji bi inace bio sa vama i koji bi vam u krajnosti dao veci legitimitet; koji bi mogao biti nukleus za povrat neceg... sto je u Bosni, nazalost, izgubljeno.

Izvinjavam se za off!
callmethebreeeze

#4837 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Šeha wrote:Ja sam prije dva dana (sasvim slucajno) bio u Washingtonu kad su tamo bili protesti ispred Bijele kuce. I nas par je uzelo transparente da damo svoju podrsku Palestincima. Bio je to ljudski gest. Da su ti protestanti u Washingonu tekbirali, nosili prijetece transparente itd. ja bih samo presao na drugu stranu ulice. Za mene bi to onda bio vjerski skup muslimana koji podrzavaju druge muslimane. Ja nisam musliman vjernik i ne mogu i necu da se identifikujem s tim. Necu da budem vidjen tu. Jednostavno nije moja raja.

Eh sad zamislite (teoretski, znam da nije vjerovatno) autobus iz Kiseljaka koji dolazi na gradjanske proteste u Sarajevo i biva docekan tekbirima. Mislim da u startu odbijate te ljude - ali eto oni vama ne trebaju. Ista stvar sa RS. Mislim, lako je reci ne bi oni ni dosli ni ovako i ja se s tim slazem, svjestan sam realnosti. Ali ako ne napravite uslove koji su sveobuhvatni, koji su ok za sve, pitam se kakvu zajednicku drzavu hocete da gradite s tim ljudima? U stvari pitanje je: hocete li?

Nije problem i nije zabranjeno, naravno, samo za tekbire postoji mjesto i vrijeme. Ja mislim da protest protiv Izraela nije ni mjesto ni vrijeme. Time odbijate jedan broj ljudi koji bi inace bio sa vama i koji bi vam u krajnosti dao veci legitimitet; koji bi mogao biti nukleus za povrat neceg... sto je u Bosni, nazalost, izgubljeno.

Izvinjavam se za off!
sjedi, pet :=)
neretvanac

#4838 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by neretvanac »

Šeha wrote:Ja sam prije dva dana (sasvim slucajno) bio u Washingtonu kad su tamo bili protesti ispred Bijele kuce. I nas par je uzelo transparente da damo svoju podrsku Palestincima. Bio je to ljudski gest. Da su ti protestanti u Washingonu tekbirali, nosili prijetece transparente itd. ja bih samo presao na drugu stranu ulice. Za mene bi to onda bio vjerski skup muslimana koji podrzavaju druge muslimane. Ja nisam musliman vjernik i ne mogu i necu da se identifikujem s tim. Necu da budem vidjen tu. Jednostavno nije moja raja.

Izvinjavam se za off!
Ahaaaaaa.
Ovi ce sigurno doci da protestvuju za Palestinu.
Uostalom, oni su to isto radili 92-95. Nista njeznije,nista manje.

"Izvinjavam se za off"- al ovo mi je bolo oci, nisam mogao odoliti ;-)
greys

#4839 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

Izvinjavam se za off!
:thumbup:
Šeha

#4840 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Šeha »

neretvanac wrote:

Izvinjavam se za off!
Ahaaaaaa.

Ocekivajuci post ljudi tvoga mentalnoga sklopa napisah boldiranu recenicu :-)
neretvanac

#4841 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by neretvanac »

Šeha wrote:
neretvanac wrote:

Izvinjavam se za off!
Ahaaaaaa.

Ocekivajuci post ljudi tvoga mentalnoga sklopa napisah boldiranu recenicu :-)
Ljudi mog mentalong sklopa? Realnog sklopa?
Pa to ti je ko da si pozvao Nijemce poslije Auschwitza da demonstriraju za mir i slobodu.Smijesno ;-)
Laku noc.
upaljac83

#4842 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by upaljac83 »

Izvinjavam se za off!
Sve receno :thumbup:
Lawrence

#4843 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

Imamopobjednika wrote:
Lawrence wrote:da bi u zadnjih 10tak godina Islamisti (na radost Izraela i njihove propagandne mashine ) uzurpirali legitimni otpor jednog naroda
Opet ti sa svojim jako cudnim definicijama. Dakle "uzurpacija" je po tebi sasvim legitimna pobjeda na jednim od rijetkih demokratskih izbora u arapskom svijetu? Izbacujes proizvoljno zakljucke i nebuloze i onda kada te neko priklijesti uz zid zahtjevajuci odgovor na par pitanja vezano za tvoje tvrdnje - hladno iskuliras.
Postavljam ti jos jedno pitanje: zasto je po tebi "uzurpacija" dolazak na vlast sasvim legalnim, demokratskim putem?

Dalje - vezano za sutrasnje demonstracije. Muslimanske organizacije stoje iza protesta i ne vidim nijednog jedinog razloga zasto bi neko bio protiv bilo kakve vjerske "koreografije" na tim protestima? Kome ne odgovara neka organizuje druge proteste i mirna Bosna. To sada nekome smeta i tekbir. Kome smeta neka ne dolazi i gotovo. Nece forumski dusebriznici odlucivati sta ce se nositi i sta ce se pricati na tim demonstracijama. Ako vam ovakav vid organizacije smeta, dignite straznjice iz udobnih fotelja i organizujte stvari po vasoj volju. Svoje misljenje zasigurno necete nametati organizatorima ovog skupa i onoj apsolutnoj vecini koja ce tu biti. Eto, sada ne valja sto se u Beg. dzamiji organizuje dova za mir. Kakva patetika, kakva licemjernost.
Ne odgovaram na tvoja direktna pitanja jer su malo nebulozna, podcrtana pridjevima (dugutntno, odvratno i sl) za koje mislish da ti pomazu da naglasish neku svoju poentu, a u stvari samo pokazuju nezrelost autora. Ovdje na forumu ipak ima i pametnog svjeta s kojim se moze razgovarati, ne moram se vrijedjat' sa djecom.

Enivej, st je, hoces objasnjenje za "da bi u zadnjih 10tak godina Islamisti (na radost Izraela i njihove propagandne mashine ) uzurpirali legitimni otpor jednog narod".

Odkud ti ideja da ja sa recenicom koja i bukvalno pocinje "u posljednjih 10 godina" govorim o dolasku Hamasa na vlast na proslim izborima? Polupash loncice, neprocitash post ili procitash samo onako kako tebi odgovara, pa se onda vrijedjash.

Svaki obrazovani Palestinac ce ti reci ovo isto sto sam i ja boldirao. U zadnjih 10 godina, sve vishe i vishe, Palestinski narod se radikalno islamizuje, uz vjestu podrsku Izraelskih tajnih sluzbi, koje znaju da ce ih to uzasno unazaditi u ocima svjetske javnosti. Pa imash slike na televiziji urlajucih oznojenih bradonja sa crnim maskama umjesto finih politicara u odjelima. To je kao da su nashi predstavnici u po' rata promjenjeni od Sarajlija koji sviraju rokenrol i prave pozorisne predstave u Vehabije iz Visokog. PR, image, slika u svijetu, o tome govorim.

U Palestini je vrlo poznato da je upravo Nataniahu kad je doshao na vlast 90tih, bez ikakvog razloga i objashnjenja pustio osnivaca Hamasa iz zatvora, i dopustio mu da formira jaku organizaciju. TO je dio long-term plana Izraelskih desnicara. Plan je kompletno usjeo - ako sad pitash ljude u US, 90% njih ce ti reci da je Palestinski otpor nekakav Islamski radikalizam, maltene isti ljudi kao 9/11, niko se vishe ne sjeca da je to opstenarodni pokret jednog naroda kome je nepravedno oduzeta domovina.

Sto se tice Krscanske porodice koja je glasala za Hamas, na tim izborima i ja bih glasao za njih. Ti izbori su imali korumpirani izmoreni Fatah s jedne strane i Hamas koji je obecavao rad, red i disciplinu. Uopste nije cudo kako su ljudi glasali.

Sto se tice dzamije, ne mislim da je dova za mir u dzamiji pravo mjesto, jer je ocigledno da pozivate i podsticete ljude samo Islamske vjeroispovjesti da dodju. Kako ce Katolik proucit' u dzamiji za mir, molim te? Znaci, nisu pozvani svi "dobri ljudi", pozvani su samo Muslimani. Ili mozda organizator podrazumjeva da su samo Muslimani dobri ljudi, ostali nisu enivej?
Dacha od Bosne

#4844 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Dacha od Bosne »

theTruePath wrote: Slozio bih se,ali ne u Sarajevu gdje je tekbir domaci i nema kome smetati-sto bi?

Meni je smetalo ovdje kada su poceli tekbirati,jer je muslimana bilo jedno mozda 10-20% i njihovi tekbiri su zvucali strano ostalima,i s obzirom na medijsko predstavljanje tekbira nekima je bilo sigurno neuogodno,ja nisam tekbirao.Ali u Sarajevu je islam svoj na svome,i muslimani ce tu biti vecina...tekbir ne moze smetati u jednom Sarajevu
Pravi sarajevski muslimani, lutko moja, nikada nisu tekbirali, pa ne tekbiraju ni sada...ali očito da Sarajevo ima sve manje sarajlija, pa eto...može vam se.
uozo

#4845 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uozo »

Mirni protesti su legalno demokratsko pravo gradjana da izraze svoje negodovanje. Ako su ti protesti organizovani od strane vjerskih organizacija ili onih koji su vjerskim organizacijama bliski, normalno je za ocekivati da ce se pojaviti i vjerski motivisane parole i simboli.
Ovi ljudi svoju solidarnost sa palestincima izrazavaju na ovakav nacin i tu ne treba da bude nista cudno. Isto tako bi i da su izvidjaci organizovali te proteste zastave i parole bile izvidjacke.

Takodjer je i normalno da postoji mnogo ljudi koji se ne mogu i nece identifikovati sa nekim zastavama i parolama. Pogotovu ako ih, htjeli nehtjeli, nesvjesno povezujemo sa demonstracijama koje se zavrsavaju paljenjem zastava ili kamenovanjem ambasada. Niko nikome ne brani da se organizuje i izrazi svoju solidarnost na svoj nacin.

Nepostojanje jakog globalnog pokreta za rjesavanje palestinskog pitanja je i ojacalo Hamas koji je na sebe preuzeo ulogu spasioca i branitelja. Hamasove metode su opstepoznate i neprihvatljive iako se mogu pokusati opravdati ocajem i beznadeznom situacijom palestinaca.
Inertnost medjunarodne zajednice i nedostatak volje za rjesavanjem ovog problema odaju utisak da su vjernici jedini koji se zalazu za palestince i pomazu im. To je pogresno i ne smije da bude tako.
Last edited by uozo on 03/06/2010 07:03, edited 1 time in total.
uozo

#4846 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uozo »

dupli...
Bosanac sa dna kace

#4847 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

:thumbup: @uozo

....da se najezis od komenatara ovdje....sreca pa je ovo samo forum.... :run:
Pandaa

#4848 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pandaa »

Sta je problem u tekbiru?? Je li to tekbir vrijedja nekoga? Je li to tekbir znaci nesto ruzno?

Image
U cijeloj ovoj prici, Turska se izdvaja po hrabrosti, odlucnosti, i istinitosti! :bih:
theTruePath

#4849 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Dacha od Bosne wrote:
theTruePath wrote: Slozio bih se,ali ne u Sarajevu gdje je tekbir domaci i nema kome smetati-sto bi?

Pravi sarajevski muslimani, lutko moja, nikada nisu tekbirali, pa ne tekbiraju ni sada...ali očito da Sarajevo ima sve manje sarajlija, pa eto...može vam se.

pa ti onda ocito nisi bio u Sarajevu,niti si se druzio s muslimanima..cuj nisu nikada tekbirali :shock: :lol:

Znas li da je u islamskoj tradiciji tekbir i poziv n molitvu i iskaz radosti i iskaz protesta i sve zivo,,tekbiri su ovdje ubijek bili prisutni i uvijek ce biti
Građanin

#4850 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Građanin »

Dacha od Bosne wrote:

Sarajevski muslimani su tekbirali, možda se hoće reći da se svaki BiH/Bošnjak ne osjeća i muslimanom/vjernikom. To nije problem za mnoge Bošnjake koji se osjećaju vjernicima, uostalom , kao ni za Srbine/pravoslavce, ili Hrvate/katolike, ako sa vjerskim elementima u nekom prosvjedu nema nemjeru iritirati svoje komšije. Mislim da BiH ima daleko ozbiljniji problem. Bošnjaci sa turskim zastavama, a podrška Palestini, bosanski Srbi koji mašu sa srbijanskim zastavama ili bosanski Hrvati sa hrvatskim zastavama. Jer ako mi Bošnjaci , koji kritikujemo druge da se ne ponašaju patriotski, ako mi umjesto zastavama svoje Domovine mašemo zastavama druge države, ode naša BiH u dezitengraciju i belaj !

Zato free Palestine, uz BiH i pokoju palestinsku zastavu !!!

:bih:
Locked