Znaće se do kraja sedmice, s tim što ćeš ti vjerovatno upast u drugu.Magarece_godine wrote:imal' te trece lige ???
Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#4826 Re: Sa-x liga, komentari
- -danTe-
#4827 Re: Sa-x liga, komentari
campa_xxx wrote:-danTe- wrote: a ti bas slabo pratis forum![]()
![]()
cuj novi lik,ccc...medjed je basamo sto ocito nisi upratio promjenu nicka
Nisam ljetos skoro pa nikako citao forum, pa cestitam![]()
P.S.u zadnje vrijeme svre vise mislim da je KDN ustvari cikcanga/paja patak/hidrant/art of vandaly(tako nekako)/cikular...
Last edited by -danTe- on 07/09/2009 15:22, edited 1 time in total.
- -danTe-
- hidrant
#4829 Re: Sa-x liga, komentari
-danTe- wrote:![]()
![]()
P.S.u zadnje vrijeme svre vise mislim da je KDN ustvari cikcanga/paja patak/hidrant/art of vandaly(tako nekako)/cikular...
Zamolio bih administraciju da opomene ovog gospodina jer me vrijeda.
Hvala!
- -danTe-
#4830 Re: Sa-x liga, komentari
sta me ima opominjati iko kad svi zanmo sta e i kako jehidrant wrote:-danTe- wrote:![]()
![]()
Zamolio bih administraciju da opomene ovog gospodina jer me vrijeda.
Hvala!
- abondanzieri
#4831 Re: Sa-x liga, komentari
Par za bonus Rumunija - Austrija se debelo kosi sa dosadašnjom praksom postavljanja bonus parova(uz jedan izuzetak nakon kojeg se slična stvar nije ponovila,sve do sada),te ozbiljno narušava regularnost utakmica ovog kola

edit
također i Mađarska - Portugal
edit
- srpanj
#4832 Re: Sa-x liga, komentari
hej....ovo se pitanje provlaci iz sezone u sezonu?!(i sam si to rekao)...ja necu crtati, shaqqa....ovo sto sam ja naveo je "problem!" ako je tebi odgovor ovo sto si naveo..onda se nisi trebao ni javljati...ne moras se ovako nadmeno izrazavati...to s mobitelima i PM i sto ti ja vec znam...ostavi za malu djecu..to ti je bezveze...jednostavno si mogao uraditi ono sto si i dosad (u)radio:shaqqa wrote:Srpanj brate, šta ti očekuješ od nas? Da svako kolo šaljemo PM, nazivamo ljude na mobitel ili možda da im pošaljemo telegram da treba da odigraju? Rok za prijave je bio mjesec dana, ti ljudi su se prijavili i šta se sad tu može? I
i kakvo ti je pitanje -sto ocekujes od nas??? pa od koga da ocekujem rjesenje problema? mozda od ovih iz trece lige??I mene je to prošlu sezonu u cvajti nerviralo ali sam šutio
ne mogu da vjerujem da se nemoze iznaci rjesenje, a moze se toliki pravilnik napisati......?
ako se protivnik nije pojavio..pa moze se odgoditi tekma, a ako se opet ne pojavi...onda se moze kao i dosad njegov nick brisati iz lige...mislim da svi treba da imamo iste uvjete..pa taman da liga zavrsi s 5 takmicara! jos bih ja nabrajao...ali i ovo je dovoljno...tek toliko da se vidi da se moze ako se hoce, a ne onako kao sto si ti nabrajao...ja sve sto sam dokucio iz tvog pisanje je da ti se posve jb-e za ovaj problem....jer ti si sad u elitnom drustvu i kod vas takvih 'blema nema!!
dobro..onda mi reci u cemu je car ove igre?? da netko ima protivnika ili da ga nema??cyprus wrote: Da li je to OK, pa što nije? Zato se i vrši izvlačenje i uvijek nakon izvlačenja neko prođe bolje, neko lošije. A šanse da i "vi" prođete isto...pa nisam vidovit. Ne mogu znati da li se recimo tebi nekad neko neće pojavit.
kako netko moze dobiti tri boda, a nije imao protivnika? je li to svrha ove igre? je li ja treba da budem vidovit i da pogadam..da li je mozda, taj moj protivnik klon nekon ucesnika zvajte..i da on bira s kim ce igrati a s kim nece?!
zar nije propozicija igre da imas protivnika ....?kakva je to igra ako ga nemas? (pasijans?) zar nije pravilo: 10 parova protiv 10? ili je mozda pravilo 10 naprema nista?
- srpanj
#4833 Re: Sa-x liga, komentari
potpisabondanzieri wrote:Par za bonus Rumunija - Austrija se debelo kosi sa dosadašnjom praksom postavljanja bonus parova(uz jedan izuzetak nakon kojeg se slična stvar nije ponovila,sve do sada),te ozbiljno narušava regularnost utakmica ovog kola![]()
edit
cim sam ugledao okacene parove..ovo mi je bolo oci....pogledao sam da li je saik gost ili domacin..i nisam bio u pravu ipak je gost...
nadam se da ces ti.. u buduce, postavljati parove...pa makar(samo) do penzije
- shalla
#4834 Re: Sa-x liga, komentari
1. Mislim da nije nadmeno već malo sarkastično ali ok, možda nije bio način i priznajem grešku. Nervira me što svi drkate neku stvar preko ljeta, svima merak na godišnjem ovo-ono, malo se kvase guzovi dok 2-3 čovjeka redovno prate šta se ovdje dešava (jbt ja se konektujem u Italiji preko mobitela na Sa-X da vidim ima li šta na ovoj temi) i onda kad počne sezona, kad se sve već dogovori počnu se povlačiti neka pitanja koja su se komotno mogla razriješiti u 2-3 mjeseca pauze (ne odnosi se na tebe već generalno na sviju, ne znam baš da sam ikoga vidio da nešto predlaže i sl do prije 10 dana)...
2. Odgovor ovdje ti se naslanja na ovo gore napisano. Mislio sam šta očekuješ SAD da se uradi kad je sezona već počela što opet provlači pitanje o neaktivnosti ljudi u protekla 3 mjeseca... Ovo drugo neću ni komentarisati jer ne želim da se osvrćem na bezvezne i netačne komentare (to da me briga jer sam sad u prvoj ligi jer prva i druga liga imaju isto članova dakle šanse da se neko ne pojavi su jednake). Dobro znaš da nije istina i ponavljam, jednaka sam pitanja postavljao i pokušavao naći kompromis (i dok nisam bio u odboru ili kako se već zovemo) i kad sam bio zadnji i kad sam bio prvi...
Što se mene tiče možemo poništiti kompletno prvo kolo i odgoditi sezonu dok vama svima ne bude ćeif da se malo aktivnije pojavite na ovoj temi pa da razmotrimo neke stvari prije početka a ne nakon što se odigra jedno kolo...
Evo, daj prijedlog šta da se uradi, da vidimo kako bi ti našao rješenje za problem neredovnog tipovanja i koji bi sistem bodovanja uveo za takve slučajeve?
P.S. Bogami nije provokacija ali šta je problem sa parovima Rumunija-Austrija i Mađarska-Portugal. Hajd recimo da je Portugal favorit u ovoj tekmi ali s obzirom kako igraju ne bih čak ni to rekao ali u čemu je problem sa Rumunima? Jel to neko misli da će Rumuni ovo glat pobijediti? Ne treba im ni za koji klinac a Austrija sa pobjedom ima kakve-takve šanse. Ili možda mislite da će Austrija pobijediti jer Rumunima ne treba? Stvarno ne znam u čemu je problem sa ovim parom? I za postavljanje parova ima solucija da recimo svako kolo druga osoba postavlja parove i to ona koja je gost? Ima nas 24 u dvije lige, haman bi svi dobili priliku da postave parove. Al pretpostavljam da će se opet naći 7 likova koji će reći da ne mogu toliko visiti na netu blablabla
2. Odgovor ovdje ti se naslanja na ovo gore napisano. Mislio sam šta očekuješ SAD da se uradi kad je sezona već počela što opet provlači pitanje o neaktivnosti ljudi u protekla 3 mjeseca... Ovo drugo neću ni komentarisati jer ne želim da se osvrćem na bezvezne i netačne komentare (to da me briga jer sam sad u prvoj ligi jer prva i druga liga imaju isto članova dakle šanse da se neko ne pojavi su jednake). Dobro znaš da nije istina i ponavljam, jednaka sam pitanja postavljao i pokušavao naći kompromis (i dok nisam bio u odboru ili kako se već zovemo) i kad sam bio zadnji i kad sam bio prvi...
Što se mene tiče možemo poništiti kompletno prvo kolo i odgoditi sezonu dok vama svima ne bude ćeif da se malo aktivnije pojavite na ovoj temi pa da razmotrimo neke stvari prije početka a ne nakon što se odigra jedno kolo...
Evo, daj prijedlog šta da se uradi, da vidimo kako bi ti našao rješenje za problem neredovnog tipovanja i koji bi sistem bodovanja uveo za takve slučajeve?
P.S. Bogami nije provokacija ali šta je problem sa parovima Rumunija-Austrija i Mađarska-Portugal. Hajd recimo da je Portugal favorit u ovoj tekmi ali s obzirom kako igraju ne bih čak ni to rekao ali u čemu je problem sa Rumunima? Jel to neko misli da će Rumuni ovo glat pobijediti? Ne treba im ni za koji klinac a Austrija sa pobjedom ima kakve-takve šanse. Ili možda mislite da će Austrija pobijediti jer Rumunima ne treba? Stvarno ne znam u čemu je problem sa ovim parom? I za postavljanje parova ima solucija da recimo svako kolo druga osoba postavlja parove i to ona koja je gost? Ima nas 24 u dvije lige, haman bi svi dobili priliku da postave parove. Al pretpostavljam da će se opet naći 7 likova koji će reći da ne mogu toliko visiti na netu blablabla
- shalla
#4835 Re: Sa-x liga, komentari
Campa, Saik, abondanzieri, cyprus...
Šta da radimo sad, ispalo je sranje sa ovim prijavama maksimalno. Čitam sad postove unazad mjesec dana, ovaj Ewelen, Misolino i onaj Le lis d'or (kakogod se zove) su se samo jednom tuspasili i nikad više. Jesu li uopšte odigrali? Da idemo na neku odgodu da malo prečešljamo neke stvari (očigledno najviše problema zadaje ovaj izostanak igrača i bodovanje istog). Imate li kakve messengere da se malo probamo iskordinirati tako umjesto kvotiranjem ovdje jer nećemo nikad završiti?
Šta da radimo sad, ispalo je sranje sa ovim prijavama maksimalno. Čitam sad postove unazad mjesec dana, ovaj Ewelen, Misolino i onaj Le lis d'or (kakogod se zove) su se samo jednom tuspasili i nikad više. Jesu li uopšte odigrali? Da idemo na neku odgodu da malo prečešljamo neke stvari (očigledno najviše problema zadaje ovaj izostanak igrača i bodovanje istog). Imate li kakve messengere da se malo probamo iskordinirati tako umjesto kvotiranjem ovdje jer nećemo nikad završiti?
- Zwanziger
#4836 Re: Sa-x liga, komentari
Ma ima ljudi koji cekaju, al cyprus ceka 3 kola da izbaci ovu cetvoricu. Nije lose to rjesenje da se ponisti prvo kolo u cvajti, izbace ova cetvorica sto ne igraju i ubace ovi sto cekaju i ponovo od prvog kola.shaqqa wrote:Campa, Saik, abondanzieri, cyprus...
- mrtva kokoš
#4837 Re: Sa-x liga, komentari
mojne toga,nisam ja djaba uzeo bodove na gostovanju...sta moram da ispastam zbog nekih neodgovornih...nego nema ga prvo kolo ne javi nista ...treba automatski da ubacite nove igrace...Zwanziger wrote:Ma ima ljudi koji cekaju, al cyprus ceka 3 kola da izbaci ovu cetvoricu. Nije lose to rjesenje da se ponisti prvo kolo u cvajti, izbace ova cetvorica sto ne igraju i ubace ovi sto cekaju i ponovo od prvog kola.shaqqa wrote:Campa, Saik, abondanzieri, cyprus...
-
elSaik
#4838 Re: Sa-x liga, komentari
Pa bonus parovi su svi mečevi momčadi koji se bore za SP/baraž. Uglavnom, vidjet ćemo koliko ćete ih pogoditi. 
edit: Rumunija - Austrija; Rumunija bez pobjede kući, Austrija bez pobjede u gostima. Mađarska - Portugal; utakmica direktnih konkurenata za baraž.
edit: Rumunija - Austrija; Rumunija bez pobjede kući, Austrija bez pobjede u gostima. Mađarska - Portugal; utakmica direktnih konkurenata za baraž.
-
elSaik
#4839 Re: Sa-x liga, komentari
Ja sam odmah predalagao da se nogiraju ovi koji nisu igrali i da se puste ovi koji čekaju, ali yok... ne mogu da dobijem većinu u Upravnom odboru, da si bog...shaqqa wrote:Campa, Saik, abondanzieri, cyprus...
- striker
#4840 Re: Sa-x liga, komentari
Ne treba poništavati cijelo kolo, već samo one utakmice u kojima se nisu pojavili ovi novaci. Njih eliminisati iz takmičenja, a uvrstiti nove igrače... zakazati im tekme nek odigraju za prvo kolo i nek prvenstvo piči dalje.Zwanziger wrote:Ma ima ljudi koji cekaju, al cyprus ceka 3 kola da izbaci ovu cetvoricu. Nije lose to rjesenje da se ponisti prvo kolo u cvajti, izbace ova cetvorica sto ne igraju i ubace ovi sto cekaju i ponovo od prvog kola.shaqqa wrote:Campa, Saik, abondanzieri, cyprus...
Evo ja sam imao slučaj da nisam imao protivnika. Predlažem da se poništi utakmica. Dajte novog protivnika, odigramo tekmu... upišemo bodove i to je to.
P.S. Ubuduće pred početak sezone zakazati prozivku ekipa dva dana prije. Ko se pojavi na prozivci - igra, a ko ne nek' igra "Žikino"...
Pozz!
- cyprus
#4841 Re: Sa-x liga, komentari
Uh, fino je vidjet da još neko ovo shvata iole ozbiljnoshaqqa wrote:Campa, Saik, abondanzieri, cyprus...
shaqqa, ovo je meni 5. sezona, i sve jedna sezona je imala ove probleme: izostanak igrača. Ne možeš ti nikog puškom ganjat da postira redovno, niti možeš pogađat ko će bit redovan, ko neće. Osnivanjem cvajte, 1. liga se donekle pročistila od tih rizika, a cvajta je postala neka vrsta filtera. Sad ću jako rasrdit srpnja što ću ovo reć, ali mislim da je to da je to napredak. Također mislim i da je napredak ovo uvođenje zainteresiranih nakon 3. kola, umjesto ovih nezainteresiranih. Da li je to trebalo nakon prvog kola, ne vjerujem, nakon dva, možda, al zašto to niko nije sugeriso prije početka sezone, lako je sad zanovjetat. No, sad je ovako, nakon 3 kola ulijeću zainteresirani. Ko ima bolje ideje, bujrum za slijedeću sezonu nek predloži. Po meni, sve što je dosad urađeno je napredak. Naravno i dalje ima nedostataka, ali što je moguće sa vremenom ćemo otklonit, dok će neke stvari vječno ostat kao problem za one koji se vole preseravat, jer ja stvarno, ali stvarno ne mogu uticat na to dal će se neko srpnju pojavit ili neće kao protivnik, ili da li će hidrant prijavit svog prvog, trećeg ili sedmog klona, i na to koliko će se puta isti predomislit...
- hidrant
#4842 Re: Sa-x liga, komentari
Cyprus jednostavno nece da prizna da je napravio gresku zabranivsi meni da igram.
Izvini se, nece ti nista biti!
U srijedu cu zabiljeziti drugu pobjedu, tako da sam vec favorit za ulazak u prvu ligu.
Izvini se, nece ti nista biti!
U srijedu cu zabiljeziti drugu pobjedu, tako da sam vec favorit za ulazak u prvu ligu.
- DobroJutroKolumbo
#4843 Re: Sa-x liga, komentari
DobroJutroKolumbo wrote:Mogu li ja igrati??? I ako mogu, moze li mi neko detaljnije objasniti pravila...
Hvala sto ste mi odgovorili na pitanje , jos 04.09.09'...!
- cyprus
#4844 Re: Sa-x liga, komentari
Ja ti se ispred Upravnog Odbora izvinjavam jer nisi dobio odgovor u direktnoj formi, ali bilo je govora o tome u proteklih par stranica. Ipak razumjem da bi malo ko shvatio ono o čemu se diskutovalo. Zato evo konkretnog odgovora:DobroJutroKolumbo wrote:DobroJutroKolumbo wrote:Mogu li ja igrati??? I ako mogu, moze li mi neko detaljnije objasniti pravila...
Ako si zainteresovan još, vjerovatno krajem sedmice upadaš u 2. ligu. Ako prihvataš, ukratko ću ti i objasnit pravila.
- Magarece_godine
#4845 Re: Sa-x liga, komentari
hajde daj nam ta pravila
da mi novi spremni udjemo u sezonu ... interesuje me posebno koliko se smije istih rezultata staviti ...
- cyprus
#4846 Re: Sa-x liga, komentari
4 ista para, a za sve ostalo, izvoli:Magarece_godine wrote:hajde daj nam ta pravilada mi novi spremni udjemo u sezonu ... interesuje me posebno koliko se smije istih rezultata staviti ...
Pravilnik SA-X Managera
1. Pravilnik SA-X Managera je dokument koji reguliše pravila u SA-X Manageru
2. SA-X Manager je takmičenje u prognoziranju rezultata i tipova pod okriljem Sarajevo-X foruma
3. SA-X Manager podliježe svim pravilima korištenja Sarajevo-X foruma
4. SA-X Manager obuhvata ligaško takmičenje i kup
5. SA-X Managerom upravlja Upravni Odbor (UO)
6. UO sačinjava 5 članova: elSaik, cyprus, aktuelni prvak najvišeg nivoa ligaškog takmičenja, te dva člana koja se izabiru većinom glasova svih aktivnih učesnika SA-X takmičenja koji su prije glasanja učestvovali u nekom SA-X takmičenju
7. Pri glasanju za članove UO ne moraju glasati svi takmičari sa pravom glasa
8. Izbor članova UO se vrši iznova za svaku sezonu, u periodu između dvije sezone, kada je jedino moguće vršiti promjene u Pravilniku SA-X Managera, a to može jedino UO
9. Sezona traje od prvog takmičarskog dana do 7 dana nakon zadnjeg takmičarskog dana
10. Rok za žalbe i prijave nepravilnosti u toku sezone je 7 dana nakon zadnjeg takmičarskog dana, nakon čega svi rezultati postaju službeni i nepromjenljivi
11. U toku sezone, UO donosi odluke samo u situacijama koje su nedefinisane Pravilnikom
12. Odluke u UO se donose na osnovu nadpolovične većine, gdje za neki prijedlog moraju biti najmanje 3 člana da bi se isti usvojio
13. U ligaškom takmičenju SA-X Managera mogu učestvovati svi prijavljeni takmičari (forumaši sa službeno jednim accountom) s tim da u najvišem rangu (službeno: 1. SA-X Manager liga) ne može učestvovati više od 12 takmičara, pa se ostatak prijavljenih takmiči u nižem/nižim rangu/rangovima, ali koji također ne mogu imati više od 12 takmičara
14. Ligaško takmičenje se igra po dvokružnom sistemu "svako sa svakim"
15. Za pobjedu u svakom kolu se dobiva 3 boda, a za nerješen rezultat 1 bod
16. Prvak je onaj takmičar koji na kraju sezone u 1. ligi osvoji najviše bodova
17. U slučaju istog broja bodova kod 2 ili više takmičara, prednost imaju oni sa više postignutih golova, zatim oni sa boljim međusobnim omjerom, nakon toga se gleda ukupna gol-razlika, a ako je sve to izjednačeno gleda se plasman u protekloj sezoni
18. Iz višeg ranga (lige) ispadaju 2 takmičara sa najmanje skupljenih bodova u niži rang (ligu), dok iz nižeg ranga ulaze umjesto njih 2 takmičara sa najviše skupljenih bodova
19. Treći najlošiji po osvojenim bodovima u višem rangu i trećeplasirani u nižem rangu razigravaju za opstanak/ulazak u ligu višeg ranga u dvije utakmice (kod kuće i na strani)
20. U najnižem rangu (ligi) ispadaju 2 najlošije plasirana takmičara, čime se otvaraju mjesta za prijave novih takmičara
21. Prije svake sezone, svi takmičari koji namjeravaju učestvovati u njoj moraju unaprijed potvrditi svoje učešće, u suprotnom na njihovo mjesto dolaze drugi zainteresirani takmičari, od kojih prednost imaju oni koji su već takmičari u SA-X Manageru, a zatim i novi takmičari koji su se ranije prijavili
22. Takmičenje u SA-X Manager ligaškim takmičenjima se sastoji od prognoziranja rezultata izabranih fudbalskih utakmica
23. Svaki takmičar u svakom kolu izabire najviše 10 utakmica iz postavljene ponude za to kolo i daje svoju prognozu kroz eventualni rezultat
24. Takmičar koji je domaćin u datom kolu ima pravo i na "bonus par", tj. da izabre iz "bonus ponude" još jednu utakmicu, ali kojoj umjesto rezultata pogađa tip (1, X ili 2)
25. Ponuda za svako kolo sadrži 20 utakmica, od kojih su 4 iz "bonus ponude", a postavlja je jedan od takmičara (najčešće po dogovoru)
26. Ponuda se mora postaviti najkasnije 2 dana prije datuma odigravanja prve utakmice iz nje, u suprotnom je nevažeća
27. I pogođeni rezultat i pogođeni tip se računaju kao jedan gol
28. U duelu dva takmičara pobjednik je onaj sa više postignutih golova, dok je u slučaju istog broja postignutih golova rezultat između njih neriješen
29. Da bi prognoze bile važeće moraju se postaviti isključivo na temu "Sa-x liga, utakmice"
30. Da bi prognoze bile važeće mora ih postaviti isključivo registrirani takmičar (sa istog registriranog accounta) sam za sebe
31. Davanje prognoza je moguće samo za utakmice koje još nisu počele, dok editovanje nakon početka prve prognozirane utakmice nije dozovoljeno, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna oduzimanja jednog boda i automatski poraz u dotičnom kolu
32. Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo, te oduzimanjem jednog boda na tabeli
33. Takmičar smije najviše 4 ista prognozirana rezultata staviti u jednom kolu (napomena, 1:0 i 0:1 se ne računaju kao isti rezultati), a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna oduzimanja jednog boda i automatski poraz u dotičnom kolu
34. Takmičar ne smije imati više od 6 istih prognoza kao bilo koji drugi takmičar u jednom kolu, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna onom takmičaru koji je kasnije postavio svoje prognoze - oduzimanje jednog boda i automatski poraz u tom kolu
35. Utakmica iz ponude koja je pogrešno postavljena (nepostojeća ili zamjenjen domaćin) ili koja je odgođena ili prekinuta, je nevažeća, te ne nikako ne može ispravno prognozirati
36. U slučaju odgađanja ili prekida jedne od utakmica iz ponude ili pogrešno postavljene utakmice u ponudi, takmičar koji je prognozirao rezultat na istu ima pravo da odabere novi par iz ponude, ali ne tako što će editovati svoj post, nego napisati novi i naglasiti da se radi o izmjeni
37. U slučaju nepojavljivanja takmičara u jednom kolu, on ne osvaja niti jedan bod u tom kolu, a računa se kao da nije postigao niti jedan gol, dok na njegovog protivnika to nema nikakvog uticaja
38. Ako se takmičar u najnižoj ligi ne pojavi u prva 3 kola, tada ga smije zamjeniti novi takmičar, ali ne nakon odigravanja 5. kola
39. Takmičar može tražiti odgodu najviše 3 utakmice u ligi iz opravdanih razloga, a za šta je da bi se uvažilo potrebna dozvola UO i protivnika u utakmici koju želi odgoditi
40. SA-X Manager Kup je takmičenje u kome mogu učestvovati svi takmičari bilo kog ligaškog ranga
41. SA-X Kup se igra po kup-sistemu sa jednom utakmicom (bez uzvrata) u svakom krugu
42. U slučaju "nepravilnog" broja takmičara za Kup takmičenja (napomena: "pravilni" brojevi su 2, 4, 8, 16, 32, 64...) privilegovani su branilac titule Kupa i oni sa boljom pozicijom u prethodnoj sezoni ligaških takmičenja tako što preskaču prvo kolo takmičenja
43. Dueli u SA-Manager Kupu se odigravaju tako što oba protivnika prognoziraju rezultati najviše 10 parova za regularni tok utakmice, a pobjednik je onaj sa više pogođenih prognoza
44. U slučaju da se regularni tok utakmice završi nerješeno, slijede produžeci, za koje se već ranije izabiru najviše dva para kojima se također pogađaju rezultati, a u slučaju da i nakon toga i dalje bude neriješeno, slijedi izvođenje penala, za koje se izabire najviše 5 parova kojima se ovaj put prognozira tip, a pobjednik je onaj sa više pogođenih tipova, no ako je i dalje nerješeno, prolazi dalje onaj takmičar koji je ranije postavio svoje prognoze
45. Ponuda za svaki krug sadrži 20 parova, koje postavlja jedan od takmičara (obično po dogovoru)
46. Da bi prognoze bile važeće moraju se postaviti isključivo na temu "Sa-x kup, utakmice"
47. Tačke 23, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33, 34, 35 i 36, koje važe za ligaška takmičenja, važe i za Kup, ali samo za regularni tok utakmice, a kršenje pravila iz nekih od ovih tačaka se kažnjava automatskim ispadanjem iz SA-X Manager Kupa
48. U slučaju nepojavljivanja takmičara automatski prolazi njegov protivnik koji je dao svoje prognoze, dok u slučaju nepojavljivanja oba protivnika, niti jedan ne prolazi dalje
49. Takmičar može tražiti odgodu najviše jedne utakmice u kupu iz opravdanih razloga, a za šta je da bi se uvažilo potrebna dozvola UO i protivnika u utakmici koju želi odgoditi
50. Za usvajanje ovog pravilnika potrebno je odobrenje UO
- DobroJutroKolumbo
#4847 Re: Sa-x liga, komentari
Cuj ja druga liga , haj nek bude , objasni , da vas razvalim sve redom...cyprus wrote:Ja ti se ispred Upravnog Odbora izvinjavam jer nisi dobio odgovor u direktnoj formi, ali bilo je govora o tome u proteklih par stranica. Ipak razumjem da bi malo ko shvatio ono o čemu se diskutovalo. Zato evo konkretnog odgovora:DobroJutroKolumbo wrote:DobroJutroKolumbo wrote:Mogu li ja igrati??? I ako mogu, moze li mi neko detaljnije objasniti pravila...
Ako si zainteresovan još, vjerovatno krajem sedmice upadaš u 2. ligu. Ako prihvataš, ukratko ću ti i objasnit pravila.
-
elSaik
#4848 Re: Sa-x liga, komentari
Ko drugom jamu kopa fizički je radnik i s toga mora u Banoviće u rudnik.
Dr. B je banovan. Iskreno se nadam na nešto duže staze.
- shalla
#4849 Re: Sa-x liga, komentari
Jah dobro si, imamo i previše igrača pa nek smo se riješili jednog aktivnog...elSaik wrote:Ko drugom jamu kopa fizički je radnik i s toga mora u Banoviće u rudnik.
-
elSaik
#4850 Re: Sa-x liga, komentari
Ja od 3 dana prije prvog kolga ubjeđujem cyprusa da zamijeni sumnjive igrače provjerenim. Među ostalim, i banovani je bio striktno protiv toga. Nema bodova na guzove, džaba galama...shaqqa wrote:Jah dobro si, imamo i previše igrača pa nek smo se riješili jednog aktivnog...elSaik wrote:Ko drugom jamu kopa fizički je radnik i s toga mora u Banoviće u rudnik.